Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Evren53 Selamlar, durumunuz için üzüldüm açıkcası. Acaba KCC ile taşıyanlar içinde böyle bir geçerli durum var mı bilgi verdiler mi ?

Dosyanız taşındıysa merak edecek bir durum yok.

• @Serapp Evet Serap hanım dosyamı taşıdım ben KCC ile emin olmak adına teyitte ettim.

"Thank you for your inquiry.
    Your interview location is Bangkok and will be used by KCC for scheduling purposes. When we have scheduled your interview, you will be required to log into the Entrant Status Check (ESC) to view your appointment notification. At that time, please verify that your appointment is scheduled for the correct post. If for any reason it is not, you may contact KCC again at [email protected]."

Belirttiğim mail içeriği şeklinde dönüş aldım 5 Şubat tarihinde.

• @evrentnrkl Selamlar, KCC konusunda bir bilgi yok maalesef gelen mail şu şekilde:

Unfortunately, we are not able to accept your case transfer request due to internal policies and limited staffing resources. Please do not travel to Thailand without a confirmed appointment. Thank you for your understanding.

• @T-C-Kubilay-Dikici Cevabınız için teşekkürler. Evet diğer deneyimlere ve potansiyel taşınabilecek yerlere bakmaya başladık hemen.

• @Evren53 HK hemen bir mail atın derim hemen.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl Dosyanız başarıyla taşınmış, her şey yolunda görünüyor. Numaranız aktif olduğunda mülakat alacaksınız.

KCC aracılığıyla dosya taşıyanlar gerçekten şanslı. Çünkü aktif olduktan sonra dosya taşımak her zaman daha zor oluyor.

• @evrentnrkl HK maili hazırda. İlk oraya göndereceğiz

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gucarslan beyin konu hakkında görüşlerini de merak ediyorum. KCC ile taşıyan bizler bu tip retlerle döner miyiz sizce ? Bangkok KCC ile taşıyıp şuan vizesini alanlar var sonuçta sonraki süreçte de almama ihtimalleri olur mu?

kcc'nin taşıdığı dosya da olsa, mülakat verme yetkisi her zaman konsolosluktadır.
    ancak; konsolosluk kcc'nin taşıdığı bir dosyanın geçmişine bakma zahmetine girerse onun taşındığını ya da EU olduğunu görünce anlar.
    mülakat tarihi atanmış bir dosyayı reddetme durumu çok yaşanmasa da her zaman bir ihtimaldir.
    verilecek vizenin bitmesi vb durumlar bunu etkileyebilir.

kötü düşünmenin anlamı yok hemen. olumlu bakmak gerek..

dosya taşıma için ret cevabı alanlar da başka konsolosluklara rotalarını çevirsin.
    schengen olanlar avrupa'ya, olmayanlar diğer uzakdoğu ülkelerine.

• @gucarslan Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. O halde yeni bülteni ve aktif olmayı beklemek dışında şuan yapabileceğimiz bir şey yok.

• @sarvavasa Dr. Nicolson'ın bunu dert etmeyeceğine eminim, ben her ihtimale karşı aşıların barkodlu kutusunu da yanımda götürmüştüm ama almadılar. Siz de götürün, ama doktorunuzun aşı ismini aşı kartına yazıp imza+kaşe yapması yeterli olur.

• @ATS16 Ds-260 formunda pasaport kısmını “Other Travel Documents” seçmiştim. Eski pasaport no'mu yazmadım yani.

• Bir arkadaşımız geçen gün konsolosluğu çok fazla mail ile darlamayın diye uyarı yapmış. Karşılığında çok nazik kibarlar yardımcı olurlar diye cevap almış. Sürecin başında heyecanla konsolosluktan çok insalcıl cevap aldığımı düşümdüm ama bir anda ban yedim ve bir daha geri dönmediler. Bu nedenle çok soru sormak aksi durum yaratabilir bu güne kadar bangkok kcc ile dosya taşıyanlara sorunsuz ilerlerken, ben taşıdım bişey olurmu demek süreci tehlikeye atabilir.

• @ugursway başka hangi ülkelere atabilir ki? benim schengen vizem yok ve daha önce hiç yurt dışı deneyimimde olmadı.

• Aslında konsolosluk normal olanı yapıyor. KCC ile taşıyanlara tamam ama kendi ekstra yük almak istemiyor. Her bir dosya ekstra yük.
    Son bültende de EU 15784’e kadar gelmiş yani bülteni temizlemiş.

Mesela bu saatten sonra viyana’nın da konsolosluk aracılığıyla dosya kabul edeceğini sanmıyorum, çünkü son bülteni temizlemedi. Deneyen olursa göreceğiz.

Tabi her zaman tetikte olmanın faydası var, bizler için biraz taktik savaşı maalesef..

@gucarslan Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. O halde yeni bülteni ve aktif olmayı beklemek dışında şuan yapabileceğimiz bir şey yok.

• Çarşı - Pazar karışmış. Yine ülkede oldugunu kanitla vs diyen konsolosluklar cikmis ortaya. Tereddutu olan hemen Viyana, Hong Kong vs harekete gecsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@minnesota

Sizin kararınız Ankara’yi beklemek mi oldu? Avrupa’da Viyana haric diğer tecrübeli edilmiş sürece destek olmuş olumlu konsoloslukları ve Asya’da konsolosluk olmasa da sağlık kurumu nedeniyle süreci zorlayan konsoloslukları da talihlilerin iyi gözlemlemesi faydalı olacaktır.

• @ATS16 Ankara 3060 kadar geldi. A plani Ankara. 15 Mart ta ki dagitimda Ankara kulaginin arkasina yatarsa B Plani Tirana. Tirana kabul etmezse Hong Kong.

• Merhaba, 11 Nisan için mülakat tarihi aldım. Belçika'da yaşadığımız için Brüksel'deki Amerikan Konsolosluğunda mülakata gideceğiz. Mülakat tarihi 11 Nisan 2025 ancak o tarihlerde iş seyahatinde olacağım için mülakat tarihini değiştirmek istiyorum. Konsolosluğun internet sitesinde randevu tarihinin değiştirilmesi için online bir araç var ancak benim "case number" ı oraya girince sistem görmüyor. Daha önce böyle bir sorun yaşayan oldu mu? Konsolosluğa direkt olarak mail atmayı planlıyorum. Umarım geri dönüş yaparlar.

• Merhaba, viyana ais kaydı için bir link gönderiyor mu yoksa kendimiz mi yapıyoruz? Bir de kcc'ye verilen adresten farklı bir adresi ais kaydına girersek sorun olur mu? Çünkü kalacağım adres değişti.

• ⭐⭐⭐

@Katzfiell_ Viyana AIS kaydı istemiyor...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |