Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• İyi akşamlar, Annemle bir gün boyunca evi aratarak aşı kartımı buldurttum. Aşılarım, 99 Gölcük depremine denk geldiği için evimizi güçlendirmeye aldırıp, o dönemde bir süreliğine memleketimize gittik ve aşılarım orada yapılmış. Bu yüzden aşı kartım biraz gelişi güzel doldurulmuş. Örnek vermem gerekirse, babamın ismi bile kimliktekine uygun değil, çünkü babama günlük hayatta farklı bir isimle hitap ediliyor ve o isimle kaydetmişler. Doğum tarihim de aynı şekilde yanlış yazılmış ve kağıtta ne kaşe, ne imza, ne de mühür bulunmakta. Bu kağıdı alıp aile sağlığı merkezine götürsem, durumu anlatsam, tekrardan düzgünce kaydedip sisteme girerler mi?

• @rasitcenngiz Düzeltebileceklerini sanmıyorum. Sonuçta ortada kaşe ve imzasız bir belge var; kimse onu sizin doldurup doldurmadığınızı bilemez. O yüzden bence en sağlıklısı, kendinizi hiç yormayın ve antikor testine göre hareket edin. Negatif olanlara göre aşı olun, testi olmayanlar içinse antikor testi ile beraber gideceğimiz yurtdışındaki sağlık kurumuna mail atın ve ‘olup olmadığıma tam emin değilim’ diye yazın. Ama her halükarda yaptırırlar gibi geliyor bana.

• @kayaomerrrr KCC mail atın önce dosyanız neredeymiş öğrenin ardından Norveçteyse Ankaraya mail atın ve dosyanızı almalarını talep edin.

• Selamlar, Kcc aracılığı ile dosyamı hong kong'a taşıtmıştım fakat hong kong dosyanızı özenle aradık fakat bulamadık diye bir cevap verdi sorduğum soruya, acaba dosyam aktif olduktan sonra mı görülecek merak ediyorum kcc dosyanız kong kong da diyor çünkü.

• @dogan28 Selamlar, dosyanız hala KCC olabilir, yani dosya taşımanız onaylanmış ama henüz dosya numaranız henüz aktif olmadığı için HK henüz ulaşmamış olabilir. Current olduktan 1 gün sonra tekrar mail atıp sorun.

• ⭐⭐⭐

@dogan28 Selamlar, current olmadan önce dosyanız konsolosluğa gitmez. Bu durumu ceac.state.gov adresine girip sağ üstteki Your Case Currently At ibaresinden teyit edebilirsiniz..

• ⭐⭐⭐⭐

@kayaomerrrr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar iyi akşamlar tecrübenize dayanarak bir kaç soru sormak istiyordum eğer müsaitseniz yardımcı olursanız çok sevinirim
    öncelikle case numberim 300 lerde mülakat tarihim 24 Ekim de suan Norveç’te bir yıllık oturumun var çalışıyorum dil bilgim yeterli olmadığı için mülakat yerimi Ankara olarak belirlemiştim formu doldururken de Norveç’te iksmetgah ettiğim adresi yazmıştım case numaram düşük olmasına rağmen 24 Ekim de excel tablosuna baktığım zaman tek bana mülakat tarihi verildiğini görüyorum kazandığımız sayfaya girdiğim zaman da nirvecte ki adresim yazıyor
    bu biraz beni korkuttu çünkü 6 aydır buradayım, 5 gün sonra Türkiye’ye döneceğim Norveç’ten ikametgah adresimi sicil kaydımı aldım başka bir evrak almam gerekiyormu burda ki prosedür cok yavaş olduğu için Türkiye de gibi evrak almak kolay değil bu iki evragi zor alabildim birde garanti olsun diye burda aldığım maaşların bordrosunu çıkartıp İngilizceye çevirdim biraz panik yaptım mülakata da az zaman kaldı
    yani düşüncem beni İranlılar yada farklı ülkeden Ankara’da vize görüşmesi için gelen gurupla çağırdıklarını düşünüyorum bu durum beni biraz korkuttu açıkçası yani evrakta problem olur mu yurtdışında başka hangi evragi almam gerekiyor?

24 Ekim gününde mülakatı olan başka Türk vatandaşı da vardır belki ama forumda ve excelde kayıtlı olmayabilir. Bu önemli değil ayrıca, siz mülakat aldınız mı ona bakın.
    Norveç'ten getirmeniz gerekenleri almışsınız.
    Görüşmeye gittiğinizde başka milletlerden de insan olacaktır. Bundan çekinmenize gerek yok.
    İyi şanslar.

• @boredeng selam,

bu sayfadan alsa bir yere giriş yapamıyorum normal mi Ekran görüntüsü 2024-10-07 110542.png

• @Flight101 evet hala kcc de görunuyor, umarım bir problem cıkmadan aktarırlar aktif olduğunda cunku aktif olduktan sonra cok zor oluyor okuduğumuz kadarıyla.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kayaomerrrr KCC mail atın önce dosyanız neredeymiş öğrenin ardından Norveçteyse Ankaraya mail atın ve dosyanızı almalarını talep edin.

Dosyası Ankara'da ve 24 Ekim'de mülakatı var. Mesajı tam okumadan cevap yazdınız herhalde.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogan28, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, Kcc aracılığı ile dosyamı hong kong'a taşıtmıştım fakat hong kong dosyanızı özenle aradık fakat bulamadık diye bir cevap verdi sorduğum soruya, acaba dosyam aktif olduktan sonra mı görülecek merak ediyorum kcc dosyanız kong kong da diyor çünkü.

Hong Kong niye size böyle bir mail yolladı ki siz onlara bir şey mi sordunuz?

• @Serapp Evet dosyamın orada olup olmadığını ve cok önem arz etmeyen bir kaç soru sormuştum.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogan28, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Evet dosyamın orada olup olmadığını ve cok önem arz etmeyen bir kaç soru sormuştum.

KCC'ye mülakat yerim neresi diye sorup teyit ettiniz ise beklemede kalın. Mülakat günü verilinceye kadar işleri karıştırmamak adına konsolosluğa mail atmayın. Merak ettiğiniz konuları buraya sorun.

• Aklıma takılan bir durum var "forumun excel tablosuna ilgili bilgileri girmek" bu tabloya girmekteki amaç nedir öğrenebilirmiyim.

• Arkadaşlar merhaba, Ankara sıra numaraları için bir gelişme var mı ? Herkes haklı olarak dosya taşıyor fakat Ankara bekleyenler için zaman geçmiyor 🙂 En son 600 leri gördük sanıyorum. Sonrası için bu sayıya yakın olan arkadaşlar mail atıp mülakat tarihi sordular mı hiç ? Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

@slckgrlyk oradaki bilgiler ne kadar güncel ve çok olursa bu sayede konsoloslukların ulaştığı son numaraları takip edebilir, ortalama önünüzde bekleyen kaç kişi var vs gibi çıkarımları yapabilirsiniz

• @rasitcenngiz Merhaba, buna benzer bir durum benim asi kartım icin geçerliydi. Eğer oldugunuz asilari tekrardan olmak istemezseniz size ilk tavsiyem, asi kartinizi dolduran yer ile iletişime geçip (hatta mümkünse o hastaneye gidip) cocuk doktorunuzla görüşmek olacaktır. Cocuk doktorunuz inisiyatif alıp bu asi kartının uzerine kase imza basabilir. Bundan sonra yapacaginiz ikinci adim ise "Ilce Saglik Müdürlüğü"ne gidip oldugunuz asilari (yine onların inisiyatifine kalmış bir durum) E-Nabiz'a gecmesini rica edebilirsiniz.

Onceden baska yerde oldugunuz asilari, benim aile sağlık merkezim e-nabiza isleyemiyoruz demisti. Ama tabii belki sizin aile hekiminiz isleyebilir bence bir deneyin derim

• AIS kaydı yaptığımızda gelen mailin aynısından tekrar geldi ve mülakat tarihimiz 10 Ekim iken 23 Ekim olarak güncellenmiş görünüyor, ESC sayfasını kontrol ettiğimde hala 10 Ekim yazıyor, AIS web sitesine girdiğimde de 23ü olarak görüyorum. Hangisini baz almalıyız, nasıl hareket etmeliyiz acaba ? @ATS16 @gucarslan daha önce bu olmuş muydu ?

• Herkese selamlar dv2025 tahlilisiyim ailem bana sponsor olabilir mi para gösterme konusunda örnek babam ? yaşım 24 banka hesabı olarak babamın banka hesabını göstermeyi planlıyorum , case numaram 26 binlerde dosya taşıma yaptım sıramı bekliyorum askerliğim temmuz ayında olucak gibi görüniyor acaba tecili bozup bedelli yapsam mı yoksa bedelli parasını haziran gibi ödeyip askerliğimi ocak 2026 gibi göstersem amerikada muaf olarak mı yapsam burada ödediğim bedelli parası amerikada geçerli olur mu muaf olmak için bilginiz var mı ? büyük ihtimal current haziran ayı gibi olacağım sizce ortalama hangi ayda current olabilirim

• ⭐⭐⭐⭐

@Erdem-Yıldız, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Herkese selamlar dv2025 tahlilisiyim ailem bana sponsor olabilir mi para gösterme konusunda örnek babam ? yaşım 24 banka hesabı olarak babamın banka hesabını göstermeyi planlıyorum , case numaram 26 binlerde dosya taşıma yaptım sıramı bekliyorum askerliğim temmuz ayında olucak gibi görüniyor acaba tecili bozup bedelli yapsam mı yoksa bedelli parasını haziran gibi ödeyip askerliğimi ocak 2026 gibi göstersem amerikada muaf olarak mı yapsam burada ödediğim bedelli parası amerikada geçerli olur mu muaf olmak için bilginiz var mı ? büyük ihtimal current haziran ayı gibi olacağım sizce ortalama hangi ayda current olabilirim

Erdem Bey size daha önce de söylenmiş. Önce Vize sürecini imzanıza ekleyin ve excele kaydolun, sonra tüm sorularınızın cevabını alacaksınız.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |