Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
19.4k 1.0k 885.6k 953
  • ⭐⭐

@sezen selamlar, tamam simdi oldu, evet dediginiz gibi suanda 2025 verileri malesef goremiyoruz. Bunun icin 1 ocak 2025 i beklememiz gerekecek. Elimizdeki veriler suanlik 2025 excel dosyasindan ibaret. Ocak itibariyle tam bir dataya sahip olmus olacagiz.

• Bu ileti silindi!
  • deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti

• @dkerim umarım Ankara dan randevu alırsınız, bol şans diliyorum.

• @TheABSOLUTWORLD merhaba. Öncelikle sürecinizi imzanıza taşırsanız insanlar sorularınızı daha rahat cevaplayabilir. Ankara'da ki durumun iç açıcı olup olmamasına yorum yapmak sizin sürecinizi tehlikeye atar. Son 3 yıllık verilere bakıldığında case numberı 4-5 bin üzerinde olanların büyük stres ve sıkıntılar yaşadığını görüyoruz. Bekleyip sürece göre hareket etmek isteyenler arasında da son aylarda dosyasını taşıyamama, taşısa bile mülakat alamama durumuna düşenler mevcut. Lütfen geçmiş yılların mülakat deneyimlerini (özellikle 2024) okumaya zaman ayırın. En açık ifade ile 10000'lerin Ankara'da mülakat alabilmesi green card kazanmaktan daha zor hale gelmiş olabilir.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@dkerim

DV2024’de CN 16538 durumu farklı, @Figen Hanım’ın sürecini takip ettiği asıl talihli AOS yapıp aile üyeleri için Ankara’dan süreci tamamlanan bir case bu. Deneyimi aşağıdaki linkte okuyabilirsiniz, bilginize…

https://yesilkartforum.com/forum/post/458738

• Merhabalar iyi akşamlar tecrübenize dayanarak bir kaç soru sormak istiyordum eğer müsaitseniz yardımcı olursanız çok sevinirim
    öncelikle case numberim 300 lerde mülakat tarihim 24 Ekim de suan Norveç’te bir yıllık oturumun var çalışıyorum dil bilgim yeterli olmadığı için mülakat yerimi Ankara olarak belirlemiştim formu doldururken de Norveç’te iksmetgah ettiğim adresi yazmıştım case numaram düşük olmasına rağmen 24 Ekim de excel tablosuna baktığım zaman tek bana mülakat tarihi verildiğini görüyorum kazandığımız sayfaya girdiğim zaman da nirvecte ki adresim yazıyor
    bu biraz beni korkuttu çünkü 6 aydır buradayım, 5 gün sonra Türkiye’ye döneceğim Norveç’ten ikametgah adresimi sicil kaydımı aldım başka bir evrak almam gerekiyormu burda ki prosedür cok yavaş olduğu için Türkiye de gibi evrak almak kolay değil bu iki evragi zor alabildim birde garanti olsun diye burda aldığım maaşların bordrosunu çıkartıp İngilizceye çevirdim biraz panik yaptım mülakata da az zaman kaldı
    yani düşüncem beni İranlılar yada farklı ülkeden Ankara’da vize görüşmesi için gelen gurupla çağırdıklarını düşünüyorum bu durum beni biraz korkuttu açıkçası yani evrakta problem olur mu yurtdışında başka hangi evragi almam gerekiyor?

• İyi akşamlar, Annemle bir gün boyunca evi aratarak aşı kartımı buldurttum. Aşılarım, 99 Gölcük depremine denk geldiği için evimizi güçlendirmeye aldırıp, o dönemde bir süreliğine memleketimize gittik ve aşılarım orada yapılmış. Bu yüzden aşı kartım biraz gelişi güzel doldurulmuş. Örnek vermem gerekirse, babamın ismi bile kimliktekine uygun değil, çünkü babama günlük hayatta farklı bir isimle hitap ediliyor ve o isimle kaydetmişler. Doğum tarihim de aynı şekilde yanlış yazılmış ve kağıtta ne kaşe, ne imza, ne de mühür bulunmakta. Bu kağıdı alıp aile sağlığı merkezine götürsem, durumu anlatsam, tekrardan düzgünce kaydedip sisteme girerler mi?

• @rasitcenngiz Düzeltebileceklerini sanmıyorum. Sonuçta ortada kaşe ve imzasız bir belge var; kimse onu sizin doldurup doldurmadığınızı bilemez. O yüzden bence en sağlıklısı, kendinizi hiç yormayın ve antikor testine göre hareket edin. Negatif olanlara göre aşı olun, testi olmayanlar içinse antikor testi ile beraber gideceğimiz yurtdışındaki sağlık kurumuna mail atın ve ‘olup olmadığıma tam emin değilim’ diye yazın. Ama her halükarda yaptırırlar gibi geliyor bana.

• @kayaomerrrr KCC mail atın önce dosyanız neredeymiş öğrenin ardından Norveçteyse Ankaraya mail atın ve dosyanızı almalarını talep edin.

• Selamlar, Kcc aracılığı ile dosyamı hong kong'a taşıtmıştım fakat hong kong dosyanızı özenle aradık fakat bulamadık diye bir cevap verdi sorduğum soruya, acaba dosyam aktif olduktan sonra mı görülecek merak ediyorum kcc dosyanız kong kong da diyor çünkü.

• @dogan28 Selamlar, dosyanız hala KCC olabilir, yani dosya taşımanız onaylanmış ama henüz dosya numaranız henüz aktif olmadığı için HK henüz ulaşmamış olabilir. Current olduktan 1 gün sonra tekrar mail atıp sorun.

• ⭐⭐⭐

@dogan28 Selamlar, current olmadan önce dosyanız konsolosluğa gitmez. Bu durumu ceac.state.gov adresine girip sağ üstteki Your Case Currently At ibaresinden teyit edebilirsiniz..

• @kayaomerrrr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar iyi akşamlar tecrübenize dayanarak bir kaç soru sormak istiyordum eğer müsaitseniz yardımcı olursanız çok sevinirim
    öncelikle case numberim 300 lerde mülakat tarihim 24 Ekim de suan Norveç’te bir yıllık oturumun var çalışıyorum dil bilgim yeterli olmadığı için mülakat yerimi Ankara olarak belirlemiştim formu doldururken de Norveç’te iksmetgah ettiğim adresi yazmıştım case numaram düşük olmasına rağmen 24 Ekim de excel tablosuna baktığım zaman tek bana mülakat tarihi verildiğini görüyorum kazandığımız sayfaya girdiğim zaman da nirvecte ki adresim yazıyor
    bu biraz beni korkuttu çünkü 6 aydır buradayım, 5 gün sonra Türkiye’ye döneceğim Norveç’ten ikametgah adresimi sicil kaydımı aldım başka bir evrak almam gerekiyormu burda ki prosedür cok yavaş olduğu için Türkiye de gibi evrak almak kolay değil bu iki evragi zor alabildim birde garanti olsun diye burda aldığım maaşların bordrosunu çıkartıp İngilizceye çevirdim biraz panik yaptım mülakata da az zaman kaldı
    yani düşüncem beni İranlılar yada farklı ülkeden Ankara’da vize görüşmesi için gelen gurupla çağırdıklarını düşünüyorum bu durum beni biraz korkuttu açıkçası yani evrakta problem olur mu yurtdışında başka hangi evragi almam gerekiyor?

24 Ekim gününde mülakatı olan başka Türk vatandaşı da vardır belki ama forumda ve excelde kayıtlı olmayabilir. Bu önemli değil ayrıca, siz mülakat aldınız mı ona bakın.
    Norveç'ten getirmeniz gerekenleri almışsınız.
    Görüşmeye gittiğinizde başka milletlerden de insan olacaktır. Bundan çekinmenize gerek yok.
    İyi şanslar.

• @boredeng selam,

bu sayfadan alsa bir yere giriş yapamıyorum normal mi Ekran görüntüsü 2024-10-07 110542.png

• @Flight101 evet hala kcc de görunuyor, umarım bir problem cıkmadan aktarırlar aktif olduğunda cunku aktif olduktan sonra cok zor oluyor okuduğumuz kadarıyla.

• ⭐⭐⭐⭐

@evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@kayaomerrrr KCC mail atın önce dosyanız neredeymiş öğrenin ardından Norveçteyse Ankaraya mail atın ve dosyanızı almalarını talep edin.

Dosyası Ankara'da ve 24 Ekim'de mülakatı var. Mesajı tam okumadan cevap yazdınız herhalde.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogan28, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar, Kcc aracılığı ile dosyamı hong kong'a taşıtmıştım fakat hong kong dosyanızı özenle aradık fakat bulamadık diye bir cevap verdi sorduğum soruya, acaba dosyam aktif olduktan sonra mı görülecek merak ediyorum kcc dosyanız kong kong da diyor çünkü.

Hong Kong niye size böyle bir mail yolladı ki siz onlara bir şey mi sordunuz?

• @Serapp Evet dosyamın orada olup olmadığını ve cok önem arz etmeyen bir kaç soru sormuştum.

• ⭐⭐⭐⭐

@dogan28, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Evet dosyamın orada olup olmadığını ve cok önem arz etmeyen bir kaç soru sormuştum.

KCC'ye mülakat yerim neresi diye sorup teyit ettiniz ise beklemede kalın. Mülakat günü verilinceye kadar işleri karıştırmamak adına konsolosluğa mail atmayın. Merak ettiğiniz konuları buraya sorun.

• Aklıma takılan bir durum var "forumun excel tablosuna ilgili bilgileri girmek" bu tabloya girmekteki amaç nedir öğrenebilirmiyim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k