Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @bayram34 pasaport, varsa covid aşı kartı ve ds260 onay sayfası çıktısını götürdüm.

Aşılarınız tam olsa dahi hatırlatma dozu olarak 2 iğne karma aşı yapılıyor, bize öyle yaptılar en azından.

• Bir sorum daha var,eski deneyimliler yardimci olabilirse çok sevinirim;ilk başvurumda adımla soyadımı ters yazmışım.Aile üyeleriminki doğru.Nasıl olduğunu da hala anlamış değilim ama...
    Mülakatta bu konuyu direk ben mi açmalıyım yoksa bu konuda bir soru gelmesini mi beklemeliyim?

• ⭐⭐

@dkerim merhabalar, dv2024 ve onceki donemlerin verilerini asagidaki linkten inceleyebilirsiniz. Cem beye katilarak, Ankaradan mulakat alabileceginizi dusunmuyorum. Forumda yer alan eski donemlerin konularina veya excel dosyalarina bir goz atmanizi tavsiye ederim. Bol sanslar.

• @onuru merhaba. Mantıken düşündüğüm zaman europe bölgesi içinde bir çok ülke mevcut. Visa bulletin sayfasından kontrol ettiğimde october da sayı 6.000 yazıyor. Örneğin 3 ay sonra sayı eğer 20.000 gibi bir rakam olursa benim case number ımın current olması gerekir. Ama sizin söyleminizden şunu anlıyorum bu rakam current olsa dahi bu vize görüşmesi eğer Ankara daki konsolosluk 10.000 e kadar vize randevusu verirse current olması birşey ifade etmeyecek ve ben hakkımı yitirmiş olacağım gibi algılıyorum. Gönderdiğiniz dosya yı açtım ancak hayatım da ilk defa gördüğüm bir tablo silsilesi olduğu için hiçbirşey anlamadım. Sizlerin forumda paylaşmış olduğunuz excel tablosuna birşeyler işlenmişnolsa dahi bu foruma üye olmamış çok fazla talihlide olabilir ve esasen en son dv çekilişi ile mülakata Ankara da giren son kişinin case number ını bilmek imkansız gibi. Ve ayrıca mevcut case number ım ile hangi ülkeye dosyamı taşımam gerektiğini de nasıl anlayabilirim soru işareti kfamda açıkçası

• ⭐⭐

@dkerim merhabalar, sizinde soylediginiz gibi current olsaniz dahi Ankaradan mulakat alamadiginiz surece hakkiniz malesef yaniyor. Size atmis oldugum site aslinda sordugunuz sorunun tam cevabini iceriyor. Sitede biraz asagiya inerseniz bir textbox goreceksiniz, oraya ankara yazarsaniz, ankaranin verdigi mulakatlari gormus olacaksiniz. Veya biraz daha asagiya inersenizde butun konsolosluklarin verdigi mulakatlarin yer aldigi raw data alinindaki dosyayi indirirseniz, hem ankara hakkinda bilgi sahibi olabilirsiniz hemde direk konsolosluklar hakkinda.

1abbb9d2-760b-4e65-953a-50d526fefc67-image.jpeg

• @dkerim Öncelikle merhabalar. Bende forumdan edindiğim bilgiler eşliğinde sizin sorularınıza cevap bulmanıza yardımcı olayım. En baştan başlayacak olursak evet Case Numberiniz current oluyor fakat Ankara'nın her geçen sene performansının daha kötüye gitmesi yüzünden Ankara'ya güvenemeyeceğimizi anlamış olduk. Net olmamakla birlikte tahmini olarak bu sene 7000-8000 civarı rakamları görmesi bile bir hayli zor. Bu hakkı riske atmamak adına (ki benim size önerim eğer imkanınız varsa şimdiden araştırıp konsolosluklara mail atmanız), dosyanızı taşımak en doğru tercih gibi. @onuru'nun attığı linkte geçen senenin istatistikleri yer alıyor (örn: kaç kişiye vize verilmiş, kaç kişi AP'ye kalmış). Bir diğer olarakta forumun sağladığı excel tablosunda ki verilerle bu sene Türkiye'de greencard hakkı kazanan kişi sayısını karşılaştırdığımız zaman ciddi bir orana sahibiz. Yani bu demek oluyor ki Türkiye'de kazanan kişilerin en az %50 den fazlası forumda var. Hangi ülkeye taşımanız konusuna gelirsek bunu tamamen schengen vizenizin olup olmaması, yeşil pasaportunuzun olup olmaması ya da maddi durumunuz gibi kriterler rol oynuyor. Kendi kişisel durumunuza göre geçen senenin mülakat deneyimlerini okuyup ona göre bir yol çizebilirsiniz. Umarım biraz da olsa yardım edip aklınızdaki soru işaretlerini silebilmişimdir. Sağlıcakla kalın 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@Senem-Yukselen ankara bu konuda genelde sorun çıkartmıyor ds260 formunu doğru bir şekilde doldurun yeter ki. Mülakat esnasındada onlar sormadıkça sizin bahsetmenize gerek yok eğer sorarlarsa açıklarsınız durumu

• ⭐⭐⭐⭐

@dkerim numaranız current olsada ankara o sayıya ulaşmazsa dediğiniz gibi dönem sonunda mülakat almamış olursunuz ve hakkınız yanar doğru anlamışsınız.

Ankaranın son verdiği mülakatı biliyoruz çünkü size iletilen linkte ülkelerin verdiği mülakatların rakamını görebiliyorsunuz yani dediğiniz gibi forumun excell listesinde olmayan kazananları göremeseniz bile diğer linkte bütün talihlileri ve ankaradan mülakat alan numaraları görebiliyorsunuz.

Dosya taşıma konusuna gelirsekte bu konu başlığını başından itibaren düzgün bir şekilde okursanız sistemi ve işleyişi öğrenmiş olursunuz

• @Emre-Kurtulmuş Malesef Ankara'da girmeyeceğim,Montreal'de mülakatım.DS260'ı doğru doldurdum ama...

• @sezen dosyam current olmuş durumda ds 260 formunu kontrol ederken kaydet tuşuna bende yanlışlıkla bastım şuan yazılanı okuyunca tedirgin olmaya başladım 😭😭

• @gizemctr anladım çok teşekkür ederim

• Merhaba iyi günler forumda ve greencard konusunda çok bilgim iki gündür siteyi takip ediyorum
    5 Ekim 2024 tarihinde rastgele kontrol ederken greencard talihlisi olduğumu öğrendim ilk defa başvurmuştum ve okuduğum talimatlara göre hemen DS 260 formunu doldurup gönderdim
    Başvuru işlemleri için geç kalmış sayılır mıyım
    Case no 2025EU10XXX konsolosluğu Ankara olarak seçtim şansım var mı acaba ?

• Hayırlı olsun. Bir hak kaybetmediniz. DS 260'ı doldurmuş olmanız önemli.
    Geçen seneki verilere bakıldığında Ankara'dan mülakat alma şansınız yok gibi gözüküyor. Dosya taşıma yapmalısınız başka bir ülkeye.

Şimdi yapmanız gereken ilk şey bu başlığı en azından temmuz ayı başından bu zamana kadar okumak. Sonrasında kafanızda her şey oturacak.
    Yoksa anlık aklınıza gelen sorulara verilen cevaplar kafanızı çok karışıtırır.

Tekrardan hayırlı olsun.

@TheABSOLUTWORLD, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba iyi günler forumda ve greencard konusunda çok bilgim iki gündür siteyi takip ediyorum
    5 Ekim 2024 tarihinde rastgele kontrol ederken greencard talihlisi olduğumu öğrendim ilk defa başvurmuştum ve okuduğum talimatlara göre hemen DS 260 formunu doldurup gönderdim
    Başvuru işlemleri için geç kalmış sayılır mıyım
    Case no 2025EU10XXX konsolosluğu Ankara olarak seçtim şansım var mı acaba ?

• @memetozkan teşekkürler inşallah hepimiz sorunsuz atlatiriz

• @Echobravo23 teşekkürler herhangi bir covid hatırlatma dozu istenmedi olmadığını aşının biliyorlar konu için herhangi bir istekleri yok covid pasport bilgili çıktı aldık e nabızdan harici birşey istenmedi

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• @deebee başvuru için 2 yıl kuralı nedir?

• ⭐⭐⭐⭐

@TheABSOLUTWORLD o durum normal süreçle alakalı değil. J1 ile amerikaya gitmiş ve döneli henüz 2 yıl geçmemiş kişiler için bahsedilen bir durum

• @Baran-Soylu Merhaba.
    Tüm forumu günlerdir okuyorum. Birçok soruya cevap alıyoruz. Fakat bazı noktalarda konular bazen karışıyor ve ufak detaylar gözden kaçabiliyor. @onuru kardeşimin ilettiği linki dün geceden beri inceliyorum. 2023 ve 2024 yıllarına ait en son alınan case number ları ekran görüntüsü ile iletiyorum. Tabloyu belki de yanlış mı yorumluyorum diye şüphe etmiyor da değilim. 2023 senesinde case number 26881 lere kadar gelmiş iken 2024 te sayının 16538 olduğu görülüyor .. yada ben mi yanlış değerlendiriyorum anlayamadım. Velev ki dediğiniz gibi mülakatlar 7000-8000 mertebelerinde.
    Öncelikle aslında cevap aramaya çalıştığım yukarıda ki durum dışında aşağıda bazı sorular kafam da soru işareti olmaya başlıyor ve forum içerisinde bu sorulara cevap bulamadım.
    1- Velevki tablo dan uygun bir konsolosluğa dosya taşıma kararı aldık mail attık ve kabul edildik örneğin Tiflisi yada avrupa da herhangi bir ülke farketmez. Mülakata gidicez diyelim. Aile üyelerinden biri gelemedi ne olacak?
    2- Tüm aile bireyleri olarak mülakatın yapılacağı ülkeye gittik ve görüşme randevusuna katıldık. Benim ingilizcem iyi değil mesela. Bu nasıl olacak? yada benim iyi eşimin iyi değil ve eşimle de görüşecekler diyelim. Naısl olacak?

Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama soru soruyu oluşturuyor. Yardım ederseniz memnun olurum.

• Bu ileti silindi!

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |