Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 374.1k 438

• Merhaba,
    Minnesota eyaletinden yaziyorum. Burada ehliyetiniz 2 ay gecerli. Once yazili sinavi sonra pratik sinavi gecmeniz gerekiyor. Yazili sinav 40 sorudan olusuyor ve en fazla 7 yanlis yapabilirsiniz 8. yaptiginiz an sistem kapaniyor ve yazili sinavdan kalmis oluyorsunuz. Esim yazili sinava ilk giriste 20 li sorularda iken 8 yanlisi yapip kaldi cunku pek hazirlanmadan sinava girmisti. Ikinci kez yazili sinava girmeden once de epeyce hazirlandi. 32. sorudayken de sinav ekrani 'tebrikler sinavi gectiniz' demis kapanmis. Gelelim benim yazili sinav macerama. Ben de cikmis sorulara baktim buranin ehliyet rehber kitapcigini yariya kadar falan okudum. Bu arada dil icin gittigimiz kursta cuma gunleri de trafik egitimi var iki hafta kadar da oraya gittik sonra gittigimiz tum kurslar iki haftalik bir tatile girdi. Bu surecte esim yazili sinavi gecti ben de ertesi hafta yazili sinava girip ilk seferde kili kilina gectim. Ilk iki soruda bildigimi de yanlis yaptim tam anlayamadigim icin sorulari. Sonra tum dikkatimi verip sorulara yogunlasarak okudum. 39. soruyu isaretledigimde yazili sinav Tebrikler sinavi gectiniz deyip kapandi.
    Gelelim pratik sinavlara... Esim bu sureci artik cok onemsedigi icin ilk buldugu yerde pratik sinava girdi ve gecti. Ben de bu surecte trafikteki tecrubemi arttirmaya baktim. Turkiyede de cok aktif arac kullanan bir sofor degildim ama haftada bir ayda bir kullaniyordum. Park konusunda cok iyi degildim mesela, onu duzeltmeye calistim. Bugun itibariyle de driving test sinavina girdim ve kaldim. Tayvanli mi Cinli mi oldugu belli olmayan maximum 30 yaslarinda bir sinav gorevlisiydi denk geldigim kisi. Buyuk bir keyifle beni birakti ya da ben oyle hissettim. En erken 1 hafta sonra tekrar sinava girmem gerekecek. Gelelim yaptigim hatalara....
    Parkuru tanimadan teste girmeyin ben tamamen ilk defa gordugum bir alanda arac kullanmaya kalktim ve de kaldim. Surus oncesi elinize bir liste veriyorlar bu listede surucu koltugu ayari, emniyet kemeri, dikiz aynalari, silecekler, uzun kisa farlar, korna, acil durum icin dortlu sinyal, fan ve buz cozdurmek icin dugmeler soruluyor. Sonrasinda gorevli sizi suruse baslatiyor. Suruse baslar baslamaz onumuzde parketmis bir okul otobusu duruyordu, cinli arkada sola don dedi sinyali yaktim sola donmeye dogru siren sesi calmaya basladi. Bir an noluyoruz dedim kaldim oyle bu durumda saga cekip beklemeniz gerekli dedi neyse cektik saga bekliyoruz dakika bir gol bir hesabi cart diye bir seyin uzerini cizdi. Devam et sola don dedi dondum, gidiyoruz. Surda 90 derece park et dedi. Arabayi ayarladim arkami dondum bakiyorum guzel bir sekilde girdim geri geri. Bu arada dikkat etmemisim sol on cubuga dikiz aynam carpti ve bizim cinli arkadas hemen accident diye raporlamis. Neyse gidiyoruz o ara duraklar gibi olduk eliyle direksiyonu isaret etti ora hill parkmis megerse ondan da yarim aldik bu arada bana left left left deyip taa karsi yola cikartti arkadas park et dedi ettim. Sonra da diyor ki sol seride park edemezsin. Iyice sinirim bozuldu. Don dedi dondum' yanlis donmusum. Anlayacaginiz hem yanlis talimat verip tuzaga dusurup sonrasinda da sunu bunu yapmaman gerekirdi diye duzeltiyor. Zaten kafaya koymus birakmayi. Sozun ozu pratik sinavda denk geldiginiz kisi cok onemli arkadaslar. Bu da farkli bir tecrube oldu bakalim ikinci pratik sinavda napacagiz

• @alageyik lodiyi baştan deneyin yazılı test ile.ancak sistem birçok eyalette değişti ehliyet almak zorlaşıyor

• @erenotti diğerleri için o eyaletin kurallarına bakman lazım ama benim araştırmalarımda eğer oturum olarak orayı seçeceksen mutlaka değiştirmen gerekiyor diye biliyorum. Adres kanıtı ise bir tandığın veya eşin sana mektup veya kargo atsın yanında götür kanıt olarak. 3 hafta uğraştırdılar beni o iş için

• Merhabalar, California Orange County bölgesi için ehliyet alma tecrübemi paylaşmak istiyorum. Yazılı sınavı da direksiyon sınavını da 2. seferde geçebildim. Yazılı sınavın ilkinde İngilizceme güvenip California da Türkçe seçeneği olmasına rağmen İngilizce girdim. 2. sefer de Türkçe girince gördüm ki Türkçe sınav İngilizce sınavdan farklı ve 2 aşamadan oluşuyor. İngilizce versiyonu internet örneklerinden farklı ve zordu bence. Ama Türkçe versiyonu internette bulunan soruların aynısı. Bu nedenle Türkçe girmenizi tavsiye ederim. Türkçe versiyonda sadece tabelalara ilişkin bir test başlığı var ve oldukça kolay. Direksiyon için ilk olarak Santa Ana da çok kalabalık bir dmv de girdim. Hem süreçte çok uzun yere bekledim hem de görevli çok sinirli bir bayandı. 2. deneme için biraz uzak da olsa San Clemente ye gitmeye karar verdim. Önceden de gidip sınava girenlerin rotasını takip ederek öğrendim. Görevli çok iyi niyetliydi ve çok kısa bir test sonrasında (geri geri sürüş bile yaptırmadan) geçtim.

• Herkese merhaba,
    KKTC ehliyeti Türkiye ehliyeti gibi 90 gün geçerli mi? KKTC tanımadığı için sorun yaşanabildiğini söylediler bunun doğruluk payı ne bilen var mı?
    Bu durumda Türkiye ehliyetine çevireceğim ehliyetimi eğer gerekliyse, ya da daha önce uluslararası sürücü ehliyeti alan olduysa bu belge geçerli olursa bunu alacağım.
    Bilenler yanıtlayabilirse sevinirim

• @danjaj amerikayi bilmiyorum ama avrupa kktc ehliyetini saymiyor. Avrupada sifirdan kursa yazilip almak zorunda kalmisti bir arkadasim bu sene. Bence Abd ye gelmeden turk ehliyetine cevirin kafaniz rahat olur.

• @danjaj
    Merhaba, bunun icin hangi eyalete gidecekseniz kendilerinin DMV resmi web sitesini incelemelisiniz. Eger KKTC Ehliyetiniz bir international ehliyetse, bir ihtimal kabul gorebilir. Yaniliyor olabilirim ancak uluslararasi taninmayan bir ulkenin uluslarlari gecerlilige sahip bir ehliyeti olmayacagini dusunuyorum. Eger sizin imkaniniz varsa TR’den yeni bir ehliyet ya da eger mumkunse var olan KKTC ehliyetinizi TR’de degistirebiliyorsaniz sizin icin isleri daha cok kolaylastiracaktir, burada cogu state TR ehliyetini kabul ediyor ve sizi direksiyon sinavindan muaf tutuyor.

• 2026 talihlisiyim eger bir terslik olmayip gidersem 2006 da Massachusetts ten aldigim expire olmus ehliyeti kolay yoldan yenileyebilirmiyim

• @ugursway, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@danjaj
    Merhaba, bunun icin hangi eyalete gidecekseniz kendilerinin DMV resmi web sitesini incelemelisiniz. Eger KKTC Ehliyetiniz bir international ehliyetse, bir ihtimal kabul gorebilir. Yaniliyor olabilirim ancak uluslararasi taninmayan bir ulkenin uluslarlari gecerlilige sahip bir ehliyeti olmayacagini dusunuyorum. Eger sizin imkaniniz varsa TR’den yeni bir ehliyet ya da eger mumkunse var olan KKTC ehliyetinizi TR’de degistirebiliyorsaniz sizin icin isleri daha cok kolaylastiracaktir, burada cogu state TR ehliyetini kabul ediyor ve sizi direksiyon sinavindan muaf tutuyor.

@akara, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

@danjaj amerikayi bilmiyorum ama avrupa kktc ehliyetini saymiyor. Avrupada sifirdan kursa yazilip almak zorunda kalmisti bir arkadasim bu sene. Bence Abd ye gelmeden turk ehliyetine cevirin kafaniz rahat olur.

Çok teşekkürler dediğiniz gibi en mantıklısı TR ehliyetine çevirmek sanırım, bu hafta gelmeden halledeyim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugursway

Ufak bir not gelecek zamandaki forum kullanıcıları için, diğer eyaletler konusunda yorum yapamayacağım ancak Illinois’de TR ehliyetiniz olsa bile direksiyon sınavı şart. Teorik test sınav zaten sürecin olmazsa olmazı.

• @azure Merhabalar, ben de şu anda trafik kurallarını okuyorum. Kitabın son chapter'ındayım. Arada da videolar izliyorum. Kesinlikle konunun uzmanı değilim fakat bu yazdığınız her şey o kitaplarda ve videolarda mevcut kural olarak. Objektif bakınca test eden kişi bırakmakta haklı. Hatta gerçek hayatta trafikte nasıl karar verdiğinizi sorgulamak test eden kişi için çok mantıklı. Ama biraz heyecanınız varsa ve bu şekilde anlık kararlar vermek gerekiyorsa sürücü açısından moral bozucu ve daha fazla paniğe sebep oluyor yanlış yönlendirilmek. Aslında bilmediğiniz kurallar değildir, o panikle insanın eli ayağına dolaşabiliyor. En azından öğrenmiş oldunuz.

Böyle bir tester bana denk gelirse ileride büyük ihtimal intersection'da sağ sol olaylarına ben de düşebilirim bence 😅

Geçmiş olsun, bir sonraki sınavınızda başarılar diliyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@chefozy, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

2026 talihlisiyim eger bir terslik olmayip gidersem 2006 da Massachusetts ten aldigim expire olmus ehliyeti kolay yoldan yenileyebilirmiyim

Resmi sitede süresi bitiminden itibaren 2 yıla kadar yenileyebilirsiniz diye yazıyor. 2 yıldan fazla zaman geçtiyse, yol testine girmeniz gerekiyor. Siz 2006'da aldığınıza göre sanırım 2016'da expire oldu ve bu durumda yol testine girmeniz gerekecek ama bu çok kolay bir işlem sadece Mass plakalı araç gerekiyor, bunu ücreti karşılığında yapanlar var.

• @Serapp
    tesekkurler:)

• Merhabalar, 24 yaşındayım ve Türk ehliyetim var. Şu anda New Jersey’deyim ve ehliyet almak istiyorum. Sanırım oncelikle permit randevusu alıp ona girmek gerekiyor. Burada ehliyet almis biri yardımcı olabilir mi? Sürüş sınavına giriyor muyuz?

• @theelfly, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar, 24 yaşındayım ve Türk ehliyetim var. Şu anda New Jersey’deyim ve ehliyet almak istiyorum. Sanırım oncelikle permit randevusu alıp ona girmek gerekiyor. Burada ehliyet almis biri yardımcı olabilir mi? Sürüş sınavına giriyor muyuz?

Valla bu konu cok karisik, kimisi giriyor kimisi girmiyor. Ben ve esim sadece yazilisinavla aldik. DMV'nin insafina kaliyor galiba.

• Arkadaşlar merhaba , eğer New York’ta ehliyet almak istiyorsanız oldukça zor bir süreç olduğunu size aktarmak istiyorum . Yazılı sınav ve road teste (sürüş sınavı ) girmek zorundasınız . Permit aldıktan sonra 5 saatlik kurs var Türkiye’deki trafik eğitimi olarak düşünün bunu almak zorundasınız . Yazılı sınav + 5 saatlik kurs +road test . Öncelikle New York trafiği çok tehlikeli bu yüzden examiner ler sizden gerçekten dikkat istiyor . İngilizce konusuna gelirsek basit komutları bilmeniz yeterli . U turn left turn right turn etc. road testten 2. Kez kaldım . Zaten New York ta en az 3 kez giriyor genelde insanlar . Ama aracı ve sınava gireceğiniz sınavı güzergahını tanırsanız ve examiner insaflı ise bariz hatalar yapılmamışsa geçersiniz . En ufak ayrıntıyı bile puan kırılımı olarak ekliyorlar . 30 puandan fazla hata yapılmışsa bırakıyorlar toplam 5 veya 8 dk sürüyor . Fox hill sınav için iyi bir seçim . Başarılar .

• Merhaba, ilk ehliyet alma deneyimimizi 3 yil once surda https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak/1495?_=1759997726710# paylasmistim. Bugun Texas eyaletinde adres degisikligi sebebiyle ehliyet yenileme surecimizden kisaca bahsedecegim.

Adresimizi uscis ve usps uzerinden guncelledikten sonra, txt.texas.gov sitesi uzerinden, ehliyet yenileme secenegini tikladiktan sonra, adres guncelleme secenegi uzerinden guncellememizi yaptik, $11 odeme yapip gecici ehliyetimize sahip olduk. Ehliyetlerimiz bir hafta icerisinde adresimize ulasmis olur.

Texasta ehliyetinizdeki adres degistiyse, bu adimlari takip ederek, guncellemeyi yapabilirsiniz.

• deebeeD deebee bu başlıktan bahsetti

• @danjaj bu 90 gun olayini tekrar teyit edin. Her eyalet 90 gun izin vermez GC ile gelecekseniz. Bazi eyaletlerde yanilmiyorsan Florida yada Teksas, ikisinden biri, 1 gun bile suremezsiniz baska ulkenin ehliyeti ile. Green Card lilarin yukumlulukleri farkli. Gelir gelmez basvurunuzu yapin. Ben 7 sene once giris yaptim daha hala ehliyet soran olmadi trafikte ama yine de kurallara uymak lazim. Simdi boyle dedik diye biraz sonra oglani okuldan almaya giderken polis cevirip sormasin. :)

• herkese merhaba green card ile amerikaya giriş yaptıktan sonra boston da ehlıyeti alsam diğer eyaletlerde geçerli mi.yoksa farklı bir prosüdür mü var bilgisi olan var mı

• @arnblt Hillsborough, NJ sheriff officedekilere bildirim yolladim, sizi durdurup DL soracaklar. 🚔

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Car Shipping

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    168 Bakış
    EzgiLeraE
    @Umut-Şele, içinde söyledi: Amerika'da Car Shipping @EzgiLera PA -> IA icin bakiyorum. Bir kac firma ile gorustum fakat yorumlarina baktiktan sonra acikcasi supheye dustum. Isim dolayisiyla kendim surmeye vakit bulamayacagim icin de ellerine dustum gibi bir durum oldu aslinda. Forumda tırcı arkadaşlar vardı. Belki onlar yardım ederler firma seçmenize. İşiniz ne bilmiyorum ama 1 gece otelde konaklayarak 1 hafta sonunda alınacak bir mesafe gibi duruyor. Şahsen ben uzun yolda araba kullanmayı seviyorum ve arabanız da donanımlıysa biraz -adaptive cruise control gibi- çok yorucu olmaz muhtemelen.
  • 0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    H
    @JackFoxy Çok teşekkür ederim
  • Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • Adres Kaniti (Proof of Address)

Taşındı Ehliyet ve Araba ehliyet
    53
    0 Oy
    53 İleti
    5k Bakış
    M
    @Göktuğ-Yılbaşı Bu gün DMV VA, ofisine gittim SSN ve banka hesap dökümüyle başvuruyu kabul ettiler. yarın teste gireceğim bilgi vermek istedim herkese yardımları için teşekkür ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

36

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k