Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@mertcanaydin, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Herkese merhabalar,
    Şuan Virginiadayım burda ehliyet almak istiyorum sizlere bazı sorularım olacak;

1. SSN gelmeden ofise gidip numara ile ehliyet başvurusu yapabiliyor muyuz ?
    2. Kuzenimin yanında kalıyorum ve adres bildirimini nasıl yapabilirim ?
    3. burda türkçe yazılı sınav seçeneği mevcut mu ?
    4. Elinde yazılı sınav kaynağı olan varsa atabilirse çok memnun olurum.
    5. Türkiyede B-A1-A2 ehliyetlerine sahibim burda hepsini almak istiyorum özellikte motor sınavı nasıl ?

sabırla okuduğunuz ve şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim 🙂

1. Hayir, detayli bilgi icin Virginia DMV Document Guide for Driver's Licenses and ID Cards
    2. Adres Kaniti (Proof of Address)
    3. Forumdaki arama butonunda gecmis Virginia deneyimlerine bakmaniz yarariniza olacaktir.
    4. Get Ready for Your Virginia Permit Test (2025)
    5. 26.000 pound ve daha az agirligindaki araclari kullanmak icin alacaginiz D tipi binek arac ehliyetine ilave olarak motorsiklet kullanmak icin ihtiyaciniz olan M tipini ehliyetinize ekletmeniz gerekiyor. Adding the Class M Designation to Your License

Yasadiginiz eyaletin DMV (Department of Motor Vehicles) sayfasinda bu ve diger tum detaylar & bilgiler mevcut, bol sans!

• @ATS16 çok teşekkür ederim zaman ayırıp tek tek cevapladığınız için

• Ülkeye ilk girişi yapıp cıktık, ikinci girişimiz temelli olacak. Bu süreçte virginiada baslangıcta 1 aylık araç kiralamak istiyorum. Ama TR ehliyetini 60 gün süre ile kullanabiliyoruz bu bizim ilk girişimizden itibaren ise ben araç kiralayamayacak mıyım yoksa temelli girişimizinden itibaren mi 60 gün kullanabiliriz? Ehliyet alana kadar olan süreçte ev işleri için mecbur araç lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nacrumates Turist olarak gidenler için her girişte süre başlar, çıkışta sıfırlanır. Siz DV vizesi ile gidenlerin de ilk girişte yerleşim yapmadan bir kaç gün kalıp döndüğünüz için çıkışta süre sıfırlanır. İkinci gidişinizde 60 günlük süreniz başlar.

• @Serapp teşekkür ederim cevabınız için. Süreç yaklaştıkca cok ince detayları bile düşünmeye başladık 🙂

• @Nacrumates Ordaki teorik şu, ehliyet alacak kadar bir süre bulunmadan çıktıysanız, süre sıfırlanır. Bu arada araç kiramama şirketleri veya Turo Amerika ehliyetiniz olup olmadığına, sizin yasal statünüze bakmazlar. Herhangi bir polis çevirmesinde sorulabilir, lakin bir kaza yapmadıkça, şikayet edilmedikçe, ve kurallara uydukça polislik bir işiniz olmaz. ABD, Türkiye’deki kadar aşırı asayiş önlemlerinin alındığı ve sürekli polis, trafik çevirmelerinin olduğu bir ülke değil.

• @Bora-Çiçek hangi eyalettesiniz ehliyet süreci nasıl orada ?

• @Buse-Demir-0 new jersey'deyim. burada söylenenlere göre türk ehliyeti olanlar sadece 50 soruluk bir teste girip 40 sorusunu doğru cevaplarlarsa direksiyon sınavına girmeden ehliyetini alabiliyormuş.

• @Bora-Çiçek alınca tekrar iletişim kurabilir miyiz😂

• @Bora-Çiçek umarım doğrudur 🙂 New jerseyden alınan ehliyet USA da tüm eyaletlerde geçerli mi, bilginiz var mı bu konuda acaba?

• New Jersey ve ehliyet konusunu başka yerlerden de teyit edin bence, ben öyle değil diye bilyorum(Başka ülke ehliyetleri için bu hak var ama Tr ehiyeti için yok sanırım)

• Ay sonu Houston a kalıcı olarak giriş yapacağım. İlk işim ehliyet almak olacak. Bunkonuda destek olabilir misiniz. Öncesinde neler yapılacak. İngilizcem iyi değil. Sorular online mı çözülüyor. Çeviri kullanabilir miyim texas eyaletinin çıkmış sorularına ulaşabilir miyim

• ⭐⭐⭐⭐

@80-s

Bu konu başlığının 1.iletisini okumanız yararınıza olacaktır herhangi bir eyaletten alınan ehliyetin hangi durumlarda diğer eyaletlerde geçerli olduğu ve hangi süre dilimi & şartlarda değiştirmek gerektiği ile alakalı.

Fiyatlandırmalar ve detaylar güncel olmayabilir, taşınmak istediğiniz eyaletin DMV web sitesinden güncel bilgi edinebilirsiniz.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   E elbruz 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   barisakkaya barisakkaya 

• merhaba connecticutta yazılı sınavı türkçe talep edebiliyor muyuz acaba?

• @ATS16 merhabalar DMV Virginia yazılı test 3 hakkımız var olarak okudumm resmi sitede ama bazı eyaletlerde bu sınırsız olduğunu gördüm acaba ben mi yanlış anladım diyorum yoksa TR ehliyeti ve +18 ise bu haktan herkes muaf mı ?

• ⭐⭐⭐⭐

@mertcanaydin

Emin olmamakla birlikte ödediğiniz ücret ile üç kez sınava girebiliyorsunuz. Her üçünden de kalmanız halinde dördüncü kez gireceğiniz sınav öncesi tekrar odeme yapmanız gerekiyor. Mantiken böyle olması gerek, ben Illinois’de hem test hem de direksiyon sınavında birinci sınavda geçtiğim için kesin bilgi sahibi değilim. Eşimde test sınavını birinci denemesinde geçti ancak direksiyon sınavında ikinci sınavda geçti, ikinci sınav öncesi ilave ödeme yapmadı.

Eşimin birinci direksiyon sınavında kalmasının sebebi kırmızı ışıkta sağa dönüşte dönme hakkı var soldan akan trafik yok ise. Soldan gelen trafik nispeten uzakta olmasına rağmen sağa dönüş yaptığı için gözetmen majör hata olması nedeniyle bıraktı. Böyle bir durum ile karşılaşırsanız, sağa dönüşte yeşil ışık yanıncaya kadar dönmeyebilirsiniz, arkanızda bekleyen aracın saygı ve sabırla beklemesi gerekiyor. Bol şans!

• çok teşekkür ederim.

• @mertcanaydin heryerde ayni diye biliyorum. Islemler icin istenen belgeler ile (ssn orijinali, adres kanıtı 2 adet ve dl-180 formu (doktor onayli) gittiğinizde ucreti oduyorsunuz ve hemen yazili sinava tabi oluyorsunuz. Eyaletten eyalete degisen soru miktarindan yeterli derecede yaptiginizda basarili olup direksiyon sinavina randevu alip katiliyorsunuz. 3 defa yazili sinava girme hakkiniz var. Sonra tekrar ucret oduyorsunuz. Bu arada turkiye ehliyetinin hic bir avantaji olmuyor ehliyet alımında, sormadilar bile :). Sadece belirli sure arac kullanmanizi sagliyor. Başarılar.

• Birde trafik ile ilgili gozlemledigim bilgi notu ekleyim yeni gelecek arkadaşlara belki onden faydasi olur.
    1- Turkiyede uzun far selektor yapma dikkat et demek, amerikada ise sana yol verdim gec demek.
    2- Stop tabelalari amerikada bildiginiz isik gibi kullanılıyor. Her kose baslarinda mevcut ve bizzat durmaniz gerekiyor. 4 kose bir sokakta 4 ayri arac geldiginde herkez sira ile gecis yapiyor.
    3- Yolda kimse size selektor, korna ve tampon yapmaz. Makas atan cok nadir. Bu yuzden hiz limitlerinde kullaninca yavaş mi gidiyorum demeyin. Yada yavaş gittiğinizde stres olmayin sadece akan trafige engel olmayin.
    4- Akan bir trafige karisacak iseniz mutlaka size yol verilir.
    5- Okul bolgesinde eger 15 flash yaniyorsa sakin 15 mil surati gecmeyin. Okul Servisi durdugunda ogrenci indiriken stop levhasini acar ve flash yakar sakin hakereket etmeyin. Karsi seritte dahi olsaniz durun. Okul otobuslerinde kamera sistemi var polis gormese bile adresinize saglam ceza gelir.
    6- Ana yollar haric cogu yerde yollar gidis ve gelis seklinde, sola doneceginiz zaman eger cep yok ise merak etmeyin insanlar sizi bekler korna calip darlamazlar Yada sellektor yapmazlar. Cep var isede 1 m geride durursunuz duz giden trafige gore ona dikkat edin. Donuste diger trafigi aksatmamak icin.
    7- Trafik sıkıştığında kimse bos diye baska seride girmez. Sollama yapmaz. Kirmiza gecmez. Hatta trafik sıkışık ise ara yoldan çıkanı veya girene engel olmamak icin ara yolu kapatmaz, eger onu tikali ise bekler gecmez, boylece diger yone yesil yandiginda trafik kilitmez ve o yondekiler devam eder.
    8- Tabiki kurala uymayan oluyor. Saga donus tikali ise yandan gelip kimse kaynak yapmaz. Yapan oluyor ama kimse bu uyanik demiyor, belki unuttu diye hemen araya aliyorlar. Cunku 100 kisiden bir kisi oluyor.
    9- İnşallah olmaz ama bir kaza olur ise kucuk buyuk demeden hemen polis cagirin ve rapor tutturun. Polis raporu hakli veya haksiz sizin icin bir belge yoksa karsi taraf ne derse ona kalirsiniz. Polis zaten geliyor hizlica ön rapor tutup trafigi tekrar açıyor. Aracinizda kamera olması yarariniza, vurup kacanlar oluyor.

Amerikada Kırmızıda gecende var, kaynak yapanda, hizli kullananda ama cok az zaten arada kesin polis yakaliyor. Normal ekip arabalarinin yaninda sivil polis araçlarda oluyor, onlari zaten sirenlerini actiginda goruyorsunuz. Insanlar kucuklukten alismis trafik kuralina en kotu mahallede bile stop levhasinda duruyorlar. Bu bir bilinç olmus burada, kazasız ve saglikli surusler dilerim.

• Herkese selamlar Virginia ehliyet alacaklar için kaynağı alta bırakacağım sadece bunu çalışıp ezberlemeniz yeterli olacaktır genelde aynısı çıkıyor 🙂

sadece burdan çalıştım ve geçtim darısı diğer sınava eğer bununla ilgili bir tecrübesi olan varsa yazarsa çok memnun olurum.

Benzer Başlıklar

• 1
  • 11
  • 5
  • 8
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |