Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba
2.2k 564 373.5k 438

• Floridaya greencard kazanıp ilk defa gittiğimizde türk ehliyeti ile araç kullanabiliyor muyuz?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @shadow-sharks-0 dmv nin sitesinde var ama inan tr deki sınavdan alakasız basit sorular soruyorlar. yani herhangi bir amerikalı buji meme yapmış mı sorusunu hayatlarında hiç duymamıştır :)

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Gayet güzel bilgiler teşekkür ederim paylaşımınız için. Ehliyet sınavına çalıştınız mı önceden? Online olarak örnek soruları vs görebileceğimiz bir kaynak var mı?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@media, içinde söyledi: Orlando, Florida Ehliyet ve SSN Aşamaları

Gayet güzel bilgiler teşekkür ederim paylaşımınız için. Ehliyet sınavına çalıştınız mı önceden? Online olarak örnek soruları vs görebileceğimiz bir kaynak var mı?

@harunsengul yeni konu başlığı açmak yerine şu konu başlığını kullanabilirdiniz deneyiminiz için, gerekirse @gucarslan @crazycells iletinizi taşıyarak bu açtığınız konu başlığını kapatabilir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

@media bir çok bilgi ve deneyim şu konu başlığında mevcut: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak

ehliyet sınavında çıkması muhtemel soruların eyalet bazında örneklerini online olarak aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

https://permittestpractice.com/

• ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

• Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

• @Uğur-Çelik, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

How do I get a driver license as an adult in North Carolina?

North Carolina Download Document Checklist

• @Uğur-Çelik, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Merhabalar , Charlotte 'da ablamlarda kalıyoruz , bu süreçte ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı , adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı , eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı

ehliyet alırken bizden bir adres istiyorlar mı
    Evet
    adresten gelen fatura vs görmek istiyorlar mı
    Evet (Sizin adınıza olmalı)
    eğer bunları istiyorlarsa posta kutusu adresi kiralamak mantıklı ve işe yarar mı
    Hayır (Kiralık mailbox’ı proof of address olarak kullanamazsınız)

• Herkese merhabalar,
    Şuan Virginiadayım burda ehliyet almak istiyorum sizlere bazı sorularım olacak;

1. SSN gelmeden ofise gidip numara ile ehliyet başvurusu yapabiliyor muyuz ?
    2. Kuzenimin yanında kalıyorum ve adres bildirimini nasıl yapabilirim ?
    3. burda türkçe yazılı sınav seçeneği mevcut mu ?
    4. Elinde yazılı sınav kaynağı olan varsa atabilirse çok memnun olurum.
    5. Türkiyede B-A1-A2 ehliyetlerine sahibim burda hepsini almak istiyorum özellikte motor sınavı nasıl ?

sabırla okuduğunuz ve şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcanaydin, içinde söyledi: Amerika'da Ehliyet Almak

Herkese merhabalar,
    Şuan Virginiadayım burda ehliyet almak istiyorum sizlere bazı sorularım olacak;

1. SSN gelmeden ofise gidip numara ile ehliyet başvurusu yapabiliyor muyuz ?
    2. Kuzenimin yanında kalıyorum ve adres bildirimini nasıl yapabilirim ?
    3. burda türkçe yazılı sınav seçeneği mevcut mu ?
    4. Elinde yazılı sınav kaynağı olan varsa atabilirse çok memnun olurum.
    5. Türkiyede B-A1-A2 ehliyetlerine sahibim burda hepsini almak istiyorum özellikte motor sınavı nasıl ?

sabırla okuduğunuz ve şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim :)

1. Hayir, detayli bilgi icin Virginia DMV Document Guide for Driver's Licenses and ID Cards
    2. Adres Kaniti (Proof of Address)
    3. Forumdaki arama butonunda gecmis Virginia deneyimlerine bakmaniz yarariniza olacaktir.
    4. Get Ready for Your Virginia Permit Test (2025)
    5. 26.000 pound ve daha az agirligindaki araclari kullanmak icin alacaginiz D tipi binek arac ehliyetine ilave olarak motorsiklet kullanmak icin ihtiyaciniz olan M tipini ehliyetinize ekletmeniz gerekiyor. Adding the Class M Designation to Your License

Yasadiginiz eyaletin DMV (Department of Motor Vehicles) sayfasinda bu ve diger tum detaylar & bilgiler mevcut, bol sans!

• @ATS16 çok teşekkür ederim zaman ayırıp tek tek cevapladığınız için

• Ülkeye ilk girişi yapıp cıktık, ikinci girişimiz temelli olacak. Bu süreçte virginiada baslangıcta 1 aylık araç kiralamak istiyorum. Ama TR ehliyetini 60 gün süre ile kullanabiliyoruz bu bizim ilk girişimizden itibaren ise ben araç kiralayamayacak mıyım yoksa temelli girişimizinden itibaren mi 60 gün kullanabiliriz? Ehliyet alana kadar olan süreçte ev işleri için mecbur araç lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@Nacrumates Turist olarak gidenler için her girişte süre başlar, çıkışta sıfırlanır. Siz DV vizesi ile gidenlerin de ilk girişte yerleşim yapmadan bir kaç gün kalıp döndüğünüz için çıkışta süre sıfırlanır. İkinci gidişinizde 60 günlük süreniz başlar.

• @Serapp teşekkür ederim cevabınız için. Süreç yaklaştıkca cok ince detayları bile düşünmeye başladık :)

• @Nacrumates Ordaki teorik şu, ehliyet alacak kadar bir süre bulunmadan çıktıysanız, süre sıfırlanır. Bu arada araç kiramama şirketleri veya Turo Amerika ehliyetiniz olup olmadığına, sizin yasal statünüze bakmazlar. Herhangi bir polis çevirmesinde sorulabilir, lakin bir kaza yapmadıkça, şikayet edilmedikçe, ve kurallara uydukça polislik bir işiniz olmaz. ABD, Türkiye’deki kadar aşırı asayiş önlemlerinin alındığı ve sürekli polis, trafik çevirmelerinin olduğu bir ülke değil.

• @Bora-Çiçek hangi eyalettesiniz ehliyet süreci nasıl orada ?

• @Buse-Demir-0 new jersey'deyim. burada söylenenlere göre türk ehliyeti olanlar sadece 50 soruluk bir teste girip 40 sorusunu doğru cevaplarlarsa direksiyon sınavına girmeden ehliyetini alabiliyormuş.

• @Bora-Çiçek alınca tekrar iletişim kurabilir miyiz😂

• @Bora-Çiçek umarım doğrudur :) New jerseyden alınan ehliyet USA da tüm eyaletlerde geçerli mi, bilginiz var mı bu konuda acaba?

• New Jersey ve ehliyet konusunu başka yerlerden de teyit edin bence, ben öyle değil diye bilyorum(Başka ülke ehliyetleri için bu hak var ama Tr ehiyeti için yok sanırım)

Benzer Başlıklar

• New Jersey Motorsiklet ehliyeti

Ehliyet ve Araba
    5
    0 Oy
    5 İleti
    870 Bakış
    iamtarcanalI
    Evet road teste girmedim memur ehliyetimi kabul etti sansliydim
  • Ehliyet Gönderim Durumu

Ehliyet ve Araba
    4
    0 Oy
    4 İleti
    229 Bakış
    MySeaM
    @crazycells Bende aynisini yazacaktim. Eyalet disina ehliyeti gondermeyebilirler. NY ehliyeti ile NY eyaletinde adresiniz olmasi beklenir.
  • Türk ehliyetini amerikada kaybetmek

Ehliyet ve Araba
    14
    0 Oy
    14 İleti
    5k Bakış
    ATS16A
    @dutperest Resmiyet kazanması adına e-devletten kayıp bildirimi yapabilirsiniz. https://www.turkiye.gov.tr/nvv-surucu-belgesi-kayip-bildirimi
  • Change of status sürecinde ehliyet almak

Ehliyet ve Araba
    20
    0 Oy
    20 İleti
    4k Bakış
    C
    @mydream tam olarak sormak istedigim sorunun cevabini yorumlari okurken buldum ben de suan da change of status durumundayim b2 den f1 e cevirdim neredeyse 8 ay oldu hala bekliyorum. Yine aktif olarak arac kullaniyorum fakat turk ehliyetimin yaninda international bir ehliyet daha cikarttirdim 25$ bir fiyata bir defa polis tarafindan cevrildim ve ID, International Driver Licence ve Turk Ehliyetimi verip, ceza bile almadan geri birakildim. Benim gibi durumda olanlar en azindan statunuz gelene kadar International Driver Permit alabilirsiniz gecici olarak.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k