Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

Olay fakir ulkelerden gelen insanlara sistemin ihtiyaci var soyleki kanada asiri vergi toplayan bir ulke ve bunuda sustain edebilmek icin kendisini harcama yapiyor olarak gostermesi gerekecek aksi taktirde parayi yatirima yada halkin refahin ahrcamasi gerekir ki birokrasi parayi sadece kendine ve kendi butcesine bakar atiyorum somaliada savas var tr de deprem var alir 50 bin kisi para verir bunlara sonra bunlarda sosyal sisteme yuk getirip halka bakin paraya ihtiyacim var vergilerinizle butcemi anca denklestiriyorum ayagina birokrasinin devamini saglamaya calisir.Yoksa o adam bilmiyor mu kendi ulkesinde bir halt olamayan adamin kanadaya zerre kazanci olmayacagini celcopun ileride problem cikaracagini ama bu sekilde birokrasi halktan dehset para cekiyor ve kimse bunun bu sekilde oldugunu dusunemiyor.Bu benim fikrim degil parti toplantilarinda yapilan sohbetten bir alintidir liberaller konusurken.kisacasi kanadanin o anda adama mi ihtiyaci var tak diye pr verir sistem cok isinincada sepet havasi 1 tane yatirim okul hastane yapmazlar cunku bu devletin sirtina yuk 🙂 kisacasi su anda surecin icindekiler sikintili ama 5 sene sonra belki hersey kolay olacak kader sans dogru zamanda dogru yerde olma olayi

• @Henry-bloor uzun seneler düzelme olmaz. Genel gidişat negatif yönde. Gerçek beyaz kanadalı bile artık terk ediyor orayı.

• @Henry-bloor kalıcı oturum vermeyi zorlaştırdı aşırı göçmen sayısını azaltma hedefinde. Ayrıca yeni gelen öğrencilerede kısıtlamalar filan getirdi kanadaya olan talep bayağı azaldı son zamanlarda. Şu an kanada içindeki geçiçi oturum ile yaşayanlarıda zamanla eleyecek gibi yani kalıcı oturum vermenin önüne geçiyor yavaş yavaş. Kira artışları durmaz böyle devam eder eski refah seviyesi bitti. eskiden asgari ücret kazanan bile tek başına tüm evi kiralayabiliyordu ve geçim derdi olmuyordu bu şu an için imkansız böylede gider. Farkettiysen artık kanadaya eğitim için bile reklam pazarlama fazla yapmıyorlar çünkü talep yok. bir sektör bitti

• pr kalıcı oturum almayı zorlaştırdılar daha önce bayağı bahsedilmiş puanlar 500 ve üzeriki bunlar herkesin kolaylıkla ulaşacağı puan aralıkları değil. yani çok zor bu puanlara ulaşmak. 3 yıllık çalışma izni süresi bitiminde buyuk ihtimalle 35 yaş ve üzeri kesimin express entry ile pr kalıcı oturum alması çok zor görünüyor. Fakat kanada'nın enteresan bir özelliği var. Göçmen ülkesi olduğu için her zaman kapısı göçmenlere aralık yani her an herşey oluşabiliyor süpriz yumurta gibi. Ve bir şekilde temas ettiği, daha önce kapısından ülkesine içeri aldığı kişilere hep pozitif. Mesela daha önce kanadaya seyahat ettiyseniz vizenizin süresi bittiğinde tekrar vize almada kolaylık saglıyor daha basit prosedur ile vize veriyor. Buna canplus deniliyordu. Buna göre daha önce alınmış bir çalışma izniniz varsa mutlaka bir pozitif referans olur ve süpriz kararlar kolaylıkların çıkarılmasıda bir seçenek olabilir gibi duruyor. Bu çalışma izni ile hiç birsey yapmasanız bile elinizde durması bile bir pozitif referans ilerde her an hersey olabilir.

• Göçmen bakanı geçici oturumlularla ilgili sayının çok fazla olduğunu söylemişti. Bunu azaltmak için bir eylül ayında bir program açıklayacaklar. Pr yolu açılacak ve Kanada’da olanlar daha avantajlı olacak benim fikrim.

• Yasaklı

@Ahmet-Gümüş sanmam hele secimler arfesinde .şimdi pr olanlari hizla vatandaş yapip oy kazanma pesindeler

• @Ahmet-Gümüş asla olmayacak durum. Şu an hali hazırda kanada içinde olan göçmenleri azaltma hedefindeler o nedenle pr kalıcı oturumu zorlaştırdılar. Veritabanları şu an kapasitenin çok üzerinde pr başvurusu ile dolu ve misal önümüzdeki beş sene içinde hiç kimseye pr kalıcı oturum vermeseler ancak bu dolu kapasiteyi düzenlerler. Yani pr kalıcı oturum kontenjanı tıka basa dolu ve taşmış durumda. Bundan dolayı puanlar çok yüksek açıklanıyor.
    O nedenle şu an kalıcı oturum almak imkansıza yakın gibi birşey. Kanadaya talep artık bu nedenlerden dolayı azaldı. Öğrenciler artık çok tercih etmiyor kanadaya gelmeyi.

• @Henry-bloor ufak şehirlerden başlangıç yapmak en verimlisi olabilir. Mesela british colombia eyaletinde kelowna şehri vancouvera yakın veya novi scotia eyaletindeki halifax şehri bu ve bunun gibi ufak yerlerde başlangıç her zaman büyük şehirlere göre daha iyidir insanı yormaz ama kiralardaki artış ve pahalılık hemen hemen her yerde aynı o nedenle kötü durum. Büyük şehirde olsa küçük şehirde olsa kiralar hemen hemen aynı aşırı yüksek

• Yasaklı

@pharmacygreen, içinde söyledi: TS2023 başvurusu ile çalışma izni onayı

@Henry-bloor ufak şehirlerden başlangıç yapmak en verimlisi olabilir. Mesela british colombia eyaletinde kelowna şehri vancouvera yakın veya novi scotia eyaletindeki halifax şehri bu ve bunun gibi ufak yerlerde başlangıç her zaman büyük şehirlere göre daha iyidir insanı yormaz ama kiralardaki artış ve pahalılık hemen hemen her yerde aynı o nedenle kötü durum. Büyük şehirde olsa küçük şehirde olsa kiralar hemen hemen aynı aşırı yüksek

O yerlerde kira çok,daha dandik sault sudbury timmins regina whitehorse saguenay falan olur oda hintliden çinliden sıra gelirse

• @Henry-bloor heryerde kira artışları var ucuz yer kalmadı. Kanada içinde her yerde geçim sorunu yaşanıyor artık. Eski zamanlarda asgari ücret kazanan bile tek başına ev kiralayıp konforlu yaşama erişebiliyordu şu an ise bu imkansız. Tek oda kiralama ile yaşam mücadelesi. Birikim yapma yatırım yapma yeri değil kanada. Çalışarak ev alan tek bir kişi görmedim şimdiye kadar belki eski zamanlarda gelenler almışlardır ama şu an imkansız ev almak falan filan.
    Garip olan ise geçim derdi yaşayan, mücadele veren, tek oda kiralama ile ay sonunu zar zor getiren çoğu kişinin kendini, çevresine tanıdıklarına, sanki süper rahat bir hayat yaşıyormuş gibi göstermesi. Instagram filan bunlar ile dolu. Halbuki gerçekte mutsuz beklentisini bulamamış mücadele içinde gelecek günlerin ne olacağı endişesinde ama kendini farklı gösteriyorlar..

• @pharmacygreen asla olmayacak derken ? Bakanın söylemini dinlendin mi? Kanada göçmen statüsü almak konusunda zorlaştırılması herkesin malumu. Kanada içindeki hak sahiplerinin durumu bambaşka. Daycare çalışanları için 4.00 ielts le pr veriyorlar şuan.

• @Ahmet-Gümüş tek resmi kaynak kanada hükümetinin canada. ca web sitesi ve bunun dışında hiçbir yerde resmi ,doğru bilgi verilmiyor ve başvuru yapılmıyor. Kalıcı oturum alma, göçmenlik ile ilgili tum doğru ve resmi bilgilerin oldugu tek yer burası. Burada ne yazılıyorsa o geçerlidir gerisi hikaye.
    Tüm herkes kanada ile ilgili göçmenlik bilgilerini bu resmi siteden öğrenir ve teyit eder.
    Bahsettigin daycare ile ilgili herhangi bilgide göremedim. Bu resmi kaynak içinde yoksa asparagas.

• Arkadaşlar 1+1 dairenin en berbati (kimseyi agirlayayacagin) $2300 faturalar ile birlikte. Ailem burda olmasa 1 gün bile durmam.
    Ne yapiyoruz burda bilmiyorum anlam veremiyorum bir kere geldik ama pişmanız. Kolay bir yer değil ve neden halen insanlar gelmeye niyet eder onuda anlamış değilim.

• @grounddreamer Senin durum biraz şans ( hemen iş bulman ) ve çoğunluk dışı. Herşey bu kadar kolay değil. Bu gelir gideri hesaplarken ilk kanadaya geldiğinde cebinden çıkan toplam miktarıda göz önüne almalısın.
    Şehir merkezinde evler bundan daha pahalı ve bu kadar büyük değil. Yaklaşık $3000 gözden çıkarmak lazım ev kiralama için. Ben toronto için diyorum ama vancouverda sanıyorum aynıdır. Şimdi farkettim bu masraflarında ulaşım araba benzin yok bunları eklersen en az aylık $6000 gelir gerekli. Bu maaşı verecek işyeri çok az genelde aylık kazançlar bunun yarısı. Bir evde 2 kişi çalışmaz ise geçinemezsin tek kişi isen ev kiralama zor tek oda kiralarsın.
    Kanadaya gidişin ev kiralaman iş bulana kadar masrafların sonuçu $20-25 bin cebinden gider. Bunu geri kazanımın zor.
    İş bulduktan sonra gelirin aylık giderlere harcarsın ve birikim olmaz. Türkiyeye bir gidip geleyim desen uçak biletleri $2000
    kanada için maddi birikim hedefi olamıyor çünkü hesap kitap ortada daha öncede çok söylenmiş. Genelde ofis job işlerde işe alımlar yıllık kontrat ile olur yani bir yılın sonunda iş garantin tekrar olur mu orasıda belli değil. İş buldum uzun yıllar çalışırım durumu maalesef yok herşey iş verenin iki dudağı arasında. Sadece kontrat süresi kadar işin garanti olur sonrasının garantisi yok iş veren ben artık kontratı uzatmak istemiyorum diyebilir Sonrası muamma

• @pharmacygreen Eylül ayında dediğin sitede açıklayacaklar.

• @Ahmet-Gümüş bu dediğinin linki var mı ? Ne denilmiş eylül ayında ne açıklanacak mış ? Yani teer4 ve teer5 kategorilerinden pr kalıcı oturum mu verilecek ? Yani eğitim istemeyen işleri yapanlara direkt kalıcı oturummu verilecek ? Lütfen açıklarmısın

• " Hayat bir yolculuktur, mutlu olmadığınız duraklarda fazla oyalanmayın "
    Kanada seni mutlu ediyorsa devam , etmiyorsa zaman harcama.

• Gocmen Bakani konu ile aciklama yapti.Kanada'da su an 2.5 Milyon kisi Temprorary vize ile bulunmakta ve bunlari Perminant vizeye cevirmeye calisacagiz dedi.Bunun ile ilgili baska bir detay su an icin bilinmiyor.Bunu yapmak icin nasil bir program aciklayacaklar ya da nasil bir uygulama olacak sonbahar aylarinda acikliga kavusacak.

• @ikizbabasi peki open work permit sahiplerinin hepsini kapsayacak mı ? Kanada içinde değilse ama open work permit sahibiyse gene pr kalıcı oturum alabilecek mi ? Bununla ilgili link var mı ?

• @cenkaytoronto yok link. Bir çalışma var Eylül ayında açıklayacaklar. Detayları hepberaber göreceğiz.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |