Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @tubikanasofa Tekrar tekrar tebrikler Tugba’cim. Bundan sonraki süreçte su gibi aksin insallah 🎊🎊🎊

• Hepinize teşekkür ederim iyi ki tanıştık çok mutluyum 🥰 @Didem-G @cebrailoz

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G sizin de mülakatınız bugündü, onaylandı mı vizeleriniz? Umarım güzel haberler verirsiniz...

• @tubikanasofa öncelikle tebrik eder yeni hayatınızda başarılar dilerim. Mali belgeler ile ilgili sorularınız olmuştu daha önce. Acaba iki kişi için ne kadar gösterdiniz hesapta?

• @ATS16 merhaba , evet cok sukur vizemiz onaylandi. Gun icerisinde mulakat deneyimimizi de yazacagim. 😊 🙏🏻

• Merhabalar herkese,
    14.08.2024 - 08:00’de ki mülakatimiz ile ilgili deneyimimizi paylaşmadan, yesilkartforumun degerli kurucularina, hic bir karsilik beklemeden tum iyi niyeti ile sorulara cevap veren forum kullanicilarina sonsuz teşekkürler.

Bugun evraklarımiz ile ilgili hic bir sorun yasamadan islemlerimizi tamamlarken, konsolosluga giristen, vizemizin onaylanmasina kadar her asamada yesilkartforumun onemini tekrar tekrar hissettik.

08:00’de ki randevumuz icin 7:40 gibi esim ben ve iki cocugumuz ile konsoloslugun onundeki sirada yerimizi aldik. Giriste cantasiyla, elinde telefonuyla gelen 3-4 kisi gorduk, esyalarinizi birakip gelin diyerek geri çevrildiler. Bizim üzerimizde sadece evraklarimiz , nakit para ve kk vardi. Ne olur ne olmaz diyerek kolye , küpe, gunes gozlugu tarzi seyleri de cikarmistik. O kadarina gerek yokmus. 🙂

İçerde ilk bankodaki gorevli vize cesidini sorarak, pasaportumuzun arkasina etiket yapistirip siraya aldi. Odeme icin sira ile cagirdilar. Odeme makbuzunu ve tekrar sira numaramizi verdiler beklemeye basladik. Bekleme kismi bizim icin uzun surdu. Siramiz geldiginde evraklarimizi teslim etmek icin bankoya gectik.
    Gorevli sirayla belgeleri istedi,

• Pasaportlar
    • Iki adet fotoğraf
    • Saglik raporlari
    • Arsiv Adli sicil belgeleri
    • Mali belgeler (banka hesap dokumu, arac ruhsatlari, araclarin kasko degerini gosterir belgeler, bireysel emeklilikler, tapu vs. tum belgeleri almistim, bizden tum belgeleri aldilar. )
    • Nufus kayit ornekleri
    • Evlilik cuzdani asli ve 2 kopya
    • Diploma ve 1 kopya ( asil talihli esim icin )
    • Esim icin askerlik belgesi
    • Ais kaydi ciktisi ( ciktiyi almadi )

Belgeleri aldi. Ds260 formunda anne kizlik soyismimi yanlis yazmistim, soyledim ve onu degistirdi. Adres bilgisini degistirdik. Islemler bitti ve tekrar beklemeye basladik. Burda da bekleme suresi uzundu. Sira bize geldiginde bankoda yerimizi aldik ve guler yuzlu bir gorevli , yaninda turkce tercuman ile ilk once yemin ettirdi ve esimin ve benim parmak izlerimizi aldi. Sirayla asil talihli esime asagidaki sorulari sordu,

1. Amerikada nereye gitmeyi dusunuyorsunuz ? - Florida
    2. Daha once Amerika’da bulundunuz mu ? - Hayir
    3. Amerika’da arkadasiniz/akrabaniz var mi ? - Evet, arkadaslarimiz var.
    4. Hesabinizda ne kadar birikiminiz var ? -40k
    5. Ikinizin de ilk evliligi mi ? - Evet
    6. Turkiye’de ne is yapiyorsunuz ? - Ozel sektorde , sevkiyat muduruyum.
    7. Ne uzerine sektor ? - Catering
    8. Amerika’da ne is yapmayi planliyorsunuz ? Ilk etapta hizmet sektoru, sonrasinda kendi isimi kurmak istiyorum.

Super , tebrikler. Vizenizi onayladim, haftaya PTT..

Oh be diyerek ayrilirken, kendimizi cok garip hissettik. Tum islemler 10.00’da bitti. Acayip bir his, sevinip bagiramiyorsun. Uzulmuyorsun ama icinde gelecegin bilinmezligi ile ilgili kaygi , bir burukluk.
    Simdi pasaportumuzun gelmesini bekleme ve hazirlik zamani.

Cikista forumun vesilesi ile tanistigimiz @tubikanasofa ve esi ile cafede oturup bir durum degerlendirmesi yaptik. Bosuna korkup pimpiriklenmisiz dedik 🙂 Umuyorum herkes icin en hayirlisi, en guzeli olsun.

• @Didem-G tebrikler hayırlı olsun inşallah

• @Didem-G hayırlı olsun. Umarım Amerika'da mutlu bir geleceği yakalarsınız

• @Didem-G tebrikler, Amerika da size başarılar ve mutluluklar diliyorum, şans sizinle olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Didem-G tebrikler, yolunuz açık olsun. Önümüzdeki süreçte bol şanslar...

• @Didem-G Vizeniz hayırlı olsun tebrikler 🙂

• @Didem-G tebrikler vizeniz hayırlı olsun
    Bizim mülakatımız ve duygu durumumuzun nerdeyse aynısı genel olarak da herkesin böyle geçiyor sanırım. Floridayı seçme nedeninizi özel değilse öğrenebilir miyim? Biz daha karar veremedik de 🙂

• @erenist Merhaba, sicak iklim olmasi, turizm sektorunun aktif olusu, arkadaslarimizin orda olmasi vb gibi bir cok etmenden ilk etapta orada karar kıldık. 😊

• @Didem-G Güzel tercih hele ki bir tanıdık varsa en önemli etkenlerden çünkü. Şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman her şey gönlünüzce olsun 🙂

• @erenist cok teşekkürler umarım hepimiz için doğru kararlar olur. 🙏🏻 kolaylıklar dilerim.

• @Didem-G hayırlı olsun. Yeni yaşamınız başaŕı ve mutluluk getirsin😇👍

• Herkese merhabalar. Dün vizem onaylandı. Deneyimlerimi aktarmadan önce söylemek istediğim bir kaç söz var. Bu forumda bilgilerini paylaşan herkese teşekkürü bir borç bilmekteyim. Bu forumun kurulmasında ve hayatına devam etmesinde emeği geçen tüm yönetici arkadaşlar iyi ki varsınız. Bu forum olmasaydı dün vizemi alabilir miydim bilmiyorum. Gucarslan beye engin tecrübe ve bilgisini karşılıksız paylaştığı için kendisine minnettarım. Bu satırları okuyacak olan gelecek DV kazananı arkadaşım sana söylemek istediğim tek bir söz var. Sakın ama sakın Ankara'ya güvenme!! Evet biliyorum numaran yüksek değil yine güvenme. Bir arkadaşım gc ile gitti o sana mülakat gelir dedi yine güvenme. Kendini asla güvende hissetme. Sakın Ankara'ya güvenme. Mülakat deneyimine gelecek olursak benden sonra mülakata girecek arkadaşlara örnek olması için biraz kendimden bahsetmem gerekiyor. Yaşım 27 daha önce hiç yurtdışına çıkmamış, evlenmemiş, çalışma tecrübesi olmayan, askerlikten muafı olan, lisans ve yüksek lisans sahibi birisiyim. DV 2024 açıklandığı günden beri sadece ve sadece forumda paylaşılan bilgiler ile sürecimi tamamladım. Hiçbir 3.taraftan yardım almadım. Bunu artık vizesi onaylanmış biri olarak söyleyebilirim ki forum tek başına size yeterlidir.
    Mülakat saati 07.45 olmasına karşın saat başı gibi büyükelçiliğin önündeydim. Diğer talihliler ile ufak bir sohbet ve biraz beklemenin ardından içeri girişimiz için onay geldi. Tek sıra halinde mülakat saatine göre sıralandıktan sonra önce pasaportumu teslim ettim ve güvenlik kontrolü için diğer tarafta beklemeye başladık. İsim ile çağırılmak suretiyle güvenlik noktasından elçilik binasına ilk girişimiz sağlandı. Üzerimde sadece pasaportum, cüzdanım, gözlüğüm ve belgelerim ile içeri girdim. Üzerimde elektronik bir alet olmadığını söyledikten sonra tüm eşyaları kutuya yerleştirip x-ray den geçti ve daha sonra kendim x-ray den geçtim. Daha sonra eşyalarımı alıp içeri bölüme doğru ilerlemem söylendi. İçeri girdikten sonra ilk olarak pasaportumu alıp okumam için bir kağıt verdiler. Kağıtta eğer vize görüşmesi olumsuz sonuçlanırsa ücret iadesinin yapılmayacağı konusunda bilgiler içeriyordu. Kağıdı teslim edip pasaportu teslim aldıktan sonra ücret ödemesi için beklemeye başladık. İçeri giriş sırasına göre çağırdılar. Burada 330 dolar ödeme gerçekleştirdim. Kredi kartı için kartın çevrimiçi ödemeye açık olması gerektiğini öğrendim. Hazırlıklı gelmiştim ve nakit ödeme gerçekleştirdim. Ödeme sonrası sıra numaranızı içeren kağıt verdiler ve belgelerimi teslim etmek için beklemeye başladım. Benden önceki kişilerin nispeten uzun belge ibrazından sonra numaramın yandığı gişeye geçtim ve bir hanımefendi sırasıyla nüfus, sicil ve askerlik belgelerimi istedi. Daha sonra en yüksek mezuniyet diplomasını istedi. Geçen ay yüksek lisanstan mezun olduğum için diplomam daha çıkmamıştı ve mezun belgesini e-devletten çıkarmıştım ayrıca yanımda lisans diplomamı da getirmiştim. Bu iki belgemi, banka hesap cüzdanı ve iki adet imza sirküleri ile iki adet fotoğrafımı verdim. Bu arada mülakatı hangi dilde olmasını istediğimi sordu ve Türkçe olmasını istediğimi belirttim. Daha sonra aynı sıra numarası ile tekrar beklemem gerektiğini söyledi ve gişeden ayrıldım. tüm bu işlemler 5 dakika bile sürmedi. Daha uzun bekleyen arkadaşlar neden bekledi bilmiyorum. Daha sonra mülakatın olacağı gişede numaran yandı ve gişeye geldim. Gerçekten çok sıcak kanlı bir çalışan vardı. Türkçe mi İngilizce mi diye bir kez daha sordu Türkçe please diye cevapladım. İngilizcen iyi bu arada dedi gülümser bir ifade ile. Daha sonra klasik soruları cevapladım.
    Daha önce hiç evlendin mi?
    -Hayır
    Daha önce hiç Türkiye dışına çıktın mı?
    -Hayır
    Nerede yaşamak istiyorsun?
    -Miami/Florida (DS-260formunda Virginia eyaletindeki bir tanıdığımın adresini vermiştim, bu konuda bir soru sorulmadı)
    Tanıdığın var mı?
    -2 tane tanıdığım olduğu söyledim.
    Ne iş yapacaksın?
    -Tam burada biraz da heyecan yüzünden ingilizce konuşmaya başladım. Sonra düzelttim kendimi tabii lakin sıcak bir gülümseme ile karşılandım.
    Sivil Havacılık Yönetimi Yüksek Lisansımın olduğunu orada bu alanda kariyer yapmayı hedeflediğimi söyledim.
    Çok güzel vizenizi onaylıyorum bir hafta sonra PTT............
    -Teşekkür ederim
    Neredeyse 15 aylık bir bekleme sonucunda vizem onaylanmıştı. Oranın verdiği gerginlikle çok fark edemeyebiliyor insan fakat görevli gerçekten çok sıcak kanlı birisiydi. Buradan kendisine şükranlarımı sunuyorum.
    Banka hesabımda tam olarak 700bin Tl gösterdim fakat bir soru ile karşılaşmadım. Ayrıca banka hesabımda sadece tek bir para girişi gözükmekteydi. Hesabı kullanmadığım çok açıktı ama yine de sorun olmadı.
    Diğer bir önemli konu ise hatırlatma Covid aşısı olmayanlardanım. hiç bir şekilde bu konu ile ilgili bir soru ile karşılaşmadım.
    Kısacası 9 Eylül günü uçağa bineceğim ve yeni bir hayata başlayacağım. Bu uzun süreç boyunca gerçekten çok fazla moral olarak iniş ve çıkış yaşadım. İlk açıklandığında 3 gün içimde kelebekler uçtu, daha sonra nasıl olacak nereye gideceğim gibi sorular kafamın içinde dolandı. Vizesi onaylanan diğer arkadaşlarıma yeni hayatlarında bol şans diliyorum. Forumda tecrübelerini paylaşanlara, karşılık beklemeden sorularımızı cevaplayanlara sevgimi saygımı sunuyorum iyi ki varsınız. Umarım bu hayatta tüm istediklerinizi elde edersiniz. Miami tarafına gidecek olan var ise çekinmeden ulaşabilirler. Şimdilik benden bu kadar. Yeni hayatımda ilk tecrübelerimi paylaşacağım güne kadar sağlıkla kalın. Teşekkür ederim.... Ankara'ya güvenmeyin!!!!

• @rarewonder Tebrikler vizeniz hayırlı olsun, bekar ve 20 li yaşlarda olarak en güzel şartlarda gidiyorsun bana göre, tadını çıkar yeni hayatının. Bol şans 🙂

• @erenist İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. genç bir yaşta hayata yeniden başlayabilmenin kıymetini bileceğim. teşekkür ederim.

• @Demayfo yolun açık olsun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |