• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. erenist
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    E
    • Takip Edilenler 19
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 205
    • En İyi 60
    • Tartışmalı 2
    • Gruplar 0

erenist

@erenist

90
    İtibar
    500
    Profil Görüntülemeleri
    205
    Takipçiler
    19
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

erenist Takip etme Takip Et

erenist tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar, ben de unganlar ve mülakat tecrübelerimizi kısaca aktarmak istiyorum. Standart dışı bir şey olmadığı için özellikle mülakat kısmını çok özet geçeceğim ;

• UNGANLAR

İlk olarak 11.15 randevumuz için saat 10.30 da girdik 4.katta biraz bekledikten sonra fotoğraflarımız çekildi ailecek ve 5.kata laboratuvara gönderildik 4 yaşındaki kızımla ve eşimle çıktık burada çocuğa işlem yokmuş eşim ve benim için toplam 95 dolar ödeme yaptık burada eşim ve benden kan alındı sonrasında 3.kata yönlendirildik burada da eşim ve ben röntgen çekindikten sonra 13.30 da doktor muayenesi için tekrar gelmemizi söylediler. 13.15 gibi tekrar geldiğimizde bir yoğunluk vardı ve sırayla doktor muayenesine çağırıyorlar ilk yarım saat hiç türk ismi duymadım neredeyse herkes yabancı. Saat 14.00 gibi sıramız geldiğinde bayan doktor hanım sohbet eşliğinde kontrollerini yaptı ve sağ sol kollara sanırım üç kadar aşı yaptı, son olarak ertesi gün 11.00 de raporları alabileceğimizi söylediler ve cumartesi giderek raporları teslim aldık.
      Burada cumartesi raporlar yetişir mi korkumuz vardı ancak problem olmadı şükür.

• MÜLAKAT

Cuma günü sağlık muayenesini hallettikten sonra pazartesi sabah 7.45 mülakatımız için 7 de otelden çıktık ama konsolosluğa vardığımızda adresin Çukurambardaki elçiliğe taşındığını öğrenince kısa süreli panik yaşadık ama problem olmadı yetiştik. (Ankara'nın bazı yerlerinde navigasyon çalışmıyor o biraz can sıktı gelecekler buna dikkat etsin)
      Adrese geldiğimizde biraz sıra bekledikten sonra içeri alındık sıra numaraları verdiler 15 dk kadar bekledikten sonra sıramız gelince bankoda evrakları tek tek teslim ettik sonra bekleyin aynı numara tekrar yanacak dediler.
      Yine bir süre bekledikten sonra sıra yanınca bankoya geçtik (burda en çok şaşırdığım şey mülakatın yine bankoda ayaküstü yapılması oldu, ben oda içerisinde felan oluyor sanıyordum:))
      Mülakatı türkçe istedik çok cana yakın bir arkadaş vardı arkasında da bir tercüman. Standart soruları yöneltti nereye gideceksiniz ne iş yapacaksınız gibi banka hesabı ile ilgili bir konu geçmedi, sonrasında yabancı arkadaş türkçe olarak tebrikler vizeniz onaylandı gibi şeyler söyledi güzel bir aksanla :)) hiç heyecan olmadı diyebilirim bizim kızın parmak izleri alınmayınca biraz darıldı ona güldük :))
      Şimdi geriye gidecek yere karar vermek kaldı, mülakata girecek arkadaşlara bol şans diliyorum gayet sakin olsunlar her şey olup bitiyor bir anda

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      E
      erenist
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

21 şubata mülakat aldım darısı bekleyen herkese arkadaşlar

E
      erenist
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@ATS16 Evet o iletinizi okudum toplamda 40$ gibi bir şey yapıyor ki teb’e yatan aylık bir geliriniz yoksa bu kadar kafa ağrıtmaya ve zaman/enerji kaybetmeye değmez bence

Bankacılık içinde yayımlandı
      E
      erenist

@mrt-gkce teşekkürler aslında bunu biliyordum unutmuşum heyecandan sanırım 🙂

E
      erenist
    • RE: Amerika'da tutunamayıp geri dönenler var mı?

Türkiyede bir düzen oturtamamış kirada yaşayan veya alt gelir grubuna sıkışmış kişilerin geri döneceğini pek sanmıyorum dediğiniz gibi genelde iyi kötü bir yaşantısı kazanılmış hakları olan insanlar bu kararsızlığı yaşıyor memurlar gibi. Ama tabi herkesin hayatı farklı adam TR de asgari ücret alıyordum ama daha mutluydum diyerek dönebilir beklentiler ve amerikaya gidince yaşananlarla alakalı bir durum. Tutunamama kısmını da maddi olarak değil daha çok manevi olarak yorumluyorum ben çünkü çok yaşlı veya çalışmaya engel bir durum yoksa çalışmaktan gocunmayan herkesin zaman içinde düzen oturtacağını düşünüyorum.
      Tabi bunlar daha gitmeden önceki düşüncelerim bakalım birkaç ay sonra gidince neler yaşayacağız 🙂

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      E
      erenist

@ATS16, içinde söyledi: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mervc 29.07.24 tarihinde Ankara'da mülakata girecek olan @erenist sizin sağlık muayene tarihiniz olan 31.07.24'den önce Unganlar'da sağlık kontrolüne gidecekse (eğer ki henüz gitmediyse ve yardımcı olmak isterse) sizin için sorabilir belki, daha önce başka arkadaşlar yine forumdaki diğer kullanıcılara destek olmuştu. Başka forum kullanıcılarınında imzalarındaki sağlık kontrolü tarihine bakarak kendilerinden rica edebilirsiniz, ne yazık ki Unganlar'ın böyle bir sıkıntısı var...

Evet bizim randevu 26 sında henüz girmedik sağlığa. Seve seve yardımcı olurduk ama merve hanım problemi çözmüş sanırım onay maili gelmiş.

Ben de burdan forum ahalisine bir şey sorayım konaklama için ne önerirsiniz bir çocuklu aileye ?

E
      erenist
    • RE: California

@cnpist İlk etapta iki kişi çalışamayacak zaten belirttim iki kişi çalışacak zamanlar gelene kadar gerekirse (ki kesin gerekecek) ek iş yaparak 5k kazanılamaz mı california minimum wage yüksek diye biliyorum resmiyette bile 18 civarı yani saatlik 20 dolar üzeri bir işi ayda 6 gün olarak yapılması lazım görünüyor böyle bir iş bulmak da dil olsa belki kolaydır ama dediğiniz gibi dil olmayınca insan tereddüt ediyor son çare sadece dordash e mahkum kalıp tam zamanlı onu yapmak sanırım.
      Diğer alternatiflerin de farklı sıkıntıları var çocuk da olunca aşırı sıcak veya soğuk sıkıntı olabiliyor hele sağlık da bu kadar pahalıyken..

California içinde yayımlandı
      E
      erenist

@gucarslan :)) herhangi bir kriter kullanmadım ilk çıkan 10 aracın görüntüsünü aldım 🙂

Bu arada arkadaşlar birazdan unganlara muayeneye gideceğiz bir sorusu olan varsa

E
      erenist
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@Beyrutt Var olmaz mı her fiyata var bekleriz her zaman:)

Eyaletler içinde yayımlandı
      E
      erenist
    • RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

@rarewonder Tebrikler vizeniz hayırlı olsun, bekar ve 20 li yaşlarda olarak en güzel şartlarda gidiyorsun bana göre, tadını çıkar yeni hayatının. Bol şans 🙂

E
      erenist

erenist tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@apexcruel teşekkürler, şu an hatırlamıyorum ama kızımıza tekrar fotoğraf çektirmiştik. Sanırım sarı zarfta bulunan evrakları tekrar istediler çünkü onu kaybetmişler.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      E
      erenist

@apexcruel merhaba daha önce de burada cevaplamıştım sanırım, birkaç defa online görüşmeden sonra fiziki olarak ofisten randevu alabildik ve gittiğimizde evrakların kendilerine hiç ulaşmadığını söylediler. Bir hafta sonra evrakları toparlayıp tekrar gittik ve hemen kartlar başıma geçti üç hafta içinde adresimize geldi. Yani kartların elimize gelmesi 8-9 ayı bulmuş oldu

E
      erenist

@onuru bizim de aklımıza ilk olarak sarı zarflar geldi hatta havaalanına gidip soruşturmayı düşündük belki etkisi olur bir yerden çıkar diye ama öncelikle randevu alıp uscis ile görüşmeye gideceğiz durumu anlatıp yakın zamanda seyahatimiz olacağını ve aciliyet olduğunu bildirip bir çözüm bulmalarını isteyeceğiz

E
      erenist

Arkadaşlar Ocak 2025 tarihinde giriş yapmıştık bildiğiniz gibi sekiz ay oldu ve Green kartlardan hiçbir ses Seda yok. En son hüz 60 gün daha ek süre vermişti ve tam 60. günün sabahında şöyle bir mail geldi burada ne demek istemiş tam olarak anlayan var mı ?

d0818403-618e-44dd-b3a7-1c22d967c0f6-image.jpeg

0ea7a378-b6d8-4869-ac43-12b8b6b81e7f-image.png

E
      erenist

@ATS16 Evet o tarz iki uygulama kullanıyorum ama görsel biraz farklı gelince farklı bir uygulama sandım. Ben de 5 aydır ‘ucsis visa fee payment received’ yazıyor

E
      erenist

@kemalayldz bu görsele nereden ulaşıyorsunuz

E
      erenist

@Karagoz Ben de öyle düşünüyordum ve uygulamalardan takip ettiğim kadarıyla henüz basıma bile geçmemiş yani bir gönderme durumu yok farklı bir sıkıntı var gibi

E
      erenist

Bizim beş ay bitti hala hiçbir haber yok, ucsis ile iletişim kurmak da çok zor bahsettikleri 60 gün bitsin bakalım ne yapacağız. İnşallah bu gidişle bizden tekrar kart basım ücretlerini almazlar

E
      erenist

@nazlihande bugün canlı sohbet ile iletişime geçtim şimdi de en son aramamın üzerinden 60 gün geçmesi gerektiğini söylüyorlar

E
      erenist

@nazlihande bekliyoruz ama bir ay neredeyse dolmak üzere üç gün kaldı hâlâ bir haber yok. Rica etsem inquiry doldurma hakkında buradan veya özelden biraz bilgi verebilir misiniz

E
      erenist