• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. rarewonder
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    R
    • Takip Edilenler 14
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 46
    • En İyi 15
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

rarewonder

@rarewonder

42
    İtibar
    135
    Profil Görüntülemeleri
    46
    Takipçiler
    14
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

rarewonder Takip etme Takip Et

rarewonder tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhabalar. Dün vizem onaylandı. Deneyimlerimi aktarmadan önce söylemek istediğim bir kaç söz var. Bu forumda bilgilerini paylaşan herkese teşekkürü bir borç bilmekteyim. Bu forumun kurulmasında ve hayatına devam etmesinde emeği geçen tüm yönetici arkadaşlar iyi ki varsınız. Bu forum olmasaydı dün vizemi alabilir miydim bilmiyorum. Gucarslan beye engin tecrübe ve bilgisini karşılıksız paylaştığı için kendisine minnettarım. Bu satırları okuyacak olan gelecek DV kazananı arkadaşım sana söylemek istediğim tek bir söz var. Sakın ama sakın Ankara'ya güvenme!! Evet biliyorum numaran yüksek değil yine güvenme. Bir arkadaşım gc ile gitti o sana mülakat gelir dedi yine güvenme. Kendini asla güvende hissetme. Sakın Ankara'ya güvenme. Mülakat deneyimine gelecek olursak benden sonra mülakata girecek arkadaşlara örnek olması için biraz kendimden bahsetmem gerekiyor. Yaşım 27 daha önce hiç yurtdışına çıkmamış, evlenmemiş, çalışma tecrübesi olmayan, askerlikten muafı olan, lisans ve yüksek lisans sahibi birisiyim. DV 2024 açıklandığı günden beri sadece ve sadece forumda paylaşılan bilgiler ile sürecimi tamamladım. Hiçbir 3.taraftan yardım almadım. Bunu artık vizesi onaylanmış biri olarak söyleyebilirim ki forum tek başına size yeterlidir.
      Mülakat saati 07.45 olmasına karşın saat başı gibi büyükelçiliğin önündeydim. Diğer talihliler ile ufak bir sohbet ve biraz beklemenin ardından içeri girişimiz için onay geldi. Tek sıra halinde mülakat saatine göre sıralandıktan sonra önce pasaportumu teslim ettim ve güvenlik kontrolü için diğer tarafta beklemeye başladık. İsim ile çağırılmak suretiyle güvenlik noktasından elçilik binasına ilk girişimiz sağlandı. Üzerimde sadece pasaportum, cüzdanım, gözlüğüm ve belgelerim ile içeri girdim. Üzerimde elektronik bir alet olmadığını söyledikten sonra tüm eşyaları kutuya yerleştirip x-ray den geçti ve daha sonra kendim x-ray den geçtim. Daha sonra eşyalarımı alıp içeri bölüme doğru ilerlemem söylendi. İçeri girdikten sonra ilk olarak pasaportumu alıp okumam için bir kağıt verdiler. Kağıtta eğer vize görüşmesi olumsuz sonuçlanırsa ücret iadesinin yapılmayacağı konusunda bilgiler içeriyordu. Kağıdı teslim edip pasaportu teslim aldıktan sonra ücret ödemesi için beklemeye başladık. İçeri giriş sırasına göre çağırdılar. Burada 330 dolar ödeme gerçekleştirdim. Kredi kartı için kartın çevrimiçi ödemeye açık olması gerektiğini öğrendim. Hazırlıklı gelmiştim ve nakit ödeme gerçekleştirdim. Ödeme sonrası sıra numaranızı içeren kağıt verdiler ve belgelerimi teslim etmek için beklemeye başladım. Benden önceki kişilerin nispeten uzun belge ibrazından sonra numaramın yandığı gişeye geçtim ve bir hanımefendi sırasıyla nüfus, sicil ve askerlik belgelerimi istedi. Daha sonra en yüksek mezuniyet diplomasını istedi. Geçen ay yüksek lisanstan mezun olduğum için diplomam daha çıkmamıştı ve mezun belgesini e-devletten çıkarmıştım ayrıca yanımda lisans diplomamı da getirmiştim. Bu iki belgemi, banka hesap cüzdanı ve iki adet imza sirküleri ile iki adet fotoğrafımı verdim. Bu arada mülakatı hangi dilde olmasını istediğimi sordu ve Türkçe olmasını istediğimi belirttim. Daha sonra aynı sıra numarası ile tekrar beklemem gerektiğini söyledi ve gişeden ayrıldım. tüm bu işlemler 5 dakika bile sürmedi. Daha uzun bekleyen arkadaşlar neden bekledi bilmiyorum. Daha sonra mülakatın olacağı gişede numaran yandı ve gişeye geldim. Gerçekten çok sıcak kanlı bir çalışan vardı. Türkçe mi İngilizce mi diye bir kez daha sordu Türkçe please diye cevapladım. İngilizcen iyi bu arada dedi gülümser bir ifade ile. Daha sonra klasik soruları cevapladım.
      Daha önce hiç evlendin mi?
      -Hayır
      Daha önce hiç Türkiye dışına çıktın mı?
      -Hayır
      Nerede yaşamak istiyorsun?
      -Miami/Florida (DS-260formunda Virginia eyaletindeki bir tanıdığımın adresini vermiştim, bu konuda bir soru sorulmadı)
      Tanıdığın var mı?
      -2 tane tanıdığım olduğu söyledim.
      Ne iş yapacaksın?
      -Tam burada biraz da heyecan yüzünden ingilizce konuşmaya başladım. Sonra düzelttim kendimi tabii lakin sıcak bir gülümseme ile karşılandım.
      Sivil Havacılık Yönetimi Yüksek Lisansımın olduğunu orada bu alanda kariyer yapmayı hedeflediğimi söyledim.
      Çok güzel vizenizi onaylıyorum bir hafta sonra PTT............
      -Teşekkür ederim
      Neredeyse 15 aylık bir bekleme sonucunda vizem onaylanmıştı. Oranın verdiği gerginlikle çok fark edemeyebiliyor insan fakat görevli gerçekten çok sıcak kanlı birisiydi. Buradan kendisine şükranlarımı sunuyorum.
      Banka hesabımda tam olarak 700bin Tl gösterdim fakat bir soru ile karşılaşmadım. Ayrıca banka hesabımda sadece tek bir para girişi gözükmekteydi. Hesabı kullanmadığım çok açıktı ama yine de sorun olmadı.
      Diğer bir önemli konu ise hatırlatma Covid aşısı olmayanlardanım. hiç bir şekilde bu konu ile ilgili bir soru ile karşılaşmadım.
      Kısacası 9 Eylül günü uçağa bineceğim ve yeni bir hayata başlayacağım. Bu uzun süreç boyunca gerçekten çok fazla moral olarak iniş ve çıkış yaşadım. İlk açıklandığında 3 gün içimde kelebekler uçtu, daha sonra nasıl olacak nereye gideceğim gibi sorular kafamın içinde dolandı. Vizesi onaylanan diğer arkadaşlarıma yeni hayatlarında bol şans diliyorum. Forumda tecrübelerini paylaşanlara, karşılık beklemeden sorularımızı cevaplayanlara sevgimi saygımı sunuyorum iyi ki varsınız. Umarım bu hayatta tüm istediklerinizi elde edersiniz. Miami tarafına gidecek olan var ise çekinmeden ulaşabilirler. Şimdilik benden bu kadar. Yeni hayatımda ilk tecrübelerimi paylaşacağım güne kadar sağlıkla kalın. Teşekkür ederim.... Ankara'ya güvenmeyin!!!!

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      R
      rarewonder

@Mervc Ben bugün kapalı zarf şeklinde cd ve yapılan aşıların belgesini almış bulunmaktayım. Covid aşısı olmadım. Randevunuza gitmeden bir kaç gün önce unganları arayıp bilgi almanızı tavsiye ederim.

R
      rarewonder
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

@mervey Her ayın 15 ile 25 arası diye yazılmış forumda. 9 günlük resmi tatil süreci yavaşlatmış olabilir . Tabii forumda daha net bilgi verecek kişiler var.

R
      rarewonder

@Didem-G @stigal Bugün unganlara uğradım. Aşıların bittiğini biliyoruz yarın normal şekilde gelebilirsiniz denildi. CVC den haber bekliyoruz dedi ama orası neresi diye sormadım. Normal aşı kartınızı yine getirin yanınızda dediler. Bilginize. Akşam 5 ile 7 arası unganları arayıp teyit edebilirsiniz.

R
      rarewonder
    • RE: Sayılarla DV2024

@Demayfo Dünya genelinde yıllık olarak verilecek olan DV sayısı 55bin olarak biliyorum. Avrupanın kotasının 50bin olması pek mantıklı değil. Tabii net sayıları söyleyecek forum üyeleri vardır.

R
      rarewonder
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

AIS kaydı yapmaya çalıştığım sırada böyle bir "The information entered below must match the applicant’s passport and DS-260 Number application. Any discrepancy will result in delays in the return of the applicant’s documents." hata almaktayım. DS-260 belgesini gönderirken pasaportum yoktu sonradan aldım. Ne yapmam gerekiyor acaba? @gucarslan @crazycells

R
      rarewonder

@Didem-G rica ederim teyit edince lütfen beni bilgilendirin. Teşekkür ederim

R
      rarewonder

@Irmak-Deli Genel hastane bölümünde aşı biriminde Covid aşısının kalmadığını söyledir. Son kullanma tarihleri bitmiş. Unganlar kliniği bu durumun farkında, şu an unganların altında ki a4 cafedeyim ve covid aşısı olmadım. Randevu saatimi beklemekteyim.

R
      rarewonder

@Didem-G Sağlık kontrolü aşamasını geçtim sıkıntısız bir süreçti Covid aşısı ile ilgili bir proplem olmadı normal şekilde kan verme röntgen ve aşılar yapıldı. 310 dolar ödeme yaptım. 4 tane aşı yapılmış ama iki şırınga enjekte etti doktor. Bütün süreç 40 dakika kadar sürdü. Çalışanlar gayet profesyoneldi. Akşam saat 5 e kadar bir sorun olursa haber edeceklerini söylediler. Eğer bir sorun yok ise yarın 3 ile 5 arasında raporu alabileceğimi söylediler şu an beklemedeyim. Sabah 9 da idi randevum tüm işlemler bittiğinde 9 45 idi. 30 dolar Düzen labına verdim kalan miktar unganlar kliniğine ödedim. Hangi aşıların yapıldığını sormadım😆😆 o hasta önlüğü biraz garipsedim daha önce giymemiştim. Doktor bey normal soruları sordu. Herhangi bir hastalığın olup olmadığını veya düzenli kullandığın ilaç ayrıca sigara kullanımını sordu nereye gideceğimi sordu tüm bu süreç 5 dakika sürmedi. Düzen labında kan alan hanımefendi çok profesyoneldi gerçekten ağrısız ve sızısız bir kan verme işlemi gerçekleştirdi. Kısacası bu kadar korkulacak bir durum yok bence sakin olabilirsiniz.

R
      rarewonder

@Didem-G Sıkıntısız geçeceğine eminim ben günün ilk hastasıydım eğer sizin randevu saatiniz de erken ise bir sorun çıkacağını zannetmiyorum😂😂

R
      rarewonder

rarewonder tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@eeken Merhaba, Nisan girişinizde 180 günü aşmıştınız değil mi? Ayrıca ne gibi bir azar yediniz? Cumartesi JFK den giriş yapacağım. 183 gün olmuş olacak.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      R
      rarewonder
    • RE: ABD'de başka bir adrese taşındıktan sonra yapılacaklar

Herkese selamlar. Yine değişik bir soru ile karşınızdayım. Soruyu sormadan önce arka planını açıklamak isterim. Miamide 5 ay çalıştım Florida id kartımı aldım. İD kartın üzerindeki adresten yıl sonu vergi döneminde ilk vergi kaydımı yaptırdım. İki adet banka ve kredi kartı hesabına sahibim. Gelecek Ekim ayında Amerikan bandıralı bir gemide işe başlayacağım. Amerikaya ilk girerken Virginia eyaletindeki tanıdıklarımın adresini vermiştim ve sürekli taşındığım için(airbnb odadan odaya) USCIS nezlinde hiç adres değişikliği yapmadım.
      Gemide çalışacağım için ve karada belirli bir ikamet adresi göstermek zorunda olduğum için IRS ve USCIS adreslerimi güncellemek istiyorum. Bu arada Virginiadaki tanıdıklarım taşınmışlar haberim yeni oldu. Hem Virginia eyaletinden kimlik kartı almak istiyorum hemde IRS ve USCIS adreslerimi güncelleyeceğim. Bu aradada Miami de bir sanal posta kutusu sahibiyim. Tüm posta işlemleri için bu adresi kullanmak niyetindeyim.
      Sizlere sormak istediğim soru ilk olarak tanıdığımın adresinde ikamet ediyor olarak gözükmek o kişiye herhangi bir sorun yaratır mı?
      Çok büyük olasılıkla kimlik kartını almak için Virginia eyaletine gideceğim (USCIS IRS ile tutarlılık sağlaması için kimlik kartı alıyorum). Bir daha da Virginia eyaletine uğrayacağımı zannetmiyorum. 6 ay gemide çalıştıktan sonra 1 aylık bir Türkiye ziyareti sonrası tekrardan Hawaii eyaletinde döneceğim(Gemi sürekli olarak Hawaii eyaletinde olacak).
      Bu sözde ikametgah değişikliği Virginiadaki tanıdıklarım için bir proplem oluşturur mu? Hali hazırda bir Florida kimliğine sahibim ve eski ev sahibim onun adresini kullanmamı istemiyor doğal olarak. Son sorum ise Hawaii eyaletinde çalışacağım için. o eyalete vergi ödemek zorundayım. Ayrıca ikamet edeceğim eyalet olan Virginia eyaletine de vergi ödemek zorunda mıyım?
      Bilgilerini ve tecrübelerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Devlet İşleri ve Bürokrasi içinde yayımlandı
      R
      rarewonder

@patron3535 USCIS sitesini biraz daha detaylı araştırdıktan sonra diyebilirim ki evet tam olarak böyle. Bir ufak fark ile ikametin deva ettiğini kanıtlarsan bu durum normal seyrinde gidebiliyormuş. Kaçırdığım bir nokta bu yazılı olan kanıtları ne zaman sunmamız gerektiği? 6 aydan uzun 1 yıldan kısa ayrılmalarda gümrük görevlisine mi kanıtlamamız gerekiyor? Yoksa vatandaşlık başvurusunda oradaki görevliye mi kanıtlamamız gerekiyor? Sonuç olarak benim için bir önemi kalmadı. Ben yaklaşık Amerikadan ayrıldıktan 210 gün kadar sonra tekrar giriş yapacağım. Eylül 2024 ilk girişimi yapmıştım. Ekim 2025 devamlı ikametimi bozmuş olacağım ve 5 yıllık bir süre devamlı ikamet oluşturacağım. Ayrıca yeni 5 yılı tamamlanmasına 6 ay kala vatandaşlık başvurusunda bulunulabiliyormuş. Dolayısıyla Eylül 2029 yerine Nisan 2030 yılında başvurumu yapabiliyor olacağım. Buradan kafasında soru işaretleri olanlara tavsiyem USCIS sitesini gerçekten detaylıca araştırmaları. Bir çok farklı durumu olan göçmenler için açıklamalar bulunuyor. Benim gibi ince pürüzlere takılmadığınız sürece bir çok değerli bilgiyi site üzerinden edinebilirsiniz.

R
      rarewonder

@Ryback İnternette biraz araştırdım ama gereken resmi bilgiye ulaşamadım. Rica etsem resmi belgelerin veya kanun ise gereken linkleri paylaşabilir misiniz? Çok fazla bilgi var ve ben emin olmak istiyorum.

R
      rarewonder

@ATS16 Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Doğru anladığı mı teyit etmek istiyorum. Ekim ayında gidersem ve devamlı ikamet kuralını bozarsam, ilk giriş yaptığım tarih olan 9.9.2024 tarihinden itibaren 5 yıl süresi sıfırlanıyor. Süreç yeni baştan başlıyor. 5 yıl içinde 30 ay ABD ikamet etmek gerekiyor. 1 yıldan uzun bir ara olmadığı içinde re-entriy iznine ihtiyacım yok. Diyelim ki benim sürecim sıfırlandı Ekim tarihinde giriş yaptım. 5 yıl geçti, bu 60 ayın çok büyük bölümünü ABD'de geçirdim. Vatandaşlık sürecinde şu an içinde olduğum yaklaşık 210 günlük aranın açıklamasını isteyecekler mi? Bu 210 günlük aradan dolayı vatandaşlığa uygunluğum dediğim senaryoda etkilenir mi?

R
      rarewonder

@ATS16 Cevabınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla eğer gir çık yaparsam gümrük görevlisi neden gir çık yaptığımı soracak. Eğer hiç girmeden gidersem vatandaşlık sürecinde açıklamada bulunmam gerecek hatta uygunluk kazanamayabilirim. Amerika ile bağlarımı kanıtlama açısından gir çık yaptığım taktirde Bir iş sözleşmem olacak. Vergi döneminde kaydımı yaptırdım. Telefon numaram var hala ödüyorum. İki adet banka hesabım var. Açıkcası ne hangisinin güvenli olduğunu bilmiyorum. Maddiyat açısından gir çık beni çok zor bir duruma sokacak. Kısacası zaman gösterecek.

R
      rarewonder

@ATS16 Şöyle ki ben şu an Türkiyedeyim. 19 Ekim tarihinde iş başı yapacağım. 22 Mart tarihinde Amerikadan ayrılmıştım. Benim sıkıntım gemi ile ilgili değil. Bu 180 günden fazla ABD dışında kalma ile ilgiliydi. Yapay zekaya sorduğumda farklı konulardan bahsetmişti. Konu oradan açıldı. Yoksa dediğiniz gibi Teknik olarak ABD karasularından ayrılmıyorum hiçbir şekilde.

R
      rarewonder

@Yamtar Dediğiniz gibi bende AI yalancısıyım. Çalışacağım gemi Pride of America. Amerika bayraklı tek cruise gemisi ve sadece Hawaii adalarında hizmet veriyor. Teknik olarak Amerika sularından hiç ayrılmıyor. Uluslarlararası sulara geçmiyor. Haftada 4 gece bir Hawaii adasında demirliyor. Google Gemini 2.5 Pro'nun dediğine göre Amerikan bayraklı bir gemide geçirdiğim her gün Amerikada ikamet ediyor gibi sayılıyormuş. Bu bilgileri USCIS aracılığıyla teyit etmeye çalışıyorum. Aslen bu konu çok önemli değil. Benim merak ettiğim Amerika dışında 7 ay gibi bir süre bulunmuş olacağım. 180 gün dolmadan gir çık yapmak bana maddi külfeti çok ağır olacak. 210 gün kadar dışarıda kalıp devamlı ikamet statüsünün bozulması durumunda hangi sorunlar ile karşılaşacağımı bilmek istiyorum. Günkü işe başladıktan sonra gerçekten bir göçmen olacağım. Yılda en fazla 1 ay Amerika dışında olabileceğim.

R
      rarewonder

@patron3535 Çalışacağım geminin bayrağı Amerika olduğu için oluyor. Başka bayraklı gemilerde bu durum olmuyor 😃

R
      rarewonder

@patron3535 Amerikan bayraklı bir gemi olduğu için gemide geçirdiğim her gün Amerikada yaşanmış kabul ediliyor.

R
      rarewonder