• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Demayfo
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 14
    • Takipçiler 43
    • Konu 0
    • İleti 106
    • En İyi 77
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Demayfo

@Demayfo

423
    İtibar
    1752
    Profil Görüntülemeleri
    106
    Takipçiler
    14
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Demayfo Takip etme Takip Et

Demayfo tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2024 Mülakat Deneyimleri

Diğer tüm deneyimler gibi endişeli belki de biraz fazla sancılı geçen bir süreç oldu.

Öncelikle bu süreçte geç akıllanmanın, tuzaklara düşmenin ve tembelliğin neden olduğu sıkıntıları açıkça belirtmek istiyorum. Belki böylece aşağıda yazdığım kelimeler üzerinden arama yapan arkadaşlar aynı sıkıntıları çekmez ve kendi göbek bağını kesecek yetkinliğe erişebilir.

Özellikle hemen aşağıya yazdığım danışman eleştirisini mazur görün lütfen. Olur da aşağıdaki gibi danışmanlara bulaşmadan buraya erişen arkadaşların birine bile faydası olursa ne mutlu!
      ( ***, ******, **********, ....) Buraya kendime hakaretler yazmak isterdim. Zira geç akıllandım. Sürecin başında parça pinçik bilglilerle bana 8000'ler ile kesin sıra gelir diye işi oluruna bırakmış forumla ise anca Ekim ayından beri ünsiyet peyda etmiştim. İlk başvurum olduğu, daha önce greencard sürecini bilmemem ve bu şansı kaçırmamak için maalesef bana hiç bir yardımı olmayan danışmana para kaptırdım. "İlgilenmeyenuzmani" (G isimli ve T soyadlı) adlı hanımefendiye boştan yere 1000 dolar para ödedim. Bu arada DS-260 formunu da youtubeden adım adım kendim doldurmuştum. Danışmanın bana neredeyse hiç bir yararı olmadı, kendisine ne ulaşabildim ne de telefonlarıma cevap aldım. Hatta buraya gelirken bakın ben dosya taşımaya gidiyorum açın telefonu, konuşmam lazım minvalinde mesaj atmama rağmen hiç bir dönüş alamadım. Defalarca aradım...Şimdiye kadar kendileriyle 2 kere en fazla 3 kere konuşmuşumdur. Bana mülakat gelince haber vereceklerini hatta dosya transferi gerekirse yardımcı olacaklarını belirtmişlerdi. Son görüşmemizde hiçbir şekilde transfer konusunda yardımcı olamayacaklarını anladım. Ne bana ülkelerin mail adreslerini verdiler ne nasıl mail atacağımı belirttiler. [Aslında son görüşmemiz olan Mart ayında ben çoktan nasıl ve nereye mail atılacağını çözmüştüm ama yine de onların da çabalamasını istedim. Bana sadece elle 5, 6 tane konsolos adreslerini yazdıkları bir kağıdın resmini attılar. Siz mail atın neyi nasıl yazdığınız önemli değil dediler (bunu da görüşmeden 1 hafta sonra zar zor yazdılar...)]
      Bana bu daınşmanlığın tek yararı hayatımı değiştiren bir cümlesiyle oldu; *"Eğer aklınıza takılan bir şey olursa yeşilkartforma bakın..." *

Bu arada 202 Mülakat Aşamaları* sayfasının ilk gönderilerini anlayarak okumak neredeyse tüm sürece hakim olmanızı sağlayacaktır. Hatta gerekli bilgilerin %99'u o sayfada ( ve oranın yönlendirdiği mülakat deneyimlerinde) mevcut.

Formla tanışmam Ekim ayına doğru gerçekleşti. Şubat ayında dağıtımların olmaması yavaş yavaş endişelendirmeye başladı. Verileri karşılaştırınca Ankara'nın bir ay 500 diğer ay 1000 kişi'ye mülakat dağıttığını gördüm. Son dağıtım Temmuz ayına bu şekilde gitse ya da arada 1 kere bile teklese dosya numaramın tam sınırda olduğunu gördüm. Artık 2. plan olan dosya taşıma işlerini yavaştan araştırmaya başladım. Hatta çok geç bile kaldığımı düşündüm. Nitekim ilk Viyana taşımalarına geç kalmıştım. @gucarslan Beyin "En doğru zaman dündü" mesajını görünce zaten artık kendimden özge kimsenin bana yardımcı olamayacağını anladım.

Mart ayı dağıtımlarını bekliyordum. 28 Şubat 04 Mart arası Viyana'ya dosya taşıma furyası başladı. Ben o günler hep aktiftim. Ankara'nın geleneği olan her yeni ayın 2. haftasının Cuma günü için 14-15 Mart'ı bekledim. O gün mail gelmeyince ben de maillerimi atmaya başladım. Nitekim ilk mail tarihim 14-15 Mart olarak geçekleşti.
      Öncelikle https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY24.html sitesinden benden vize istemeyen/kolay kapıda vize alınan ülkelerin 2024 DV için performanslarını inceledim. (Nerenin vize istemediğini googledan arattım 😃 ) Eğer EU'ya ya da diğer Asya gibi bölgelere bültenle paralel şekilde mülakat veriyorsa o ülkere mail atacaktım. Mail atacağım ülke konsolosluklarını ise https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/list-of-posts.html adresinden buldum. Her konsolosluğun üstüne tıklayıp sağ taraftaki web bilgilerinden ya mail üzerinden ya da Inqury form aracılığıyla transfer mailleri iletmeye başladım. Çoğu site ne için nasıl mail atılacağını navigatör üzerinden bizlere iletiyor. Mesela M77 -ISIM SOYISIM -TRANSFER REQUEST - CASE NUMBER, M99 - OTHER QUESTION - SOYISIM vb. gibi.

Mail içeriklerini yine navigatörde yer alan sıralamaya göre yazdım. Bunlar benim mail örneklerim.(https://docs.google.com/document/d/1yLPlmhMcudLc3HLVrZFUOUiVpaRrFzJ3XMXV60D65pY/edit?usp=sharing)

Bunlar da mail attığım konsoloslukları gösteren kendi oluşturduğum excel kaydım.
      2.pdf
      1.pdf

Ben onlara ne zaman mail attım, nasıl ve kaç kere dönüş yaptılar gibi bilgilerle süreci ilerlettim. Maalesef 60 küsür ülkeye attığım maillerden hiç bir aşama kaydedememiştim. Excel listeme kaydettiğim ülkelere 10 günde bir mail atıyordum. Viyana, 28 Şubat-4 Mart sonrası ilkinci kez Nisan 15 ve 23'te de dosya kabul edince onlara da maillerimi biraz sık attım. 15 gün içinde 6 mail atınca bir ara banlandım zannettim. Fakat uygunlukları olmadığı için maalesef daha fazla dosya kabul edemediler. Bunlara rağmen kaç yıldır bizlere yardım eden Viyana'ya ayrıca teşekkür etmek lazım. Bununla beraber konsolosluklara sorularımıza cevap vermeden/10, 15 gün geçmeden mail atmak da iyi değil. Mail adresimizi spam kutusuna düşürebilirler. O yüzden telaş yapıp iyice işleri batırmamak gerekir diye düşünüyorum.

Özbekistan müsaitlik olursa sizinle iletişime geçeriz, Türkmenistan vizeniz varsa taşırız demesi dışında hiç bir şekilde olumluya yakın haber alamamıştım. Her yer oranın vatandaşlığını, oturumunu istiyordu. Haziran ayına girerken Güney Amerika'dan Bogota maillerime yaptığı dönüşü değiştirdi. Önceden sadece A, B,C Adaları, Venezuella ve Kolombiya vatandaşlarının ve oturum sahiplerinin dosyalarını taşıyacaklarını belirtirken artık burada bulunmanızın yasal kanıtını iletirseniz taşıyabiliriz dediler. Fakat Amerika'ya kaçak girişler yüzünden Güney Amerika'ya giden yolcular direkt profilling'e tabi tutularak engelleniyordu. Muhtemelen benim için de o risk vardı. Fakat olur da konsolosluk çağırırsa/mülakat verirse o belgeyle giderim diye düşünüyordum.
      Ben de bu farklı cevap üzerine "3 Ay vizeden muafım isterseniz hemen gelebilirim" tarzında mail attım onlar ise 3 aylık sürecin yeterli olmayacağını belirttiler. Yine yazmaktan vazgeçmedim "o zaman eğer kararınız değişmezse 3 Temmuz'da Bogota'da olmak istiyorum, ki bu tarih hem 2024 sürecini sonuna kadar kapsıyor hem de benim orada olabileceğim en fazla süre olacaktır" diye ifade edince onlar da siz gelince bize yasal olarak bulunduğunuz kanıtını iletin biz ise değerlendirmeden sonra size haber vereceğiz dediler" ben bu haberi şimdiye kadarki en olumlu dönüş olarak görmüştüm. Fakat havayollarının bir alt firmasında çalıştığım için kimsenin Güney Amerika seferlerine alınmadığını biliyor bu nedenle gitme kararını veremiyordum.

Tarih haziranın başıydı, zaman az kalmıştı. Bundan sonra 2 en fazla 3 dağıtım yapılacaktı. Tam bu anda DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları bölümünün 682. sayfasına yazdığım yazı ile Hong Kong'a gitmeye karar verdim. (https://yesilkartforum.com/forum/topic/6410/dv2024-2024-green-card-lotosu-aşamaları/13636?page=682)

Forumda aktif olduğum sırada daha önce hiç konuşmadığımız @peralta97 adlı hocamın "ben Hong Kong'dan böyle bir yanıt aldım acaba doğru mu anlıyorum" demesiyle benim için Greencard süreci gerçeğe dönüşmeye başladı. 5 Haziran'da bana mesajını iletti. Ben de aynı gün gece Hong Kong'a yazdım. Ertesi gün aynı cevabı; "fiziksel olarak burada bulunursanız dosyanızı taşıyabiliriz ancak bu işlem dosya numarasına göre olacak ve sürecin garanti olmadığını bilin" aldım. Hemen iş durumlarını hallettim. 682. Sayfada belirttiğim belgeleri çevirttirdim.

Maalesef banka yüzünden az kalsın gitmekten vazgeçecektim. Sonunda 11 Haziran'da yola çıkıp 12'sinde Hong Kong'a vardım.
      Avuç boyutunda ülkeye girerken doldurmamız gereken 3 sayfalık (2 sayfası kopyası olan) evrağı hemen doldurup sınır memurunun yanına geldim. Özel bir soru sormadı. Sadece gerçekten burada 3 ay mı kalacaksın dedi. Ben de hayır fakat görüşme için geldiğimi ne zamana mülakat vereceklerini bilmediğimi o yüzden en geniş aralıkta dönüş uçağımı aldığımı bunu da sonra değiştireceğimi" söyledim.
      Sınır memurundan geçince henüz bavulumu alalı 30sn dahi olmamışken laptop'u bavulun üstüne koyup önceden taslak olarak hazırladığım "Nemli bir Hong Kong akşamından merhaba ben geldim, lütfen dosyamı taşır mısınız" mailini ilettim. Havalimanından çıkmadan burada kullanılan Octupus kartını 200 HKD'ye aldım.(içinde 50 HKD'lik kredi mevcut. Ülkeden çıkarken bunun iade edilerek geri kalan tutarın alınabileceğini öğrendim.) Daha havalimanındayken acil gerekebilir diye kur düşük olmasına rağmen 200-300 Dolar para bozdurdum. 88 HKD ile 80 GB internet, 1000 dk konuşma ve 5 SMS hakkı veren China Mobile'dan bir hat satın aldım. Konsolosluğun bulunduğu adada tuttuğum AirBnb'ye gitmek için A11 numaralı otobüse bindim. Tam annemi arayacakken 30dk önce yazdığım maile şu cevap geldi. Dosyamı taşıdıklarını kabul ettiklerini ancak bazı bilgilerimle bu taşıma talebini KCC'ye göndermemi belirttiler. Sevinç bir anda şaşkınlığa döndü. Normalde bu işleri bültende aktif olan dosya numaraları için konsolosluk yapar ve kendi adına o dosyayı KCC'den isterdi. Fakat bize, hem bunu kendimizin yapması gerektiğini hem de bizler adına Hk'nın KCC'ye talepte bulunamayacağını yazmışlardı. Belki de hayatımın en stressli dönemiydi. İşten aldığım izin 17 Haziran'da bitiyor, dönmezsem istifa etmem gerekiyordu. KCC ise hiç bir şekilde bizlerden giden dosya taşıma talebine olumlu dönüş yapmıyordu. Hatta HK'ye işini öğretmek için Viyana'ya bu sefer nasıl dosya taşındığını bana yazarsa ben de bunu HK'ya göndererek emsal olarak göstermek istediğimi belirttim. Onlar da sağolsun bir kaç gün içinde pat diye cevap verdiler. (Dosya taşıma mesajlarım hâlen yanıtsız bu arada 😃 )

Bu ve forumdaki bilgileri, FAM yönergesini toparlayarak resmen HK'ya işini öğretme çabasına girdik. 1 kez daha reddedildik, gün içinde cevap veren HK, 14 Haziran Cuma günü hiç cevap vermedi. Araya haftasonu girmiş ben ise buraya kadar gelmişken artık dönmekten vazgeçmiştim. 17 Haziran Pazartesi ise mecbur istifamı vermiş olacaktım. Tüm bu sıkıntılarla haftaya başlarken @Hanhun hocamın dosyasını KCC'den istediklerini (taşımanın tamamlandığını) belirten mesajla uyandık, bana da mesaj gelmişti. Fakat dosya numaramı iletmemi istiyorlardı; Ben o kadar adamlara yönerge, emsal karar maili atarken kendi case number'ımı eklemeyi unutmuşum. 😃 istifa ettiğim gününün ertesi sabahı benim de dosyam taşındı. Bu içimizi rahatlatan haberi akşam yemekte kutlamak istedik. @Hanhun hocam ve G Hanım'la yerel yemeklerden sayılan ramen yerken birden ikimizin de telefonu titredi. O ünlü 2nl maili NoReply başlığıyla gelmişti. 2 Ağustos olarak mülakatımı orada öğrendik ^^.

Bu süreçten sonra 3 arkadaşımın daha dağıtımı yapıldı. Fakat 18 Haziran'dan sonra gelen hiç bir arkadaşımın maalesef dosyası kabul edilmedi. Bununla alakalı bir çok insana yardımcı olmak istedim ancak insan suçluluk duygusu taşımadan edemiyor maalesef. Onların da gelip mülakat almalarını, buraya uçmalarını istedim. Bana iletilen mesajları gösterdim fakat durum değişmedi... Bir çoğu hayal kırıklığıyla ülkeye döndü burada olanların bir kısmına da KLnin de dosya taşıyor haberini verdim. @iammiismerv @betulxk ve @esra-siren @ferhatdemirhan ve niceleri HK'ya gelmişken oraya da uğradılar. Arkadaşlarımın cesaretini takdir ediyorum. İnşallah kendileri de bu sıkıntılı bekleyişi huzura erdirecekler. Dosyalarını KL'ye taşıdılar, henüz süreç bitmedi umarım en yakın zamanda onlar da mülakatlarını alırlar. Onlar adına ayrıca mutlu olduğum nokta ise keşke demeyecek olmaları; çünkü ellerinden geleni yapıp 8000 km öteye geldiler.

SAĞLIK RANDEVUSU

Bundan sonra evrakları zaten önceden hazırladığım için mülakatı bekleme süreci kaldı. Mülakat mailinden 2 gün sonra Sağlık randevusu için Dr.Nicholson'a şu şekilde bir mail attım. (mail örneği için bakınız: https://docs.google.com/document/d/1h_Ru4SmgerbQkF54cePxh39b9wJAfTpEiMWPOC6mDOw/edit?usp=sharing)

Mülakatımdan en erken 10 gün öncesine alabileceğim söylendi, ben ise 15 gün öcesinden aldım. Ayrıca DS-260 Formunda eklemeyi unuttuğum yurt dışındaki adresler kısmını güncelledim, ailemle alakalı eksik olan yeri doldurdum. İstifa ettiğim için bu bilgiyi sisteme girmek istediğimi ancak devletten alınan çalışma belgesinde hâlâ çalışıyor olarak görünmem dolayısıyla nasıl bir yol izlemem gerektiğini sorunca "Ds-260'ı bununla güncellemeyelim, sözlü ifadeniz yeterlidir" denildi. AirBnb'de kaldığım ve önceden 1 aylık ödeme yaptığım için 2 Ağustos'a kadar yaklaşık 2 ay bekleme süreci, Türkiye'ye git gel yapmaktan daha ucuza mâl oldu. O nedenle 50 gündür buradayım.

Sağlık Randevusu (Dr. Nicholson) için Central Metro istasyonunun C kapısından çıkıp karşıya geçtikten sonra yaklaşık 1 dk sola (Batı'ya) doğru yürüyerek Wing on House binasına gitmeniz gerekiyor.14. Kata çıkıp kliniğin girişinde kapıda sıra numarası aldım. Numarayı bana özel hazırladıkları dosyaya koydular. Türkiye'de yaptırdığım ve e-nabızdan çıktısını aldığım antikor testimde virüslerin yarısına karşı bağışıklığım verken diğer kısmı da negatif; bağışıksızdım. Hemen Türkiye'den ayrılmak durumunda kaldığımdan tüm belge toplama ve antikor testi, covid aşı işlemlerini 2 günde anca bitirmiş ekstra aşı olmaya zamanım kalmamıştı. Bu Antikor testini renkli çıktı alıp aile hekiminden kaşeli/imzalattırdım. Fakat bu gereksizmiş. Hatta bu belgede latince isimler, ingilizce virüs adları yazsa dahi Türkçe isimler de mevcuttu (Kızamık, Kabakulak). Yarısı ingilzice olduğu için çeviri yaptırmamıştım. Türkçe kısımları bildiğiniz kurşun kalemle ok ile işaretleyip karşılarına İngilizcesini yazdım ve kabul ettiler. (Benden önce giren U Beyler de öyle yapmıştı.) Getirdiğim tüm evrakları kendileri fotokopi çektirip orjinallerini bana verdiler.
      Pasaport fotokopisinin arkasına isim, soy isim, Amerika'daki adres ve Türkiye'deki adres ile mail ve cep iletişim adreslerimi istediler. Sonuçlarım hazır olunca WP üzerinden mesaj atacaklarını belirtmişlerdi. Sağlık randevusu için son 1 yılda yapılmış covid 19 aşısı, antikor testi, varsa aşı kaydı, confirmation page, mülakat tarihinin yazılı olduğu sayfa, ameliyat kayıtlarınız (varsa), 5 tane 1x 1.5 inç fotoğraf dışında bir şey istemediler. Önce boy kilo ölçtüler, sonra hemen röntgen çekip kan aldılar, daha sonra hastalık geçmişine dair doldurduğumuz bir formu doktor tekrar madde madde sorarak doğruladı. En son kaç tane aşı yapılacağını belirtti ve bizden onay/imza alınca aşılar sonrası süreç tamamlandı. Toplam 3030 HKD ödemesi yaptım. 2 gün sonrasında sağlık raporumun çıktığını belirttiler.

MÜLAKAT DENEYİMİ

Mülakat gününe ise 682. sayfada belirttiğim evraklarda bir değişiklik olmadan gittim. İçeri 5dk önce aldılar. Sadece telefon sokabiliyoruz. Onu da gösterdikleri bölmeli bir alana koyabiliyoruz. Bize telefonu koyduğumuz kasayı gösteren bir kart veriyorlar çıkarken buradan o numara ile görevliden rica edip telefonumuzu alabiliyoruz. Fakat çanta vs. sokulmuyor içeri. Ayrıca metal eşyaların ise bulunmaması gerekiyor. Kemer ya da demir tokalı ayakkabı sıkıntı çıkarıyor. Buradan geçtikten sonra 1. kata çıkıp 4 bölmeli alana girdim. Önce evraklarımı teker teker soru sorarak benden istediler. Evraklarımı teslim ettikten sonra 330 dolar ödemek için hemen aynı katta kasaya gittim. Ödeme bitince aynı yere dönüp bu sefer evrakları kontrol eden Çinli çalışanlar dışında Amerika asıllı olduğu anlaşılan farklı bir beyefendi ile mülakat süreci hemen başladı. Önce yemin ettirdi. Bir yandan parmak izimi aldı bir yandan da evraklarımı kontrol ederek arada sorular sordu;

Görevli; Nereye gideceksin?
      Ben: North Carolina
      Görevli: Gideceğin Adres değişemdi değil mi DS-260 formundakiyle aynı?
      Ben: Evet değişmedi.
      Görevli: Hangi Bölümü Okudun Yüksek Lisans mı yaptın?
      Ben: Evet ikisini de aynı bölümde aynı okulda yaptım.
      Görevli: Yurt Dışında Bulundun mu? Amerika'ya daha önce gittin mi?
      Ben: Amerika'ya daha önce gitmedim. İtalya, Fransa ve İrlanda'da bulundum.
      Görevli: I approve your visa.
      Ben: 😑 (Anlamadı) 😃 (Anladı)

Benden yanımda getirdiğim tüm evrakları almadı. Hatta Türkiye Cumhuriyeti kimliğimi, fotokopisini, pasaport fotokopisini istemedi. Daha sonra kimlik ve pasaport kopyasını zorla verdim. Atlas kaydı yaptırmıştık fakat elden alma olayı olduğu için onu tercih ettiğimi belirttim. Görevli kaydı yaptırıp yaptırmadığımızı sormuştu.

Hiç bir belgeye noter ya da apostil yaptırmadım sadece e devletten alınan ve Türkçe olanları ingilizceye çevirttirdim.

Verdiğim Evraklar:
      Sağlık Evrağını Verdim.
      1 Tane Biyometrik Fotoğraf
      Formul A Doğum Sertifikası
      Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Yeminli Tercüme)
      Adli Sicil Kaydı
      Askerlik Belgesi
      Lise, Lisans ve Yüksek Lisans Diplomaları ve Fotokopileri (Transkriptleri almadı; Lise Diplomam sadece Yeminli Tercüme idi)

Almadıkları Evraklar:
      SGK Hizmet Dökümü
      Çalışma Belgesi
      Transkript (2 Üniversite ve YL Transkiript'ini almadı.)
      Banka Hesap Dökümünü Almadı

Ayrıca görevli verecekleri sarı zarfın asla açılmaması gerektiğini sıkıca tembihledi. 2 iş günü içinde pasaportumun çıkacağını en geç 7 Ağustos'ta mail ileteceklerini belirttiler. (Tam bu cümleyi bitiriyordum ki HK'dan mail geldi. Bugün 02 Ağustos itibariyle girdiğim mülakatta pasaportumla işlerinin bittiğini 05 Ağustos 08.30'da alabileceğimi belirttiler. Araya haftasonu girmeseydi ertesi gün de alabilirdim ^^ )

Hong Kong'a dair notlar:
      @mehmetizmirli Ağabey'in o kadar güzel bir deneyimi varki (bknz) onların yanına çok az şey eklemek kalıyor.
      Ben farklı olarak welcome'dan dahi daha ucuz yerel marketler keşfettim. Bunu da mülakat beklerken avere avere dolaşırken buldum. Özellikle Wan Chai'de kalacak ya da buraya yakın arkadaşlar bakabilir. (35 Spring Garden Ln Wan Chai). Şehrin ise bir çok yerini metroyla, yürüyerek gezdik. Çok pahalı fakat uygun yerler de mevcut. Konaklama bu listeye pek dahil edilemez sadece.
      20 HKD'ye 5 litrelik su, 800 gram dana etinin 50 HKD olması, 2 kilo tavuk kanadını 25 HKD'ye almak gibi bir takım faaliyetler beni 2 ay için 67 Bin TRY ödediğim AirBnb kira ücretini bir nebze tahammül sınırları içine soktu. Otelde kalsam yemek yapacak yerim olmayacaktı. O yüzden Hennesey Road Wan Chai'de yer alan Airbnb seçtim. Tsim Sha Tsui'ye geçmek, kıyı boyunca yürümek, Tian Tan Buddha heykelini görmek, Kowloon gibi parkları gezmek çok güzeldi. Eğer gelecekseniz bir yere bağlı olmadan keşfetmenizi öneririm.
      67 Bin TRY 2 aylık kalacağım yere, 45 Bin TRY git gel uçak biletine, 5 Bin TRY yeme ve içme (Yemeklere alışamadım. Her birini evde yaptım. en fazla 1 öğün yemek tükettim ve 20 günlük yemeğimi Türkiye'den getirmiştim.) masrafına, 11 Bin TRY vize ücretine (330 USD) gitti. Toplam masrafım 4 Bin dolara yaklaştı.
      Öyle yorucu, masraflı ve usandırıcı bir süreç oldu ki.. Sonunun mutlulukla bitmesi tamamen bu formun insanlara sağladığı yardım ve bilgiler sayesinde oldu. Forum süreci boyunca her bir soruma cevap veren @gucarslan Bey ve @lumos Tuğba Hanım, @emre-kurtulmuş Bey @Serapp Hanım @Revolter Fatih Bey @atalardankalanbirben özellikle teşekkür ederim.

Hong Kong'a gideceğimi gruba yazdıktan sonra arayarak, sorarak her bir adımda benle birlikte ilerleyerek yardımlarını esirgemeyen @mehmetizmirli Ağabey'ime çok çok teşekkür ederim.

Bu süreçte forumda konuşarak bir birine destek olan bir çok değerli arkadaş edindim o kadar çoklar ki hangisini yazsam birisi eksik kalacak lütfen beni mazur görün ^^.
      KL'den ya da diğer ülkelerden hâlâ mülakat bekleyen diğer cesur arkadaşlarıma selam olsun. İnşallah sizler de buraya deneyimlerinizi yazacaksınız. Ne olursa olsun keşke dememek bile çok güzel.

Sağlıcakla kalın lütfen.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Demayfo
      Demayfo
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba değerli arkadaşlarım,

Mülakat maili aldım sonunda 2 Ağustos tarihine verdiler. İnşallah vizeyi de alıp tüm süreci anlatmak nasip olur. O kadar insanın emeği varki kimi yazsam eksik kalacak. O insanlar kendilerini biliyor,😊😊 sizlere minnettarım. İnşallah diğer çabalayan arkadaşlarım da hayırlı sona ulaşır. 😊😊😊😊🌄🎊🎉✨🍀⏳☘️

Demayfo
      Demayfo

Merhaba değerli arkadaşlarım. Bugün Hong Kong'da mülakatım vardı ve vizeyi pazartesi alacağımı öğrendim ^^

Öyle yorucu, yıpratıcı ve zorlayıcı süreçtiki bu durumu en iyi sizler anlarsınız. Mülakat deneyimimi hemen yazmak istedim ve yazdım. (https://yesilkartforum.com/forum/topic/6411/dv2024-mülakat-deneyimleri/1835?page=92)

Bir kez daha emeği olan her bir değerli insana teşekkür ediyorum. Sağlıcakla ve esen kalınız lütfen.

Demayfo
      Demayfo

Merhaba arkadaşlar,

Her şey Hong Kong'dan @peralta97 hocamın ben böyle bir yanıt aldım acaba doğru mu anlıyorum demesiyle başladı, onun üzerine ben de mail attım ve benzeri cevabı aldım.

Hong Kong'un orada fiziki olarak mülakat işlemleri boyunca kalabilecek olanlara mülakat verebileceğini ancak garanti etmediklerini söylediği durum için ben de ciddi ciddi oraya gitmeyi düşünüyorum. Bu Maili aldığım Perşembe gününden beri belgelerimi toplayıp zaman azaldıkça şansımı sınamak istiyorum.

Önceki deneyimleri 2 gündür okumaya çalıştım. Daha sonra https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Supplements/Supplements_by_Post/HNK-Hong-Kong.html sitesindeki tüm gerekli evrak, medikal doküman vs tarafını okudum.

Gerekli belgelerle beraber bu Salı günü oraya gidip gidince de "geldim" diye belirtip mülakat istemeyi planlıyorum. Normalde bu Pazar günü(9 Haziran) gidecektim ancak banka kartıyla ödeme planında sıkıntı olunca gidişim Salı gününe sarktı. Sırf bu yüzden 1 aylık ödediğim AirBnb'nin 2-3 günü yanmış oldu.
      Kalacak yeri de ayarladım. 3 Aya yakın bir gidiş dönüş bileti alacağım. (1 Aylık kalacak yer ödemesi yaptım. Kalan 2 ay da booking üzerinden rezervasyon yaptıracağım.

Bu ihtimalle süreç az kalmışken dosyamı taşıtabilmek adına orada 3 ay kalacakmış gibi plan yapıyorum. ( En iyi ihtimalle mülakat verecek olurlarsa Temmuz ortasına mülakat verirler diye düşünüyorum)

Bu bilgilerle beraber sizlere hatırladıklarınız, aman şunu da yap, önerileriniz gibisinden üzerinden birkaç soru soracağım lütfen bu telaşımı ve bilgiye açlığımı mazur görün.

Olur da dosyanızı taşıdık derlerse saati itibariyle sizlere bilgilendirme yapacağım.

Belgelere dair bir liste hazırlayıp Türkçe olanları yeminli tercümandan tercüme ettirmeye başladım.(Bugün; Cumartesi biteceğini söyledi) Sizlerden bu belgelere dair doğrulama konusunda da görüşlerinizi iletmenizi isteyeceğim.

Lise Diploması Aslı ve Renkli Fotokopisiyle Yeminli İngilizce tercümesini aldım.

Üniversite ve Yüksek Lisans Diplomamı aldım, Yarısı Türkçe yarısı İngilizce açıklamalı olduğu için çevirttirmedim.

Doğum Belgem (Forum A ve belgenin tâ doğduğumda Anneme verilen nüshasının) Renki fotokopisi ve Yeminli İngilizce tercümesini aldım.

Askerlik Belgesi Yeminli İngilizce tercümesini yaptırdım.

Nüfus Kayıt Belgesinin Yeminli İngilizce tercümesini aldım (Tam Vukuatlı Nüfus Belgesi diye aratınca bu çıkıyor, başka bir şey görmedim maalesef)

Yapı Kredi’de 15.000 Dolar olduğuna dair imza sirkülü 6 aylık İngilizce hesap dökümü aldım (Hong Kong’un hesapta para gösterilmesini şart koşmadığını biliyorum ancak süreç değişebilir diye almakta fayda gördüm.)

SGK Hizmet Dökümü Yeminli İngilizce tercümesini yaptırdım.

Adli Sicil Kaydının Çok dilli imkanı olduğu için İngilizce ve Çince çıktısını aldım.

Covid Aşılarımı gösteren Aşı kartını aldım.

15 cm x 10 cm boyutunda tetonoz aşı kartım vardı onun renki fotokopisi ve yeminli İngilizce tercümesini aldım.

Enfeksiyon Hastalıkları bölümünden yaptırdığım bir kısım antikor sonuçları olan İngilizce e-nabız evrağını aldım.

Okuduğum 2 Lisans bölümü için İngilizce Transkript ve Yüksek Lisans için İngilizce Transkript’i aldım.

Seyahat Sigorta belgesini aldım, Poliçe numarası vs. olduğu için İngilizceye çevirttirmedim.

Ds260 formunun son sayfası olan Confirmation Page’i aldım.

Pasaport ve Kimliğimin 2’şer fotokopisini aldım.

10 tane biyometrik Fotoğraf ve 8 Tane 5 cm x 5cm’lik (2x2 inç) Fotoğrafı aldım.

Topladığım belgelerde birkaç şey beni endişelendiriyor; sitelerinde Polis raporu diyor herhalde o Adli Sicil kaydıdır. Bunun dışında Antikor testi oldum ama olmayan aşıları yaptırmaya zaman kalmadı. O nedenle eksik bir şey olmasından korkuyorum. Ayrıca ben bekar bir erkek olarak gidiyorum. Beni ilgilendiren istenilen belgelerde hiç noter onayı/apostil kısmına rastlamadım. (Bazı Hong Kong deneyimlerinde bu şekilde belge götürenlere rastlamıştım.) Acaba bu tarzda istediğini ancak benim yukarı yazmadığım bir belge var mıydı?

Bu belgelerle ülkeye Salı günü girmeyi planlıyorum: Henüz mülakatıma dair bir gün doğal olarak almadım ama ülkeye girerken sorun olur mu sizce (Mülakatın yok ama 3 aylık geliyorsun gibi... cevaplar nedeniyle, tabi onların “burada fiziki olarak yeterli sürede bulunursanız dosyanızı taşıyabiliriz” mail cevabını da çıktı olarak yanıma alacağım) Uçak biletleri arası ülkede kalış sürem 84 gün olacak.

Bu belgeleri 6 Haziran’da aldım bazılarının geçerlilik tarihi belge altında yazdığına göre 1 ay. Ben orada mülakat bekleyene kadar 1 ay her türlü dolacak, bunun için nasıl bir yol izlemek gerekir (Türkiye’den aileme ilgili belgeleri tekrar aldırıp, tercüme işlerini tekrar yaptırıp tarattıktan sonra Hong Kong’dan yakın tarihli çıktısını mı alıp vermek gerekir acaba?) Anneme benzeri evrakların takibi konusunda noterden vekalet verdim.

Son olarak da Hong Kong, fiziki olarak burada bulunursanız taşıyabiliriz yanıtı sonrası ben 1 hafta içinde orada olacağım dediğimde “As noted below, we cannot guarantee that an appointment will be available or that your visa can be processed within the time period you are permitted to remain in Hong Kong. If you wish to continue with the process, please provide us with proof that you are admitted to Hong Kong and the length of your admission to Hong Kong and we will consider your request at that time.”

Şeklinde benzer dönüş yaptılar bunun üzerine de ben Pazar günü(9’unda uçuşum var 10’unda geleceğim diye dönmüştüm. Ancak malumunuz olduğu üzere bu süreyi 11-12 Haziran’a çektim. Konsolosluğa sizce ilgili şu belgeleri topladım,(eksik bir şey varsa lütfen belirtin) kalacak yerimi alıp rezervasyon yaptırdım, şu da uçak rezervasyonum 12 Haziran’da oradayım. 30 Ağustos’a kadar da orada kalacağım. Lütfen dosyamı taşıma işlemini başlatır mısınız diye bir mesaj yazsam mı?

Maalesef bankayla sorun yaşadım. Ne banka kartımdam AirBnb ödeyebildim ne uçak bileti alabildim. Bir de bunlar yetmezmiş gibi 2 bankamda da güvenlik nedenli ödemelerim reddedildi ve 1 tanesinin internet bankacılığı-giriş şifresi iptal edildi. Bu sorunları pazartesi çözüp yanıma 2000 dolar civarı para alıp gitmek istiyorum.

Biliyorum fazla yazdım. Okuyacak olan arkadaşları yordum. Olurda olumlu bir dönüş alırsam 2024'in ilk körlemesine sınır ötesi denemesini başlatmış olacağım 😃

Eğer @gucarslan Bey ve @lumos hanım da iletiye göz atarsa sevinirim. Sağlıcakla kalınız lütfen.

Not: Şarkı temsili değildir.

Demayfo
      Demayfo

Merhaba arkadaşlar,

Hong Kong 'a gelecek olan arkadaşlar için genel bir bilgi vermek adına dikkat edilmesi ya da benim yorumladığım durumları belirtmek istiyorum. Öncelikle "fiziken burada olursanız dosyanızı taşıyabiliriz" maili aldıysanız ve maddi olarak imkanınız 2 kere ülkeye git gele imkan tanıyorsa bir an evvel ülkeye gelmenizi, 3 aylık vizeden muafiyeti gösteren kağıdı ve buraya geldim dosyamı taşıyabilir misiniz iletinizi "fiziken burada olursanız taşıyabiliriz" mailine cevap(reply) olarak göndermenizi öneririm. Daha sonra ülkeye dönüp mail trafiğine devam edilebilir. İlk etapta olumsuz da dönülse bu dağıtım olmasa bile bir sonraki dağıtım için HK sizleri sıraya koyabilir. Elbette bu bir risk ancak son zamanları kalmış Dv2024 için alınabilecek bir risk.

Ülkeye bir kaç günlük git gel yapan arkadaşlar gidiş dönüş bileti ve kalacak yer rezervasyonunuzu göstermeye dikkat edin. Aksi durumda sıkıntı yaşarsınız. Umarım emek sarfeden sizler de benim gibi dosyasını taşırsınız. Bizler de mülakat bekliyoruz artık, gelecek olan arkadaşlarımın yolu açık olsun... 🎉🎊🌄✨

Demayfo
      Demayfo

Evet arkadaşlar muhtemelen mülakat mailleri gelecek, Ben de o kadar yazıştım ki HK ile son yazışma serüveninde dosya numaramı eklemediğimi fark ettim. (İnsan en önemli şeyi unutur mu 😃 ) 😃 Onlar da benden dosya numaramı istediler. Muhtemelen dosyalarımız oraya kabul edilecek. Bu süreçte KCC'ye top atıldığından beri itidalli olmayı ve açıkca yazmayı öneren @gucarslan @Revolter @mehmetizmirli ve daha nice değerli insanın emekleri için tekrar tekrar teşekkür ederim.

Demayfo
      Demayfo

@Gokce-Taskiran Tüm arkadaşlarımdan bir kez daha beni mazur görmelerini istiyorum, zira bu durum iyice rahatsızlık verici seviyeye geldi ve sırf uğraşmak istemediğinden/formu amacı dışında kullanma durumu yaşatmamak için yazmak istememiştim.
      Fakat bunca duruma rağmen hâlen üste çıkma çabanız ve hatalı bilgilendirmeleriniz için ben de son kez yazacağım.

Ben olanı (aslında verilmeyen hizmeti) mesajları paylaşarak ifade ettim. Ancak bunlara rağmen hakaret boyutuna varacak söylemlerden kaçındım. Sizlere “danışmanlara para kaptırmayın” denildikten sonra nasıl ki “sanki biz dolandırıcıymışız gibi itham etmeniz hoş bir tavır değil.” Diyorsanız sizler de üslubunuza dikkat ederek fikirlerinizi savunun:
      “siz her koşulda ve şartta kendinizi haklı görecek bir kafa yapısındasınız zaten. “, “Hayat gariptir, ama ben çok alışığım sizin gibi danışan profiline sorun yok tekrardan.” Gibi söylemlerden kaçının… Kendinize yapılmasını istemediğiniz davranış ve üsluba dikkat ediniz.

Madem son kez yazacağım en azıdan cevaplarımın kapsamlı olmasını istiyorum. Zira fazla ve her şeye yanıt yazarak haklılığımı savunacak değilim, paylaştıklarım orada “değiştirilmeden” durmakta…

1. “Handan Hanım'ın mesajlarını geçin, benle ne yazıştığınızı gösterin, neler konuştuğumuzu yazın. Ama yazmazsınız.”

Cevap: Wp resimlerine bakarsanız 2 tane Handan Hanım 4 tane de sizlerle yazışmamı göreceksiniz. Yani sizler demeden dahi paylaşmıştım.

1. Acaba Google Meet/zoom üzerinde DS 260 üzeirnden tek tek soruların üzerinden hangi platform üzerinden geçtik?

Cevap: Asla bilgisayardan ekran açmadınız. Zoom vs olmadı… Bana gönderdiğiniz world dosyasını ben doldurarak size ilettim ve bunun üzerine sadece telefonda üzerinden geçtik.

1. “Dediğim gibi ben DV lottery kazananlarının kendilerini dünyanın merkezi sanmasından, en önemli göçmenlik dosya sahibi olma hislerinden…”

Cevap: Size bunları ne düşündürttü? Kim öyle sandığını ima etti? Bu ne cüret! Ben sorularımı sorabilmek ve ulaşmak/süreci takip konusunda destek almak için 1000 dolar ücret ödeyerek paramın karşılığını almak istiyorum. Sizlere yaklaşımımda ve konuşmalarımı sonuçlandırmamda yer alan saygı eklerini lütfen bir diğerinin acizliği olarak görmeyin. Bana, sizlerin para iadesi yapmanıza elbette “ilginiz için teşekkür ederim” demek düşecektir. Fakat hakkımı aramayı da hatalı olanı da belirtmeme engel olmayın.

“Yüzüme gülüp arkamdan bunları yazmanız rahatsız edici olan.” İfadeniz ise tamamen gerçek dışı, daha önce de dediğim gibi bu, sizin arkanızdan kötü konuşmak değil; olanı olduğu gibi anlatmaktır.

Cevap: Benim bu süreçte sizlere ulaşamamamı, en basit danışmanlık alamamamı göz ardı edip tüm konuşma boyunca “Zoom toplantısı” (yapılmadığında ısrarcıyım.) “Para İadesi” (Ben sizlere süreç konusunda 14 Ağustos günü yazmasan bunların esamesi dahi okunmazdı. Önce 5.000 önerinizi kabul etmemek de herhalde sizlerin teklifi değildi…)

1. “Zannettiğiniz ve itham ettiğiniz gibi HİÇBİRŞEY yapmamış biri olsamo parayı neden bende bıraktınız acaba??? Ve ne hikmetse para teklif edince teşekkür ettiniz, burada söylediklerinizin onda birini bana söylemediniz”

Cevap: İnanın ki bu kadar yorucu süreç sonrası yine bu kadar ilgisiz ve ulaşılamayan/yorucu sizlerle uğraşmak istememiştim. Ancak bu dosya taşıma süreci o kadar maliyetli ve yıpratıcı oldu ki elbette alamadığım hizmet için paramın bir kısmını iade almak istedim. O yüzden de sizlere 14 Ağustos günü “ben” yazdım ve aradım.

Hong Kong’a giderken de dediğim gibi bana tek bir yararınız olmuştu. O da “aklınıza takılan bir şey olursa yeşil kart foruma bakın” demeniz. Sırf bu yüzden daha fazla takipçisi olmadım. Ancak paramın geri kalanını istemiyor olmak bu süreçte yaşadığım haksızlıkları ve alamadığım hizmeti mazur göstermemeli. Bunun için yine olsa yine yazardım…

1. “ O günün parası ile ödemeniz 19.829 TL. Ben de size 9 bin küsür geri ödeyerek oldukça adil bir geri ödeme yaptığımı düşünüyorum.”, “ Hatta ve hatta daha adil olması adına numarası 15 bin ve yukarı olanlardan tam ücret almayacağımızı da söylüyoruz. Deniz Bey 8bin li numaralarda olmasına rağmen, kendisine bu tam ücret almama üzerinden yardımcı olduk. 1000 değil 900 dolar karşılığı TL vermiş.”

Cevap: Benden tam ücret aldınız elbette 900 dolar vs’ de değil. Sizler önce bir pdf dosyası göndererek benim ödemem gereken ücreti belirtmiştiniz. 15000 sıra numarası ve üstüne sahip olanlar için eğer süreç olumsuz biterse 500 dolar iade edileceği yazıyordu sadece.. (ya da buna benzer bir şey gerekirse belgeyi bulur iletirim.) 22 Mayıs 2023 günü sizlere dekontu yolladığım tarihte gönderdiğim ücret 19.829,70 kuruştur. O günün dolar kuru ise 19.82’dir. Bakınız ilgili resimler:

O yüzden açık açık hatalı bilgilendirme yapmayınız.

Tüm bunlarla beraber “yargı dağıttığınız” falan yok. Cıngar çıkarmak sizleri haklı göstermeyecektir.

1. "Böyle bir süreçte benden beklenti ne idi bilmiyorum ama - danışmanlık kapsamında dosya taşımak yoktu. Danışmanlık kapsamında psikolojik destek yoktu. Hissedilen rahatsızlık duygusuna, genel endişelere, "ne yapacağım ben" kaygısına bir yere kadar destek olabilirim. 70 küsür bin kişilik bir hesabı olan işletmeyiz, ajandamızda sadece Deniz Bey'in DV dosyası yok. Ne yapıp ne yapamayacağımızı izah etmişiz. Ben kişisel olarak çok geç dönüş yapıyorum ama asistanım var, o da omadı 3 ayrı danışan var, o da olmadı santral numarası var demişiz. Ama siz ısrarla "ben Hong Kong'a" gidiyorum diye mesaj atarsanız, ben bu konuda ne yapabilirim?"

Cevap: Ben sizden sadece wp mesajlarımda ya da ses kayıtlarımda göreceğiniz satın aldığım danışmanlık hizmeti tanımına uygun cevaplar almak istedim. Eylül ayında attığım mesaj kaydına zar zor kaç kere arayarak Mart ayında zorla cevap almayı değil…

Ben zırt pırt sizlere “ben Hong Kong’a gidiyorum” diye mesajlar da atmadım. Zaten o süreç 1 haftada kesinleşti, hemen aksiyon almak durumunda kaldım. Sizlerden umudumu çok evvelden kestiğim için hatalı değilsem 9 Haziran günü Handan Hanımı akşam 17.50 – 18.00 vs gibi arayarak sizlerden danışmanlık alan diğer şanssız sırasını hâlen bekleyen bir kişiye belki Hong Kong yolu açık diyebilmenizi istemem içindi. Ayrıca Hong Kong’a belgeleri hazırlayıp giderken olur da tecrübenize dayanarak bana unutmuş olabileceğim bir belge/durum hakkında yardımcı olmanızı umut etmiştim. Fakat o kadar aramama, çağrılarıma ve mesajıma rağmen yine ulaşamadım sizlere…

Pardon “En kötü atlayın ofise gelin yerimiz belli yurdumuz belli.” İdi değil mi?

Kendinizi hâlen nasıl hararetli savunuyorsunuz inanın ki anlayamıyorum. Tüm bu tartışmalarda apaçık ortada olan benim sizlere ulaşamamam, çağrılarıma cevap alamamam, ödediğim hizmetin büyük bir kısmını almadığımı kabulleniyor ve sadece zoom ve para iadesi konusuna mı takılıyorsunuz? Kaldı ki onlar da hatalı bilgiler içermekte.
      Tüm bunlara rağmen elbette sizler de size söylenen, edilen kelimelere cevap vereceksiniz fakat bu kadar büyük kusura rağmen hâlen ve hâlen cevap yetiştirme çabanız, peşinen getirdiğiniz “gerçi forum o kadar kulakları tıkalı ki – olsun” söyleminiz sizleri sadece kendi çevrenizde sathi olarak haklı çıkaracaktır.

Kimileri ar nedir umursamaz…

1. “3.sü de ben vize danışmanlığı vermekle yükümlüyüm dediğim gibi samimi bir ilişiki, psikolojik destek veya arkadaşlık kurma gibi bir gayem/sözüm yok.”

Cevap: Benim asla ve asla ne böyle bir saçma talebim oldu ne isteğim ne de niyetim. Nereden çıkardınız arkadaşlık ya da psikolojik destek işini! Ben sadece ve sadece danışmanımın danışmanlık yapmasını istedim.
      Zaten sizlere yazdığım tüm wp mesajlarında, ses kayıtlarında ya burada ya da diğer arkadaşlarla yazıştığım özel mecrada asla laubali, saygıdan uzak bir dilim olmamıştır. Sizlere, tüm bu yaşananlara rağmen “ilginiz için teşekkür ederim” demek de saygıdan ileri gelir ancak bu demek değildir ki hakkımı savunmayacağım!

İnanın ki ben sizlerden olmayan gücünüzle mucize yaratmanızı beklemedim.
      Danışmanlık için 1000 dolar ödedim. En basit sorularımı, kafama takılan meseleleri dahi size soramadım. Çünkü ne siz döndünüz ne de o belirttiğiniz hatlarda yer alan diğer çalışan arkadaşlarınız. Meseleyi hem telefonda o arkadaşlara ilettim hem de sizlere wp ile sorarak defalarca ulaşmaya çalıştım. Bunlara rağmen internet çağında beni işimin gücümün ortasından kaldırıp bir de “En kötü atlayın ofise gelin yerimiz belli yurdumuz belli.” Lafını ediyorsunuz… Daha fazla yazmayacağım ama gerek olursa ofisinizi de sizleri de kaç kez aradığımı ve o çağrıların cevaplanmadığı konusunda birkaç günlük uğraş sonunda ekran resimlerimi bulabilirim. Sizlerle en fazla 2 ya da 3 kere konuşmuşumdur. Bunların ilk 2’si Mayıs 2023, sonuncusu da dosya taşıma maillerini istemek ve dosya taşıma konusunda yardımlarınızı istemek için ısrarla birkaç gün 10’dan fazla kez arayıp anca Mart 2024’te size ulaşmamla olmuştur.

Bu kadar yazıyı elbette sadece zahmet edip de sizler için yazmadım. Hatalı olduğunu düşündüğüm tüm karşı çıkışlarımı kanıtlarıyla arkadaşlarıma da sunmak istedim. Onlar sizi, beni ya da her ikimizi tanıyanlar ve zaman kimin haklı olduğunu gösterecektir.

Bu hoşnutsuz konu ile sizleri yine rahatsız ettiğim için üzgünüm. Fakat insanın da sabrı bir yere kadar yetiyor. Sağlıcakla kalın.

Demayfo
      Demayfo

Merhaba arkadaşlar,

11 Haziran Salı günü Ankara'dan Katar havayolları üzerinden Doha aktarmalı Hong Kong'a vardım. (Yerel saat 15.05)

Sınır memurlarından geçip bavulumu alınca bilgisayarı sırt çantamdan çıkarıp önceden hazırladığım taslağa (ülkeye girerken bize verdikleri 3 aylık süre hak tanıyan) küçük kağıdın resmini ekleyip Hong Kong'a gönderdim. Havalanından 88 HK dolarına 80 GB bir aylık internet sunan bir sim kart aldım. 300 Dolar bozdurup 500 HK dolarını aldığım Octupus kartına yükledim. Aşağıdaki adada (Hennesey Road) kaldığım için havaalaından kalkan A11 otobüsüne binip yola çıktım.

2 katlı otobüsün üstündeyken ve maili göndermemin üzerinden 30dk geçmemişken HK, dosyanızı taşımayı kabul ediyoruz. Ancak KCC ile iletişime geçin bilgilerinizi oraya iletin denildi. (Dosya numaranız, doğum yeriniz ve HK'daki adresiniz.) :

1.jpeg

Sonra tabi insan seviniyor, işin büyük bir kısmı bitti diye, ancak buraya gelirkenki belirsizlik tekrar nüksetti. Burada gece, Amerika'da henüz mesai saatleri başlamışken KCC'ye HK mesajını foward ederek ve "bakın dosyamın taşınması sizlere yazışmayla ilettiğim gibi kabul edildi. Sizlere istenilen bilgileri sunuyorum. Dosyamı belirtildiği gibi HK'ya taşır mısınız diye yazdım" Bu sefer de mesaj sabaha doğru bugün şöyle geldi:

2.jpeg

Normalde bu işleri HK'nın yapması, bizleri hiç KCC'Ye yönlendirmemesi gerekirdi. Bu can sıkıcı durum nasıl çözülür bilmiyorum. Bu cevap üzerine hem HK'ya hem de KCC'ye tekrar mesaj gönderdim. Bu sefer sadece mesai saatinde olan HK cevap verdi. Onlarda işlemlerinizin devamı için biz sizler adına dosyanızı isteyemiyoruz. Siz orayla yazışmalarınızı aciliyet belirterek sürdürün dedi.

3.png

Normalde Hk'nın böyle işi yokuşa sürmemesi gerekirdir. Geçmiş deneyimlerde kendisi direkt dosya taşımalarında aktif rol oynamıştı. Acaba bu konuda nereyle(KCC mi yoksa Hong Kong mu) nasıl bir yazışma yolu izlenebilir?

İnsan bir çok duyguyu aynı anda yaşıyor. Eğer zamanınız olursa konu hakkında görüşlerinizi iletirseniz çok sevinirim değerli hocalarım, @gucarslan
      Zamanınızı aldığım için üzgünüm. Umarım bu deneyim başarısızlıkla sonuçlanmaz, sağlıcakla kalınız.

Demayfo
      Demayfo

@Gokce-Taskiran Tekrar Merhabalar, burası atışma yeri değil. Fakat yine de kendinizi böyle hararetli savunduğunuz için ben de hatalı olan mesajlarınıza cevap yazmak isterim.

1. Ödeme yaptıktan 1 hafta sonra 1 Saatlik asla bir Zoom yapmadık en fazla 25dk telefonda konuşmuşuzdur. Bknz. İlk Mesaj Ds formunu kendim doldurduğum sadece süreci anlattınız ve sorunuz olursa "yesilkart forma bakın" dosya numaranız iyi fakat gerekirse dosya taşımaya bakabiliriz lafınızı birinci ağızdan duyduğumdan eminim.

2. Sizleri 30, 40 kere aramama mesaj atmama rağmen çağrılarıma dönmeyip en son H. Hanım dışında biriyle iletişime geçerek sizlere ulaştım ve zar zor 6, 7 tane(şimdi kontrol ettim 14'müş) konsolosluk adresinin yazılı olduğu bir A4 kağıdının resmini attınız bana,(bknz:Konsolosluk Adresleri mail içerikleri, başlığı konusunda soruma ise hiç cevap vermeden ("Başlık ve içeril hiç önemli değil"...) geçiştirdiniz. H Hanım 1. Mesaj ve  H. Hanım 2. Mesaj
        Hatta tüm mesaj kaydını da iletiyorum. Aylar boyunca cevap alamadığımın. Hong Kong'a gitmeden önce "Lütfen bana acil dönüş yapar mısınız" yazmama rağmen. En son H. Hanımı aradım 9 ya da 10 Haziran Ben Hong Kong'a gidiyorum, dosya taşıtmak için en azından sıra bekleyen olursa orada bir ihtimal kazanırlar bilgisini vermek için! bknz:
        2. Mesaj
        3. Mesaj
        4. Mesaj Bundan sonra H. Hanımın attığı yukarıda paylaştığım görsel geliyor.
        5. Mesaj Buradan ise bana 6 Haziranda dahi hiç dönüş yapmadığınız size hoşnutsuzluğum için ilk yazdığım tarih olan 14 Ağustos'u görüyorsunuz.

3. Ben bu mesajı mülakata girdiğim gün 2 Ağustos'ta yazdım. Şimdi dahi yazsam yine aynı danışman konusuna değinirdim. Zira hiç bir karşılık alamamış olduktan sonra size 14 Ağustos günü yazdım. Handan hanım mesajımdan sonra bana dönüş yaparak önce 5.000 TRY önerdi daha sonra da ben itiraz edince 9.914 TRY'ye razı geldim. Halbuki ben size 1.000 Dolar ödemiştim. Günlerin dolar karşılığı hesaplandığında bırakın ücretin yarısını 4'te 1'ini bana ödediniz.

4. Ben burada bilgi sahibi olduğum, bana yardımcı olan forum arkadaşlarıma başıma geleni anlatmayı bir borç olarak gördüm. O yüzden de kendime kızmaktan ödediğim ücreti yazmaktan gocunmadım. Bu sizin arkanızdan kötü konuşmak değil; olanı olduğu gibi anlatmak. Kendiniz buraya cevap yazdığınız için teşekkür ederim. En azından kimden bahsettiğim anlaşıldı. Ayrıca beni tanıyan, karşılıklı konuştuğumuz bir çok insan nasıl biri olduğumu bilir. Burada hakka girenin siz dışında farklı biri olduğunu düşünüyorsanız diyecek bir şeyim yok. Sağlıcakla kalın.

Forumu bu konuyla rahatsız ettiğim için arkadaşlarımdan özür dilerim.

Demayfo
      Demayfo

@mustafa_27 Merhaba hocam, maalesef. HK dosyanızı kabul ediyoruz dedikten sonra KCC'ye yönlendirmişti. KCC ile 2 kere HK ile 1 kez daha mesajlaştık. Çıkmaz yola sokuyorlar bizi. Ancak Perşembe günü attığımız maile Cuma yanıt vermedi HK. Bakalım hocam kolay kolay vazgeçme taraftarı değilim.

Demayfo
      Demayfo

Demayfo tarafından gönderilen son iletiler

@Ashley-0 Mutluluklar dilerim ^^ Bu kadar çabanın, emeğin karşılığını bulması ne güzel. Tekrar tebrik ederim ^^

Demayfo
      Demayfo

@misha90 Tebrik ederim hocam ^^ Azmin sonu selamettir. Sonuna kadar hak ettiniz. Arkadaşlığımızı orada da sürdürmek dileğiyle ^^

Demayfo
      Demayfo

@EzgiLera @Emre Kurtulmuş, Haklısınız. öyle saçma ve rahatsızlık verici konular ki bunları düşünmeye yer kalmadı. Daha ne diyeceğimi bilmiyorum...

Demayfo
      Demayfo

@Gokce-Taskiran Tüm arkadaşlarımdan bir kez daha beni mazur görmelerini istiyorum, zira bu durum iyice rahatsızlık verici seviyeye geldi ve sırf uğraşmak istemediğinden/formu amacı dışında kullanma durumu yaşatmamak için yazmak istememiştim.
      Fakat bunca duruma rağmen hâlen üste çıkma çabanız ve hatalı bilgilendirmeleriniz için ben de son kez yazacağım.

Ben olanı (aslında verilmeyen hizmeti) mesajları paylaşarak ifade ettim. Ancak bunlara rağmen hakaret boyutuna varacak söylemlerden kaçındım. Sizlere “danışmanlara para kaptırmayın” denildikten sonra nasıl ki “sanki biz dolandırıcıymışız gibi itham etmeniz hoş bir tavır değil.” Diyorsanız sizler de üslubunuza dikkat ederek fikirlerinizi savunun:
      “siz her koşulda ve şartta kendinizi haklı görecek bir kafa yapısındasınız zaten. “, “Hayat gariptir, ama ben çok alışığım sizin gibi danışan profiline sorun yok tekrardan.” Gibi söylemlerden kaçının… Kendinize yapılmasını istemediğiniz davranış ve üsluba dikkat ediniz.

Madem son kez yazacağım en azıdan cevaplarımın kapsamlı olmasını istiyorum. Zira fazla ve her şeye yanıt yazarak haklılığımı savunacak değilim, paylaştıklarım orada “değiştirilmeden” durmakta…

1. “Handan Hanım'ın mesajlarını geçin, benle ne yazıştığınızı gösterin, neler konuştuğumuzu yazın. Ama yazmazsınız.”

Cevap: Wp resimlerine bakarsanız 2 tane Handan Hanım 4 tane de sizlerle yazışmamı göreceksiniz. Yani sizler demeden dahi paylaşmıştım.

1. Acaba Google Meet/zoom üzerinde DS 260 üzeirnden tek tek soruların üzerinden hangi platform üzerinden geçtik?

Cevap: Asla bilgisayardan ekran açmadınız. Zoom vs olmadı… Bana gönderdiğiniz world dosyasını ben doldurarak size ilettim ve bunun üzerine sadece telefonda üzerinden geçtik.

1. “Dediğim gibi ben DV lottery kazananlarının kendilerini dünyanın merkezi sanmasından, en önemli göçmenlik dosya sahibi olma hislerinden…”

Cevap: Size bunları ne düşündürttü? Kim öyle sandığını ima etti? Bu ne cüret! Ben sorularımı sorabilmek ve ulaşmak/süreci takip konusunda destek almak için 1000 dolar ücret ödeyerek paramın karşılığını almak istiyorum. Sizlere yaklaşımımda ve konuşmalarımı sonuçlandırmamda yer alan saygı eklerini lütfen bir diğerinin acizliği olarak görmeyin. Bana, sizlerin para iadesi yapmanıza elbette “ilginiz için teşekkür ederim” demek düşecektir. Fakat hakkımı aramayı da hatalı olanı da belirtmeme engel olmayın.

“Yüzüme gülüp arkamdan bunları yazmanız rahatsız edici olan.” İfadeniz ise tamamen gerçek dışı, daha önce de dediğim gibi bu, sizin arkanızdan kötü konuşmak değil; olanı olduğu gibi anlatmaktır.

Cevap: Benim bu süreçte sizlere ulaşamamamı, en basit danışmanlık alamamamı göz ardı edip tüm konuşma boyunca “Zoom toplantısı” (yapılmadığında ısrarcıyım.) “Para İadesi” (Ben sizlere süreç konusunda 14 Ağustos günü yazmasan bunların esamesi dahi okunmazdı. Önce 5.000 önerinizi kabul etmemek de herhalde sizlerin teklifi değildi…)

1. “Zannettiğiniz ve itham ettiğiniz gibi HİÇBİRŞEY yapmamış biri olsamo parayı neden bende bıraktınız acaba??? Ve ne hikmetse para teklif edince teşekkür ettiniz, burada söylediklerinizin onda birini bana söylemediniz”

Cevap: İnanın ki bu kadar yorucu süreç sonrası yine bu kadar ilgisiz ve ulaşılamayan/yorucu sizlerle uğraşmak istememiştim. Ancak bu dosya taşıma süreci o kadar maliyetli ve yıpratıcı oldu ki elbette alamadığım hizmet için paramın bir kısmını iade almak istedim. O yüzden de sizlere 14 Ağustos günü “ben” yazdım ve aradım.

Hong Kong’a giderken de dediğim gibi bana tek bir yararınız olmuştu. O da “aklınıza takılan bir şey olursa yeşil kart foruma bakın” demeniz. Sırf bu yüzden daha fazla takipçisi olmadım. Ancak paramın geri kalanını istemiyor olmak bu süreçte yaşadığım haksızlıkları ve alamadığım hizmeti mazur göstermemeli. Bunun için yine olsa yine yazardım…

1. “ O günün parası ile ödemeniz 19.829 TL. Ben de size 9 bin küsür geri ödeyerek oldukça adil bir geri ödeme yaptığımı düşünüyorum.”, “ Hatta ve hatta daha adil olması adına numarası 15 bin ve yukarı olanlardan tam ücret almayacağımızı da söylüyoruz. Deniz Bey 8bin li numaralarda olmasına rağmen, kendisine bu tam ücret almama üzerinden yardımcı olduk. 1000 değil 900 dolar karşılığı TL vermiş.”

Cevap: Benden tam ücret aldınız elbette 900 dolar vs’ de değil. Sizler önce bir pdf dosyası göndererek benim ödemem gereken ücreti belirtmiştiniz. 15000 sıra numarası ve üstüne sahip olanlar için eğer süreç olumsuz biterse 500 dolar iade edileceği yazıyordu sadece.. (ya da buna benzer bir şey gerekirse belgeyi bulur iletirim.) 22 Mayıs 2023 günü sizlere dekontu yolladığım tarihte gönderdiğim ücret 19.829,70 kuruştur. O günün dolar kuru ise 19.82’dir. Bakınız ilgili resimler:

O yüzden açık açık hatalı bilgilendirme yapmayınız.

Tüm bunlarla beraber “yargı dağıttığınız” falan yok. Cıngar çıkarmak sizleri haklı göstermeyecektir.

1. "Böyle bir süreçte benden beklenti ne idi bilmiyorum ama - danışmanlık kapsamında dosya taşımak yoktu. Danışmanlık kapsamında psikolojik destek yoktu. Hissedilen rahatsızlık duygusuna, genel endişelere, "ne yapacağım ben" kaygısına bir yere kadar destek olabilirim. 70 küsür bin kişilik bir hesabı olan işletmeyiz, ajandamızda sadece Deniz Bey'in DV dosyası yok. Ne yapıp ne yapamayacağımızı izah etmişiz. Ben kişisel olarak çok geç dönüş yapıyorum ama asistanım var, o da omadı 3 ayrı danışan var, o da olmadı santral numarası var demişiz. Ama siz ısrarla "ben Hong Kong'a" gidiyorum diye mesaj atarsanız, ben bu konuda ne yapabilirim?"

Cevap: Ben sizden sadece wp mesajlarımda ya da ses kayıtlarımda göreceğiniz satın aldığım danışmanlık hizmeti tanımına uygun cevaplar almak istedim. Eylül ayında attığım mesaj kaydına zar zor kaç kere arayarak Mart ayında zorla cevap almayı değil…

Ben zırt pırt sizlere “ben Hong Kong’a gidiyorum” diye mesajlar da atmadım. Zaten o süreç 1 haftada kesinleşti, hemen aksiyon almak durumunda kaldım. Sizlerden umudumu çok evvelden kestiğim için hatalı değilsem 9 Haziran günü Handan Hanımı akşam 17.50 – 18.00 vs gibi arayarak sizlerden danışmanlık alan diğer şanssız sırasını hâlen bekleyen bir kişiye belki Hong Kong yolu açık diyebilmenizi istemem içindi. Ayrıca Hong Kong’a belgeleri hazırlayıp giderken olur da tecrübenize dayanarak bana unutmuş olabileceğim bir belge/durum hakkında yardımcı olmanızı umut etmiştim. Fakat o kadar aramama, çağrılarıma ve mesajıma rağmen yine ulaşamadım sizlere…

Pardon “En kötü atlayın ofise gelin yerimiz belli yurdumuz belli.” İdi değil mi?

Kendinizi hâlen nasıl hararetli savunuyorsunuz inanın ki anlayamıyorum. Tüm bu tartışmalarda apaçık ortada olan benim sizlere ulaşamamam, çağrılarıma cevap alamamam, ödediğim hizmetin büyük bir kısmını almadığımı kabulleniyor ve sadece zoom ve para iadesi konusuna mı takılıyorsunuz? Kaldı ki onlar da hatalı bilgiler içermekte.
      Tüm bunlara rağmen elbette sizler de size söylenen, edilen kelimelere cevap vereceksiniz fakat bu kadar büyük kusura rağmen hâlen ve hâlen cevap yetiştirme çabanız, peşinen getirdiğiniz “gerçi forum o kadar kulakları tıkalı ki – olsun” söyleminiz sizleri sadece kendi çevrenizde sathi olarak haklı çıkaracaktır.

Kimileri ar nedir umursamaz…

1. “3.sü de ben vize danışmanlığı vermekle yükümlüyüm dediğim gibi samimi bir ilişiki, psikolojik destek veya arkadaşlık kurma gibi bir gayem/sözüm yok.”

Cevap: Benim asla ve asla ne böyle bir saçma talebim oldu ne isteğim ne de niyetim. Nereden çıkardınız arkadaşlık ya da psikolojik destek işini! Ben sadece ve sadece danışmanımın danışmanlık yapmasını istedim.
      Zaten sizlere yazdığım tüm wp mesajlarında, ses kayıtlarında ya burada ya da diğer arkadaşlarla yazıştığım özel mecrada asla laubali, saygıdan uzak bir dilim olmamıştır. Sizlere, tüm bu yaşananlara rağmen “ilginiz için teşekkür ederim” demek de saygıdan ileri gelir ancak bu demek değildir ki hakkımı savunmayacağım!

İnanın ki ben sizlerden olmayan gücünüzle mucize yaratmanızı beklemedim.
      Danışmanlık için 1000 dolar ödedim. En basit sorularımı, kafama takılan meseleleri dahi size soramadım. Çünkü ne siz döndünüz ne de o belirttiğiniz hatlarda yer alan diğer çalışan arkadaşlarınız. Meseleyi hem telefonda o arkadaşlara ilettim hem de sizlere wp ile sorarak defalarca ulaşmaya çalıştım. Bunlara rağmen internet çağında beni işimin gücümün ortasından kaldırıp bir de “En kötü atlayın ofise gelin yerimiz belli yurdumuz belli.” Lafını ediyorsunuz… Daha fazla yazmayacağım ama gerek olursa ofisinizi de sizleri de kaç kez aradığımı ve o çağrıların cevaplanmadığı konusunda birkaç günlük uğraş sonunda ekran resimlerimi bulabilirim. Sizlerle en fazla 2 ya da 3 kere konuşmuşumdur. Bunların ilk 2’si Mayıs 2023, sonuncusu da dosya taşıma maillerini istemek ve dosya taşıma konusunda yardımlarınızı istemek için ısrarla birkaç gün 10’dan fazla kez arayıp anca Mart 2024’te size ulaşmamla olmuştur.

Bu kadar yazıyı elbette sadece zahmet edip de sizler için yazmadım. Hatalı olduğunu düşündüğüm tüm karşı çıkışlarımı kanıtlarıyla arkadaşlarıma da sunmak istedim. Onlar sizi, beni ya da her ikimizi tanıyanlar ve zaman kimin haklı olduğunu gösterecektir.

Bu hoşnutsuz konu ile sizleri yine rahatsız ettiğim için üzgünüm. Fakat insanın da sabrı bir yere kadar yetiyor. Sağlıcakla kalın.

Demayfo
      Demayfo

@Gokce-Taskiran Tekrar Merhabalar, burası atışma yeri değil. Fakat yine de kendinizi böyle hararetli savunduğunuz için ben de hatalı olan mesajlarınıza cevap yazmak isterim.

1. Ödeme yaptıktan 1 hafta sonra 1 Saatlik asla bir Zoom yapmadık en fazla 25dk telefonda konuşmuşuzdur. Bknz. İlk Mesaj Ds formunu kendim doldurduğum sadece süreci anlattınız ve sorunuz olursa "yesilkart forma bakın" dosya numaranız iyi fakat gerekirse dosya taşımaya bakabiliriz lafınızı birinci ağızdan duyduğumdan eminim.

2. Sizleri 30, 40 kere aramama mesaj atmama rağmen çağrılarıma dönmeyip en son H. Hanım dışında biriyle iletişime geçerek sizlere ulaştım ve zar zor 6, 7 tane(şimdi kontrol ettim 14'müş) konsolosluk adresinin yazılı olduğu bir A4 kağıdının resmini attınız bana,(bknz:Konsolosluk Adresleri mail içerikleri, başlığı konusunda soruma ise hiç cevap vermeden ("Başlık ve içeril hiç önemli değil"...) geçiştirdiniz. H Hanım 1. Mesaj ve  H. Hanım 2. Mesaj
        Hatta tüm mesaj kaydını da iletiyorum. Aylar boyunca cevap alamadığımın. Hong Kong'a gitmeden önce "Lütfen bana acil dönüş yapar mısınız" yazmama rağmen. En son H. Hanımı aradım 9 ya da 10 Haziran Ben Hong Kong'a gidiyorum, dosya taşıtmak için en azından sıra bekleyen olursa orada bir ihtimal kazanırlar bilgisini vermek için! bknz:
        2. Mesaj
        3. Mesaj
        4. Mesaj Bundan sonra H. Hanımın attığı yukarıda paylaştığım görsel geliyor.
        5. Mesaj Buradan ise bana 6 Haziranda dahi hiç dönüş yapmadığınız size hoşnutsuzluğum için ilk yazdığım tarih olan 14 Ağustos'u görüyorsunuz.

3. Ben bu mesajı mülakata girdiğim gün 2 Ağustos'ta yazdım. Şimdi dahi yazsam yine aynı danışman konusuna değinirdim. Zira hiç bir karşılık alamamış olduktan sonra size 14 Ağustos günü yazdım. Handan hanım mesajımdan sonra bana dönüş yaparak önce 5.000 TRY önerdi daha sonra da ben itiraz edince 9.914 TRY'ye razı geldim. Halbuki ben size 1.000 Dolar ödemiştim. Günlerin dolar karşılığı hesaplandığında bırakın ücretin yarısını 4'te 1'ini bana ödediniz.

4. Ben burada bilgi sahibi olduğum, bana yardımcı olan forum arkadaşlarıma başıma geleni anlatmayı bir borç olarak gördüm. O yüzden de kendime kızmaktan ödediğim ücreti yazmaktan gocunmadım. Bu sizin arkanızdan kötü konuşmak değil; olanı olduğu gibi anlatmak. Kendiniz buraya cevap yazdığınız için teşekkür ederim. En azından kimden bahsettiğim anlaşıldı. Ayrıca beni tanıyan, karşılıklı konuştuğumuz bir çok insan nasıl biri olduğumu bilir. Burada hakka girenin siz dışında farklı biri olduğunu düşünüyorsanız diyecek bir şeyim yok. Sağlıcakla kalın.

Forumu bu konuyla rahatsız ettiğim için arkadaşlarımdan özür dilerim.

Demayfo
      Demayfo

@Timur Orada da buluşma dileğiyle ^^ Tekrar hayırlı olsun.

Demayfo
      Demayfo

@Hanhun Ne güzel bir deneyim ve mücadele örneği olmuş. Tebrik ederim efenim ^^

Demayfo
      Demayfo

@Deniz-1 Biz teşekkür ederiz, her birimiz bir birimize destek olduk, beraber başardık. Sağlıcakla kalın hocam ^^

Demayfo
      Demayfo

@mercury Merhaba, Hollanda kısmında kesin bir şey diyemem fakat Hollanda'dan belge istemeniz iyi olmuş, en fazla çok istenirse AP'ye kalıp o belge gelir gelmez iletirsiniz. Yine de orada 6 ay üzeri kalmadığınızı kanıtlarsanız sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Portekiz sorunuz da buna benziyor. Ben de Erasmus yaptım ve 6 ay kaldım. Vize memuru bana özellikle, üstüne basa basa 6 aydan uzun süre kaldığın farklı bir ülke var mı dedi. Ben Erasmusu 6 aya yakın yaptığım için sadece Türkiye'den alınan Adli Sicil Kaydı yeterli oldu. Ben problem olacağını düşünmüyorum fakat siz bu soruyu konsolosluğa sorarak ve Hollanda Adli sicil belgenizi istemediyseniz hemen isteyerek mülakata hazır olabilisiniz. Yine de diğer daha deneyimli arkadaşların yorumunu da almak yararlı olacaktır.

Demayfo
      Demayfo

Her bir değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim değerli ağabeylerim, ablalarım, arkadaşlarım, çok sağolun ^^. O kadar forumdan beslendik bir nebze yardımımızın dokunması ne mutlu ^^

Demayfo
      Demayfo