Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• 19 Mart'ta Chicago'daki Yunanistan konsolosluğundan Schengen vizesi için randevu aldım.
    Greencard sahibiyim fakat ilk schengen başvurum olacak.
    Uçak bileti için ücretsiz rez yapmak istediğim de sadece 24 saat için geçerli oluyor bu şekilde yapıp çıktısını alsam vize için sıkıntı oluşturur mu ya da başka bir yolu var mı daha uzun süreli rez yapmanın ?
    Teşekkürler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   datanist datanist 

• @ugurcan524 merhaba shangen randevunuzu nasıl aldınız başvuru formu vs herseyı hallettım ama İtalyan kons için randevu nerden alcagımı bulamıyorum

• ⭐⭐⭐⭐

@lina

ABD’de iken İtalya’dan başvurulacak schengen vize için randevu sistemi bilgilendirme

To make an appointment please register and book your appointment on online portal PRENOT@MI

PRENOT@M step by step guide

• @ATS16 teşekkür ederim

• @ArdaArpacii @ArdaArpacii Merhabalar ben bu yaz 2. kez gideceğim geçen sene de gitmiştim. başvurabildiniz mi ve hangi konsolosluktan? ben turistik başvuracağım çoğu ülke isp it falan residency istiyor ama bizim j1 resident değil. eğer bir yolu veya taktiği varsa bilgilendirirseniz sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐

Oglum Slovakya'daki 20 gun surecek bir etkinlige katilmak icin Washington'daki Slovakya elciliginden randevu aldi ve gecen hafta girdigi vize gorusmesinden 20 dakika sonra vizesi basili pasaportunu teslim ettiler. Ogrenci oldugu icin vize ucreti de almadilar. Schengen vizesi alma hizi olarak rekor kirdi galiba.

• Merhaba arkadaslar, 2024 hazırandan beri new jerseydeyim, eşim ve ben yaklasık 8 aydır çalısıyoruz,green cardımız var ikimizinde, türkiyedeyken en son italyadan 2 kere 2 yıl shengen vizesi aldık, tekrar başvurmayı dusunuyoruz ozellıkle tatil için, oradan da türkiyeye tatil için. Bu şekilde durumu olan var mı ? Basvurdugumuzda 2 yıl altı alma ihtimalimiz var mı ? Yoksa daha fazla olabilir mi ? Malum turklere red veriyolarlar cascade uygulaması buradada gecerli mi ?

• @selun Cascade sizin için geçerli bir süreç ancak karıştırmamanız gereken yeni bir süreç mevcut. (İnternet aramalarında direk karşınıza çıkacak olan bilgi);

Türkiye'de ikamet eden Türk vatandaşlarına yönelik yeni bir güncelleme ile kolaylaştırılmış cascade uygulaması başladı. Bu uygulamadan sadece Türkiye'de ikamet eden ve vizeleri amacına uygun şekilde kullananların yararlanacağı şeklinde bilgi paylaşıldı.

Buna göre önceki vizeleriniz ve yeni başvurularınızdaki alınacak vizelerinizin süreleri farklılık gösteriyor. Kafanız karışmasın.

aşağıdaki detaylara göre siz sol tarafa dahil olacaksınız.

765dd275-ef31-461a-a6dd-6e4fe5615e65-image.png

• @elbruz merhaba tesekkurler bilgi icin fakat yeni gordum cevabinizi 🥲Evet boyle birsey var ama ben her zaman giris cikislara uydum, yinede bir yazi duzenledim umarim kaldigimiz yerden devam ederiz. 17 ekim randevu var buradan haberdar ederim.

To the Consulate General of Italy in New York,

I am a Turkish citizen currently residing in the United States as a lawful permanent resident (Green Card holder). I would like to apply for a multiple-entry Schengen visa to travel to Italy and other Schengen countries for tourism purposes.

In the past, I have received two consecutive 2-year multiple-entry Schengen visas issued by the Italian Consulate, and I have always complied with the conditions of each visa, never overstaying or violating any Schengen regulations.

Given my positive visa history, long-term U.S. residency, stable employment, and 7-year valid passport, I respectfully request a 2-year or longer multiple-entry visa under the principle of progressive visa issuance (cascade method).

I have enclosed all relevant documents and past visa copies for your consideration.

Sincerely,

• @selun

Bu bizimde merak ettiğimiz bir konu inşallah uzun süreli verirler ve bizde sizin gibi yararlanırız

• Merhaba
    Daha onceden turkiyeden 2 kez 2 yil italyadan vize aldim. Yaklasik 1 yil 5 aydir New yorktayim, esim ve ben kurumsal firmalarda calisiyoruz. Ny italya konsoloslugina 17 ekimde basvurduk bugun 5 kasimda bizi konsolosluga cagirdilar ve red verdiler. Sebep 12. Madde, belgelerde ucak rezervasyonu booking rezervasyonu calisma izinlerimiz eksik olan hicbirsey yoktu, en kotu 6 ya da 1 yil bekliyordum. Boyle birsey yasayan var mi ?

1. X vi sono ragionevoli dubbi sull'affidabilita' e l'autenticita' dei documenti giustificativi forniti o sulla veridicita' del loro contenuto / there are reasonable doubts as to the reliability, as to the authenticity of the supporting documents submitted or as to the veracity of their contents;

• @selun merhaba, öncelikle geçmiş olsun. İtalya Türkiye'de de vize konusunda biraz sıkıntılı sanırım. Öğrencilere vize vermiyordu en son ama açıkçası takip etmedim.
    Sunduğunuz belgeler arasında çalışma iznimiz demişsiniz ama, netleştirmek için sormak istedim: Green card olarak mı demek istediniz, yoksa iş yerlerinizden "şu günlerde izinli, şu gün işe geri dönecek/ iş başı yapacak" tarzda da bir yazı almış mıydınız? Ya da her ikisi de mi vardı? Türkiye'de bunun gibi bir şey sunuyoruz diye sormak istedim.
    Fikir olarak; elimde bir örnek olduğundan değil ama cascade kuralı ile itiraz dilekçesi oluşturun dilerseniz. Yani dilekçenizde belirtmişsiniz gerçi ama.

• @sebnem_ merhaba evet hem green card hem isyerinden yazi su tarihte gidip su tarihte donecek diye esim ve ben ikimizde aldik. Bu zamana kadar hep schengen icin vize alsik hayatimda ilk defa red aldim. Bunun ya turklere artik shengen vermek istememeleri olarak goruyorum, ya da bizi hala immigrant statusunde goruyor, amerikaya tasindi, belki simdi italyaya gdip orada kalacak diye. Ayrica niyet mektubu da yazdim cascade burada gecerli olmuyormus, bizim dosyamiz burada yeni acildigi icin, surece yeniden baslamis gibi oluyormusuz ama sunu anlayamadim ben 2 kere 2 yil italyadan vize almisim ve yakin tarihli, en son vizem 2024 haziranda bitmis aradan 2 yil bile gecmemis ben gercekten cozemedim. 😞

• @selun gecmis olsun hayal kirikligi ve yasanan mutsuzlugu anliyabiliyorum. Bizde benzer durumu Atlanta Alman konsoloslugunda yasadik, esimin Turkiyede son 3 vizesi Alman konsoloslugu tarafindan verildi, en son vizesi 6 aylikti. Amerikan vatandasi olana kadar green cardi varken aradaki 1.5 senede belki en azindan 1 2 senelik vize verirler umuduyla bir ton evrak hazirlayip ucret odeyerek basvurduk ama sagolsunlar sadece Almanya da yapacagimiz seyehat suresi kadar vize verip pasaportu geri yolladilar. Gercekten inanilmaz bir anlayis ve yaklasim, Amerikada calisan bir profil burda green card statusunde yasiyan vergisini veren, adli sicil kaydi olmayan bir kisiye neden vize verilmez ya da 2 haftalik vize verilir akil alir gibi degil. Bence vize islerinde en temizini Amerika yapiyor ya 10 senelik veriyor ya da hic vermiyor. Schengen ulkeleri ya bu vize isini gelir kapisina donusturmus ya da kendilerine eziyet etmekten bunca basvuruyu process etmekten keyif aliyorlar, bunun bence baska bir aciklamasi yok, Tekrardan gecmis olsun umarim kisa surede vatandasliginizi alir vize derdi ile ugrasmazsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@selun, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak

@sebnem_ merhaba evet hem green card hem isyerinden yazi su tarihte gidip su tarihte donecek diye esim ve ben ikimizde aldik. Bu zamana kadar hep schengen icin vize alsik hayatimda ilk defa red aldim. Bunun ya turklere artik shengen vermek istememeleri olarak goruyorum, ya da bizi hala immigrant statusunde goruyor, amerikaya tasindi, belki simdi italyaya gdip orada kalacak diye. Ayrica niyet mektubu da yazdim cascade burada gecerli olmuyormus, bizim dosyamiz burada yeni acildigi icin, surece yeniden baslamis gibi oluyormusuz ama sunu anlayamadim ben 2 kere 2 yil italyadan vize almisim ve yakin tarihli, en son vizem 2024 haziranda bitmis aradan 2 yil bile gecmemis ben gercekten cozemedim. 😞

Gecmis olsun.
    Biraz daha sabredin, Amerikan pasaportunu aldiginizda pasaportu polisin onune atar gecersiniz.

• @AE123 almanya yine iyi vermiş, ben zaten bilerek italyaya basvurdum, hani 2 kez 2 yılım var diye hiç böyle birşey beklemiyodum en azından 6 ay 1 ay bişey alırız dedik😔 gercekten inanılmaz. Neyse umarım amerıkan vatandaslıgını alınca hiç bu dertler olmadan girip cıkarız 😬

• @smartcells kesinlikle çıkar çıkmaz bu yorumu eşime söyledim. Tek merak ettiğim şey sebebi türk varandaşlarına uygulanan uygulama mı yoksa 1.5 yıldır burda yasıyoruz, bunlar şimdi italyayada göçer düşüncesi mi. Neyse belkide en hayırlısı budur, zaten tek amacımız turkiyeye gttiğimizde transit yapmaktı, atıyorum atinaya mesela çok uygun biletler var aktarmasız, vizeyi bu şekilde kullanmak istiyorduk.😔

• Herkese merhaba, bu konuda ben de çok araştırma yaptığım için fikir olması amacıyla sizlerle paylaşmak istedim.

13 Kasım 2025'te DC VFS'den Danimarka'dan Schengen başvurusunda bulunduk ve bugün 1 senelik vizelerimiz elimize ulaştı.

Son 3 vizemiz (sonuncusu 1 yıl önce alınmış olmakla birlikte) 3-4-6 ay olarak Yunanistan'dan (Türkiye'deyken) almıştık. Kurallara uygun olarak ilk girişler aldığımız ülkeden yapıldı. Bu nedenle Cascade kuralından bahsettik ve son vizemiz 6 ay olduğu için 1 senelik verdiler sanıyorum.
    İnternetten baktığımda, Kuzey ülkelerinin vize konusunda kuralları en uygulayan ülke olduğu söyleniyordu. Benim açımdan doğru olarak kabul edilebilir.

Belge sunumu konusunda VFS oldukça katı, ekstra olarak sadece niyet dilekçesini -listede yok biz eski bir alışkanlık olarak ekledik- aldılar en üste o kadar.

Başvuru için VFS'den randevu almak için $34 VFS ücreti -bunu online ödüyorsunuz, ödeme olmadan randevu alamıyorsunuz, randevu günlerini de göremiyorsunuz.

Randevuyu aldıktan sonra Danimarka konsolosluğunun web sitesinden başvuru formu doldurmanız ve başvuru ücretini (kişi başı $180) ödemeniz gerekiyor.-bu web sitesine yönlendirmeleri VFS sitesinden bulabilirsiniz- burada ayrıca ikinci sayfasında, belgeleriniz konsolosluğa ulaştıktan sonra bazı belgeler talep edebiliriz, paylaşıma izin veriyorsunuz değil mi izni imzalatıyorlar, Avrupa GDPR tabii imzalatmaları gerekiyor. Bizden 2 kere belge talep ettiler. Spam/ Junk kontrolü yapın, oraya düştü bizimki, ve iki gün içinde de dönüş yapmanızı bekliyorlar.

bunların dışında sunduğumuz belgeler:
    güncel pasaportunuz (son kaç ay/yıl geçerli olması gerekli tekrar kontrol ediniz)
    VFS randevu kağıdı (bunu girişte de sordukları için en üstte tutmanızı öneririm, iade ettiler ama)
    2 adet schengen vizesi için istenen boyutta fotoğraf - biz direkt VFS'de çektirdik kişi başı $15,25
    son 5 yılda aldığınız schengen vizelerinin bulunduğu- damgaların görüntüsü de dahil olmak üzere- pasaportların renkli fotokopileri
    Danimarka konsolosluğunun sitesinden doldurduğunuz formun çıktısı ve ödeme dekontu (dekonttan ziyade barkodsuz düz bir yazı veriliyor ancak logo var)
    gidiş dönüş bileti
    otel rezervasyonu
    seyahat sigortası - Amerika'dan başvuruyorsanız Amerika şirketinden olmak zorunda, diğer covid kapsamlı 30.000 dolar tutarlı olması gibi talepleri kontrol etmenizi öneririm- biz 1 aylık yaptırdık
    iş yerinden çalıştığıma dair belge ve ziyaret tarihlerinde izinli olduğuma dair yazı
    son üç aya ait banka hesap bilgisi (kredi kartı ekstresi istemiyorlar)- içinde para olan ve bir döngüsü olan kaç Amerikan banka hesabınız varsa ekleyebilirsiniz -evet Amerikan banka hesapları sadece-
    Amerika'da legal bulunma sebebinize ait fotokopi -GC fotokopisi gibi-
    diğer ülke başvurularını bilmiyorum ancak Danimarka özelinde, pasaport teslimi VFS'den olmuyor. NY Danimarka konsolosluğuna gönderim olduğu için, direkt konsolosluk size pasaportunuzu gönderiyor, bu sebeple de kişi başı $85,5 ödemek zorundasınız.
    Belgeleri teslim ederken pasaportunuzu yollarda kaybedersek sorun çıkarmayın yazısı imzalatıyorlar. İnsan bir korkmuyor değil ama herkes kendini güvene almaya çalışıyor tabii.
    rutin biyometrik bilgiler - parmak izi vb. -net tarih yazmış olmamıza rağmen yine de aldılar

Totalde: $314,75 tutmuş oldu. Daha ucuza çıkan schengen vizeleri vardır mutlaka.

Aradaki saat farkı nedeniyle, her ne kadar binişimizin ertesi günü Avrupa'ya giriş yapacaksak da, uçağa binerken sorun olmaması için vizeyi Amerika'dan biniş günümüzden itibaren istedik, öyle de vermişler. fyi

Başvuran herkese uzun multili vizeler dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@sebnem_, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak

Herkese merhaba, bu konuda ben de çok araştırma yaptığım için fikir olması amacıyla sizlerle paylaşmak istedim.

13 Kasım 2025'te DC VFS'den Danimarka'dan Schengen başvurusunda bulunduk ve bugün 1 senelik vizelerimiz elimize ulaştı.

Son 3 vizemiz (sonuncusu 1 yıl önce alınmış olmakla birlikte) 3-4-6 ay olarak Yunanistan'dan (Türkiye'deyken) almıştık. Kurallara uygun olarak ilk girişler aldığımız ülkeden yapıldı. Bu nedenle Cascade kuralından bahsettik ve son vizemiz 6 ay olduğu için 1 senelik verdiler sanıyorum.
    İnternetten baktığımda, Kuzey ülkelerinin vize konusunda kuralları en uygulayan ülke olduğu söyleniyordu. Benim açımdan doğru olarak kabul edilebilir.

Belge sunumu konusunda VFS oldukça katı, ekstra olarak sadece niyet dilekçesini -listede yok biz eski bir alışkanlık olarak ekledik- aldılar en üste o kadar.

Başvuru için VFS'den randevu almak için $34 VFS ücreti -bunu online ödüyorsunuz, ödeme olmadan randevu alamıyorsunuz, randevu günlerini de göremiyorsunuz.

Randevuyu aldıktan sonra Danimarka konsolosluğunun web sitesinden başvuru formu doldurmanız ve başvuru ücretini (kişi başı $180) ödemeniz gerekiyor.-bu web sitesine yönlendirmeleri VFS sitesinden bulabilirsiniz- burada ayrıca ikinci sayfasında, belgeleriniz konsolosluğa ulaştıktan sonra bazı belgeler talep edebiliriz, paylaşıma izin veriyorsunuz değil mi izni imzalatıyorlar, Avrupa GDPR tabii imzalatmaları gerekiyor. Bizden 2 kere belge talep ettiler. Spam/ Junk kontrolü yapın, oraya düştü bizimki, ve iki gün içinde de dönüş yapmanızı bekliyorlar.

bunların dışında sunduğumuz belgeler:
    güncel pasaportunuz (son kaç ay/yıl geçerli olması gerekli tekrar kontrol ediniz)
    VFS randevu kağıdı (bunu girişte de sordukları için en üstte tutmanızı öneririm, iade ettiler ama)
    2 adet schengen vizesi için istenen boyutta fotoğraf - biz direkt VFS'de çektirdik kişi başı $15,25
    son 5 yılda aldığınız schengen vizelerinin bulunduğu- damgaların görüntüsü de dahil olmak üzere- pasaportların renkli fotokopileri
    Danimarka konsolosluğunun sitesinden doldurduğunuz formun çıktısı ve ödeme dekontu (dekonttan ziyade barkodsuz düz bir yazı veriliyor ancak logo var)
    gidiş dönüş bileti
    otel rezervasyonu
    seyahat sigortası - Amerika'dan başvuruyorsanız Amerika şirketinden olmak zorunda, diğer covid kapsamlı 30.000 dolar tutarlı olması gibi talepleri kontrol etmenizi öneririm- biz 1 aylık yaptırdık
    iş yerinden çalıştığıma dair belge ve ziyaret tarihlerinde izinli olduğuma dair yazı
    son üç aya ait banka hesap bilgisi (kredi kartı ekstresi istemiyorlar)- içinde para olan ve bir döngüsü olan kaç Amerikan banka hesabınız varsa ekleyebilirsiniz -evet Amerikan banka hesapları sadece-
    Amerika'da legal bulunma sebebinize ait fotokopi -GC fotokopisi gibi-
    diğer ülke başvurularını bilmiyorum ancak Danimarka özelinde, pasaport teslimi VFS'den olmuyor. NY Danimarka konsolosluğuna gönderim olduğu için, direkt konsolosluk size pasaportunuzu gönderiyor, bu sebeple de kişi başı $85,5 ödemek zorundasınız.
    Belgeleri teslim ederken pasaportunuzu yollarda kaybedersek sorun çıkarmayın yazısı imzalatıyorlar. İnsan bir korkmuyor değil ama herkes kendini güvene almaya çalışıyor tabii.
    rutin biyometrik bilgiler - parmak izi vb. -net tarih yazmış olmamıza rağmen yine de aldılar

Totalde: $314,75 tutmuş oldu. Daha ucuza çıkan schengen vizeleri vardır mutlaka.

Aradaki saat farkı nedeniyle, her ne kadar binişimizin ertesi günü Avrupa'ya giriş yapacaksak da, uçağa binerken sorun olmaması için vizeyi Amerika'dan biniş günümüzden itibaren istedik, öyle de vermişler. fyi

Başvuran herkese uzun multili vizeler dilerim.

@sebnem_ hayırlı olsun, çok güzel bir deneyim olmuş. Cascade kuralına nasıl atıfta bulundunuz, yazılı bir beyan ile mi konudan bahsettiniz?

• @ATS16 Teşekkür ederim.

Biz bahsettiğim gibi başvuru belgeleriyle beraber verdiğimiz niyet dilekçesine, "I kindly request you to evaluate this application in accordance with the conditions specified in REGULATION (EC) NO 810/2009 Article 24(2). " gibi bir cümle ekledik.
    Daha iyi örnekleri internette vardır muhtemelen.
    Açıkçası bunu yazdık diye mi Cascade uygulandı bilmiyorum. Çünkü bazı ülkeler hala bunu uygulamıyor. Konu ile ilgili instagramda "gokdenizgok" hesabını takip etmenizi öneririm.Oradaki anlatım genelde Türkiye başvuruları üzerine ama oldukça bilgilendirici bir profil.

Benzer Başlıklar

• 5
  • 2
  • 9
  • 115
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

127

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |