@aldaci-0, içinde söyledi: Hollanda’da “Yüksek Nitelikli Göçmen” Olmak
@Berk-Şendil merhabalar, ben danışmanlık firması aracılığı ile başvurdum. sektör olarak şanslıyız Hollanda açısından.
ne için, nasıl başvurdun, ben anlamadım 🙂
@MySea, içinde söyledi: K.K.T.C. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)
@ibrahimasar Hocam umarim istediginiz sekilde gelisir hersey!
Ben yillar once KKTC de ogrenci olarak birkac yil gecirmistim. O zamanlar daha yeni kurulmus bir ulkeydi ve nufus falan cok kalabalik degildi. Simdi hersey eminim cok daha farklidir.
Biraz ozetlersem, Ben okul nedeniyle Magosa'daydim. En cok ogrenci de orada bulunuyor. Girne biraz daha turistik bir gorunume sahip. Lefkosa ise baskent olmasindan dolayi biraz daha kalabalik.
O zamanlar, kendim de ogrenci oldugum icin, biz ogrenciler icin en onemli olay yemek ve eglenceydi. Yani restaurant/cafe olayi ve bar/club turu yerler tercihimizdi. Magosa'da zaten okul kampusunun hemen karsisinda restaurant ve cafeler siralanmisti. Yine Magosa kale icinde bircok boyle yerler vardi. Eglence kismi icinse sehir icinde birkac yer vardi ama sehrin kuzeyinde Salamis Hotel tarafina dogru genclere hitap eden yerler vardi. Birde kampus icerisinde restaurant + cafe turu yerler vardi. Haftaici dogal olarak cok busy yerlerdi. Bazen oturacak yer bulamazdik. Hem yemekler hemde cafe urunleri satiyorlardi.
Ben oradayken, mutfak vb alisverisleri kale icindeki kucuk marketlerden yapiyorduk. Birde arkadaslarla kiraladigimiz eve (kale disinda, guney Magosa'daydi) cok yakin kucuk bir market ve firin vardi. Hersey olmuyordu orada ama kahvaltiliklari falan oradan aliyorduk.
Limana yakin sokaklarda turistik esya ve valiz falan satan isyerleri vardi. Ayrica yine limana yakin olarak kale icinde bir de meyve sebze ile kasaplarin oldugu alisveris yeri vardi. Yan tarafinda bir cafe vardi. Orada arkadaslarla batak, okey falan takilirdik. Hemen birkac sokak sonra da kucuk bir restaurant vardi. Kizarmis ceyrek tavuk, patates kizartmasi, tursu ve icecekden olusan sabit bir menuleri vardi ve en sevdigimizdi o zamanlar... Bilgisayar oyunlarına, özellikle Counter-Strike'a ilgi duyuyorum. Yakın zamanda silahlar için çeşitli kasalar açıp skinler elde edebileceğiniz en iyi kasa açma siteleri platformunu keşfettim. Benim için gerçek bir hobi haline geldi! Nelerin ortaya çıktığını görmek ve koleksiyonunuza yeni ve nadir bir şeyler eklemek her zaman heyecan vericidir. Silahınızın görünümünü değiştirebildiğinizde oyun daha da ilginç bir hal alıyor.😊
Birde kale disinda, kampuse giden yol uzerinde bir alisveris merkezinde hamburgerci vardi. Local bir isletmeydi. Orada tavuklu bir burger yiyorduk. Tadi hala damagimda kalmis. 😁
Lefkosa'da cok bulunmadim. Birkac defa gittim ve hic begenmedim. Sadece aklimda kalan carsi dedikleri birkac sokak vardi. Heryerde isyerleri dukkanlar saticilar vardi. Orasi cok kalabalik ve hareketliydi. Ithal urunler getirip, satan cok yer vardi. Ozellikle giyecek ve mutfak esyalari...
Girne'yi cok sevmistim, ozellikle yat limanini ve etrafindaki restaurant ve barlari. Bazen haftasonlarinda birkac arabaya dolusup kizli erkekli Girne'ye gidiyorduk. Eglenceli zamanlardi. 😄 O zamanlar gazinolari da unluydu. Biraz para kazanmisliklarimiz da oldu ama toplamda buyuk ihtimalle kayiplardaymisizdir! Neyse, Girne'nin cevresinde buyuk oteller var. Daha cok turistik bir yer ve turistlere hitap ediyor. Liseden bir arkadasim da orada buyuk bir otelde mudurluk yapiyordu Covid oncesi. Simdilerde baska bir otele gecti sanirim. Yine eskilerden bir arkadasim da yat kaptanligi yapiyor.
Girne'deyken bir defasinda yat limanindayken cocukluk arkadasima rastladim. Kendisi beni tanidi ve birden konusmaya basladik. Bira falan ictik. Yedek subay olarak Girne limaninda gorev yapiyordu. Birkac defa deniz otobusu ile Girne-Tasucu hattinda gidip-gelirken Girne limaninda ben ve arkadaslarima cok yardimci olmustu. ☺️
Eski anilar canlandi 30 yil oncesinden...
@MySea, güzel bir yazı yazmışsınız, teşekkürler! KKTC'de öğrenci olarak geçirdiğiniz yılları anlatmanız çok hoş olmuş. Ben de birkaç yıl önce Magosa'da kısa bir süre bulunmuştum. Şehir gerçekten öğrenciler için birçok olanak sunuyor. Kale içindeki mekanlar ve Salamis civarındaki eğlence yerleri hala popülerliğini koruyor sanırım.
Özellikle restoran ve kafelerin yoğunluğu gerçekten dikkat çekici. Bahsettiğiniz gibi, bazen oturacak yer bulmak zor olabiliyor. Lefkoşa ve Girne de ayrı birer deneyim sunuyor. Girne'nin turistik havası ve Lefkoşa'nın başkent olarak daha hareketli olması bana da çok ilginç gelmişti.
Paylaştığınız detaylar eski günleri hatırlattı, çok teşekkürler! KKTC gerçekten kendine has bir yer.
Almanya'dan sonra Hollanda da kara sinirlarina kontroller getiriyor.
Kas 11, 2024 Netherlands to implement land border controls from Dec. 9 Netherlands to implement land border controls from Dec. 9The Dutch government announced that new border controls aimed at addressing "irregular migration and human trafficking" will start on December 9. The Marechaussee will conduct these checks for a period of six months, confirmed Asylum Minister Marjolein Faber on Monday.Despite the fact that official...
@aress allah kurtarsın diyorum. Kosmosun çok kötü bir vize randevu alt yapısı var. 3 bilgisayar her birinde farklı tarayıcıdan almayı çok denediğim günler oldu.Evet aile diye seçiyorsunuz ama saatleri fark farklı alma ihtimaliniz var. En son konsolosluğa ağır eleştiriler içeren mail attım. Daha da yunandan vize almam dedim. 😁
@melihguney Selamlar , bu başlığı geç gördüğüm için üzgünüm ben de sizinle beraber aynı tarihlerde Çek Cumhuriyeti vizesine başvurdum. Arkadaşım ile beraber başvurmuştuk benim başvurum kabul oldu ve 1 haftalık tek girişli vize aldım fakat arkadaşım da aynı sizin gibi 11. maddeden red yemişti sebebini anlayamadık. Sanırım vize memurunun insiyatifine kalmış bir durum.
Karadağda çalışmak ile ilgili bir bilgisi olan varmı? ben Türkiyedeyken beni işine kabul edip çalışma izinleri, konaklama gibi konularda yardım sağlayan bir kuruluş var mı bilen var mı?
@berke1998, içinde söyledi: Sabıka Kaydı ve Schengen Vize Başvurusu
@Schulz Avrupa'da egitim konusunda bilgi sahibi degilim, fakat sabika kaydi olmasina ragmen ABD vizesi alan insanlar biliyorum, acikcasi bu tamamen islenen sucun derecesine gore degisir, bu konuda son karari konsolos verir, bunun AB ulkeleri icin de gecerli oldugunu dusunuyorum. Vize almaniz zor, fakat buna imkansiz demek de yanlis bence.
Cevabınız için çok teşekkür ederim. Konuyla alakalı bilgisi ve deneyimi olan diğer arkadaşlar da yanıtlarsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar.
@serotonin selamlar, cevap gelmemis kimseden merak ettim, halledebildiniz mi nasildi surec? Tesekkurler
Öncelikle ilgi ve alakanız için teşeklür ederim. Evet bu bilgiye daha sonra ulaştım. Sitede bir sorun var ve malesef randwvu alınamıyor. Başka bit ülkeden randevu oluşturup ödeme yaptım. Yaprıktan 2 gün sonra Almanya randevusu için mail aldım. Bir randevu krizi olmasa bile randevu soeunu var. Ödeme usptığım için Almanyayı ipyal edecwğim :))
......................
@aldaci-0, içinde söyledi: Hollanda’da “Yüksek Nitelikli Göçmen” Olmak
@Berk-Şendil merhabalar, ben danışmanlık firması aracılığı ile başvurdum. sektör olarak şanslıyız Hollanda açısından.
ne için, nasıl başvurdun, ben anlamadım 🙂
Merhaba ,
Polonya ' dan yakın zamanda oturum izni / çalışma vizesi almış olan var mı aramızda ?
@charon Konuyu açan arkadaş Amerika'ya vize alamamış danışmanı da Sırbistan'a yönlendirmiş. Yani oraya git bir şekilde Amerikaya kaçak girersin demiş açıkçası.
Ben Almanya ,Fransa yazdım ama aynı şekilde Amerikayada Sırbistandan insan kaçakçılığı yapılıyor. Kısa bir araştırma yaparsanız Sırbistan şehirlerinin göbeğindeki parklarda yüzlerce yasa dışı göçmenin güvenlik güçlerinin gözü önünde hiç bir müdahale olmadan sere serpe yatarak kaçak göç için sıralarını beklediklerini öğrenebilirsiniz. Adamlar bu kaçakların kendi ülkelerinde kalmıyacaklarını, geçici olduklarını biliyor. Tarifesi var , menüden bütçenize göre seçiyorsunuz. Vize, çalışma izni ... ne kadar ekmek o kadar köfte! Paranız yetersizse en düşük tarifeden sizi Avrupada Almanya,Fransa gibi ülkelere kaçak geçirip bırakıyorlar, gerisi size kalmış.
Youtube da Amerikaya ,Avrupaya bu şebekeler vasıtasıyla nasıl gittiklerini anlatan onlarca vlog görebilirsiniz.
Amerika uzak ve maliyetli olduğu için oraya genellikle iltica yolunu tercih edenler gidiyor.
Yani kısacası arz-talep dengesi. Talep oluştuktan sonra gitmek istediğiniz yer için bedeli karşılığında size yol yordam gösterecek arz ortaya çıkacaktır.
Selam herkese.
Oğlum hafta içi slovakyaya gelecek. D vize ile. Oturum alana kadar bir işe ihtiyacı var. Nasıl iş bulabilir. Kendisi düz lise mezunu. Bildiğiniz gibi sonuçta orda da euro harcanıyor. Malu 32 kat pahali ulkemizden . Bir şekilde geçimini sağlaması gerek. Maddi durumu bu aralar oldukça kötü. Tüm birikim masrafına gitti. Birazda harçlık. Şimdi orda bir işe ihtiyacı olacak.
Varsa bilgisi olan yada bir tanıdik vs iş bulabileceği çok minnettar kalırız
Merhaba, Company Letter kısmında ".. Give details of your accommodation on arrival in the State" diye bir kısım var. Siz Company letter de yada başka bir yerde accomodation belirttiniz mi vize başvurusu yaparken? Asgari ne kadar bir süre için otel rezervasyonu yapmak gerekir ? Neticede hızlı bir şekilde ev kiralamayı düşünüyorum ama tabi süresini öngörmem mümkün değil.
@Ghost , merhaba verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Ghost ve diger bilgili arkadaslara sorum şu olacak , Usa / Tr cift vatandas olan biri 3. vatandaslik olarak Romanya pasaportu da alabilir mi ? Bildigim kadariyla Usa kac vatandasliginiz oldugunu cokta umursamiyor ama Tr galiba sadece cift vatandasligi onayliyor ama emin olmadigim icin sormak istedim.
@crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Bazı yorumlarda Litvanya vb ülkelerden çalışma izni aldıysanız o ülkeden başka yerde asla çalışamazsınız gibi yorumlar geliyor. Benimde kafam karıştı.
Birde ikinci bi sorum olacak. Şimdi ben burada emekliyim. Litvanya yada almanyada yasal olarak çalışsam buradaki maaşımda herhangi bir kesinti olurmu. Malûm zaten kuş kadar emekli maaşımız var.
Hollanda Adalet ve Guvenlik Bakanligi web sitesinden alinti:
Bu nedenlerle bu yayında, size aşağıdaki konularda bilgi veriliyor:
Hangi koşulları karşılamanız gerekiyor?
Genel koşullar
-- Geçerli bir pasaportunuzun olması.
-- “Bağımsız çalışan olarak” geçici çalışma amacını taşıyan bir
geçici oturma belgesine (mvv) sahip olmanız.
-- Kamu düzeni ve ulusal güvenlik açısından herhangi bir tehlike
oluşturmamanız. Bir suçtan hüküm giymemiş ve herhangi bir
savaş suçu ya da insanlığa karşı suç işlememiş ve terörist
eylemlerde bulunmamış olmanız..
Özel koşullar
-- Çalışmalarınızla Hollanda’nın gerçek bir çıkarını karşılıyor
olmanız;
-- Çalışmalarınız sayesinde geçiminiz için yeterli kaynakları kalıcı
ve bağımsız olarak sağlıyor olmanız. Daha fazla bilgi icin bakiniz:
www.ind.nl.
-- Çalışmaların ve girişimin gerçekleştirilmesi için gerekli yetkiye
sahip olup, gerekli koşulları karşılıyor olmanız. Bunun anlamı,
gerekli izinlere sahip olmanızdır.
Geçici oturma belgesi (mvv)
Hollanda’da bir oturma belgesi başvurusunda bulunmak isteyen Türk
vatandaşlarının mvv’ye ihtiyacı vardır. mvv başvurusu Türkiye’deki Hollanda
büyükelçiliğinden ya da konsolosluğundan yapılabilir. mvv ile Türk
vatandaşları Hollanda’ya seyahat edebilirler. Avrupa Birliği ile Türkiye
arasında yürürlükte olan bir sözleşmeye göre, Hollanda’da bağımsız çalışan
olarak çalışmak isteyen Türk vatandaşları için geçerli olan bir istisna vardır:
Söz konusu kişilerin milliyetleri nedeniyle geçici oturma iznine (mvv) sahip
olmaları zorunludur; bununla birlikte “bağımsız çalışan olarak çalışma”ya
dayalı oturma izni ile ilgili koşulları karşıladıkları takdirde, Göç ve
Vatandaşlık Dairesi (IND), geçici oturma izni zorunluluğunu, başvuruyu
kabul etmeme gerekçesi olarak öne süremez.
Hollanda için gerçek bir çıkar
Girişiminizin Hollanda açısından önemli bir çıkara hizmet ettiğini
kanıtlamalısınız. Bunun anlamı girişiminizin Hollanda’da bir ihtiyacı
karşıladığı ve Hollanda ekonomisine pozitif bir katkısının olacağıdır.
Girişiminizin, gireceği özel pazar üzerinde olumsuz bir etkisi olamaz.
Girişiminizin emek pazarı üzerinde de olumsuz bir etkisi olmamalıdır.
Örneğin, girişiminiz işsizliğin fazla olduğu bir sektörde çalışmalar yapamaz.
Girişiminizin Hollanda’nın gerçek bir çıkarını karşıladığı, başvurunuzla
birlikte vereceğiniz iş planında kanıtlanmalıdır. Göç ve Vatandaşlık Dairesi
(IND) iş planınızın eksiksiz olup olmadığını kontrol eder. Göç ve Vatandaşlık
Dairesi (IND) daha sonra iş planını Hollanda Girişimci Destek Dairesine
(RVO) gönderir. Hollanda Girişimci Destek Dairesi (RVO) girişiminizin
Hollanda açısından gerçek bir çıkara hizmet edip etmediğini değerlendirir.
Hollanda Adalet ve Guvenlik Bakanligi web sitesinden alinti:
Here, you can read what special rules apply for Turkish employees and their family members.
In 1963, the European Union and Turkey signed an Association Treaty. The objective of this treaty is to strengthen the ties between Turkey and the EU. This is done by gradually bringing about the free movement of Turkish nationals. Restrictions are thus lifted for living in the EU and the freedom to provide services.
The lifting of restrictions applies to Turkish nationals who have the right to work in the Netherlands and their family members. These family members do not themselves have to have Turkish nationality. Family members include:
You are the spouse or registered partner of a Turkish employee.
You are the child or grandchild of a Turkish employee or of the spouse/registered partner of a Turkish employee. You are under the age of 21 or you are being supported by the Turkish employee.
You are the parent or grandparent of a Turkish employee or of the spouse/registered partner of a Turkish employee. You are being supported by the Turkish employee.
"hollanda dunyada ilk 200 deki okullardan master ya da doktora alanlara bir yil calisma izni veriyormus (search year visa), bu izni highly skilled immigrant vizesine de cevirmek daha kolaymis. normalde highly skilled immigrant vizesine basvurmak icin 3500 euroluk maas odeyen bir is bulmak gerekirken bu izinden cevirince min 2250 euro kazanmaniz halinde basvurabiliyormussunuz. turkiyedeki hicbir okulun ilk 200 e girmedigini hatirlatmama gerek yok sanirim. en iyi sirada suan sabanci var 500-550 bandinda."
Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/84939824
........
.....................
....................
...........
.............
..............
................
................
Selamlar, ben de aynı durumdayım 10 Mayıs'ta konsolosluğa başvurumu verdim, Temmuz başı Ind memuru benimle iletişime geçti ve dosyamı incelemeye aldıklarını söylediler, 18 Ağustos'ta ise beni aradı ve RVO ya dosyamı gönderdiklerini belirtti. En başta 3 aylık periyod olan 10 Ağustos yerine yeni sonuç tarihim 08 Kasım dediler. Umarım hepimiz için güzel olur. Geçen ay aradım halen incelemede dosyanız dediler. Beklemedeyiz valla. İlk kez benimle aynı durumda birisni bulunca ben de yazmak istedim. Yazdıklarınız için çok teşekkürler.
................
....................
Evet, katılıyorum. Hollanda'ya gidip cebindeki tüm capitalini harcayan tanıdıklarım var ve bu çok daha zor bir süreç. Ben halen beklemedeyim. Her aradığımda notification açıyorlar bakalım ne olacak.
Bana ulaşmalarının sebebi dosyama eklemek için ek SGK dökümü ve Hollanda'daki şirketimi açmam istendi benden. Onu da buraya iliştirmiş olayım.
Ben ilk başvuruyu 10 Mayıs'ta yaparken eşim ve Trdeki şirketimin çalışanlarının SGK dökümünü e devletten alıp çevirtmiştim. Kendiminkini ıslak imzalı SGK müdürlüğünden almıştım. Benimkini de e devlet şeklinde istediler tekrar çıkardım(bu arada başvurmayı düşünenler varsa bu dökümanlar da dahil resmi her şey ama HER ŞEY apostilli-noter onaylı yeminli tercümana çevirtilmiş olması gerekiyor.)
Her ne kadar TR den başvuranlar için orada şirket açma zorunluluğu olmasa da(KVK nın kendi websitesinde belirtiliyor) bunu yapmakta fayda var ki benden istediler diye düşünüyorum. Bu sırada şunu da söyleyeyim, şahıs şirketi ve nerede olduğu belli olmayan şirket açmayın çünkü arayıp bilgi alıyorlar anladığım kadarıyla(Mesela ben Regus'tan ofis tuttum oraya gelinceye kadar her ay ödemesini yapıyorum maalesef, ancak geçen ay Regus bana ulaştı ve orada neden şirket açtığımı ve niye Hollanda'yı seçtiğimi vs sordu. Ben de Business Plan'ımda belirttiğim iş kolumu ve ne yapacağımı anlattım, sanıyorum ki IND sorguluyor yoksa neden ofisi tuttuktan 3 ay sonra mail atıp sorsunlar yani)
Ek olarak BV formunda kurulan şirketlerin onay alma olasılığı çok daha yüksek oluyor hep konuştuğum insanlara dayanarak bunu da aktarmış olayım.
Ben de kendi tecrübemi aktarmış olayım buradan.
.................
.............
.............
...............