Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Hollanda Adalet ve Guvenlik Bakanligi web sitesinden alinti:

NL.png

Bu yayının nedeni nedir?
    Türk vatandaşlığına sahip olup, Hollanda’da bağımsız çalışan
    olarak çalışmak mı istiyorsunuz? Bu takdirde 90 günden fazla
    kalmaya ve bir oturma iznine ihtiyacınız vardır. Türk bağımsız
    çalışanlarının başvuruları, gerekli koşullar karşılanmadığı için
    sıklıkla reddedilmektedir. Reddedilmenin bir başka nedeni de,
    istenen belgelerin tamamının, başvuru sırasında verilmemesidir.

Bu nedenlerle bu yayında, size aşağıdaki konularda bilgi veriliyor:

• Karşılamanız gereken koşullar;
    • Başvurunuz için gerek duyacağınız belgelerin neler olduğu; ve
    • Daha fazla bilgiyi nereden edinebileceğiniz.

Hangi koşulları karşılamanız gerekiyor?

• Genel koşullar
      -- Geçerli bir pasaportunuzun olması.
      -- “Bağımsız çalışan olarak” geçici çalışma amacını taşıyan bir
      geçici oturma belgesine (mvv) sahip olmanız.
      -- Kamu düzeni ve ulusal güvenlik açısından herhangi bir tehlike
      oluşturmamanız. Bir suçtan hüküm giymemiş ve herhangi bir
      savaş suçu ya da insanlığa karşı suç işlememiş ve terörist
      eylemlerde bulunmamış olmanız..

• Özel koşullar
      -- Çalışmalarınızla Hollanda’nın gerçek bir çıkarını karşılıyor
      olmanız;
      -- Çalışmalarınız sayesinde geçiminiz için yeterli kaynakları kalıcı
      ve bağımsız olarak sağlıyor olmanız. Daha fazla bilgi icin bakiniz:
      www.ind.nl.
      -- Çalışmaların ve girişimin gerçekleştirilmesi için gerekli yetkiye
      sahip olup, gerekli koşulları karşılıyor olmanız. Bunun anlamı,
      gerekli izinlere sahip olmanızdır.

Geçici oturma belgesi (mvv)
    Hollanda’da bir oturma belgesi başvurusunda bulunmak isteyen Türk
    vatandaşlarının mvv’ye ihtiyacı vardır. mvv başvurusu Türkiye’deki Hollanda
    büyükelçiliğinden ya da konsolosluğundan yapılabilir. mvv ile Türk
    vatandaşları Hollanda’ya seyahat edebilirler. Avrupa Birliği ile Türkiye
    arasında yürürlükte olan bir sözleşmeye göre, Hollanda’da bağımsız çalışan
    olarak çalışmak isteyen Türk vatandaşları için geçerli olan bir istisna vardır:
    Söz konusu kişilerin milliyetleri nedeniyle geçici oturma iznine (mvv) sahip
    olmaları zorunludur; bununla birlikte “bağımsız çalışan olarak çalışma”ya
    dayalı oturma izni ile ilgili koşulları karşıladıkları takdirde, Göç ve
    Vatandaşlık Dairesi (IND), geçici oturma izni zorunluluğunu, başvuruyu
    kabul etmeme gerekçesi olarak öne süremez.

Hollanda için gerçek bir çıkar
    Girişiminizin Hollanda açısından önemli bir çıkara hizmet ettiğini
    kanıtlamalısınız. Bunun anlamı girişiminizin Hollanda’da bir ihtiyacı
    karşıladığı ve Hollanda ekonomisine pozitif bir katkısının olacağıdır.
    Girişiminizin, gireceği özel pazar üzerinde olumsuz bir etkisi olamaz.
    Girişiminizin emek pazarı üzerinde de olumsuz bir etkisi olmamalıdır.
    Örneğin, girişiminiz işsizliğin fazla olduğu bir sektörde çalışmalar yapamaz.
    Girişiminizin Hollanda’nın gerçek bir çıkarını karşıladığı, başvurunuzla
    birlikte vereceğiniz iş planında kanıtlanmalıdır. Göç ve Vatandaşlık Dairesi
    (IND) iş planınızın eksiksiz olup olmadığını kontrol eder. Göç ve Vatandaşlık
    Dairesi (IND) daha sonra iş planını Hollanda Girişimci Destek Dairesine
    (RVO) gönderir. Hollanda Girişimci Destek Dairesi (RVO) girişiminizin
    Hollanda açısından gerçek bir çıkara hizmet edip etmediğini değerlendirir.

• Hollanda Adalet ve Guvenlik Bakanligi web sitesinden alinti:

Turkish citizens and their family members

Here, you can read what special rules apply for Turkish employees and their family members.
    In 1963, the European Union and Turkey signed an Association Treaty. The objective of this treaty is to strengthen the ties between Turkey and the EU. This is done by gradually bringing about the free movement of Turkish nationals. Restrictions are thus lifted for living in the EU and the freedom to provide services.

The lifting of restrictions applies to Turkish nationals who have the right to work in the Netherlands and their family members. These family members do not themselves have to have Turkish nationality. Family members include:

You are the spouse or registered partner of a Turkish employee.
    You are the child or grandchild of a Turkish employee or of the spouse/registered partner of a Turkish employee. You are under the age of 21 or you are being supported by the Turkish employee.
    You are the parent or grandparent of a Turkish employee or of the spouse/registered partner of a Turkish employee. You are being supported by the Turkish employee.

• ⭐⭐

"hollanda dunyada ilk 200 deki okullardan master ya da doktora alanlara bir yil calisma izni veriyormus (search year visa), bu izni highly skilled immigrant vizesine de cevirmek daha kolaymis. normalde highly skilled immigrant vizesine basvurmak icin 3500 euroluk maas odeyen bir is bulmak gerekirken bu izinden cevirince min 2250 euro kazanmaniz halinde basvurabiliyormussunuz. turkiyedeki hicbir okulun ilk 200 e girmedigini hatirlatmama gerek yok sanirim. en iyi sirada suan sabanci var 500-550 bandinda."

Kaynak: https://eksisozluk.com/entry/84939824

• ........

• Banned

.....................

• Banned

....................

• Banned

...........

• Banned

.............

• Banned

..............

• Banned

................

• Banned

................

• Selamlar, ben de aynı durumdayım 10 Mayıs'ta konsolosluğa başvurumu verdim, Temmuz başı Ind memuru benimle iletişime geçti ve dosyamı incelemeye aldıklarını söylediler, 18 Ağustos'ta ise beni aradı ve RVO ya dosyamı gönderdiklerini belirtti. En başta 3 aylık periyod olan 10 Ağustos yerine yeni sonuç tarihim 08 Kasım dediler. Umarım hepimiz için güzel olur. Geçen ay aradım halen incelemede dosyanız dediler. Beklemedeyiz valla. İlk kez benimle aynı durumda birisni bulunca ben de yazmak istedim. Yazdıklarınız için çok teşekkürler.

• Banned

................

• Banned

....................

• Evet, katılıyorum. Hollanda'ya gidip cebindeki tüm capitalini harcayan tanıdıklarım var ve bu çok daha zor bir süreç. Ben halen beklemedeyim. Her aradığımda notification açıyorlar bakalım ne olacak.
    Bana ulaşmalarının sebebi dosyama eklemek için ek SGK dökümü ve Hollanda'daki şirketimi açmam istendi benden. Onu da buraya iliştirmiş olayım.
    Ben ilk başvuruyu 10 Mayıs'ta yaparken eşim ve Trdeki şirketimin çalışanlarının SGK dökümünü e devletten alıp çevirtmiştim. Kendiminkini ıslak imzalı SGK müdürlüğünden almıştım. Benimkini de e devlet şeklinde istediler tekrar çıkardım(bu arada başvurmayı düşünenler varsa bu dökümanlar da dahil resmi her şey ama HER ŞEY apostilli-noter onaylı yeminli tercümana çevirtilmiş olması gerekiyor.)
    Her ne kadar TR den başvuranlar için orada şirket açma zorunluluğu olmasa da(KVK nın kendi websitesinde belirtiliyor) bunu yapmakta fayda var ki benden istediler diye düşünüyorum. Bu sırada şunu da söyleyeyim, şahıs şirketi ve nerede olduğu belli olmayan şirket açmayın çünkü arayıp bilgi alıyorlar anladığım kadarıyla(Mesela ben Regus'tan ofis tuttum oraya gelinceye kadar her ay ödemesini yapıyorum maalesef, ancak geçen ay Regus bana ulaştı ve orada neden şirket açtığımı ve niye Hollanda'yı seçtiğimi vs sordu. Ben de Business Plan'ımda belirttiğim iş kolumu ve ne yapacağımı anlattım, sanıyorum ki IND sorguluyor yoksa neden ofisi tuttuktan 3 ay sonra mail atıp sorsunlar yani)
    Ek olarak BV formunda kurulan şirketlerin onay alma olasılığı çok daha yüksek oluyor hep konuştuğum insanlara dayanarak bunu da aktarmış olayım.
    Ben de kendi tecrübemi aktarmış olayım buradan.

• Banned

.................

• Banned

.............

• Banned

.............

• Banned

...............

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

84

50.6k
Users

4.8k
Topics

473.7k

| | | |