@MySea, içinde söyledi: K.K.T.C. (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)
@ibrahimasar Hocam umarim istediginiz sekilde gelisir hersey!
Ben yillar once KKTC de ogrenci olarak birkac yil gecirmistim. O zamanlar daha yeni kurulmus bir ulkeydi ve nufus falan cok kalabalik degildi. Simdi hersey eminim cok daha farklidir.
Biraz ozetlersem, Ben okul nedeniyle Magosa'daydim. En cok ogrenci de orada bulunuyor. Girne biraz daha turistik bir gorunume sahip. Lefkosa ise baskent olmasindan dolayi biraz daha kalabalik.
O zamanlar, kendim de ogrenci oldugum icin, biz ogrenciler icin en onemli olay yemek ve eglenceydi. Yani restaurant/cafe olayi ve bar/club turu yerler tercihimizdi. Magosa'da zaten okul kampusunun hemen karsisinda restaurant ve cafeler siralanmisti. Yine Magosa kale icinde bircok boyle yerler vardi. Eglence kismi icinse sehir icinde birkac yer vardi ama sehrin kuzeyinde Salamis Hotel tarafina dogru genclere hitap eden yerler vardi. Birde kampus icerisinde restaurant + cafe turu yerler vardi. Haftaici dogal olarak cok busy yerlerdi. Bazen oturacak yer bulamazdik. Hem yemekler hemde cafe urunleri satiyorlardi.
Ben oradayken, mutfak vb alisverisleri kale icindeki kucuk marketlerden yapiyorduk. Birde arkadaslarla kiraladigimiz eve (kale disinda, guney Magosa'daydi) cok yakin kucuk bir market ve firin vardi. Hersey olmuyordu orada ama kahvaltiliklari falan oradan aliyorduk.
Limana yakin sokaklarda turistik esya ve valiz falan satan isyerleri vardi. Ayrica yine limana yakin olarak kale icinde bir de meyve sebze ile kasaplarin oldugu alisveris yeri vardi. Yan tarafinda bir cafe vardi. Orada arkadaslarla batak, okey falan takilirdik. Hemen birkac sokak sonra da kucuk bir restaurant vardi. Kizarmis ceyrek tavuk, patates kizartmasi, tursu ve icecekden olusan sabit bir menuleri vardi ve en sevdigimizdi o zamanlar... Bilgisayar oyunlarına, özellikle Counter-Strike'a ilgi duyuyorum. Yakın zamanda silahlar için çeşitli kasalar açıp skinler elde edebileceğiniz en iyi kasa açma siteleri platformunu keşfettim. Benim için gerçek bir hobi haline geldi! Nelerin ortaya çıktığını görmek ve koleksiyonunuza yeni ve nadir bir şeyler eklemek her zaman heyecan vericidir. Silahınızın görünümünü değiştirebildiğinizde oyun daha da ilginç bir hal alıyor.😊
Birde kale disinda, kampuse giden yol uzerinde bir alisveris merkezinde hamburgerci vardi. Local bir isletmeydi. Orada tavuklu bir burger yiyorduk. Tadi hala damagimda kalmis. 😁
Lefkosa'da cok bulunmadim. Birkac defa gittim ve hic begenmedim. Sadece aklimda kalan carsi dedikleri birkac sokak vardi. Heryerde isyerleri dukkanlar saticilar vardi. Orasi cok kalabalik ve hareketliydi. Ithal urunler getirip, satan cok yer vardi. Ozellikle giyecek ve mutfak esyalari...
Girne'yi cok sevmistim, ozellikle yat limanini ve etrafindaki restaurant ve barlari. Bazen haftasonlarinda birkac arabaya dolusup kizli erkekli Girne'ye gidiyorduk. Eglenceli zamanlardi. 😄 O zamanlar gazinolari da unluydu. Biraz para kazanmisliklarimiz da oldu ama toplamda buyuk ihtimalle kayiplardaymisizdir! Neyse, Girne'nin cevresinde buyuk oteller var. Daha cok turistik bir yer ve turistlere hitap ediyor. Liseden bir arkadasim da orada buyuk bir otelde mudurluk yapiyordu Covid oncesi. Simdilerde baska bir otele gecti sanirim. Yine eskilerden bir arkadasim da yat kaptanligi yapiyor.
Girne'deyken bir defasinda yat limanindayken cocukluk arkadasima rastladim. Kendisi beni tanidi ve birden konusmaya basladik. Bira falan ictik. Yedek subay olarak Girne limaninda gorev yapiyordu. Birkac defa deniz otobusu ile Girne-Tasucu hattinda gidip-gelirken Girne limaninda ben ve arkadaslarima cok yardimci olmustu. ☺️
Eski anilar canlandi 30 yil oncesinden...
@MySea, güzel bir yazı yazmışsınız, teşekkürler! KKTC'de öğrenci olarak geçirdiğiniz yılları anlatmanız çok hoş olmuş. Ben de birkaç yıl önce Magosa'da kısa bir süre bulunmuştum. Şehir gerçekten öğrenciler için birçok olanak sunuyor. Kale içindeki mekanlar ve Salamis civarındaki eğlence yerleri hala popülerliğini koruyor sanırım.
Özellikle restoran ve kafelerin yoğunluğu gerçekten dikkat çekici. Bahsettiğiniz gibi, bazen oturacak yer bulmak zor olabiliyor. Lefkoşa ve Girne de ayrı birer deneyim sunuyor. Girne'nin turistik havası ve Lefkoşa'nın başkent olarak daha hareketli olması bana da çok ilginç gelmişti.
Paylaştığınız detaylar eski günleri hatırlattı, çok teşekkürler! KKTC gerçekten kendine has bir yer.