@gucarslan Teşekkürler.
-
-
@AE123, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak
South Carolina eyaletinde yasioruz, esim Gc sahibi Alman konsoloslugundan vize basvurusu yapmak istiyoruz direk konsolosluga gitnek gerekiyor mu, yoksa online da vize basvurusu yapabilir niyuz?
ABD vatandaşı olmadığı için online başvuru yapamaz. Türk vatandaşı olarak konsolosluk üzerinden başvuru yaparak vize alacak.
-
Beklemede olan basvuru sahipleri icin asagidaki sayfayi tekrar referans vermek istiyorum. Bu sayfada Kennis en Talent adindaki 4, tablo, gecen yilin Temmuz ayindan bu yilin Temmuz ayina kadar olan calisma vizesi (highly skilled migrant dahil) basvuru sayilarinin dokumunu veriyor. 4. tablonun son satirinda 3 aydan uzun suredir islemde olan basvurularin sayisi var. Bu sayi bazi aylarda 520'ye kadar cikarken bazi aylarda 290'a kadar inmis. Ustten gelen yeni basvurulari haric turup, sadece bu satirdaki toplam azalan rakamlari alirsak, son 1 yil icinde en az 240 adet dosyanin 3 ayi asan bir degerlendirme suresinin ardindan kapatildigini soyleyebiliriz. Yani 3 aydan fazladir bekleyen dosyalardan aylik ortalama en az 20 tanesi kapatilabiliyor. Fakat bazi aylarda yuksek dususler de olmus, Mesela Mart 2023-Nisan 2023 arasinda en az 50 dosya kapanmis (ustten gelenler haric). Bu yuksek dusus olan aylarin ozelligi, ayni zamanda sifirdan gelen yeni dosya sayisinin da az olmasi. Mesela Nisan 2023'de 1.800 civari yeni dosya gelmis, dolayisiyla IND elindekilere daha fazla zaman ayirabilmis. IND genel olan calisma vizesi basvurularinin her yil yaz aylarinda yogunlastigini soyluyor, Bu da Haziran'daki yeni gelen dosyalara mukabil, bekleyen dosya sayisinda hic degisim olmamasinin nedenini acikliyor., Fakat sonraki ay basvurular biraz dusunce, yine en az 50 dosya kapatilmis gorunuyor. Buradan hareketle, Eylul'den Kasim'a kadar olan surede gelen yeni basvurularin azalacagini, ve IND'nin yil sonuna kadar su anda 3 ayini gecirmis dosyalardan ortalama 130-140 tanesini daha kapatacagini soyleyebiliriz. Yani Temmuz'daki bekleyen 310 dosyanin en az yarisinin sahibi yilbasi gelmeden cevabini almis olacak. Ayni mantikla sunu da soyleyebiliriz: IND'nin masasinda her ay ortalama 300 adet 3 ayi gecmis basvuru bekliyorsa ve bunun ortalama 40 tanesi ayni ay icerisinde kapaniyorsa o zaman herhangi bir zamanda masada duran dosyalarin tamaminin kapatilmis olacagi tarih ne olur (tekrar ediyorum: ustten gelen yeni dosyalar haric), Bu da 300/40=7,5 aya tekabul ediyor. IND zaten "dosyanizda eksik belge varsa veya RVO'dan gorus istediysek 3 +6 ay= 9 aya kadar beklemeniz gerekebilir" diyor. Ama duz mantikla, bu surenin cok extreme durumlar haricinde 7-7,5 ayi gecmeyecegini soylemek mumkun. Bekleyen dosya sahiplerine sabirlar. Umudunuzu kesmeyin.
https://ind.nl/nl/documenten/08-2023/202307-tabel-juli-2023-publicatie.pdf -
-
Merhaba, Company Letter kısmında ".. Give details of your accommodation on arrival in the State" diye bir kısım var. Siz Company letter de yada başka bir yerde accomodation belirttiniz mi vize başvurusu yaparken? Asgari ne kadar bir süre için otel rezervasyonu yapmak gerekir ? Neticede hızlı bir şekilde ev kiralamayı düşünüyorum ama tabi süresini öngörmem mümkün değil.
-
..kibris bir adadir, cok az bir kismi turklere aittir,gelecek hala mechuldur,bir muddet sonra ada hayati SIKAR insani..K.K.TC. Henuz kendi yagiyla kavrulacak durumda degildir.
-
@Ghost , merhaba verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim.
Ghost ve diger bilgili arkadaslara sorum şu olacak , Usa / Tr cift vatandas olan biri 3. vatandaslik olarak Romanya pasaportu da alabilir mi ? Bildigim kadariyla Usa kac vatandasliginiz oldugunu cokta umursamiyor ama Tr galiba sadece cift vatandasligi onayliyor ama emin olmadigim icin sormak istedim.
-
-
Tebrik ederim.
-
@crazycells cevabınız için çok teşekkürler. Bazı yorumlarda Litvanya vb ülkelerden çalışma izni aldıysanız o ülkeden başka yerde asla çalışamazsınız gibi yorumlar geliyor. Benimde kafam karıştı.
Birde ikinci bi sorum olacak. Şimdi ben burada emekliyim. Litvanya yada almanyada yasal olarak çalışsam buradaki maaşımda herhangi bir kesinti olurmu. Malûm zaten kuş kadar emekli maaşımız var. -
-
@İpek-Dedemen-Erdur sitelerde yazan kriterlerden hangisi sizde var acaba
2023'te Hollanda Vatandaşlık Başvurusu: Gerekli Şartlar ve Ücretler
Hollanda Vatandaşlık İşlemleri
-
-
sicilya adasi italyan mafiasinin dogdugu yerdir..demek italyada zenginlesmis
-
@DonTurcos Videodaki arkadasin azmi gercekten takdire deger. Ilkokul mezunu ve mobilyaci olarak Avrupa'dan degisik ulkelere is basvuruslari yapiyor ve Slovakya'da bir sirkete kabul ediliyor. Tahminimce kendisi mobilya ustasi. Birkac ay icerisinde vize islemlerini falan tamamlayip gidiyor.
-
@Ayhanes, içinde söyledi: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik
@birumut, içinde söyledi: Karadag'da Oturum izni ve Vatandaslik
@Ayhanes maliyetleri yazabilir misiniz ?
ne iş yapmak istediğinize göre değişir fakat en hareketli şehri olan Budva'da yerleşik bir iş yeri ve kiralık ev için ortalama 15.000€ gibi bir maliyetle merhaba demek gerekiyor. Dediğim gibi bunun sebebi vatandaşlarımızın oraya gidip "kira takıp kaçma" alışkanlıkları.
15.000€ 'nun üzerine iş yeri açılış maliyetleriniz, şirket kurma, tadilat, hayat idamesi derken bir o kadar daha masraf çıkabiliyor önümüze. tabi bu rakamlar rahat etme üzerine.Turizm sezonunun toplamda 100 gün olduğunu düşünürsek başlangıçta 25.000€ - 30.000€ gibi bir meblağ beni ürküttü.
Aslında işyeri açma bedelleri aşağı yukarı 300€ civarında. Fakat kira sistemleri biraz farklı. Özellikle işyeri veya ev kiralayacak kişinin yabancı olduğunu anladıkları an fiyat x15 katına çıkıyor. Ve sezon ile sezon dışı fiyatlar aşırı tutarsız. Örneğin kış sezonunda Budva'da 5km bir mesafe için taksiye 1.8 € öderken yaz sezonunda 9€ civarı ödemeniz gerekiyor.
Budva Kale İçi'nde ev kiralamıştım. Elektrik ve su masrafları hariç kira bedelim 250€ idi, tabi şanslıydım çünkü herşeyden önce orada yerli arkadaşlar edinmiştim.
Zanatski center isimli bir yerde ofis kiralamıştık ve ofis kirası aylık 200€ civarında idi.
İnternet bağlatmamıştık komşumuz muhasebeci idi muhasebecinin internetini kullanıyorduk ve aylık 15€ ödüyorduk.Emlakçılar sizlerden komisyon isteyemezler, emlakçılar komisyonlarını her zaman mal sahibinden talep etmek zorundalar bunu unutmayın.
İşini hakkı ile yapan danışmanlık büroları bulunmakta ancak siz "ben suya sabuna dokunmam 3-5 bin € öderim onlar halletsin" derseniz şirket açılış tutarları biraz artmakta.
Oturum kartınız olmadan araç satın alıp trafiğe çıkartamıyorsunuz fakat Türkiye ehliyetiniz ile sınırsız süre araç kullanma hakkına sahipsiniz.
Budva'da evler ve işyerleri lotlar halinde ayrılmış. Denize yakınlığına göre fiyat biçilmekte.
Karadağ halkı ister iş için ister turistik olarak gidin fark etmez oraya gittiğiniz anda sizi soyulmaya hazır tavuk gibi görüyorlar, buna nazaran kibar ve güler yüzlü insanlar.
Şahsi fikrim orada yapılabilinecek en iyi yatırım gayrimenkul yatırımları olacaktır. Haricen halkı fakir ve sezon dışı tamamen ölü bir bölge.
Gece hayatı ile ilgili yatırım yapmak isterseniz Budva'da tradational (geleneksel) müzik haricinde club olarak yalnızca bir mekan var ve orasıda sezonda kısa bir süreliğine açık. Harici tüm mekanlar tamamen geleneksel müzikler yapmakta ve dolayısı ile sezon harici iş yapabilineceğini sanmıyorum. Sezonda ise yerel halkı geleneksel mekanları seçerken , turistler ise bu mekanlara mecbur bırakılmakta.
Hatam var ise affoluna, sorularınız olur ise yanıtlamaya çalışırım.
Saygılarımla -
@goksel, içinde söyledi: Bulgaristan ve Diğer Avrupa Ülkelerinde Oturum İzni
@rabbit62 TC vatandasiyla derken iki tarafta Türk olarak mı is bulup gittiler hocam.
İşi bulan kişiler TC vatandaşı, kuzenlerim ise çifte vatandaş.
İki ayrı çift olarak bir çift Fransa'ya diğer çift ise İsveç e gitti. Yaklaşık 1 ay sonra ise TC vatandaşı olan eşler hem çalışma hem oturma izinlerini almış ve çalışmaya başlamışlardı. -
@DonTurcos doğrusun ben de onu kastetmiştim. Beni bıraktığım linkte de o şekilde yazıyor.
-
I agree with Sameh Nassr. You should be sure you are working with a good lawyer who is specialized on immigration cases. It is extremely important point and same here as well. Unfortunately we don’t know the laws, especially laws of a foreign country. Therefore we have to be picky to hire the right lawyer for representation. But as I indicated in my first message as long as you offered the necessary documents meeting all the procedures, this kind of cases are resulted in favour of appellant. Time frame depends on the bureaucracy which is different in every country. Here in US, this kind of residency cases is concluded in 4 to 6 months generally if there is not any requirement for further investigation because of ambiguity. I wish your residency card will be confirmed ASAP not becoming costly on you.
Anyways, I didn’t know that Pollard is a green country. In my imagination it is a blizzard country that is almost white throughout a year 🙂 I love snow...

ABD'de iken Schengen vizesi almak
-
Merhabalar greencard sahibiyim, Amerikadan schengen vizesine basvurmak istiyorum. Vize basvuru sureci, istenen evraklar Turkiyedekiyle ayni mi veya ne gibi evraklar isteniyor, vizeyi kac gun icinde veriyolar acaba ? Daha once basvuran deneyimi olanlar yardimci olursa sevinirim. Tesekkurler.
-
@traveler Ben deneyimlerimizi suraya yazmistim:
https://yesilkartforum.com/forum/post/25592
@knnrn Seyahat Vizesi Gerektiren Ulkeler (Green Card sahipleri, ABD veya TC vatandaslari) içinde söyledi:
İki hafta kadar önce Houston'daki Yunanistan konsolosluğuna Schengen vizesi başvurusu yapmıştık. Dün vize basılmış pasaportlarımızı teslim aldık.
https://www.mfa.gr/usa/en/visas.html?mission=hou
Gerekli belgeler:
- Vize ücreti (12 yaşından büyükler için 72 dolar)
- Vize başvuru formu
- Pasaport (en az iki boş sayfası olmalı ve planlanan seyahat tarihinden 3 ay sonrasına kadar geçerli olmalı)
- Standartlara uygun bir fotoğraf (ben fotoğrafı evde çektim, fotoşopta düzenleyip Walmart'ta bastırdım)
- Green card aslı veya geçerli göçmen vize
- Son üç ayın banka hesabı ve kredi kartı dökümleri (eşlerin her biri için ayrı ayrı)
- Son iki yılın W2 formları
- İş yerinden çalışma belgesi (ben maaşımı, pozisyonumu ve çalıştığım süreyi yazan bir belge aldım)
- Seyahat sigortası
- Uçak biletlerinin çıktıları (biz doğrudan Yunanistan'a gitmediğimiz halde İstanbul uçuşlarımızın çıktılarını istediler. Ayrıca daha sonra otobüs biletlerini de yollamamızı istediler.)
- Otel rezervasyonu
Bu belgeler ile randevu alarak gittik. Çok cana yakın ancak çok yaşlı ve teknolojiden anlamayan bir hanımefendi bizimle ilgilendi. Bilgileri bilgisayara girdikten sonra fotoğraflarımızı çekti (neden bizden fotoğraf istediler anlamadım)ve parmak izlerimizi aldı. Bunları yaparken birkaç yerde hata yaptığı için baştan başlamak zorunda kaldı. On iki yaşından küçüklerden vize ücreti alınmayacağı halde alınacakmış gibi işlem yaptı, daha sonra tekrar baştan yapmak zorunda kaldı. Her neyse, yaklaşık iki saatin sonunda işimiz bitti.
Bir hafta içinde vizemizin hazır olacağını söyledi, ancak yaklaşık iki hafta geçtiği halde arayan soran olmadı. Konsolosluk telefonlarına da kimse yanıt vermeyince eşim şahsen gidip durumu sordu, aynı gün öğleden sonra pasaportları teslim edebildiler.Eşime ve bana 3 aylık çok girişli, oğlumuzun pasaportu Kasım'da biteceği için ona 15 günlük çok girişli vize vermişler.
-
@traveler Amerikada Schengen vizesi içinde söyledi:
Merhabalar greencard sahibiyim, Amerikadan schengen vizesine basvurmak istiyorum. Vize basvuru sureci, istenen evraklar Turkiyedekiyle ayni mi veya ne gibi evraklar isteniyor, vizeyi kac gun icinde veriyolar acaba ? Daha once basvuran deneyimi olanlar yardimci olursa sevinirim. Tesekkurler.
Farkli belgeler de isteyebilirler, o nedenle yapmaniz gereken size en yakin konsolosluga (hangi ulkeden almayi dusunuyorsaniz) ugrayip bilgi almak ya da internet sitelerinden hangi belgelerin gerektigini kontrol etmek olmali. Zaten genelde "online randevu" alip, sayfada belirtilen belgeleri yaninizda goturuyorsunuz.
-
New York'taki İtalya konsolosluğundan schengen vizesi alan var mı? Sitesinde, seyahat tarihinden 90 gün önce başvurun yazıyor. Benim 3 hafta sonrasına gitme niyetim var.
-
Schengen başvuru formundaki Başka ülkede resident mısınız gibi gir sor soru var. Resident Permit or equivalent....... No........ until şeklinde. Burayı nasıl doldurmamız gerekiyor.
Selamlar -
@arnblt Amerika'da Schengen vizesi içinde söyledi:
Schengen başvuru formundaki Başka ülkede resident mısınız gibi gir sor soru var. Resident Permit or equivalent....... No........ until şeklinde. Burayı nasıl doldurmamız gerekiyor.
SelamlarBuna evet yanıtı verip green card numarasını ve geçerlilik tarihini yazmak gerekiyor. Vatandaşı olduğunuz ülke dışında bir ülkede yaşıyorsunuz çünkü.
-
Zaten adam ABD de yaşayabilir o zaman uzun soluklu bir vize verelim diyebilirler
-
@arnblt Amerika'da Schengen vizesi içinde söyledi:
Zaten adam ABD de yaşayabilir o zaman uzun soluklu bir vize verelim diyebilirler
Biz de öyle umduk ama maalesef 3 aylık tek girişli bir vize verdiler. Hatta tuhaf şekilde, 7 yaşındaki oğlumuza 15 günlük vize verildi. Görevli memur "Bir dahaki sefere daha uzun veririz" demişti.
-
merhaba ben miami de ogrenciyim schengen vizesi almak icin ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz ?
-
@iremko, içinde söyledi: ABD'de iken Schengen vizesi almak
merhaba ben miami de ogrenciyim schengen vizesi almak icin ne yapmam gerekiyor lutfen yardimci olabilir misiniz ?
sorunuzu ilgili basliga tasidim, yukaridaki iletileri okuyabilirsiniz.
-
Merhabalar, Almanya vizesi için süreler nelerdir? Türkiye randevu için temmuz ayını gösteriyor, sanırım Amerika'dan almak daha kolay olacak
-
Merhaba, benim ablamlar Fransa varandaşı ve orada ikamet ediyorlar. Bende de Green Kart var zaten. Onları ziyarete gitmek için turistik vize almayı düşünüyorum. Ama aynı zamanda sırf ileriki zamanlarda olurda Türkiye seyahatlerimde Avrupa’da aktarma yaparsam bulunduğum şehirde biraz dışarı çıkabileyim diye de güncel Schengen olmasını da istiyorum. Abd’nin yaptığı gibi 10 yıllık olmasa da 2-3-5 yıllık vize uygulaması olan ülke var mı? Bana zaten 2 yıl yetiyor sonrası ABD pasaportu...
-
Ayni ulkeye ust uste basvuru sonrasinda 4. veya 5. de 1-2 yillik vize verebiliyorlar.
Bizim 5. schengen basvurumuz houstondan oldu, 2 ay ile 6 ay arasinda vizeler almistik daha once. 5. basvurumuz daha once basvurdugumuz yunanistana idi, yunanistan bol verir diye dusunduk fakat green card olmasina ragmen 15 gunluk tek girisli vize verdiler. -
Selamlar immigrant visa ile Schengen başvurusu yaparsam pasaport yerine ne kullanabilirim
-
@yuxel1907 pasaportunuza basılı bir immigrant vize ile mi seyahat ediyorsunuz?
green card'ınızı fiziki olarak teslim aldınız mı? -
henuz green cardi almadim, sadece immigrant vize var ve firma bir an once almanya
ya gitmemi istiyor, aksine adresi verdigim kisi de 15 temmuzdan sonra turkiye
ye gelecekmis. green cardi almam da gecikebilir bu yuzden -
@yuxel1907 eğer green cardınızı teslim almadıysanız, schengen vizeniz mecburen bir seyahat belgesine (pasaport) basılmak zorunda. bunun başka bir laternatifi ne yazık ki yok.
-
green card adresini degistirmem mumkun mu en azindan hizli bir sekilde gelirse, randevu tarihine kadar teslim alabilirim
-
@yuxel1907 bu iletiyi inceleyin lütfen;
-
@gucarslan tesekkur ederim
Benzer Başlıklar
116
34.5k
Users
5.3k
Topics
385.8k