Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba, formun basinda son 5 senede yasadiginiz yerleri belirtin sorusuna takildi : soyleki esim ve oglumu buraya yerlestirdikten sonra uc ay Turkiye uc ay Abd seklinde yasamak zorundaydim, ailedeki saglik sebepleri nedeniyle. Adres bildiriminde Turkiye ye giris cikis ve kaldigim adresi vermem gerekli mi, sonucta 3 ay lik kisa surelerde kaldim. Tesekkurler

• @Serap-0 merhaba 6 ay yazılı olarak geçen bir kural bu kurala esneklik olabilmesi için onumda yazılmış olması lazım memur kendine göre esneklik veremiyor hangi şartlar altında ikametinizin devam edebileceğini açıklamışlar n470 gibi ama onun için 1 sene önceden ikamet şartı var. Yinede denemek isterseniz başvuru yapın en fazla red yersiniz.

• @cnpist, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba, formun basinda son 5 senede yasadiginiz yerleri belirtin sorusuna takildi : soyleki esim ve oglumu buraya yerlestirdikten sonra uc ay Turkiye uc ay Abd seklinde yasamak zorundaydim, ailedeki saglik sebepleri nedeniyle. Adres bildiriminde Turkiye ye giris cikis ve kaldigim adresi vermem gerekli mi, sonucta 3 ay lik kisa surelerde kaldim. Tesekkurler

Hayir gerekmez. Yasadiginiz yer buradaki adresiniz.

• @cnpist TR deki adresi yazamazsiniz. Yazarsaniz basvuru bile yaptirmayabilir. Ailenizin buradaki adresini yazmaniz gerekiyor. Hatta ilk kez giris yapip otelde kalip donenlerde konsolosluktaki yada giriste verdiginiz adresi yazmali.
    Selamlar

• Bu ileti silindi!

• @arnblt sildim Turkiye adresini, zaten uscis bildirimlerime baktim, ilk adresten direk ikinciye gecis yapmisim . Tarihleri degil ama siralamayi ona gore duzelttim. Cok tesekkurler uyardiginiz icin.

• @Ryback cok tesekkurler

• 6 ay continuous residency bozulursa, vatandaslik basvurusu yapilirken residency nin sifirlandigi tarih mi yoksa ilk girisimi almak daha dogru olur ? Tesekkurler

• @cnpist bozulduktan sonra ilk giris tarihini yazmaniz gerekiyor. Zaten N400 formunda tarihleri girerken ulkeye donus tarihi diye baslik var. Yani giris tarihi. Sonucta residency nin bozuldugu tarihi girerseniz o tarihte bir ulkeye giris gormeyecekleri icin sorun yasarsiniz.
    Selamlar

• tarihsel dizinde yazayim 08/07/2019 GC baslangici ve ulkeye ilk giris. Banka hesabi hesabi, GC , SSN alindi. 2019 icin tax beyani yapildi. 08/27/2019 ABD cikis Sonra 01/23/2020 giris ve 02/02/2020 Abd cikis .11/14/2020 Abd giris ve 11/22/2020 cikis . Abd kalis adresleri hep ayni ev .01/10/2021 sonrasinda giris ve ev tasima ve Abd surekli yasam.

• @cnpist, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

tarihsel dizinde yazayim 08/07/2019 GC baslangici ve ulkeye ilk giris. Banka hesabi hesabi, GC , SSN alindi. 2019 icin tax beyani yapildi. 08/27/2019 ABD cikis Sonra 01/23/2020 giris ve 02/02/2020 Abd cikis .11/14/2020 Abd giris ve 11/22/2020 cikis . Abd kalis adresleri hep ayni ev .01/10/2021 sonrasinda giris ve ev tasima ve Abd surekli yasam.

Son 5 yil icerisindeki yurtdisi seyahatlerini soruyorlar. Adres belirtirken ise son 5 seneye 2 adres denk geliyo. Ilk adresi 08/07/2019 - 01/10/2021 seklinde yazacaksiniz, Ocakta tasindiginiz adresi 01/10/2021 - present seklinde belirteceksiniz. Cikis ve girisleri soruyorlar, 14 kasimi beklerseniz basvuru icin, son 5 yildaki yurtdisi seyahatleriniz icin, 11/22/2020 cikis 01/10/2021 giris olarak yazacaksiniz. 14 Kasimdan once basvurmak isterseniz, basvuru tarinin 2020 yilina denk gelen tarihinde yurtdisinda oldugunuzu belirtip, 11/14/2020 giris - 11/22/2020 cikis, 01/10/2021 giris seklinde belirtmeniz lazim.

• Yeni civic test formati icin pratik yapmak icin online sorulari gorebilecegimiz bir site mevcut mudur?

• @AE123 USCİS sitesinde 128 soru ve cevaplar olması lazım

• ⭐⭐⭐⭐

• Merhaba. Tax ile ilgili bi sorum var
    Transkriplere girince sunlar cikiyor
    Account Transcripts
    Return Transcripts
    Wage and Income Transcripts
    Record of Account Transcripts
    Bunlardan hangilerini yuklemek gerekiyor?

• @Erkangeziyor Sadece her yil icin return transcripts.

• ⭐⭐

Basvuru surecim hakkinda bir guncelleme paylasayim:

• 29 Haziran 2025 tarihinde formu doldurup gonderdim.
    • 6 Ekim 2025 tarihinde interview schedule edildigine dair bir e-mail aldim.
    • Interview tarihim 10 Kasim 2025

Interview sonrasi icin yeni bir guncelleme paylasirim. Interview'in olumlu gecmesi durumunda, hemen orada yemin toreni yapilacak mi yoksa baska bir tarihe mi appointment verilecek emin degilim.

• @Edelweiss hayirli olsun 4-5 ay arası sonuçlanıyor oldukça uygun görünüyor süreç field office neresi acaba?

• ⭐⭐

@patron3535 Teşekkürler.

Santa Ana, CA’da olacak mülakatım.

• @Edelweiss o biraz sans isi. Ben ayni gun yemin ettim vatandas oldum. Esim testi gecti ama interview gec bitti. Orada o gun yemin toreni de vardi ama yetisemedi. Bulundugunuz yere gore degisiyor yemin toren gunleri.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

120

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |