Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• @tugbafurkan Merhaba arkadaşlar,

N-400 formunu doldururken USCIS Account Number kısmı sistem tarafından otomatik olarak dolduruldu. Ancak eşim için formu doldurduğumda bu kısım boş kaldı, biz de boş bıraktık. Asıl Green Card talihlisi benim ve 2020 yılında ABD’ye geldikten sonra I-551 (Permanent Resident Card) formunu doldurmuştum. USCIS hesabıma baktığımda IOE numarasını görebiliyorum, fakat USCIS Account Number (Online Account Number) görünmüyor. Yine de N-400 formunda bu alan otomatik olarak doldurulmuş. Sizce bu durumu olduğu gibi bırakmalı mıyım, yoksa numarayı silip boş mu bırakmalıyım?

Teşekkürler şimdiden!

• @tugbafurkan Ustteki "I do not have or know" kutucugunu isaretleyip bos birakabilirsiniz. Numaranizi bilmiyorsunuz. Sorun olmaz.

• Iyi gunler herkese,

ABD vatandasi olduktan sonra Turk konsoloslugunu bilgilendirmemiz gerekiyor mu? Siz bilgilendirdiniz mi?

Acikcasi izin alip New York’a gitmek zor geliyor konsolosluk icin; Turkiye’ye gittigim zaman yapilabilecek birsey mi? Hic bilgilendirmesek sorun olur mu?

• @eire Biz konsolosluktan bildirdik. Nufus Mudurlugunun sisteminde gozukuyor cifte vatandas oldugumuz. Turkiye'ye gittiginiz zamanda yapabiliyorsunuz valilik ya da nufus mudurluklerinden. Cifte vatandaslik bildirim formu yazin google a goreceksiniz formu ve gerekli belgeleri.

5901 sayili kanunun aciklamasini asagiya koydum. 17. sayfada zorunlu oldugunu soyluyor.

• Bu ileti silindi!
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Selamlar herkese, esim asil talihli ve daha once evlenip bosanmisti, bu bosanma biz evlenmeden cok sene once olmustu. Bununla ilgili olarak guncel evrak ne bildirmek gerekiyor n400 formunda. Bizimkisi cekilis ile kazanilan green card ve esim asil talihli. Su an Turkiyedeyiz, hazir burada iken devlet dairesinden alip, ingilizce cevirmemiz gereken evrak varsa alalim dedik, tesekkurler herkese.

• Herkese merhaba. Basvuru formundaki trafik cezasi ile ilgili bir sorum olarak Benim 2 adet trafik cezam var. 1 tanesi Red Light photo enforced digeri ise HOV lane. (car pool lane de tek basima idim. Polis yakaladi maalesef. Bu seride onumdeki trafik aniden durunca girmistim sadece 1 mile surdum ve onumdeki polis beni yakaladi)Bu iki cezayi da basvuru formunda belirttim. Bir arkadasim ise belirtmemen gerekiyordu Additional info kismna bilgi olarak yazman yeterliydi dedi. Basvuru formunu doldururken speeding ve DUI gibi trafik suclarindan bahseden yere bu bilgileri girmistim. Acaba formu usulsuz ve kuralina uygun doldurmadigimdan red edilir mi? Yoksa mulakatta zaten uzerinden tekrar gecileceginden bunlar duzeltilecek seylerdir deyip kafaya takmayayim mi?

• @roccorocco, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Herkese merhaba. Basvuru formundaki trafik cezasi ile ilgili bir sorum olarak Benim 2 adet trafik cezam var. 1 tanesi Red Light photo enforced digeri ise HOV lane. (car pool lane de tek basima idim. Polis yakaladi maalesef. Bu seride onumdeki trafik aniden durunca girmistim sadece 1 mile surdum ve onumdeki polis beni yakaladi)Bu iki cezayi da basvuru formunda belirttim. Bir arkadasim ise belirtmemen gerekiyordu Additional info kismna bilgi olarak yazman yeterliydi dedi. Basvuru formunu doldururken speeding ve DUI gibi trafik suclarindan bahseden yere bu bilgileri girmistim. Acaba formu usulsuz ve kuralina uygun doldurmadigimdan red edilir mi? Yoksa mulakatta zaten uzerinden tekrar gecileceginden bunlar duzeltilecek seylerdir deyip kafaya takmayayim mi?

Kafaya takmayın. Sorun olmaz.

• @roccorocco hicbir sey olmaz merak etmeyim. Benim arkadasim silahli orgute uyeyim gibi cok tehlikeli bir seyi yanlislikla evet yazmisti. Gorevli duzeltti. Biz de esiminkini doldururken kac kez evlendiniz sorusunu ne mantikla anladiysak kac yillik evlisiniz diye anlamisiz. 17 yazmistik gorevli gulumseyerek duzeltmis 🙂

• @arnblt tesekkurler. 17 kere evlilik iyiymis 😂Bu Trump yeniden gelince Noktadan Virgule kadar dikkat eder oldum tum dokuman islerinde.

• Merhaba, Boston bolgesinde yakin zamanda basvuru yapip mulakat asamasina gelen var mi?

• Merhaba Vatandaslik basvurusu yapacagim ama 5 yildir banka vs gibi yerler disinda ozellikle Uscis e adres degisikliklerini bildirmedim sorun olurmu? Farkli eyaletlerde yasadim ama bu meseleyi Tax return deki adres guncellemeleriyle falan takip ediyorlar mi acaba ?

• @ramazan-çavdar olabilir ama yapacak birseyiniz yok maalesef. Sistemde kayitli adresiniz gorunmuyorsa veya simdiki adresinizle ayni yer ise hicbir sey yapmadan basvurun. Son 3 ayda adres degistirdiniz mi sorusuna da Hayir yaniti verin. Eger son adresinizi bildirmek isterseniz ve bunu adres degisikligi diye bildirirseniz 3 ay beklemeniz gerekir.

• @mustang merhaba ben Connecticuttan 1 Nisanda başvuru yaptım hala hiç ses yok.

• Bu ileti silindi!

• 2-3 sene once vatandas olduk. Ancak, Turkiye'de dogmus olan, su an 15 yasindaki oglumuz icin vatandaslik sertifikasi almadik. Mevcut politik gelismeler sebebiyle basvurup basvurmama konusunda cekinceliyim. Son zamanlarda benzer durumda olup cocugu icin vatandaslik sertifiasina basvuran var mi?

• total Amerika'da 5 sene yaşamış iseniz (greencard dahil) diğer ülkelerde doğmuş olan çocuklarınız içinde başvurabilirsiniz, sorun çıkacağını zannetmem.

• @sunny cabaniz icin tesekkurler ama ben bunu sormadim.

• @sadriabi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

2-3 sene once vatandas olduk. Ancak, Turkiye'de dogmus olan, su an 15 yasindaki oglumuz icin vatandaslik sertifikasi almadik. Mevcut politik gelismeler sebebiyle basvurup basvurmama konusunda cekinceliyim. Son zamanlarda benzer durumda olup cocugu icin vatandaslik sertifiasina basvuran var mi?

Cocugunuz icin vatandaslik sertifikasina basvurabilirsiniz. Politik gelismelerden etkileneceginiz bir durum yok. Bir an once hallederseniz kafaniz rahat olur.

Benzer Başlıklar

• 44
  • 11
  • 34
  • 6
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |