Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Ryback yakin zamanda ayni islemi yaptiniz mi ya da yapan birini biliyor musunuz? Keske ben de bu kadar emin olabilseydim.

• @sadriabi, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Ryback yakin zamanda ayni islemi yaptiniz mi ya da yapan birini biliyor musunuz? Keske ben de bu kadar emin olabilseydim.

Yapmadım, bilmiyorum. İmzanızdan ve önceki mesajlarınızdan anladığım, greencard sahibi olarak çocuğunuzla geldiniz. Çocuğunuzun green card ı var. Eşiniz ve siz vatandaş oldunuz. Çocuğunuz bu dönemde hep sizinle birlikte yaşadıysa ve vatandaş olduğunuz gün ABD’de ise, çocuğunuzda ABD vatandaşı oldu zaten. Endişelendiğiniz şeyi anlayamadım. Çocuğunuza Certificate of Neutralization alacaksınız. Ya da çocuğunuza pasaport başvurusu yapıp ABD pasaportu alacaksınız.

• Merhaba yakin zamanda New York City den basvuru yapan oldu mu? Surec cok yavas mi ilerliyor? Tesekkurler

• IMG_9983.jpg
    Herkese selam! Biometrik randevusu icin gelen postanin ikinci sayfasinda race kisminda hangi secenegi secmeliyim ?

• @Ryback bunlar bildigimiz seyler. Politik ortam cok gergin. Hersey mumkun. ABD’de yasayip arasira haberleri izlemek yeterli endiselenmek icin.

• ......................

• @Ryback chatgpt caucasian secmemi soyluyor. Avrupa, Orta Dogu ve Kuzey Afrika kokenli insanlari kapsiyormus. Son zamanlarda dolduran birileri varsa onlar hangisini isaretledi merak ediyorum.

• @tugbafurkan Ben latinoyu gormusum sadece o satirda cok pardon. Secebilirsiniz. Esimle ikimiz her formda white sectik yillarca. Native American secenegi yoktu cogu formda. Son gunlerde dolduran birileri varsa cevap verirler.

• @Ryback Tamam tesekkur ederim cevabiniz icin.

• @Özge-Küpeli selamlar n 400 u submitlediniz mi, sure olarak bir problem cikti mi

• Arkadaslar merhaba. Vatandaslik icin abd'de surekli ikamet ile ilgili bir sorum var. ABD disinda 180 gunden fazla kalirsak sayacimiz sifirlaniyordu. Benim tam 180 gun 18 saat kaldigim bir donem var. Teknik olarak 181 gunden az ama 180 gunden fazla. Burada benim vatandaslik icin sayacim sifirlanmis oluyor mu?

• @sadriabi bu soru benimde kafama cok kurcaladi. Yemin toreninden sonra bize yemin ettiren gorevliye sordum. Cocuklar icin N-600 basvurusu yapmamiz gerekiyormu diye. Adam "You don't need it" dedi. Ama halen aklimda bazi sorular var. Ornegin pasaport yenileme donemi geldiginde kanit olarak eski pasaport yetecekmi yoksa N600 basvurusuna mi bakacaklar bilmiyorum. Bununla ilgili videolar izledim ve cogu video da kesinlikle gerek yok yorumlari var. N600 daha cok universite doneminde burs alma durumlarinda istenen bir belge imis. Ama cekinceniz N600 basvurusundan sonra bir sikinti cikmasi ise sanmam. Sonucta 18 yas alti GC sahibi cocuklarin anne babadan biri vatandas olduktan sonra yasa ile tanimlanmis vatandaslik haklari oluyor. Hem benim hem de esimin yemin torenlerinin bitiminde ordaki gorevli 18 yas alti cocuklariniz varsa onlarda artik ABD vatandasi olma hakki kazandilar dedi. Hatta soyle bir durum da var. Ornegin cocugunuz 15 yasinda ve annesi ile Turkiye de yasiyor ve GC yok. Bu durumda bile cocuk GC vizesi icin konsolosluga basvuruyor. O vize ile ABD ye geldigi andan itibaren vatandaslik hakki kazaniyor.

Not: Umarim sorunuzu dogru anlamisimdir. Eger pasaport almak icin bu belgenin gerekliligini soruyorsaniz kesinlikle gerek yok. Biz vatandas olduktan sonra 16 yasindaki oglum icin pasaport basvurusu yapip pasaportu aldik.
    Selamlar

• Merhaba, bizim de vatandaslik basvuru zamani geliyor, biraz kafam karisti. Iki konu var, oglum GC sahibi bizim gibi ve 20 yasina geldi . onun icin formul A ya da konsolosluktan dogum belgesi almak gerekli mi ? Ikincisi esimin eski bir evliligi var, GC kazanmadan once, onun bosanma ilamini ingilizceye cevirmek gerekli mi? simdiden tesekkurler

• @arnblt Tamam çocuklar vatandaşlık kazanıyor peki bunu nasıl talep edeceğiz mesela US pasaport başvurmak istiyoruz çocuk için babası vatandaş diyemi başvuruyoruz yoksa çocuklara da vatandaşlık sertifikası veriliyormu yemi töreni sonrası

• @patron3535 hayır verilmiyor. DS 11 formu doldurup usps den veya passport merkezlerine başvuruyorsunuz. Anne babanın vatandaşlık sertifikalarının orjinallerini de ekliyorsunuz. Sonra işlem bittikten sonra size geri gönderiyorlar. Çocuklar için konsolosluktan Birth Extract alıyorsunuz. Belgeleri geri gönderiyorlar. Pasaport ayrı posta ile geliyor.

• @cnpist oğlunuz kendisi başvurup vatandaş olacak. Yani sizden farkı yok.

• @arnblt tesekkurler. Konsoloslukla isi olmamasina sevindim 🙂

• @arnblt teşekkürler hocam herhalde n11 başvuru sürecinde green kartı yolluyoruz sanırsam n600 pahalı bir başvuru acaba ilerde çocuklara birth cert lağzım olurmu diye düşünüyorum.

• @patron3535 n11 genelde siparisler icin 🙂 Ama DS-11 pasaport icin. Evet cocuklarin pasaportu icin Green Card, sizin vatandaslik sertifikaniz, cocuklarin Birth Extractleri (konsolosluktan alinan), fotograf ve formu gonderiyorsunuz. Zaten gorevli detayli bir sekilde kontrol ediyor gondermeden once.
    N600 formunu cocuklar icin vatandaslik sertifikasi olarak dusunebilirsiniz. Birth Extract i bir sekilde uygun oldugunuzda konsolosluktan almaya bakin.
    Selamlar

• Arkadaslar N-400 basvurumu posta yoluyla yapmak istiyorum (bankam online odemelerde sorun cikarmisti green card surecinde aynisni yasamak istemiyorum) money order kullnacagim fakat notice of action geldiginde bu n-400 surecimi mevcut olusturdugum USCIS accountuma ekleyebilir miyim?

Benzer Başlıklar

• 44
  • 15
  • 9
  • 34
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |