Amerika'da ikinci el araba almak
-
Burada bence araba 2 nedenle alinaibliyor;
- A noktasindan B noktasina goturen makina (olmazsa olmaz)
- Kullanirken zevk alinan makina (yeni gocmenler icin luks)
Ama oncelikle arabanin burada bir yasam malzemesi oldugunu akildan cikarmamak gerek bence. Elde surekli uzun yillar saat gibi calisacak bir makine olursa sonrasinda her turlu takilmak mumkun. Seqoia'ya bakip bakip ic geciriyorum hala :)
-
@ata_ksk, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@semavi Benimde Türkiye de bir önceki aracım 2008 model v50 idi 210 bin km ye kadar sıkıntısız bindim . Hiçbir sorunu yoktu taş gibi araçtı. Gram yağ su eksiltmesi olmayan bir araçtı . Sattığıma pişmanmıyım yakıttan dolayı evet . :) Amerikada alfa romeo olmadığı için çocukluk hayalim deyip siyah bir 159 aldım sürüşü duruşu efsane bir araç. Hatta craiglist ten ilk baktığım araçlar volvo lar oldu. Volvo olunca direk aklıma gelen güven ve sorunsuzluktur her zaman.
Alfa Romeo Amerika'da var. Ama diger araclar kadar cok satilmiyor sanirim.
-
@ata_ksk, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Herkese Merhaba , Okan Serbes in videosunu paylaşacağım takip ettiğim bir youtuber. Bence çok yararlı bir video olmuş. 32 bin dolarlık jipi yıl sonu indirimiyle 26 bin dolara aldı ve aylık 400 dolar taksidi var. %8 faiz bir sonraki sene %2-3 e düşecek. Daha önce amerikaya gidince sıfır araç almayı düşünüyordum sorunsuz olsun diye bu video düşüncemi haklı çıkarıyor. Garanti süreleri gerçekten çok iyi .(100 bin mile a kadar ücretsiz bakım uber lyft için çok iyi) Belki ilk gittiğimde ufak bir araç alırım yada down payment ı yüksek tutup taksit süresini kısaltabilirim. İkinci el araç bütçesi olarak 5-6 bin dolar düşünüyordum , sıfır araç alıp işleri yoluna koyana kadar ilk 12 ay sıkıntı çıksa bile zaten araç bütçesi olarak ayırdığım nakit araç taksidini ödemeye yetecektir. Tabi şimdilik bunların hepsi hayal Amerikaya gelince gerçekleri ile yüzleseceğiz :)
8% faiz cok yuksek! Kredi skorunuz iyi ve duzenli bir geliriniz varsa, 2.50% den fazlasi yuksek faizdir. Pazarlik yapin dealer ve kredi kurumu ile. Ozellikle dealer ile...
-
@sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@ata_ksk kampanya donemlerinde, sifir araclarin fiyatlari ikinci el araclara cok yakin olabiliyor. Ama yeni gelecek biri olarak, credit history olmadan bu araclari taksitli alma durumunuz yok maalesef. Eger alsaniz bile APR (yillik faiz orani) yuksek cikacaginda beklediginiz gibi fiyata gelmeyecek maalesef. Bir de araci kullanim amaciniza gore sifir ya da kullanilmis dusunebilirsiniz. Eger bir araci alir 5 sene kullanirim diyorsaniz sifir mantikli. Ama lyft-uber yapacagim sonra hemen degistiricegim diyorsaniz sifir arac almak daha pahaliya gelecektir.
Eger gelir gelmez maasli bir ise girebilirseniz aslinda uygun faiz oraniyla kredili sifir arac almanin puf noktalari var. Daha once paylasmistim. Ben geldikten birkac hafta sonra krediyle sifir araba aldim. Bundan iki ay sonrasinda ikinci arabami da aldim. Imkansiz degil, ama duruma bagli. Tabi her durumda %20 pesinat sarti oluyor.
-
@knnrn Merhaba merakımdan soruyorum, On bin, yirmi bin dolar arasın da 3-4 yaş gibi çok güzel araçlar var.Şimdi bu araçlar varken sıfır araç almak ne derecede mantıklı, çünkü anladığım 2. el araçların fiyatı çok düşüyor. Doğru değil mi ?
-
@knnrn burada da aracınızın değer kaybettiğini de yazmışsınız şimdi okudum :) Neden 0 km o zaman :) :)
-
Pert araclarin vs satildigi bazi auctionlar var. O gibi yerlerden alanlar oluyor bir sekilde baska bir broker uzerinden falan...
Galerilerin oldugu ve bu isi profesyonel yapan auctionlarda ise kapida guvenlik durur ve lisans kontrolu yapilir.
Lisans almak icin oncelikle bir yer kiralamaniz ve gerekli denetimleri asacak seyleri saglamaniz gerekir.
Auctionlarda 10 arabanin 2si cop 2 si berbat 4u ufak tefek ekskiklerle cikar. sadece yuzde 10-20 lik bir bolumu direk satisa hazir olur...
Sifir araba olayina gelince...
Cebinizde paraniz coksa alinir
Maasiniz basladiysa alinir...
IS maas yoksa onermem...
Olmadi donerim derseniz onermem...
ortalama C segmenti corolla civic vs gibi arabalar 20bin civari... 4-5 zaten cebinizden cikar... 5-7 nakit verdikten sonra arac bulmak cok zor degil.
Acikcasi beni yoran 5in altinda ki arabalar. Sorun cikma ihtimali fiyat azaldikca artiyor. Bunu bilerek almasi gerekir arkadaslarin. Illa cikacak diye bir sey yok... 1500dolarlik arabam 3 senedir belkide 5. sahibine hizmet veriyor :) Hala tas gibi...
Neyse... ben buradaki bir cok Turk gibi dusunmuyorum ve her defasinda bazi seyleri aciklamak yorucu oluyor. O yuzden artik piyasaya gore arac tutmaya calisiyorum elimde...
Herkesin kendi parasi ve butcesi... Herkesinde sartlari farkli... Sizin icin yanlis olan baskasina gore dogru olabiliyor...
-
Coparta girin çok güzel yaşlı kullanıcıdan donation araçlar oluyor düşük kilometrede. Veya hafif kaporta kazalı araclar var. Şahsen gidip sıfır Corolla jetta alacagıma gider 10 yasında Lexus ıs 250 falan alırım.Bildigim biri 80 bin milde mercury grand marquis aldı mesela .komple sıfırdan beri dealership bakımlı sadece 600 dolar verdi.
-
merhaba bugün bir araba için pazarlık yaptım herşeyde anlaştık title elime aldığımda reconstructed yazisi gordum bu konuda bilgisi olan var mi? salvage ve rebuilt yaziyor ama bunu ilk defa gordum. satan sahis clean title oldugundan israrci.Hatta yarin beni evden alacak beraber dmv ye gidip soracagiz ama kafamsa bi kusku var.
-
ilk defa duydum
-
@semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
ilk defa duydum
Virginia da bi galerici de aynini soyledi vin check te clean gozukuyor anlamadim fotosunu atamiyorum :/
-
@aliarmgn, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
merhaba bugün bir araba için pazarlık yaptım herşeyde anlaştık title elime aldığımda reconstructed yazisi gordum bu konuda bilgisi olan var mi? salvage ve rebuilt yaziyor ama bunu ilk defa gordum. satan sahis clean title oldugundan israrci.Hatta yarin beni evden alacak beraber dmv ye gidip soracagiz ama kafamsa bi kusku var.
Reconstructed veya rebuilt title, onceden zarar gormus ama tamir edilerek tekrar trafige cikacak sekile getirilmis araclara verilir. Title clean olabilir ama arac iyi mi belli olmaz.
-
@MySea hocam ben boyle bi yazi okudum google da ama emin olamadim cunku rebuilt ve salvage ise arac direk yaziyor title’da .Sorun,ben bu aracla arada uber yaparim ve uber salvage and rebuilt kabul etmiyor.
-
O kadar detayini bilmiyorum.
-
@Nothing-Man, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
@knnrn Merhaba merakımdan soruyorum, On bin, yirmi bin dolar arasın da 3-4 yaş gibi çok güzel araçlar var.Şimdi bu araçlar varken sıfır araç almak ne derecede mantıklı, çünkü anladığım 2. el araçların fiyatı çok düşüyor. Doğru değil mi ?
İkinci el arabalar gökten zembille inmiyor :) Sonuçta birileri sıfır alacak ki sistem dönsün. Şaka bir yana, ben de aslında bu nedenle sıfır aldım. Arabaya yatırım gözüyle bakmıyorum, aldım mı uzun yıllar kullanıyorum. Bu şekilde değer kaybı beni pek etkilemiyor.
ABD'ye ilk geldiğimizde bir arkadaşımın Toyota Sequoia'sını iki ay kadar kullandık. 3-4 bin dolarlık bir arabaydı. Arıza yaptı, epey bir masraf çıktı. Çok uğraşmak zorunda kaldım. Benim için arabanın "reliable" olması çok önemli. Sağlık sektöründe çalıştığım için araba bozuldu işe gidemedim durumu olsun istemiyordum. İkinci el araba da epey baktık ama içime sinen bir şey çıkmadı. O zaman Kadir de yoktu maalesef :) Neticede elimdeki parayla ikinci el almaktansa peşinat yapıp sıfır aldım. Arabayı kullanırken "değeri şuydu şimdi bu oldu" diye düşünmenin anlamı yok bence.
-
Bende sifirciyim. Ilk arabami cok fazla sans ve hondada ki gokhan bey sayesinde almistim. Piyasada ki ismi joe seker. Google dan aratirsaniz bulursunuz. Kendisi Philadelphia ya yakin bi sehirde honda dealer da calisiyor. Cok yardimci oldu. O zaman icin $2500 pesinat arti yillik %4.9 faiz oraniyla hic kredim yokken honda finance den kredi cikartti. Ilk arabami o sekilde sifir honda civic ex almistim. Kendisi sadece dealer a gittiginizde yardimci olabiliyor. Florida icin yardimci olamamisti.
Ikinci arabami gene sifir aldim. Leasing yaptim ama o sistemden memnun kalmadim cunku mile siniri var ve isime yaramadi. Sonra onu da verip tekrar finance ile gene sifir aldim. @knnrn nin de dedigi gibi elektrik su faturasi gibi dusunup her ay arabayi oduyorum. Yatirim araci olarak dusunmuyorum
-
@goodluck, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Bende sifirciyim. Ilk arabami cok fazla sans ve hondada ki gokhan bey sayesinde almistim. Piyasada ki ismi joe seker. Google dan aratirsaniz bulursunuz. Kendisi Philadelphia ya yakin bi sehirde honda dealer da calisiyor. Cok yardimci oldu. O zaman icin $2500 pesinat arti yillik %4.9 faiz oraniyla hic kredim yokken honda finance den kredi cikartti. Ilk arabami o sekilde sifir honda civic ex almistim. Kendisi sadece dealer a gittiginizde yardimci olabiliyor. Florida icin yardimci olamamisti.
Ikinci arabami gene sifir aldim. Leasing yaptim ama o sistemden memnun kalmadim cunku mile siniri var ve isime yaramadi. Sonra onu da verip tekrar finance ile gene sifir aldim. @knnrn nin de dedigi gibi elektrik su faturasi gibi dusunup her ay arabayi oduyorum. Yatirim araci olarak dusunmuyorum
Halbuki sıfır onları alana kadar ikinci el ne rüya arabalara binerdin :) Maserati corvette Porsche falan filan :)
Yeni gelen arkadaşlar araba için bir bütçe ayirsin her ay... Mesela 400 dolar... Araba kiralasaniz yada lease yapsanız bunu ödeyecek gibi düşünün...
Yıl sonunda 5000 dolar eder... Mesela 5000 dolarlık bir araba aldıysanız yıl sonu ne bedavaya kaldı gibi düşünün...
Yoksa 5 sene içinde 40binden 140bin TL'ye gelen sıfır araba fiyatlarının olduğu bir ülkeden buraya gelip sinir hastası olmak var :)
Sıfır araba kredisi ev alırken ayağınıza dolaşabilir bu arada... Aklınızda olsun...
Bir arkadaş 42bine digi aracı ev alacağı zaman kapatmak zorunda kaldı. Çünkü limitini kapladı ve ev için yeterince kredi çikmiyordu... Haberiniz olsun...
-
Haci abi Florida’ya tasinacaksin. O kadar komsum var. senin gibi bi tane tanidigimiz yok surda. Arkadasim $7000a 2012 110000 mile prius aldi. Yok araba bulamadik hepsi cöp. Aralikta gene araba lazim olcak diger arkadasima. Aklim o ruya arabalara gitti denedim de ama cesaret edip alamadim. Sorun ciksa kazar bunlar beni diye.
Konu disi ama gecen bahcede sprinkles bozuldu herifin birini cagirdik kontrol etti $700 fatura cikardi. Iscisi cekti beni uyardi ben bunu duzelttim odemene gerek yok bunda bi sorun yok diye. -
@semavi kadir bey 2019 sıfır arabayı aldın 1 ay kullandın satmak istedin ortalama nekadar değer kaybı oluyor . okan serbest 2019 model almış 2020 ler satışa ne zaman cıkıyor.
-
@knnrn Yatırım olsun değerlensin mantığı ile kesinlikle söylemedim zaten :) O iş sadece Türkiye'de olur :) Yanlış anlaşılma olmasın Kadir abi de bu tarzda bir cevap vermiş, Orada olmadan buradan sadece anlamak için sorulmuş bir soru. Sıfırın elbette ki bir çok artısı var,bakımlar motor garanti vs. benim buradan bakıp şahsi görüşüm; sıfırla 2. elin arasında çok uçuk fark şimdi her alan da ömürlük binmiyor bir heves alıyor 10-20 mil satıyor fikri değişiyor vs. o araçlar alınmaz mı, yada onları almak daha mantıklı değil mi gibi.
Yoksa @semavi Kadir abinin dediği gibi belli bir bütçeniz varsa, şartlar uygunsa tabi ki sıfır almak daha güzel.Bu hayata bir kez geliyoruz yaşamadıktan sonra ne anlamı kaldı ki.Eskiden büyüklerimiz misafir havlusu misafir tabağı gibi bir çok şeyde olanı bile kulllandırtmazdı :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
34
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum