Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @birumut, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @ata_ksk sıfır aldınız ve 1 yıl sonra satmak istediğiniz zaman araçı kaça satabiliyorsunuz.sıfır araç alacaklar bunu araştırıp değer kaybını bilmeden almamaları lazım diye düşüyorum. @semavi bey bu konuda bilgiye sahiptir bilgilendirise seviniriz.

    Ben 2018 Haziran'da sifir RAV4 aldim, yaklasik 26 bin dolara. Simdi satmak istesem en fazla 18500 ediyor. Daha 1.5 yil gecmedi. Turkiye'deki al-sat yapip kar etme niyetinde olanlar bu bakis acilarini degistirsinler. ABD'de araba luks degil, hic kimse de arabasina "gozu gibi" bakmiyor haliyle.

    Ekleme: Bu arada arabam 15 bin milde, yani mil artisi ile alakasi yok.


  • @birumut Haklısınız bu açıdan çok bakmadım ancak muhtemel ikinci el aracın çıkaracağı maliyetler Amerikayı düşününce çok yüksek olabilir uber lyft yapacak biri için . Mile yükseldikçe araçların değerleri Amerikada ciddi düşüyor. Ben direk aracın sorunsuzluğuna bakmıştım. @semavi Kadir bey de takip ettiğim youtuberlardan . Bir anda araca 6-7 bin dolar vermektense aylık 400 dolar kiralama gibi ödemek bir an mantıklı gelmişti.


  • @ata_ksk kadir beyin bir videosunda söylediğini hatılıyorum yeni araçlarda değer kaybı çok fazla oluyor.Türkiye gibi yatırım araçı değil araçlar abd de enflasyon yok tl gibi paralarının değer kaybı yok.


  • @birumut Doğrudur ama sorunsuz sıfır araç alındıktan sonra en az 4-5 yıl binilir devamınada pek bakılmaz. Teyzem 10 yıl önce(belkide daha fazla) sıfır hummer h3 almıştı. 27 bin dolar demişti hala hatırlarım . Doların 1.5 lira olduğu zamanlar Türkiyede ikinci eli 150 binliralardı. Hala kullanmakta. Yanına 2. 3. araçları hep oldu ve satmayı düşünmemekte. Yani alacağınız araç güzelse kullanıp çokta sorun etmezsiniz. Türkiyedeki gibi bir saçma sistem yok eskiyen eskiyor. Ben zaten al sat çı değilim son aracımı sırf keyif için satmıştım Amerikaya gelmeden önce hayalimi gerçekleştirmek için. Amerikaya da bir bug atayım bir yıl sonra @semavi beyden bir dodge challenger 🙂


  • @ata_ksk kampanya donemlerinde, sifir araclarin fiyatlari ikinci el araclara cok yakin olabiliyor. Ama yeni gelecek biri olarak, credit history olmadan bu araclari taksitli alma durumunuz yok maalesef. Eger alsaniz bile APR (yillik faiz orani) yuksek cikacaginda beklediginiz gibi fiyata gelmeyecek maalesef. Bir de araci kullanim amaciniza gore sifir ya da kullanilmis dusunebilirsiniz. Eger bir araci alir 5 sene kullanirim diyorsaniz sifir mantikli. Ama lyft-uber yapacagim sonra hemen degistiricegim diyorsaniz sifir arac almak daha pahaliya gelecektir.


  • @knnrn al-sat üzerinden para kazanma işi Türkiye'de de 0km araçlar ile yapılmıyor.

    Türkiye'de bazen insanların 0km aldığı arabayı 2-3 sene sonra aldığı fiyata veya biraz üzerine sattığını duyuyor olabilirsiniz ama bu tamamen TL'nin değer kaybetmesinden sebeptir. İlgili dönemlerde EUR ve USD karşılığına bakarsanız kayıp nettir.

    0 araç alıp kar etme durumu sadece sınırlı sayıda üretilen ultra lüks veya "hypercar" diye geçen spor otomobillerde olabiliyor.

    Bunun haricinde işten anlayan biri al-sat ile para kazanılabilir..


  • @ata_ksk Houston'da Alfa Romeo Gulia modelini görüyorum, çok güzel alet.

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Alfa romeo 164 , Gtv var amerikada yenileride satılıyor 90 lı yılların 145 155 156 166 falan yok


  • Burada bence araba 2 nedenle alinaibliyor;

    • A noktasindan B noktasina goturen makina (olmazsa olmaz)
    • Kullanirken zevk alinan makina (yeni gocmenler icin luks)

    Ama oncelikle arabanin burada bir yasam malzemesi oldugunu akildan cikarmamak gerek bence. Elde surekli uzun yillar saat gibi calisacak bir makine olursa sonrasinda her turlu takilmak mumkun. Seqoia'ya bakip bakip ic geciriyorum hala 🙂


  • @ata_ksk, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi Benimde Türkiye de bir önceki aracım 2008 model v50 idi 210 bin km ye kadar sıkıntısız bindim . Hiçbir sorunu yoktu taş gibi araçtı. Gram yağ su eksiltmesi olmayan bir araçtı . Sattığıma pişmanmıyım yakıttan dolayı evet . 🙂 Amerikada alfa romeo olmadığı için çocukluk hayalim deyip siyah bir 159 aldım sürüşü duruşu efsane bir araç. Hatta craiglist ten ilk baktığım araçlar volvo lar oldu. Volvo olunca direk aklıma gelen güven ve sorunsuzluktur her zaman.

    Alfa Romeo Amerika'da var. Ama diger araclar kadar cok satilmiyor sanirim.


  • @ata_ksk, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    Herkese Merhaba , Okan Serbes in videosunu paylaşacağım takip ettiğim bir youtuber. Bence çok yararlı bir video olmuş. 32 bin dolarlık jipi yıl sonu indirimiyle 26 bin dolara aldı ve aylık 400 dolar taksidi var. %8 faiz bir sonraki sene %2-3 e düşecek. Daha önce amerikaya gidince sıfır araç almayı düşünüyordum sorunsuz olsun diye bu video düşüncemi haklı çıkarıyor. Garanti süreleri gerçekten çok iyi .(100 bin mile a kadar ücretsiz bakım uber lyft için çok iyi) Belki ilk gittiğimde ufak bir araç alırım yada down payment ı yüksek tutup taksit süresini kısaltabilirim. İkinci el araç bütçesi olarak 5-6 bin dolar düşünüyordum , sıfır araç alıp işleri yoluna koyana kadar ilk 12 ay sıkıntı çıksa bile zaten araç bütçesi olarak ayırdığım nakit araç taksidini ödemeye yetecektir. Tabi şimdilik bunların hepsi hayal Amerikaya gelince gerçekleri ile yüzleseceğiz 🙂

    8% faiz cok yuksek! Kredi skorunuz iyi ve duzenli bir geliriniz varsa, 2.50% den fazlasi yuksek faizdir. Pazarlik yapin dealer ve kredi kurumu ile. Ozellikle dealer ile...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sigmoidalmammal, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @ata_ksk kampanya donemlerinde, sifir araclarin fiyatlari ikinci el araclara cok yakin olabiliyor. Ama yeni gelecek biri olarak, credit history olmadan bu araclari taksitli alma durumunuz yok maalesef. Eger alsaniz bile APR (yillik faiz orani) yuksek cikacaginda beklediginiz gibi fiyata gelmeyecek maalesef. Bir de araci kullanim amaciniza gore sifir ya da kullanilmis dusunebilirsiniz. Eger bir araci alir 5 sene kullanirim diyorsaniz sifir mantikli. Ama lyft-uber yapacagim sonra hemen degistiricegim diyorsaniz sifir arac almak daha pahaliya gelecektir.

    Eger gelir gelmez maasli bir ise girebilirseniz aslinda uygun faiz oraniyla kredili sifir arac almanin puf noktalari var. Daha once paylasmistim. Ben geldikten birkac hafta sonra krediyle sifir araba aldim. Bundan iki ay sonrasinda ikinci arabami da aldim. Imkansiz degil, ama duruma bagli. Tabi her durumda %20 pesinat sarti oluyor.


  • @knnrn Merhaba merakımdan soruyorum, On bin, yirmi bin dolar arasın da 3-4 yaş gibi çok güzel araçlar var.Şimdi bu araçlar varken sıfır araç almak ne derecede mantıklı, çünkü anladığım 2. el araçların fiyatı çok düşüyor. Doğru değil mi ?


  • @knnrn burada da aracınızın değer kaybettiğini de yazmışsınız şimdi okudum 🙂 Neden 0 km o zaman 🙂 🙂


  • Pert araclarin vs satildigi bazi auctionlar var. O gibi yerlerden alanlar oluyor bir sekilde baska bir broker uzerinden falan...

    Galerilerin oldugu ve bu isi profesyonel yapan auctionlarda ise kapida guvenlik durur ve lisans kontrolu yapilir.

    Lisans almak icin oncelikle bir yer kiralamaniz ve gerekli denetimleri asacak seyleri saglamaniz gerekir.

    Auctionlarda 10 arabanin 2si cop 2 si berbat 4u ufak tefek ekskiklerle cikar. sadece yuzde 10-20 lik bir bolumu direk satisa hazir olur...

    Sifir araba olayina gelince...

    Cebinizde paraniz coksa alinir

    Maasiniz basladiysa alinir...

    IS maas yoksa onermem...

    Olmadi donerim derseniz onermem...

    ortalama C segmenti corolla civic vs gibi arabalar 20bin civari... 4-5 zaten cebinizden cikar... 5-7 nakit verdikten sonra arac bulmak cok zor degil.

    Acikcasi beni yoran 5in altinda ki arabalar. Sorun cikma ihtimali fiyat azaldikca artiyor. Bunu bilerek almasi gerekir arkadaslarin. Illa cikacak diye bir sey yok... 1500dolarlik arabam 3 senedir belkide 5. sahibine hizmet veriyor 🙂 Hala tas gibi...

    Neyse... ben buradaki bir cok Turk gibi dusunmuyorum ve her defasinda bazi seyleri aciklamak yorucu oluyor. O yuzden artik piyasaya gore arac tutmaya calisiyorum elimde...

    Herkesin kendi parasi ve butcesi... Herkesinde sartlari farkli... Sizin icin yanlis olan baskasina gore dogru olabiliyor...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Coparta girin çok güzel yaşlı kullanıcıdan donation araçlar oluyor düşük kilometrede. Veya hafif kaporta kazalı araclar var. Şahsen gidip sıfır Corolla jetta alacagıma gider 10 yasında Lexus ıs 250 falan alırım.Bildigim biri 80 bin milde mercury grand marquis aldı mesela .komple sıfırdan beri dealership bakımlı sadece 600 dolar verdi.


  • merhaba bugün bir araba için pazarlık yaptım herşeyde anlaştık title elime aldığımda reconstructed yazisi gordum bu konuda bilgisi olan var mi? salvage ve rebuilt yaziyor ama bunu ilk defa gordum. satan sahis clean title oldugundan israrci.Hatta yarin beni evden alacak beraber dmv ye gidip soracagiz ama kafamsa bi kusku var.


  • ilk defa duydum


  • @semavi, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    ilk defa duydum

    Virginia da bi galerici de aynini soyledi vin check te clean gozukuyor anlamadim fotosunu atamiyorum 😕


  • @aliarmgn, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    merhaba bugün bir araba için pazarlık yaptım herşeyde anlaştık title elime aldığımda reconstructed yazisi gordum bu konuda bilgisi olan var mi? salvage ve rebuilt yaziyor ama bunu ilk defa gordum. satan sahis clean title oldugundan israrci.Hatta yarin beni evden alacak beraber dmv ye gidip soracagiz ama kafamsa bi kusku var.

    Reconstructed veya rebuilt title, onceden zarar gormus ama tamir edilerek tekrar trafige cikacak sekile getirilmis araclara verilir. Title clean olabilir ama arac iyi mi belli olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum