Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @caglaror hakikaten bu sağlık sigortası olayı bir dert. Bende aynı adresten sadece eşim için sigorta yaptırmak istiyorum fakat hepimiz için planlar çıkıyor.
    Ama biz ufaklık için sigorta işini çok kolay hallettik Virginia'da. Virginia da FAMIS adında bir sistem var. Bir asistana gidip başvurmak istediğimi söyledim. SSN, Green Card'ı aldı. Bir de benden bir kağıda ne iş yaptığımı ve ne kadar para ile ABD ye geldiğimi yazmamı istedi.
    "İş arıyorum. 25 k ile geldim". yazıp imzaladım. 1 hafta sonra full coverage FAMIS PLUS çıktı. Hatta bunun adına Virginia Medicaid diyorlarmış.
    Belki sizde bir asistanın yanına gidip halledebilirsiniz. Ben Inova'ya gidip asistanla görüşüp hallettim orada.
    Selamlar,


  • @arnblt 3-4 gun yazili cevap gelmesini bekleyecegim. Sonra ben de broker secenegine bakacagim, o da olmaz ise gozu korolsun deyip hepimize secip devam edecegim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Gerekli sartlar ve fiyatlar ailenin durumuna, kisi sayisina, gelirine gore degisir. Gercek bir basvuru yapip ekran goruntusu alarak bir rehber hazirlayabiliriz aslinda. @caglaror uygun bir zaman belirleyip ekran paylasimi yaparak bunu beraber yapabiliriz, digerlerine de faydamiz dokunmus olur.
    Police fiyatlarina tum bilgileri girmeden bakmak icin su islemleri yapabilirsiniz:

    alt metni
    alt metni
    alt metni
    alt metni


  • Evet bu konu bence de cok onemli ve mutlaka ele alinmali.
    Once konuyu genel hatlariyla ve ana kavramlarin anlamlarini aciklayarak, metin bazli bir girizgah yaparak, acmali. Gelir miktariniz, evde bakmakla yukumlu odugunuz kisi sayisi, sigara icip icmemeniz vb. de fiyatlarda etkili.
    MarketPlace denilen bu yerde 60 civari paket var. Bu paketlerde degisiklik gosteren ozellikler fiyati da belirliyor. Bu fiyatlari dogrudan odeyerek paketi alabileceginiz gibi vergi iadesine saydirip (yaklasik hesapla) sonradan devletle hesaplasabiliyorsunuz.
    Paketten pakete degisen ve fiyati da belirleyen bu ozellikleri yazmaya calisalim:

    • Jenerik ilaclar, pratisyen hekim muayenesi, uzman hekim muayenesi katilim paylari
    • Deductible denilen yil icinde sizin odeyeceginiz baraj miktar (kisi basi ve aile toplami)
    • Cepten cikabilecek toplam maksimum miktar (kisi basi ve aile toplami)
    • Goz muayene ve tedavileri
    • Dis muayene ve tedavileri. (Dis tedavi paketleri ayrica da satiliyor)
    • Acil'de uygulanan tedavilerin masraflarinin karsilanma yuzde veya miktarlari
    • Sigorta sirketi agi icinde ve disindaki karsilanma miktarlari
    • Yaslariniz
    • 7/24 telefonla doktora ulasabilme

    Bu ozelliklerin farkli miktarlarda eklenmesiyle 50-60 kadar plan olusuyor. Butceniz ve saglik risklerinize bakarak sizin bir plan belirlemeniz gerekiyor. Yardimci olmak icin size sorular sorulan bir bolum de var. Hangi siklikla doktora gittiginiz, hangi ilaclari duzenli kullandiginiz gibi secenekler de var. Keske bir broker bulsak da anlatsa vlog yapsak ya da konusmalarini metne cevirsek.


  • @sozluk, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    merhaba arkadaşlar,
    2 aydır araştırıyorum, bu başlıktaki kıymetli yazılarınızı da okudum ancak içinden çıkamadım, müsait olursanız 3 sorum olacak:

    1-36 yaşındayım blue cross silver ppo 70 için aylık 580 dolara yakın bir teklif aldım (California'dayım). Sizce fiyat nasıl, iyi bir tercih olur mu blue cross firması?

    2- Covered CA sitesine girdim, hane gelirini soruyor bana, kuzenim ve ailesiyle kalıyorum onlar yıllardır burada oldukları için gelirleri oldukça iyi. Hangi sekmeye girersem gireyim hane geliri sorusundan yırtamadım. Halbuki kuzenimle maddi bir ilişkimiz yok. Bu durumda nasıl bir yol izlemeli, sizler ne yaptınız? Önerdiğiniz gibi yerel agentlarla görüşmeye çalıştım, 2 kişinin 2si de savsakladı, biri çağırıp ofise uğramıyor, tuhaf bir adam, diğeri copy paste bilgi aktarıyor.

    Son olarak, covered CA'dan alacağım güvence sizce Blue Cross Silver PPO kadar güven verir mi, yoksa bizim TR'Deki eski sgk hastanesi vb standardında mı hizmet alırım?

    Çok teşekkürler, selamlar.

    8B9205ED-B576-4927-A260-E96655051339.jpeg

    Bana çıkan bu 2 kişilik aile için.Büyük ihtimalle bu senede almıyacağız sağlık sigortası.
    Kaiser Gold HMO 80 almak istiyorum ben ama senede 5-6bin veripte yine doktora gidince her visit başı para vermek çok saçma geliyor.


  • Sevgili kardesim iki kisilik aile icin aylik $173 bedava. Lutfen ABD’de sigortasiz bir gun bile gecirmeyiniz. En basit doktor vizitesi $400, kan tahlili $450. Butun bunlar icin aylik odemenizin disinda $65 katki payi da hicbir sey degil.
    Selamlar, sevgiler.


  • healthcare.gov'un login kismini bakima almislar. 29418TX0160038 kodlu plan uzerinde dusunuyorum. Deductible sifir olsun, goz ve dis (kismen) olsun, ilaclarda katilim dusuk olsun, doktorlarda da ya dusuk ya da min olsun. gibi ariyorum ve karsilastiriyorum.


  • @caglaror Bir sonraki pakette (29418TX0160032) deductible 3.700$ gerisi neredeyse ayni bir tek emergency deductible sonrasi ucretsiz, oncekinde emergency %40 idi.
    Deductible i ornekle aciklamak isteyen var mi?


  • @sadriabi, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Lutfen ABD’de sigortasiz bir gun bile gecirmeyiniz. En basit doktor vizitesi $400, kan tahlili $450. Butun bunlar icin aylik odemenizin disinda $65 katki payi da hicbir sey degil.
    Selamlar, sevgiler.

    yearly deductible ları var o planların.


  • @Betfair39 Bu deductible hic saglik gideri olmasa bile yil sonunda pasa pasa odeniyor mu?
    Bir de yaslarimizla (44,39) cocuk haric ve 2019 tahmini income icin 20k yazdigimda "May NOT be eligible for a premium tax credit" uyarisiyle en dusuk deductible 15k olan 520$ odemeli sigorta paketi cikiyor. Bu iste bir gariplik yok mu? Vergi beyan zorunlulu olmayan limitte kalirsan 15k+ (12*520) =24k iki yetiskin icin sigorta parasi cikiyor yillik. En dusuk paket ustelik.
    Tax credir alirsan da bu sefer vergi iadesi almayacaksin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @Betfair39 Bu deductible hic saglik gideri olmasa bile yil sonunda pasa pasa odeniyor mu?
    Bir de yaslarimizla (44,39) cocuk haric ve 2019 tahmini income icin 20k yazdigimda "May NOT be eligible for a premium tax credit" uyarisiyle en dusuk deductible 15k olan 520$ odemeli sigorta paketi cikiyor. Bu iste bir gariplik yok mu? Vergi beyan zorunlulu olmayan limitte kalirsan 15k+ (12*520) =24k iki yetiskin icin sigorta parasi cikiyor yillik. En dusuk paket ustelik.
    Tax credir alirsan da bu sefer vergi iadesi almayacaksin.

    Hayir, deductible sadece belli durumlarda aliyorlar. Mesela bizim sigorta sirketi sadece network disi kurumlarda belli durumlarda kesiyor. Uc yildir henuz hic deductible kesildigi bir durum olmadi, bir suru saglik harcamamiz oldu. Ama bizim sigortamiz "iyi sigorta" olarak geciyor. Normalde bazi sigorta sirketleri deductible dolana kadar hicbir sey odemeyebilir. Bu durumda bunlari cepten odersiniz. Ama saglik harcamasi yoksa tabii ki kimse sizden sigorta primi disinda para istemez.

    Deductible olayini ben de tam anlamadim. Bizim sigortanin bireysel deductible'i 350 dolar. Ilk doktora gittigimde muayene ucreti 400 dolardi, 35 dolar da copay vardi. Muayene sonrasi 35 dolari odedim. 400 dolarin 350 dolari icin de daha sonra fatura gelir, kalan 50 dolari sigorta oder diye dusunuyordum. Ama fatura falan gelmedi, sigorta hepsini odedi.

    Is yerindeki arkadaslara sordum. Bir arkadas dogum yapmis mesela, out-of-pocket maximum'un tamami olan 7 bin dolari almislar hastaneden cikarken. Ondan sonra da yil sonuna kadar hicbir sey icin copay haric hic para odememisler.


  • @knnrn Oyle ise sigorta sirketinin yaklasimina gore durum degisiyor sanirim. Arac sigortasinda da benzer durumlar oluyormus.
    Oyleyse sunlari net soyleyebiliriz sanirim:

    • deductible yil sonunda her durumda tahsil edilecek diye bir sey soz konusu degil
    • bazi sigortalar deductible dolana kadar katki koymuyorlar, bazilari duruma gore (saglik gideri tipine gore) belli oranlarda copay aliyor gerisini ustleniyor,
    • out of pocket max hangi sartta dolarsa dolsun hic bir sigorta ustune para talep etmiyor
    • network ici ve disi olmasi durumuna gore sartlar degisiyor.

    Sigorta yaptirmamayi dusunenlere onerileriniz neler olabilir, anti tez olarak.

  • ⭐⭐⭐

    @caglaror Bizim saglik sigortasi aile olarak $5000 dolana kadar her kurusunu benden kesiyor. Sonra copay durumuna dusuyor.
    Fakat sigorta icin ayda sadece $70 oduyorum ve ayrica HSA hesabina her sene $1000 ekliyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Network ici/disi cok fark ediyor. Eger sigorta PPO degilse, yani HMO ise zaten istesen de network disina gidemiyorsun.

    Ben gecici bir sure icin sigorta yaptirmadan kalmaya soguk bakmiyorum. Bu sigorta isleri maalesef isveren uzerinden olmayinca cok zor. O nedenle sigortali duzgun bir ise girene kadar beklenebilir.


  • Sigorta olayi kesinlikle hafife alinacak bir olay degil Eylul ayinda esim bobrek tasi ameliyati oldu onun oncesin de tabi bi anda agri baslayinca kendini acile atmis 4 saatten fazla acilde kalmadik gecen ay eve 22 bin dolara yakin sadece acil servis faturasi geldi saglik sigortamiz oldugu icin sadece 100 dolarini odedik gerisini sigorta ustlendi. Dikkatli olun lutfen gonul ister ki hicbirimizin yolu dusmesin ama ozellikle de cocugunuz varsa bu konu onemli arkadaslar.


  • Kizimizi CHIP icin denedik medicade uygun gorduler, halloldu.
    Bizim icin de simdilik butceyi sallamayacak bir paket secmek istiyorum ama bu konular TR de de arap saci burada da.
    Bu hafta sonu karar verecegim, Aralik 15 son gun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror Türkiye aslında arap saçı değil fakat orasını daha görmedim. Gelirsem görücem. Türkiye de sağlık sigortası 2 ana başlık altında toplanıyor. YATARAK ve AYAKTA TEDAVİ diye. Yatarak tedavi senin şuurun kapalı kendinde olmadan hastaneye gelirsen yada şuurun açık fakat yürüyerek gelemediğin durumlarda ki masraflarını karşılayan teminattır. Ayakta tedavi de adından da belli olduğu üzerine kendin bilincin yerinde ayakta yürüyerek gelebilecek şekilde olup, hastanede 6 saatten fazla kalmadığın durumlar. Eğer yürüyerek geldin fakat 6 saatten fazla yatış verdilerse o zaman yatarak tedavi geçiş oluyor. İçerik bu kadar. Daha sonra bunların maddi olarak karşılama miktarları var ki yatarak tedavi zaten limitsiz yani fatura ne kadar çıkarsa çıksın şirket senden hiçbir para çıkmadan ödüyor. Ayakta tedavi de ise sen yılda 3 defa hastaneye gidip masraf yaratabilirsin diye örnek olarak yılda 3k - 5k - 7k - 10k gibi bu limite kadar şirketler karşılar. İkinci bir konu ayakta tedavide fatura ödeme de 2 türlü seçenek ya tüm faturayı şirket ödüyor yada %80 şirket %20 sen ödüyorsun. Bu kadar umarım basit bir şekilde anlatmaya çalıştım anlamışsındır. Bazı hastalık ve doğum gibi olayları hemen karşılamıyor. Belli bir süre geçmesi gerekiyor. Amerika da da tahminimce ana hatları bu şekildedir


  • @ayvalik10 ben diş için gelsem çekim ücreti ne kadar west new york tayım orası tam olarak neresi

  • ⭐⭐

    @caglaror hocam bizde oğlana FAMIS (Virginia için bir yardım) için başvurduk. Medicaid diye onay geldi. Ama bildiğim kadarı ile bu Medicaid federal bir Medicaid değil. Eyaletin sağladığı bir Medicade diyorlar. FAMIS Plus/Medicaid diye geçiyor. Yani ilerde Medicaid aldın mı dediklerinde sanırsam Hayır diyeceğiz.


  • @arnblt Yerel isimler farkli olabiliyor ama sanirim ana medicaid ile baglantili, burada da STAR medicaid diye geciyor yanilmiyorsam. Bilemedim ama zaten baska sansimiz yok simdilik.


Benzer Başlıklar

  • 10
  • 5
  • 7
  • 14
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

111
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum