Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Slm ,statü değiştiğini hangi linkten kontrol edebiliyoruz. Ve statü değiştiğinde ekran görüntüsü değişiyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @greenleo mulakat tarihinin aciklanmasindan mi bahsediyorsunuz acaba?

    Eger oyleyse, kazandiginizi ogrendiginiz dvlottery.state.gov sayfaniza giris yapiyorsunuz, mektubun altinda randevu tarihi ve yeri ekli oluyor.


  • @crazycells evet teşekkür ederim.


  • Mulakat tarihim belli oldu fakat, DS-260 formunu doldurduğumuz adrese girdiğim zaman ikinci bir form açıldığını gördüm. Incomplete yazıyor.

    O formu da doldurmalı mıyım? İkisi de aynı olacak sonuçta biraz kafam karıştı.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    evet sayin @thisisrandom , dediginiz gibi bir hata var sistemde su an. Siz bu hatayi alan ilk kisi degilsiniz. Mulakat tarihi aciklandiktan sonra bu ortaya cikan yeni DS260 formlarini gormezden gelin, daha once doldurmus olduklariniz yeterli. Karisinda incomplete yazmasi oneli degil. Sistemdeki hatayi yakin zamanda duzelteceklerdir diye umuyorum.

  • ⭐⭐

    Selamlar. DS260 formunu doldururken ABD'de bulunan aynı soyadlı akrabamın bilgilerini ve adresini vermiştim. Yani ABD'y gittiğimde yanında kalabileceğim bir akrabam var. Vize görüşmesine giderken banka hesabında para göstermesem sıkıntı olur mu? Ya da bunu göstermek zorunda mıyım?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @edelweiss ABD'de bir akrabaniz olsa da maddi yeterliliginizi gostermek zorundasiniz. Eger kendi kaynaklarinizi gostermek istemezseniz, ABD'de bulunan akrabaniz (GC sahibi ya da ABD vatandasiysa) size sponsor olabilir. Bunu I-134 formunu doldurarak yapmali.

    Eger sponsorunuz varsa, banka hesabinizi gostermek zorunda degilsiniz. Sponsor tek basina yeterlidir.


  • Merhaba. 2017 talihlisi olarak 2018 mülakat deneyimleri başlığı altında yazıyorum. Sebebi 5 Eylül 2017'de mülakat girecek olmam, yani son nesil 🙂
    Sizlere sağlık raporu alım süreci hakkında bilgi vermek istiyorum, keza sağlık raporumu daha bu sabah (26 Ağustos) aldım.

    Randevu tarihim 25 Ağustos, saat :10:30'daydı. Unganların yeri oldukça merkezi bir yerde, Kuğulu Park'ın hemen yanında. Kızılay'dan gitmek isterseniz araçla 7-8 dakika, yürüyerek 20 dakika. Ben yürümeyi tercih ettim, yolunuzun üzerindeki çoğu konsolosluğa bir merhaba diyebiliyorsunuz. Amerikan Konsolosluğu da aynı güzergahta.
    Unganlar Atatürk Bulvarı'nda ana caddenin üzerinde. Ben apartman/iş merkezi numaralarını takip ederek buldum, bir de Dost Kitabevi'ni de görünce tamam dedim. Ama çok katlı gri bina da Unganlara ait hiçbir tabela yoktu. İçerdeki yetkili teyit etmesine rağmen ne zamanki 4. kata çıktım, kapının üzerinde "Prof. Dr. Mehmet Ungan" yazdığını gördüm, hayal kırıklıkları içerinde emin oldum. Etrafta basmak için zil ararken kapı aniden otomatikman açıldı, korku filmi gibi.. 🙂
    İçerde siyahi bir kaç kişi ve iki Türk aile vardı. Hemen pasaportumu alıp, fotoğrafımı çektiler, aşı karnemin olup olmadığını sordular ve muayene odasına aldılar. Boy/kilo ölçümü yapıldı. Mavi bir önlük giydirildi ve Dr. Mehmet Bey geldi. Doktor ön sağlık muayenesi yaparken bir yandan da ameliyat olup olmadığımı, uyuşturucu/alkol kullanıp kullanmadığımı ve gözlük kullanım durumumu sordu. Tam konuşma esnasında, ne bir uyarı, ne bir çekinme olmadan, kaşla göz arasında koluma iki tane iğne vurdu. Sonradan öğrendim ki bir tanesi karma olmak üzere 3 tane aşı vurulmuş: Difteri, kabakulak, tetanos, kızamık ve kızılcık.
    Muayene ve aşı işlemim bitmişti. Ödeme yapmak için içeri girdim. Hem dolar hem de Türk lirası kabul ediyorlar. Ben hem muayene hem de aşılar için 250 dolar (873TL) ödedim. Dolar kurunu 3.49 olarak hesapladılar.

    Sonra beni bir alt kattaki Düzen Laboratuarı'na gönderdiler. Önce kan ve idrar tahlili ile göğüs röntgeni için 118 dolar ödedim. İşlemler yapıldı ve ardından beni tekrar Unganlara gönderdiler. Unganlar işlemlerin tamamlandığını raporu bir gün sonra alabileceğimi söylediler. Ve işte bitmişti. Tüm bu süreç tam 40 dakika sürdü. Bir gün sonra ise 26 Ağustos'ta raporumu aldım. Beklemeden 5 dakika içerinde raporunuz hazır.

    Bilmenizde fayda var:
    -Sağlık raporu hiçbir şekilde aynı gün çıkmıyor. İşlemler online olarak yapılsa da Amerika'da yapılıyor gibi kabul ediliyor ve 8 saatlik zaman farkından dolayı raporu en erken bir gün sonra alabiliyorsunuz.
    -Unganlar, raporu almanız için en fazla 1 ay ellerinde tutuyorlar. 1 ay içerisinde istediğiniz zaman raporunuzu alabilirsiniz.
    -Randevunuzu Cumartesi gününe almanızı önermem. Cumartesi muayene olursanız raporu en erken Pazartesi alabiliyorsunuz. Bu da fazladan Ankara'da bir gün daha fazla kalmanız demek. Ayrıca Cumartesi günleri yarım gün çalışıyorlar.
    -Yakın zamanda aşı yaptırdıysanız belirtin. Sizin ve özellikle bebeğinizin aşı karnesini muhakkak yanınızda götürün. Mevcut aşı karnesine göre bebeğinize gerekli olan aşılar yapılacaktır.
    -Bana vurulan aşılar ve testler genel aşı/test kategorisi değil. Dolayısıyla ödenen para miktarı kişiden kişiye göre değişiyor. Örneğin akciğerde bir problem teşhis edilirse ayrıca balgam testinin talep edilmesi gibi.
    -Muayene ve tahlillerde bir problem yoksa bir gün sonra raporunuzu alabiliyorsunuz. Sağlık raporu dediğimiz şey: Açılmaması gereken bir zarf (zarf mülakat esansında konsolosluk yetkilisine verilecek), bir CD ve bir belge. CD ve belgeleri Amerika'da çoğaltıp yanımızda bulundurmamız gerekiyor.
    -Tahlillerde bir problem çıkarsa dosyanız hazırlanmıyor. Sizi aynı gün arayıp durumu bildiriyorlar. Lakin bu durum mülakata girmenize engel değil. Bunun da sebebi bazı testlerin sonuçlarının uzun sürmesi. Örneğin balgam testin sonucunun iki ay sonra verilmesi gibi. Tahlil sonuçlarınızı ve mevcut sağlık durumunuzu bu noktada Unganlar mülakat öncesi direkt Konsolosluğa bildiriyor. Konsolosluk da bu durumda vizenizi basmıyor, bekletiyor. Tabi kişi bir tedaviye mi tabii tutulacak yoksa Konsolosluk mu durumu değerlendirecek meçhul.. Bu konuda sormama rağmen Unganlar bir bilgilendirme yapmadı.

    Önce sağlığımın yerinde olduğunu duyduğum, sonra ise sağlık raporu işlemini sorunsuz tamamladığım için binlerce kez şükürler olsun.
    Dilerim sizler de sağlığınız ile ilgili güzel sonuçlar alırsınız.
    Sağlıklı günlerimiz olsun 🙂


  • slm'

    nufus kagit ornegi ile ilgi kafamada hala soru isaretleri var.

    elimden muhataliktan alinmis nufus kagit ornegi var bu yeterlimdir

    yoksa e devletten mi alacagim

    cunku vukuatli ve kirmizi muhurlu terimleri goruyorum

    bu evrakin tam oluru nedir


  • @pilot23 en garantısı nufus mudurlugu baglı oldugunuz


  • ilk başvuruda adres bilgilerimi yanlış yazdığımı fark ettim, şehir , mahalle, ilçe, sokak hepsi yanlış yerlere girmiş. Bu durum yanlış beyandan dolayı vize reddine sebep olur mu sizce?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    sayin @pilot23 aldiginiz ornekte kirmizi muhur var mi? nufus mudurlugunden alirsaniz onlar orjinalini veriyorlar, muhtarlikta aldiginiz aynisi mi emin olamadim. Eger ornekte kirmizi muhur varsa, konsolosluk da kabul edecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @boss hayir, boyle bir durum soz konusu degil. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsoloslukla iletisime gecip cevaplarinizi degistirebilirsiniz.


  • Merhaba, kendi tecrübemden yola çıkarak vermek istediğim çok kısa bir dip not var.

    Size gönderilen evrak listesinde olmamasına rağmen özellikle ds-260 formuna sonradan kişi (eş-çocuk) ekleyenlerin, yanlarına tüm başvuru sahiplerinin ds-260 formlarının da çıktısını almasını tavsiye ederim. Bizim görüşmemizde evrakları alan görevli, kızımın girişini ekranda bulamadıktan sonra ds-260 formunu talep etti. Yanımda olduğu için evrak üzerindeki barkodu kullanarak kısa sürede işlemlere devam etti. Belki yanımda olmasa da büyük bir sorun olmazdı ama yine de o anda zaten gerginken ekstra strese gerek yok. Ben görüşmeye ana evrakları hazırladığım dosyanın yanına ek evrakların bulunduğu ek bir dosya ile gitmiştim. Evrak faslını kısa sürede atlattık.

    Ufak bir not daha, eğer konsolosluk çevresinde fotoğraf çektirmeniz gerekirse giriş kapının karşısındaki yokuşun altında migrosu geçtiğinizde iyi bir fotoğrafçı bulunuyor, biz kızımınız fotoğrafı olmasına rağmen fotonun formatını beğenmeyip bahsettiğim yerde tekrar çektirdik devamında da herhangi bir sorun yaşamadık.

    Eğer görüşme öncesi konaklamayı düşünüyorsanız da konsolosluğun hemen karşısındaki Hotel Best iyi bir alternatif olabilir. Biz temmuz 2017'de eşim ve kızımla beraber geceliği 200 TL'ye kaldık. Temiz ve güvenli bir otel. Özellikle görüşmesi erken olanlar için konsolosluk giriş kapısına yürüyerek 5 dakika uzaklıkta,

    Herkese başarılar ve bol şanslar.


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @boss hayir, boyle bir durum soz konusu degil. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsoloslukla iletisime gecip cevaplarinizi degistirebilirsiniz.

    bahsettiğim adres bilgileri ds-260 taki değil, ilk başvuradaki hocam? Onda verdiğimiz bilgileri değiştirebiliyor muyuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @boss ha tamam, o bilgileri degistirmek mumkun degil, adresteki farkliliklar bir soruna neden olmayacaktir. state/city ayrimi konsoloslugun uyguladigi keskin bir ayrim degil, iki turlu de cevaplar kabul ediliyor.


  • @crazycells

    Çok teşekkürler.
    bir de hocam, ds-260 daki abd adresi kısmını mülakattan önce elçilikle iletişime geçerek mi değiştirmeyi önerirsiniz yoksa mülakat sırasında mı değiştirmeyi? mülakat tarihim açıklandıktan sonra ankara elçiliği ile iletişime geçip değiştirirsem ds-260 formunu mu açıyorlar, öyleyse yeniden ds-260 doldurursam mülakat tarihim daha ileri bir tarihe taşınmış olmaz mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @boss evet, aynen oyle. Mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra konsolosluga su adresten ulasin:

    ve adresi degistirmek istediginizi soyleyin. Size bir mulakat tarihi verildigi ve dosyalariniz konsolosluga gonderildigi icin bu guncelleme mulakat tarihinizde bir degisiklige neden olmaz. Eger mulakat tarihiniz aciklanmadan degisiklik yaparsaniz, mulakat tarihinizi etkilersiniz.


  • @crazycells

    Islak imza var ama emin degilim mühürden,

    Mulakkata london girecegim icin elimdeki muhtarliktan alinan nufus kagit ornegi gostericegim. Eger ki gecersiz kabul etmezde sonra gonderebikecegim solerim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @pilot23 tamamdir, oyle yapabilirsiniz. ama tercume ettirmenizi isteyeceklerdir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum