Merhaba forumu yaklaşık 1 hafta önce gördüm ve bu gün üye oldum, 2021 bekleme odasındaki 108 sayfanın tamamını okudum. Gördüğüm kadarı ile buradaki herkes nazik, kibar ve yardım sever, forumun kalitesi ise gayet iyi bir seviyede. ABD’ye defalarca gitmiş biri olarak diyebilirim ki buradaki çoğunluk orada yaşayabilme ve uyum sağlayabilme kalitesinde, umarım isteyen herkese GC çıkar ve gidebilir. İzniniz ile bende birkaç çok teknik şey sormak isterim; lütfen net bilenler cevaplasın
Fotoğraf kurallarını defalarca okudum fakat tam anlayamadığım noktalar var,
1- 6 aydan eski fotoğraf koymayın deniyor, bunu nereden anlayacaklar ? Dijital fotoya sağ tıklayıp/özellikler/ayrıntılar sekmesine bakınca fotonun çekildiği tarih var buradan mı anlıyorlar ?
2- Fotoğrafa müdahale edilmemesi gerektiği söyleniyor fakat ABD elçiliğinin resmi sitesinde önerdiği (https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/immigrant-visas-tr/gocmen-vize-fotograf-ozellikleri/?_ga=2.53943080.1252228868.1570296169-1551460205.1540890200) fotoğrafçılardan özgün fotoğrafa gidip fotoğraf çektirdim, arka plan beyaz olmasına rağmen photo shop ile arka planı biraz daha beyazlattı ve artık fotoğraf özelliklerine bakınca photoshop ile müdahale edildiği görünüyor. Sorum şu bu fotoğrafı kullanırsam fotoğraf kurallarını ihlal etmiş mi oluyorum ? eğer böyle bir şey varsa diskalifiye olmak istemem.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.