Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

4 Temmuz 1776, Amerikan Bağımsızlık Bildirisi'nin ilan edildiği gündür. Amerikan Kongresi, Büyük Britanya'dan bağımsızlığını ilan etmiştir ve ABD'nin kuruluş günü olarak kutlanmaktadır.

Amerikan halkı İngiliz Hükümetinin artan ekonomik ve askeri baskısı sebebiyle, George Washington önderliğinde İngilizlerle 6 yıl savaşmış ve genel savaş dahil, birçok cephe savaşını kaybetmiş olsalar bile, azim ve sabır göstererek, Fransızların da yardımıyla savaştan zaferle çıkmasını bilmişlerdir.

Fransızlar bir avuç Amerikalının küçük salonlarda özgürlük ve bağımsızlık üzerine konuşmalar yapıp kararlar almalarına, bu uğurda savaşmalarına imrenerek ve hayranlıkla bakmışlardır. Amerikan halkına yardım için giden Fransızlar, buradaki tecrübeleriyle birlikte Fransa'ya geri dönmüş ve 1789 Fransız İhtilali'nde önemli görevler almışlardır. (Wikipedia'daki bilgilerden derlenmiştir.)

4 Temmuz, ABD'de Federal Tatil Günlerinden biridir. Ülkenin dört bir yanında havai fişek gösterileriyle kutlanır. Genelde insanların aileleri ve arkadaşlarıyla beraber geçirdiği bir tatil günüdür ve mangallar(barbekü) da bu güne sıklıkla eşlik eder.

alt metni

• gercekten cok gorkemli kutlaniyor.

• ⭐⭐⭐

Evimizin yakınındaki 4 Temmuz kutlamalarından bir görüntü

• festival havasında kutlanmasına bayıldığım gün.. 🙂 2012'de katılmıştım 4 Temmuz kutlamalarına ve çok eğlenmiştim.. her "özel gün"lerini gerçekten özel geçiriyorlar..

• ⭐⭐⭐⭐

President Trump opened his July 4th "Salute to America" event by thanking the armed forces and highlighting key events in US history.

• Bir arkadaşım 4 Temmuz'da New York City'den hangi şehre olduğunu hatırlamıyorum ama batı yönünde uçağa bindiğini söylemişti. Uçak akşam saat 9'daymış. Havai fişekleri havadan izlemiş. Bu gün uçmak gerekirse saati buna göre denk getirmek ilginç olabilir. Hatırladığım kadarıyla havai fişekler akşam dokuzda atılmaya başlanıyordu

• ⭐⭐⭐⭐

• 4 Temmuz en buyuk bayramlari gercekten.
    Maine'de bir arkadaşlarımızın 'camp' denilen yazlıklarına davetliydik. Aynı zamanda bir şef olan ev sahibimiz Mike, bağımsızlık günü şerefine domuz çevirme yaptı. Toplam 10-15 kişiden oluşan tüm konuklar erken saatlerden akşam 9'a kadar sağlam içti. Hava kararınca fireworks yaptık, havai fişek ve bizim çocukluğumuzda çatapat dediğimiz şeylerden.
    Sosyal medyada cok komik şakalar döndü. Amerikalılar İngilizlere 4 temmuzda size iyi mesailer biz tatiliz yazdilar, Ingilizler de Ameriklilara nankor kolonistler falan dedi saka yollu.
    Ne mutlu bize her iki ulusun bayramlarini da kutluyoruz, her iki toplumun sakalarina guluyoruz, her iki kulturun zenginliklerinden faydalanabiliyoruz.
    Happy belated 4th of July!

• @crazycells
    Eyaletlerin birlige katilma yillari:

Eyaletlerin USAya katilma yillari

• ⭐⭐⭐⭐

Boston'da büyük hazırlıklar yapıldı. Havai fişekler Charles Nehri'nin hem Boston hem de Cambridge taraflarından izlenebilecek. Boston Pops müzik grubu konser verecek. Charles River Esplanade'de havai fişekler patlayacak ve burası burnumuzun dibi yürüyerek 2-3 dakika. Umarım yer buluruz 🙂 Günler öncesinden sahile tuvaletler kuruldu. Çevre eyaletlerden akın akın geliyorlar. Çok heyecanlı💯🎇🎆

• Happy 4th of July!! 🎆🇺🇸🇺🇸

• burada 2. yili doldurmak uzereyim, oysa ki daha dun gelmistim(!) 🇺🇸

IMG_4521.jpg

• happy birthday usa...

....adamlar ingilizlerden kurtulmuslar,daha sonra koleligi kaldiralim derken eyaletler arasi birbirine dusup ic savas cikmis,1865 de resmen amerika birlesik devletleri tek devlet olmus,ileriye donuk politikalari sayesinde yukselmisler ve yukseliyorlar,her seyler arastirma sayesinde oluyor, you tube de bir cok seylerin nasil yapildiklarini izliyorum, robotlarin calismalarina hayranim,makine boruya delik aciyor bir kol gelip boruyu baska makineye veriyor makine bukuyor baska makineye veriyor, el degmeden imalat oluyor, bu sabah yine bir video izledim, biraz arap ulkelerine benziyor, borular uzerine bir seyler yapiyorlar, toprak zeminde calisiyorlar, calisanin agzinda sigara,boru kesiliyor bukmek icin bir kisi boruyu aparata koyuyor,iki kisi de kol kuvvetiyle boruyu bukuyorlar,kendi kendime iste degisiklik dedim.

• @Serapp Kulaga cok hos geliyor dilerim eglenmissinizdir.Ben biraz sehre uzaktim bu nedenle cok fazla bir etkinlik olmadi piknik vs klasik seyler.Gol kenarindaydim bir iki ucuz havaii fisek atildi sanki birileri butun havaii fisekleri onceden satin almis ve baska bir yere gitmis gibi bir hava vardi 'demekki sizin bolgeye gelmisler .Ama covid den onceki katildigim kutlama harikaydi..

• ⭐⭐⭐⭐

@NewyorkNewyork, içinde söyledi: 4 Temmuz - ABD'nin doğum günü

@Serapp Kulaga cok hos geliyor dilerim eglenmissinizdir.Ben biraz sehre uzaktim bu nedenle cok fazla bir etkinlik olmadi piknik vs klasik seyler.Gol kenarindaydim bir iki ucuz havaii fisek atildi sanki birileri butun havaii fisekleri onceden satin almis ve baska bir yere gitmis gibi bir hava vardi 'demekki sizin bolgeye gelmisler .Ama covid den onceki katildigim kutlama harikaydi..

Evet eğlendik, çok teşekkür ederim. Bir çok kişi de şehir dışına çıkmış sizin gibi.
    Öyle kalabalıktı ki, çok yakın olmamıza rağmen 2 saat önce evden çıktık. Etkinlik alanına varmak için çok uzun bir kuyrukta yürüdük. Şansımıza harika bir yerde durduk. Konser alanına girmenin imkanı yoktu ama her yere hoparlör koymuşlar, dinleyebildik. Saat 10.30pm'de havai fişek gösterisi başladı, yarım saat sürdü. Fişekler nehrin ortasında bir yerden mavnadan atıldı. Çok görkemliydi. İlk defa bu kadar güzelini izledim.
    Çok fazla fotoğraf ve video çektim. Bir tanesini paylaşayım. Durduğumuz yer kordon boyu olduğu için gökyüzünün suya yansıması da ayrı bir güzellik kattı.
    IMG_4638.jpeg

• @Serapp Muhtesem bır kare yakalamıssınız ! kıskanmadım desem yalan söylemiş olurdum.Neyse seneye dilerim bende iyi bir kare yakalamak için doğru yerde bulunurum.Bugün 4th july dan sonraki ilk iş günüydü tatilin keyfini çıkarmaya çalıştım yanıma bir o kar kaldı dedim kendi kendime bununla kendimi yetinmeye çalıştım,yoksa bugün yaptığım gibi yarında özellikle işyerindeki herkese ışıklar yüzünden homurdanmaya devam edecektim...
    Senin adına mutluyum..

Benzer Başlıklar

• 15
  • 14
  • 1
  • 132
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |