Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerikayla ilgili Netflix'te locked up diye bir program izledim. Eski bir suçlu , genç bir arkadaşa nasihat verirken " dövmelerden uzak dur" diye bir tavsiye verdi. (Locked Up : Hapishaneler de çekilen bir program )

    Amerika'da çoğu kişinin tabi ki dövmesi var . Bütün kolları bacakları dövme kaplı birisi için kötü bir imaj mı ? Etkisi nedir ? Amerikada ki İnsanları dövme ,piercing hakkındaki düşünceleri nelerdir ? Yaşayanların fikirlerini merak ediyorum.


  • Amerikaya gidemedim ama bu konu ile ilgil bir çok belgesel izledim, ayrıca işim gereği dünyanın birçok ülkesinden insan ile toplantılarda bulundum, görüşler hep bu dediğimi destekliyor.. Dövme eğer kuş, ağaç, böcek yada felsefik yazılar ise ve vücudun makul yerlerinde ise kimse rahatsız olmaz. Ama kalkıp alnınıa F... kelimesini yazdırı iseniz yada şakaklarınıza ve göz altlarınıza resimler, boynuz vb. şekiller yaptırı iseniz dikkat çeker.

    Amerika'da Japonya'da ve dünyanın bir çok ülkesinde dövme belirli etnik guruplara yada mafya guruplarına, çetelere üyeliğin sembolü olarak yapılır. İşte uzak durun denen dövmeler bunlardır.

    Hatta geçen belgeselde bir amerikalı polis siyahi bir genci yakaldığında, direk vücudunu araştırıyor ve çete dövmesi olup olmadığına bakıyordu.

    Birde bu konuda yaptığınız işte önemli, tasarımcı, sanatçı, mimar vb. işiniz var ise kimse takmaz ama ofis, banka vb. çalışanı iseniz abartılı dövme dikkat çeker.

    Yaşayanların tecrübe ve fikirlerini bende merak ediyorum açıkçası...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevermore Dövme ve piercing'e karşı tavırlar içinde söyledi:

    Amerikayla ilgili Netflix'te locked up diye bir program izledim. Eski bir suçlu , genç bir arkadaşa nasihat verirken " dövmelerden uzak dur" diye bir tavsiye verdi. (Locked Up : Hapishaneler de çekilen bir program )

    Amerika'da çoğu kişinin tabi ki dövmesi var . Bütün kolları bacakları dövme kaplı birisi için kötü bir imaj mı ? Etkisi nedir ? Amerikada ki İnsanları dövme ,piercing hakkındaki düşünceleri nelerdir ? Yaşayanların fikirlerini merak ediyorum.

    Yasal olarak insanlar dovme (tattoo) veya piercing'leri yuzunden (bu 'freedom of expression' olarak gorunuyor) bir ayrimciliga ya da siddete maruz kalamazlar. Lakin ise alinma ya da is arama sirasinda maalesef federal yasalar acik bir sekilde dovme veya piercing sahiplerini koruyamiyor. Eger isveren is icin uygun gormezse dovmeleri ya da piercing'lerinizi kapatacak sekilde is yapmanizi sizden isteyebiliyor.

    Su ozellikleriniz federal yasalara gore ise alinirken ayrimcilik yaratamaz:
    race, color, religion, sex (including gender identity, sexual orientation, and pregnancy), national origin, age (40 or older), disability or genetic information.

    Bunun disinda gunluk yasama yonelik yorum yapmak gerekirse, hem piercing hem de dovmeler cok cesitlik buyukluklerde, vucudun cesitli yerlerinde olabilirler. Dogal olarak disardan bakildiginda gorunmeyen veya cok kucuk olan dovme veya piercing'ler hicbir onyargiya neden olmayacaktir, ama gunumuzde hala tum vucudu kaplayan dovmeler ya da dil, burun vs. gibi yerlerde bulunan asiri sayida piercing'ler insanlarin size ise alinirken veya gunluk sosyal hayatta onyargi ile yaklasmasina neden olabilir. Bu nedenle "eger is icin en uygun aday dovme sahibiyse, onu ise alin" tarzinda kampanyalar vardi gecmiste benim de gordugum, insanlar bu onyargiyi yikmaya calisiyor. Ayrica birkac yil once New York'ta ayrica eyalet yasalariyla bu kisilerin ise alimlarda korunmasiyla ilgili bir caba okumustum ama su an google'da ararken bulamadim, herhalde yasalasmamis henuz bu inisiyatifler.

    Fakat ararken bazi istatistikler buldum, burada da paylasayim:

    • Tum Amerikalilarin %14'u , 26-40 yas arasindaki kisilerin ise yaklasik %40'i en az bir dovmeye sahipler.
    • Dovmeli insanlarin en yuksek yuzdeyle bulundugu is grubu "ordu", bunu "tarimcilik" alaninda calisanlar takip ediyor.
    • Bunun aksine en dusuk is grubu ise "hukumet" calisanlari.
    • Is verenlerin %76'si bir adayla is mulakati sirasinda bu kisinin tattoo veya piercing'i olmasinin karari olumsuz yonde etkileyebilecegini belirtmis.
    • Ama insanlarin %73'u gorunebilir yerlerde olan dovme ya da piercing'li birini ise alabilecegini belirtmis.
    • Tattoo ve piercing sahibi insanlarin sadece %4'u su an calistiklari is yerinde ayrimciliga ugradigini belirtmis.
    • En yuksek dovme ve piercing ayrimciligi istatistigine sahip eyaletler: South Carolina, Oklahoma ve Florida
    • En dovme ve piercing dostu eyaletler: California, Montana ve Colorado.

    kaynak


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

53
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum