Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    ABD'deki etnik koken haritasi soyle:

    Her county(eyalet bolgeleri)'deki cogunluk olan etnik topluluga (atalarinin etnik kokenine) gore renklendirme yapilmis:
    alt metni

    Bu da renklendirmeden bagimsiz olarak, referans olarak kullanabileceginiz eyaletlerin ismini gosteren harita:

    alt metni

    Peki ingilizce disinda evlerde en cok hangi dil konusuluyor?

    Turklerin en cok yasadiklari 5 eyalette, evde ingilizce disinda en cok konusulan diller soyle:

    New York

    1. 🇪🇸 (🇲🇽) Ispanyolca
    2. 🇨🇳 Cince
    3. 🇷🇺 Rusca

    California

    1. 🇪🇸 (🇲🇽) Ispanyolca
    2. 🇨🇳 Cince
    3. 🇵🇭 Filipince

    New Jersey

    1. 🇪🇸 (🇲🇽) Ispanyolca
    2. 🇨🇳 Cince
    3. 🇵🇭 Filipince

    Florida

    1. 🇪🇸 (🇲🇽) Ispanyolca
    2. 🇭🇹 Haitice
    3. 🇫🇷 Fransizca

    Texas

    1. 🇪🇸 (🇲🇽) Ispanyolca
    2. 🇻🇳 Vietnamca
    3. 🇨🇳 Cince

    En cok konusulan dil:

    Asagidaki haritadan da gorulebilecegi gibi Vermont, Maine, Hawaii ve Alaska eyaletleri disinda kalan yerlerde evlerde en cok konusulan dil Ispanyolca.
    alt metni

    Hangi renk hangi dili temsil ediyor?

    alt metni

    En cok konusulan ikinci dil:

    Cince, Vietnamca ve Almanca Ispanyolcadan sonra pek cok eyalette konusulan en yaygin diller.

    alt metni

    En cok konusulan ucuncu dil:

    alt metni

    Kaynak


  • Delete..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @googlegibiherif ABD'de ingilizce disinda en cok konusulan diller içinde söyledi:

    Houston icin soyluyorum verilen bilgiler tamamiyle dogru. Hergun ispanyolca ve vietnam ca duymaktan sikiliyor insan 😀

    Aynen oyle 😀 New York'ta da boyle bolgeler mevcut... Hispanik topluluklar yasadigi ve herkes ispanyolca konustugu icin ingilizce ogrenmeye gerek bile duymuyorlar 😀 Okula giden kucukler ingilizce biliyor ama geri kalanlari bilmiyorlar. Ingilizce ogrenmeden gunluk hayatta ABD'de rahat yasayabilecegin tek dil Ispanyolca...


  • Abd de insan dört gözle gerçek abd li birisini ariyor sağıma bakıyorum meksikalı soluma bakıyorum çekik biri 😃 Bulunduğum bölgede patronlar dışında tek tük abd li var . Gerisi hep meksikalı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redur47 ABD'de ingilizce disinda en cok konusulan diller içinde söyledi:

    Abd de insan dört gözle gerçek abd li birisini ariyor sağıma bakıyorum meksikalı soluma bakıyorum çekik biri 😃 Bulunduğum bölgede patronlar dışında tek tük abd li var . Gerisi hep meksikalı

    Evet, Hollywood filmlerinin etkisinden dolayi her yeri Avrupa kokenli beyaz Amerikali zannediyoruz 🙂 ama ABD'ye gelince gercekle karsilasiyorsunuz. ABD'deki county'lere gore cogunluk olan etnik koken haritasi soyle:

    alt metni

    Hatta konu basligi ile cok ilgili oldugundan, ilk post'a ekleyip konunun adini da degistireyim...


  • @crazycells Haklısınız gerçekten , Bazen bu durumdan dolayı Trump'a hak vermemek elde değil. Bilgisayar'ın mausunun sağ ve sol tık ne işe yaradığını bilmeyenlerle dolu 🙂 hepside ya laos lu ya meksikalı yada honduras lı


  • Beni en çok şaşırtan durum Almanlar oldu 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @takip ABD'deki etnik topluluklar ve en cok konusulan diller içinde söyledi:

    Beni en çok şaşırtan durum Almanlar oldu 🙂

    Unutmamak lazim ki, bu kisilerin cogu artik kendilerini Alman olarak adlandirmiyorlardir. Bu harita atalarinin kokenini gosteriyor.


  • Ilkokul 2’ye giden oglum sinifinda donem sonu projesi olarak passport day diye bir calisma yaptilar. Her cocuk bir stand acarak atalarinin geldigi ulkenin tanitimini yapti. 19 kisilik sinifta 11 irlanda, 2 kanada, 1 fransa, 1 almanya, 1 turkiye, 1 peru, 1 banglades, 1 hindistan vardi. Harita dogru 🙂 Northshore Massachusetts.


  • @sadriabi süpermiş tam birleşmiş milletler gibi. hiç amerikalı da yok 🙂 istanbulda gerçek istanbulluların olmaması gibi birşey bu :))


  • @damladav bence yanlis anliyorsunuz 🙂 Amerikan kokenli diye bir sey yok zaten. Tum Amerikalilar baska bir ulkeden gelmis. Amerikanin yerlisi bizim Turkecede Kizilderili diye bildigimiz native american'lar. Zaten Ali Cihan'in paylasimina bakarsaniz Amerikali diye bir koken mevcut degil.
    Ote yandan benim yasadigim New England bolgesi Latino ve Afro-American nufusun cok az oldugu ve nesiller once asimile olmus Irlandali ve Ingiliz kokenli amerikalilarin yasadigi bir yer. Yani burasi "as American as it can be!" olan bir yer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    en tepedeki haritada sari olan bolgeler "Amerikan Indian" olarak geciyor, o bolgelerde kizilderililer yani gercek Amerikalilar yasiyor.


  • Avrupa yuzyillar boyunca kendi icinde savasmis, 1. Ve 2. dunya savaslarindan sonra akillari baslarina gelmis, Avrupa birligini kurmuslar. Su an birlik sallantida olsa da avrupali ust kimligi olusmus, en azindan 100-150 yil oncesine gore ust kimlik konusunda cok mesafe katetmisler.

    300 yil once USA diye bir sey yokken, bu gun sadece amerika devleti degil Amerikali ust kimligi var. Kokenleri dunyanin her bir yerinden olsa da Amerikali kimligi agir basiyor. Resmen Amerikali diye bir millet doguyor, yeni neslin aidiyet duygusu dogup buyudukleri bu topraklara ait. En azindan bunun boyle oldugunu kendi cocuklarimda goruyorum.

    Avrupa ve amerika disindaki diger cografyadaysa bolundukce bolunuyoruz. Yuzyillardir icice yasamis milletler birbirine dusuyor. Ayni milletten olup da farkli dini inanclari olanlar birbirine dusman. ayni dinden olup da farkli mezhepi olanlar cami bombalayip birbirini olduruyor. Bu da yetmezmis gibi, ulkemizde oldugu gibi ayni mezhep icinde bile sadece bolunmusluk degil, farkliya karsi dusmanlik var.
    Sizce de cok aci degil mi, biz birbirimize dusman olup kuculdukce kuculuyoruz, amerika avrupa yoktan bir millet yaratiyor.


  • @crazycells Yine de yanlış hatırlamıyorsam bir dönem resmi dil Almanca olsun mu tartışması yaşanmış USA'a.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror ABD'deki etnik topluluklar ve en cok konusulan diller içinde söyledi:

    @crazycells Yine de yanlış hatırlamıyorsam bir dönem resmi dil Almanca olsun mu tartışması yaşanmış USA'a.

    o sanirim biraz efsane, su an bile bir resmi dili yok ABD'nin... Ingilizce genel kabul edilen dil olarak resmi islerde kullaniliyor ama degisik mahallelerde hukumet duyurulari yerel dillere gore yapiyor. New York'ta Ingilizce'nin yaninda cok fazla Ispanyolca ya da Cince resmi duyuru goruyorum...



  • @caglaror Konuyu merak edenler için bir bilgi bağlantısı ve bir video:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror evet; ozetle, ABD'nin resmi dili olmasi icin degil, resmi evraklarin diger dillerle beraber Almanca'ya da cevrilmesi fikri ortaya atilmis ve kabul edilmemis diyebiliriz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu da 1850 yilindan 2013 yilina kadar, eyalet eyalet en cok goc alinan ulkeleri gosteren bir gorsel.

    alt metni
    Hazirlayan: Pew Research Center

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu da yine yukaridaki haritanin bilgisine paralel olarak, yillar boyunca ABD'nin en cok goc aldigi ulkeleri gosteren harita...

    1820'lerden gunumuze hangi ulkeden kac kisi goc etmis?

    alt metni

    1820'lerden gunumuze goc edenler, toplam nufusun yuzde kacini olusturuyor?

    alt metni


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 1
  • 32
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

56
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum