Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    Yine bir yer beğenemedim forumda bizden sonra gelecek arkadaşlara faydalı olabilir belki diye 6 günümüzün özetini şöyle bırakayım :

    Yarın 1 hafta olacak ABD'ye geleli. Neler oldu neler bitti özetleyeyim.

    Perşembe günü ki herkes Smoky'yi merak ediyor onun da çok sersem olmadığı bir uçuşla önce İzmir'den İstanbul'a sonra oradan Houston'a uçtuk. "Smoky uyutuldu mu" hayır sadece 1 tablet emedur verdik yan etkisi sersemlik o da sersem oldu 🙂 İndiğinde de gayet enerjisi yerindeydi hatta İstanbul - Houston uçuşu sırasında yanında bir box daha vardı yani köpek arkadaşıyla uçtu. THY uçuşunda yemekler vasattı ama sorunsuz uçtuk.

    Houston'a indiğimizde sağolsun bizi Kadir Zora karşıladı ama bunun öncesinde pasaport kuyruğuna girdik elimizdeki green card zarfını ve pasaportlarımızı alan görevli parmak izi kamera gibi aşamalardan sonra kadın bir görevli eşliğinde bizi ayrı bir odaya yolladı ve oturmamızı istedi. Orada işlemimiz 10 dk kadar sürdü. Aslında havaalanındaki toplam işimiz 30 dk içinde bitti ama biz üzerimizde para olduğunu deklare etmek istediğimizi belirttik. Bu arada THY uçuşta bir form falan vermedi.

    Bunu söyleyince bizi gümrük bölümüne aldılar. Birimizin kalmasını diğerinin gidip valizleri almasını söylediler. Bir görevli eşliğinde valizleri, sörf malzemelerimizi ve Smoky'nin olduğu boxı aldım ve tekrar gümrük bölümüne geldim. Smoky'nin evraklarını incelemek istedi görevli "Perfect" dedi. Sonra valizler xrayden geçti açtırmadılar. Yanda bir görevliye gittik üzerimizdeki parayı beyan ettik "Türk parası var mı" dedi "Çok az dedim" hakkaten 20-30 lira kalmıştı TL olarak cebimde "Önemli değil" dedi. İmza attırdı o arada Smoky'ye su vermek için konuşuyorduk Gonca'yla anladı görevli "Kullanın tuvaleti su falan alabilirsiniz" dedi. Gonca da o işi halletti susamış biraz.

    Çıktık 5-10 dk sonra Kadir geldi koca bir arabayla 🙂 Bizim eşyalar güç bela sığdı. Hareket ettik. Gökhan'la birlikte gelmişler sohbet ede ede önce Gökhan'ı evine bıraktık sonra Kadir bizi otele bıraktı. Sabah buluşmak üzere sözleştik ayrıldık. Küp gibi uyumuşuz tabi.

    Jetlag sorunu yaşamadık sabah normal bir saatte uyandık. Kadirle haberleştik geldi aldı bizi otelden. Önce onun işyerine gittik Arabamızı ayarlamıştı onun yazı çizi sigorta vs işleri yapıldı alışverişimizi yaptık. Birlikte öğle yemeği yedikten sonra tekrar işyerine döndük ve o gün için son işimiz olan telefon hattına gittik. T-Mobile ön ödemeli hat aldık aylık 40 USD/Hat şeklinde sınırsız aldık. Görevli toplam 20 dolar daha ödersek 1 tane LG telefon vereceğini söyledi ayrıca 20 doları sonraki aya devredecekti. Öyle olunca aldık. Bir işimize yaramadı Türklük işte "Fazla olsun" beleş bulduk ya.

    Ertesi sabah arabanın lastiklerini değiştirme kararı aldım Kadir'e mesaj attım o da halledebileceğini söyledi. Ama önce banka işimiz vardı yine Kadir'in yönlendirmesiyle Bank of America'ya gittik Özlem hanım bizi Alex diye bir arkadaşa yönlendirdi hesaplar açıldı, paralar yatırıldı vs. İşimiz hızlıca halloldu. Alex da aslında Çinli falan sanıyoruz kendisine Alex diye bir isim bulmuş ama isim bulmak önemliymiş onu gördük biz de düşünmeye başladık açıkçası. Banka işlerimizi halettikten sonra kredi kartı başvurusu için 1 hafta sonraya randevulaşıp ayrıldık.

    Sonra arabanın lastikleri için Zora Motors'a gittik.. Kadir bize bir başka araba verdi yolladı gezmemiz için. Büyük bir alışveriş merkezi tavsiye etti. Gittik orada yemek yedik dolaştık biraz sonra döndüğümüzde yola hazırdık. Austin yoluna döküldük. Paralı yol kullanmadık az daha çevreyi öğrenelim diye. Geze geze 3 saatte falan geldik. Konaklayacağımız yerine Airbnb'den ayarlamıştık Pflugerville tarafındaydı. Geldik eve yerleştik. Ev sahibi UBER yapan bir arkadaştı yoktu evde akşam yemeği yedikten sonra uyku moduna geçtik.

    Austin'de uyanınca önceden yaptığımız liste doğrultusunda evlere bakma kararı aldık. Ancak günlerden pazar olduğu için hepsi açık değildi açık olanları biraz dolaştık. Genelde temmuzda boşalıyormuş evler biraz boşa dolaşmış olduk. Sonra Zilker Park'ı dolaştık biraz çok güzeldi. Downtown tarafına göz kırpmış olduk. Asıl ev bakma işini Pazartesi günü yaptık herhalde şehir içinde 70-80 mil yol yaptık ve birçok siteye baktık. Birkaç taneye düşürdük seçenekleri kararı bugüne bırakıp uyuduk.

    Bugün uyandıktan sonra önce Georgetown'a SSN ofisine gittik. Benim SSN numaram hazır, Gonca'nınki değildi benimkini kağıda yazdı verdi görevli. Goncanınki de 2 haftaya gelecekmiş. Evler arasında en istediğimiz evin verildiğini aynı sitede aynı stildeki bir başka evin de 20 Haziran'a hazır olacağını öğrenince vazgeçip 2.favorimize geçtik. Kağıt işlemleri yapıldı vs. Yarın da evi tutmayı halletme planındayız. Cuma tekrar Houston'a geçeceğiz banka işimiz var. Sonra da taşınma. Şimdilik 6 günümüz böyle geçti.

    Akşam saatlerinde de Travis Gölü'ne gittik orada gezilecek çok şey var ama zamanımız çok değildi ayrıca çok yorgunduk her gün 12-13 bin adım yürümüş oluyoruz 6 gündür böyle. Daha detaylı dolaşacak zaman var nasılsa. Bugün bir iş teklifi aldım Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak saatine 25 USD veriyorlarmış yarın önce bir telefonla görüşecek sonrasına bakacağız.

    Benzin ucuz kafamız karışık 🙂

    Sevgiler


  • @mhepekiz DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Ge

    Benzin ucuz deyip bizim de kafamızı karıştırıyorsun abi:)) Kolay gelsin. Sevgi bizden:))


  • @mhepekiz DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    şey var ama zamanımız çok değildi ayrıca çok yorgunduk her gün 12-13 bin adım yürümüş oluyoruz 6 gündür böyle. Daha detaylı dolaşacak zaman var nasılsa. Bugün bir iş teklifi aldım Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak saatine 25 USD veriyorlarmış yarın önce bir telefonla görüşecek sonrasına bakacağız.

    Öncelikle hayırlı olsun hocam. aylardır insanın aklını meşgul eden, "acaba nasıl olacak", "yolculuk nasıl geçecek", "ilk konaklamada sorun çıkar mı?", "banka, ssn, araba vs. işleri nasıl olacak" sorularının bir kısmı gitmiş oldu. ev tutulup yerleştikten sonra daha da rahatlamış, hafiflemiş olacaksınız sanırım. elbette sonra da başka mücadeleler başlayacak ancak bilinmezliklerden büyük oranda kurtulmuş olacaksınız.

    Kıymetli tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler. bizler için çok önemli, malum sizler de geçtiniz bu yollardan 🙂 hele de Austin'e yerleşmeyi düşünenler için paylaşımlarınızın iyi bir rehber olacağından şüphem yok.

    Umarım her şey dilediğiniz gibi olur. Yeni hayatınızda başarılar.


  • @mhepekiz yeni hayatınızda her şey gönlünüzce olsun.
    Ev kiralama hakkında en yeni bilgiler siz de.
    Ev kiralarken yaşamış olduğunuz zorluklar var mıydı?Apartment management ne tür belgeler istedi.Evinizin kirası,kiraya dahil olan faturalar,hizmetler hakkında bilgi vermeniz mümkün mü?

  • Yasaklı

    @ikizbabasi Merhaba. Austin'de çok fazla apartment imkanı var. Kredi skorumuz yalan olduğu için 1 kira depozito aldılar bizden bekliyorduk zaten normalde depozitolar 150-200 dolar ama dediği gibi kredi skoru ya da iş göstermeyince 1 kira istiyorlar. Bizim köpeğimiz de var o nedenle onun için de bir deposit ödememiz gerekiyor. Ayrıca kiraya ek olarak 15-20 dolar gibi bir para da ödüyoruz. Girdiğimiz apartman dairesinde çamaşır ve kurutma makinesi yok aylık 30 dolar karşılığında kiralıyorsunuz. Kesin olarak kiralama sigortası istiyorlar size verilecek bilgilerde aylık 25-30 dolar gibi paralar çıkacak yaptırmayın www.lemonade.com var oradan girin 100 bin USD sabit teminat dışındaki teminatlarınızı kısın mesela otomatik eşya teminatı geliyor 60000 usd yok ki öyle bir eşyanız 🙂 Eğer bunları da kısarsanız aylık 5-6 dolar ödersiniz kiracı sigortasına ki zorunlu bu. Sonrası elektrik ve gazı üzerinize almanız telefonla arayarak yapabiliyorsunuz ancak ben bugün konuşurken "SSN zorunlu" dediler. SSN çıkmadan yapılabilir mi bilmiyorum.. Benim SSN'im 6 günde geldi eşiminki yok mesela biz onun da avantajını kullanıyoruz. Yarın da kredi kartı başvurumuz var 🙂 Bakalım onaylanacak mı.. Başka sorularınız olursa cevap vermekten mutluluk duyarım deneyimim dahilinde


  • @saulgoodman ankara anlaşması nedir acaba?

  • Yasaklı

    Merhaba. Forum ilginç bir yer kopamıyorsun. Ve yazıyorsun buraya. Yazıyorum çünkü
    @crazycells i çok seviyorum.. (kendisinin her yaptığı doğru değil ama Türk cominitysine büyük katkı sağlıyor ve ayakta alkışlıyorum) Foruma yazma sebeplerim arasında onun Türk çocuklarının eğitiminde önemli görevler almasına yardım etmek. Forumu yaşatmak her Türk vatandaşının görevi olmalı ve Ali Cihan önderliğinde bu foruma değer katmalı.
    Dönelim konumuza.. bugün tam iki ay oldu geleli. ilk 15 gün taşındık, gezdik, eğlendik.. 15 gunun sonunda iş aramaya başladık. her gittiğimiz yer tamam oldu dedikten sonra aramadılar bile 🙂 özgüven yerlerde. Favor ve Instacart yapmaya başladım tabi. Bende acaip tedirginlik var. Geldik ne yapacağız. Kendim için değil. Kızım 18 aylık..
    instacarttan haftada 600 usd kazanmaya başladım. ama çok zor.. bu arada eşim Ece işe başladı. Primerose Akademilerden birinde öğretmen oldu. maaşı fena değil. her sabah onları okula bırakıyorum sonra instacart akşam 530 da alıyorum 10 a kadar instacart... nerdeyse gunde 150 mil. bu arada bir çok yerle de görüşüyorum. nasıl olduysa şans eseri birisiyle tanıştım ama gerçekten şans 🙂 Genel Müdür beni 1 günde işe aldı.. (nasıl tanıştığımızı utube kanalımda anlatacağım) Frisco da Honda Bayi. David McDavid Honda Of Frisco da araba satmaya başlıyorum Perşembe den itibaren..
    Ben kendimi kolay kurtardım ( deneme süresi var tam kurtaramadım :)) darısı başınıza. Gerçekten burada ilk işe girmek şans.. Neyse Dallas a gelirseniz burada araba satan bir dostunuz var artık. Geldiğinizde Ali Cihan ın mekanından geliyorum demeniz yeterli 🙂 Gelişmeler oldukça paylaşacağımm


  • @kivo Hayirli olsun yeni isiniz. Darisi benim basima. Basvurularimdan cok umutlu degilim ama ben de araligi hafif genislettim. US Navy'de bir ise bile basvurdum (sivil).
    @crazycells ile ilgili fikirlerinize katiliyorum 🙂

  • Yasaklı

    @caglaror bank of america da işim vardı. tabi ilk zamanlar call center dan anlamıyorum tercüman istedim. konferansa aldılar atlanta da bir abiyle tanıstım hala görüşüyoruz boa nın tercümanı. bana dedi ki sakın vazgeçme abd de işe girmek şans işi vazgeçersen kaybedersin dedi. kulağımdan çıkmaz o sözleri. gerçekten şans oldu bana. eminim sen de başaracaksın...


  • @kivo Sute dusen iki kurbaga olayi var ya durum aynen o. Daha once bahsetmistim, esim sayesinde buradaki TR comunitysi ile bir piknik yaptik. Genelde ailede babalar calisiyordu ama hepsi IT sektorunde. NVIDIA, Facebook, Google, Apple da ve adini unuttugum baska 1-2 buyuk firmada calisiyorlar. Number game diyorlar is basvurusuna. 100 basvurudan 3 geri donus ve 3 geri donusten 1 ise alim gibi bir oran. Hatta daha dusuk.
    Lyft yaparken karsi taraf azcik sohbeti acarsa (ben once atliyorum genelde "How was your day?" diye ) konular yine is bulmaya geliyor. Aynen benzer dusunuyoruz. Burasi biraz daha ucuz olaydi o iyi olurdu sadece.
    5 yil sonra bunlara guler gecer miyiz bilemem ama yeni gelenlere cok guzel bir tecrube almanagi ve klavuz olusturuyoruz. Bu beni cok mutlu ediyor.


  • bu başlık bence çok güzel olmuş. teşekkürler.

  • Yasaklı

    @caglaror yolun açık olsun hayallerine kavuşursun umarım en kısa zamanda


  • @kivo Yeni işin Hayırlı olsun. Her şey gönlünce olsun

  • Yasaklı

    @deathzombie çok teşekkürler kardeşim 🙏

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivo cok tesekkurler 🙂 bilmukabele...


  • @kivo kıvanç bey yeni işinize çok sevindim. Hayırlı olsun. Daha güzel günlere inşaallah 😊😊


  • @caglaror hocam Black Mirror dizisinin son sezonunda bir bolum var. Adam Uber soforu ve bir sirkette calisan kisiye ulasabilmek icin surekli sirketin onunden musteri aliyor.

    Izlerken aklima gelmisti aslinda iyi taktik. Dizide tabii amac farkli ama is kovalamak icin de cok mantikli geldi bana. Hangi sirkette calismak isteniyorsa o sirketin onunden musteri alip sohbet etmek. Mutlaka biseyler cikar diye dusunuyorum bu sekilde...


  • Merhabalar North Carolina Charlotte ye iş görüşmesi için davetiye aldım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirir misiniz?

  • ⭐⭐⭐

    @Only4you, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

    Merhabalar North Carolina Charlotte ye iş görüşmesi için davetiye aldım. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar bilgilendirir misiniz?

    Charlotte bölgesinde çalışıyorum. Varsa yardımcı olabileceğim bir konu, memnuniyetle.

    Ayrıca; NC eyaleti konusu


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum