Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Herkese merhaba, hemen hemen hepimizin bildiği üzere Türkiye ile Amerika arasında S-400 füzeleri üzerinden bir süredir gerginlik yaşanmakta, Amerika net bir duruş göstererek Türkiye'nin S-400 füzeleri almasını istemiyor, Türkiye ise hala S-400 füzelerini almaya sıcak bakıyor bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarından da görebiliyoruz. Sizce olurda Türkiye S-400 füzelerini alırsa bir yaptırım olur mu? Olursa nasıl bir yaptırım olur? Bu yaptırımlar 2020 green card şanslılarını etkiler mi? gibi düşüncelerimizi paylaşacabileceğimiz bir konu görmedim, umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır. Ali Cihan abi bir yanlışlık olduysa duruma göre beni uyarırsan sevinirim.:) @crazycells


  • Bu konu kimsenin ilgisini çekmedi galiba?:)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozn Ambargo uygulanan İran vatandaşları green card alabiliyorlar. Bence bu durumun DV sürecine bir etkisi olmaz.


  • @knnrn Ufak bir şeyde bile İranlıları eliyorlar diye biliyorum, umarım dediğiniz gibi etkilemez.


  • Amerika muhalifi olduğu ülkelerden genellikle göçmen alımını durdurmaz...

    Çünkü Amerika yi kuranların bazıları şeytan, başka dinden, suçlu, öteki, terörist vs diye adlandırılan buraya goctuler... Bu ülkenin kuruluş kodlarında bu var...

    Dün Vietnamlı bir komşumla konuştuk... 79dan beri burada bir çok Vietnamlı dan birisi... Mahalleleri var vs. vs. bir çoğu ülkesine donemiyor...

    Velhasıl...
    Teknik sorunlar olmadığı sürece Amerika bir sekilde isletir... Bir çok muhalif ülkede işletiyor zaten...

  • ⭐⭐⭐⭐

    Green Card lottery isteğe bağlı olarak sizin başvurduğunuz sistemdir. Başvuru esnasında yasaklı olan ülkeler bellidir. Yani ABD bu lottery'e yasaklı ülke iseniz zaten baştan itibaren bizim girmemiz imkansız olur. Bu durumu Ekim 2019 da göreceğiz.Gelelim Yasaklı ülke durumuna, ABD 'nin parlementer ve yürütme makamı verdiği kararda bu ülkenin ulusal güvenliği için tehdit diye anons etmesi gerekir. Bununla ilgili ABD nin herhangi bir yerinde veya bu ülkenin USA vatandaşlarına fiili bir Terör eylemi olması lazımdır. (Bu tip eyleme Düşmanca saldırı denir) . S-400 durumu kendi ülkemiz için farklı yorumlanabilir. Bu bir tercih meselesidir. Güvenlik uzmanlarınca istendiği gibi doğrudur yanlıştır tartışılabilir /yorumlanabilir. Ancak ABD bu durumu düşmanca saldırı olarak kabul edemez . Bu sistem SAVUNMA sistemidir. Sadece Düşmanca hareket olarak kabul edebilir. ABD savunması için istihbarati açıdan ihlal olarak görebilir. NATO açısından kesinlikle sıkıntı yaratabilir. Kısaca bu satın alım her iki taraf içinde bir çok yoruma tabidir. Konu uzun ve kısa zamanda çözülecek gibi değildir. Ülke çıkarları, diplomasiye ve para ekonomisine göre zemin oluşacaktır. Burada dikkat edilecek en önemli husus Green kart lotterye katılacak ülkeler listesini takip etmek gerekiyor.


  • pastör brunson krizinde vize yasağı geldi hatıralarsanız türkiyeye.neler etkilendi:göçmen olmayan vizeler)turist eğitim vb).Göçmen vizelere bir etkisi oldumu hayır.Bence şu sebepten etkilenmedi:Göçmen vize verirken abd aslında vatandaş seçiyor.ırka dayaynan bir devlet değil sonuçta beyaz anglosakson protestan çoğunluğa rağmen.goçmen vizeleri bu tür yaptıramlarda kullanmak aslında abd ye zarar verir lottary veya başka ne sebeple verilsin bu vizeler sonunda ucunda vatandaşlık var.abd ister düşük ister yuksek vasıflı olsun kendine yararlı insan kaynağını bu vizelerle oluşturup destekliyor.abd için tehdit oluşturan bir kisiyseniz zaten vize alamıyorsun.direk vermem derse lotary, yatırımcı, ustun yetenekli kisilere verilen vb vizelerle abd ye yonelecek kısıler baska ulkelere yonelir.lottary nın amacı abd nufusunu çeşitlendirmek abd ye yeteri kadar goc vermeyen ulkelerden bır şekilde ınsan getirip nufusun ceşitliliğini dengede tutmak.gocmen vizeleri engellemek bu çeşitliliğe zarar verir.

    ilave olarak,
    göçmen olmayan vizelerle gelenler sonuçta bir iş için gelip donen kışıler(bir arkadaşa bakıp cıkıcam okula gidicem ticaret vs )bunlar olmasada olur o işi hem siz yapmazsınız hem abd yapmaz birşey olmaz.çok uzatılmadığı suruce.zaten çokta uzamadı.


  • s400 yaptırımları caatsa çerçevesinde olucak bu yasa sadece yaptırım uygulanan kısı ve kurumlara yonelık şayet caatsa kapsamında buır faaliyet gostermıyorsanız sızı etkilemez.eğer boyle bır faalıyetinız varsa vıze yasağı mal varlığınızın dondurulması gıbı yaptırımlarla karşılabılrsınız kışısel olarak.https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-48365138 bence haberı dıkkatlı yavas yavas okuyun.kendı kısısel durumuza ve goruslerınıze gore değil kelıme kelıme ınceleyerek tarafsız karar vermeye çalışın.hala bır ıtırazınız varsa alıntı yapıp belırtın.bu haberden yada kanudan kısılere genel yaptırım çıkmaz.

    edit:trump tutup executive order çıkarır mı sanmıyorum.oyle bırşey yaparsa olur.buda caatsa kapsamında değil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @jinglebells S-400 Füzeleri içinde söyledi:

    caatsa

    REF EKSI SOZLUK -CAATSA
    CAATSA tam açılımı "countering america’s adversaries through sanctions act" yani "amerika'nın hasımlarıyla yaptırımlar yoluyla mücadele etme yasası".

    2017'de kabul edilen yasa çerçevesinde iran, rusya ve kuzey kore'ye yaptırımlar uygulandı.

    türkiye'nin de rusya'dan s-400 tedarik etmesi durumunda caatsa kapsamında yaptırımlara maruz kalabileceği bir kaç kez abd'li yetkiller tarafından belirtildi ama çok kesin bir dil kullanmadılar.


  • @redsat2000 S-400 Füzeleri içinde söyledi:

    @jinglebells S-400 Füzeleri içinde söyledi:

    caatsa

    REF EKSI SOZLUK -CAATSA
    CAATSA tam açılımı "countering america’s adversaries through sanctions act" yani "amerika'nın hasımlarıyla yaptırımlar yoluyla mücadele etme yasası".

    2017'de kabul edilen yasa çerçevesinde iran, rusya ve kuzey kore'ye yaptırımlar uygulandı.

    türkiye'nin de rusya'dan s-400 tedarik etmesi durumunda caatsa kapsamında yaptırımlara maruz kalabileceği bir kaç kez abd'li yetkiller tarafından belirtildi ama çok kesin bir dil kullanmadılar.

    @redsat2000 ancak bu yasa o ulkenın butun vatandaslarında değil sadece ılglı kısı ve kuruluşlara yaptırım ongoruyor.bir bankaya yaptırım uygulansa banka batsa ekonomı ekilenır benı etkıler ancak yaptırım uygulanan bankadır.ben değilim
    edit konsolosluk bana siz yaptırım listesindesiniz demez.bunu gerekçe gosterip red vermez


  • birileri paçası sıkışınca hepimiz aynı gemideyiz diyor ancak her ne hikmetse her koyun kendi bacağından asılıyor bu ulkede.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @jinglebells

    1. CAATSA ne olduğundan bahsetmişsisniz. Konunun açıklanması ve bir çok kişinin anlaması için refere açıklama verdim.
    2. Green card Lottery de yasaklı ülke listeleri mevcuttur. Bu ülke boyutunda sizi de etkiler. Yapılma yöntemi farklıdır. Siz Ülkenizi yazdığınız anda otomatikman sistem dışı kalır FAILED alırsınız. Ayrıca Tasvip etmesemde Green kart vereceğini tahahüt eden Bir çok taşeron firma reklamlarında önce size ülkenizi sorar ve eğer yasaklı değilseniz. KAZANDINIZ diye sizi tavlar.
    3. Esas sorun Sizin ülkeniz yasaklı ise ne yapacağınız ile ilgilidir. Bu durumda başka başvuru yöntemleri kullanılmak gerekir. Ancak NON ımmıgrant durumunda da sıkıntı olacağı kesindir.

  • @redsat2000 evet caatsa bahsettım.demek ki doğru bır şekilde anlamışsınız ve bende doğru bır şekilde anlatabilmişim.açıklama yapmız da iyi bir şey tabii.memnun oldum.

    green card lottaryde yasaklı ulke konusuna gelince bu konu yaptırım veya caatsa ile ilgili değil 2020 ÇEŞİTLİLİK GÖÇMEN VİZE KURASI YÖNERGESİ (DV-2020) de bu konu açıklanıyor şoyle
    Aşağıda bulunan ülkelerde doğmuş olan kişiler; bu ülkelerden son beş yıl içinde Amerika Birleşik Devletleri’ne toplam 50,000’den fazla göçmen gönderilmiş olması nedeniyle, DV-2020 programına katılmaya uygun değildirler: Bangladeş, Brezilya, Kanada, Çin (anakıta doğumlu), Kolombiya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Haiti, Hindistan, Jamaika, Meksika, Nijerya, Pakistan, Peru, Filipinler, Güney Kore, BirleşikKrallık(Kuzey İrlanda hariç) ve bağlı devletler ve Viyetnam. Hong Kong SAR, Macau SAR ve Tayvan’da doğanlar kuraya katılmaya uygundurlar.Bir önceki mali yıldan bu yana, programa katılmaya uygun ülkeler konusunda herhangi bir değişiklik yoktur. https://travel.state.gov/content/dam/visas/Diversity-Visa/DV-Instructions-Translations/DV-2020-Instructions-Translations/DV-2020_Turkish.pdf eğer abd baskanı somalı afganistan gibi ulkelerle ılgılı çıkardığı gibi executive order cıkarmazsa dv 2021 de turkiyeye yasak gelmesi yasa dışı caatsa buna yasal dayanak oluşturmuyor


  • bence turkiyede yaşaya yaşaya herşeyın en kotusunu dusunup ona gore pozısyon almaya calışıyoruz bence suan dv 2021 duyurusunu gormeden lottaryden red alıcaz yasaklı olucaz demek aslında sağlıklı bır dusunce değil.bende sahsen kendımı bazen çeşitli konularda boyle kaptırıyorum ama hıcbırsey olmuyor sade bana olan oluyo gerek yok endiseye .her şeyden once dv lottary nın kaldırılması ıle ilgili gerçek yasa tasarıları var abd baskanının beyanları var.panık yapıcaksak bunu ıcın yapalım.bunun icinde panıge gerek yok aslında.s400 bızı ekonomık ve askeri olarak etkıleyecek ıssızlık doların artısı ve enflasyon gıbı şeylerı tartışmak daha mantıklı.dv 2021 i kazansan dolar 10 tl-15 tl olsa parayı nerden bulucaz onu dusunmek tedbir almak daha mantıklı

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @knnrn S-400 Füzeleri içinde söyledi:

    @ozn Ambargo uygulanan İran vatandaşları green card alabiliyorlar. Bence bu durumun DV sürecine bir etkisi olmaz.

    Normalde sorun yoktu, ama Iran icin ozel bir "presidential proclamation" oldugundan su an icin gocmen vize basvurulari reddediliyor maalesef. Ama Trump doneminden sonra islemler eski haline donecektir diye dusunuyorum. Dolayisiyla ambargo devam edecek olsa da "Green Card" islemleri normale doner.

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/306/abd-de-yüksek-mahkeme-trump-ın-vize-yasağını-onayladı/13


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum