• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. jinglebells
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    J
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 8
    • İleti 270
    • En İyi 130
    • Tartışmalı 3
    • Gruplar 0

jinglebells

@jinglebells

211
    İtibar
    370
    Profil Görüntülemeleri
    270
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

jinglebells Takip etme Takip Et

jinglebells tarafından gönderilen en iyi iletiler

• Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

Mwakilishi  /  Haz 6, 2019  /  IMMIGRATION NEWS

US State Department to Require Passports to Enter the Green Card Lottery (Diversity Visa Program)

US State Department to Require Passports to Enter the Green Card Lottery (Diversity Visa Program)

The US Department of State will now require foreign nationals who enter the Diversity Visa program, also known as the Green Card Lottery, to have valid unexpired passports.

ABD Dışişleri Bakanlığı şimdi Yeşil Kart Çekilişi olarak da bilinen Çeşitlilik Vize programına giren yabancı vatandaşların geçerli ve süresi dolmamış pasaportlara sahip olmasını talep edecek.

5 Haziran Çarşamba günü Federal Register 'da yayınlanan bir belgede Dışişleri Bakanlığı, ana başvuru sahibinin vatandaşı olduğu ülkenin pasaport bilgilerini vermesi gerektiğini söyledi. Bu bilgiler: pasaport numarası, veren ülke ve pasaport son kullanma tarihini içerecektir. Giriş formunda listelenen aile üyelerinin ise başvuru sırasında pasaporta sahip olmaları gerekmeyecek (ancak daha önce olduğu gibi vize görüşmesi sırasında pasaportlara ihtiyaç duyacaklar).

Dışişleri Bakanlığı, yeni şartın her yıl Çeşitlilik Vize programı için yapılan önemli sayıda sahte girişimi engellemede zorunlu olduğunu, bazen suçlu işletmelerin bilgisi olmadan bireyler için girişler sunduğunu belirtti. “Yetkisiz şekilde başvuru yapan kişiler veya kuruluşlar, bu kişiler DV Programında seçilirse bu bireylerle iletişim kurup bilgileri saklayarak ödeme talep ediyorlardı.

Bakanlık, pasaport bilgisi talep etmenin üçüncü şahıslar tarafından yapılan sahte başvuruları azaltacağını söyledi.

Ayrıca yönetmeliğe yeni olan bir bölüm eklenerek başvuranlara “gerekli tüm bilgileri içermeyen ve talimatlara uymayan başvuruların diskalifiye edileceği” bildirilecek. Mevcut talimatlar, gerekli tüm bilgileri sağlamakta başarısız olan kişilerin diskalifiy olacağını açıkça belirtmiyor.

google translate ile çevirdim.bir ksımını kopyaladım.haber tarihi bugun.

edit:1 dolandırıcıkları onlemek için faydalı yol.

moderasyon editi: çevirinin anlaşılmasını kolaylaştıran bazı değişiklikler yapılmıştır.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • RE: DV2020 Kaybedenler Kulübü (Kulüp Üyelerine Özeldir)

Greencard çıkan düşünsün .nasıl işbulucam nerde yaşıycam.para nerdeee!!! bizim tuzumuz kuru.

edit: İşin şakası tabi.Çıkana allah kolaylık versin dolar 6,19 tl olmuş.girecekleri mülakata kadar kaça çıkar allah bilir.Çıkan keşke Greencard olsa sade.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • Dv lottery sonuçları (greencard) bekleme teknikleri

Geçen yıldan kalan iznim vardı 2 hafta izne çıktım.Tatildeyim 29 nisana kadar.Sonrasında ne kaldı 2gün çalış 1 mayıs çarşamba tatil 2-3-4 mayıs çalış 5-6 haftasonu tatil 7 pazartesi git işe eve gel sonuçlar hazır.(Not iznim 28 gün.12 gün gidiyor haftasonu yıllık izinden sayılmıyor.Gerisinide yazın kullanıcam ailesel işlerde vardı bu arada onlarıda hallettim)
      ilk mesaja ektir,
      Ben şöyle düşünüyorum sayısal loto çıkma ihtimali 14 milyonda bir tam kupon için 12 tl fiyatı vardı hatırladığım kadarıyla.Kazansak bile olmadı deyip çıkan topu tekrar atıp çekiyorlar.kaybediyorsun hetürlü.Bunda %1 de olsa kazanma ihtimalin var.Evli olanın ayrıca %1 kazanma ihtimalin daha var.14000 kat daha fazla greencard lotoyu tuturma ihtimalin.Üstelik bedava.Kesin çıkıcak diye düşünmeye başlarsak çıkmama ihtimalide %99 bu da kendini fazla kaptırmayı önler.

Siz nasıl bekliyorsunuz?

J
      jinglebells
    • kazanma hissi

Greencard çekilişini kazananları tebrik ederim.Kazandığınızda ne hissettiniz?Ne yaptınız?Şoka mı uğradınız sevinçten havalara mı uctunuz?

İlk cevap benden,

Ben greencard cekilişini kazandığımda havalara ucmadım tamam cıktı normal modundaydım.son zamanlarda zaten cıkmasını beklıyodum.Benım hayatımda hersey ust uste gelır zaten.ya hepsı bırden yada hıcbırsey yok.herseyın ust uste geldıgı bır donemdeydım.coronada var bırde yurtdısına gıtmem dıyen bır kızla evlenmek istiyorum.sanırım eksık olan bunlardı.tamam olunca greencard cıktı.yıllar suren bekleyıs sona erdı.
      bu bekleyıs bence bır sure sonra heyecanı olduruyor.ılk seferde cıksa turmayın benı durumu olurdu bende sanırım. Zamanla coşku filan kalmıyor daha dengelı hal alıyor belkı de daha sağlıklı.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • RE: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@muhtaradana belki acımasız olduğumu bile dusunebilirsin ama pasaport alıcak parası olmayan kısı amerikaya nasıl gider gidersede bir şekilde ne sıkıntılar çeker bence pasaport alamayan gitmesin zaten once kendi mali durumunu iyileştirsin zaten

J
      jinglebells
    • RE: DV2021 Sürecinde Açılan Diğer Davalar (Haziran 2021)

Nicholette Glazer tarafından 2 dava açılmıştı.Birisi Goodluck,rosales vs davalar benzeri olan Problem Consulate 2.0 (Tahoun) davası, diğeri Regulatory Challenge (bade) davası.Regulatory challenge davası yada mahkeme kayıtlarına gore Bade davası temelde hukumetın yaptığı duzenlemelerı covid19 tedbirleri ve elektronik imza yasası gibi duzenlemelere dayanarak hedef alan konsolosluğa gitmeden video konferans vb yontemlerle vize verilmesini savunan bir dava.Bugune kadar acılan butun dv davalarından farklı . Ben bu davaya yedek dava gozuyle bakarak gırmıstım.Hedeflediği şeye inanıyorum ve destekliyorum ancak goodluck,rosales vb bir dava olmadığı ıcın kaybetmek durumumuzu cıkmaza sokmuyor red edilen TRO talebiydı ve genelde cok nadır durumlarda verılıyor ve rededilmesı hosuma gıtmesede gerceklesmesı zaten kesın bırsey degıldı kabul edılseydı tabiki bu bızım ıcınde hatta diğer davalarda olanlar hatta davacı bile olmayanlar için surecte radikal degısıkler sağlayabılırdı.Tro talebinin turk hukukunda esı benzerı olduğunu sanmıyorum.Bilgi için https://www.law.cornell.edu/wex/temporary_restraining_order Burda yazandan cıkardığım sonuc zaten TRO TALEBİYLE iş gormek cok mumkun değil.İhtiyati tedbir kararı verilene kadar verilen ihtiyati tedbir kararı aslında. şuan mahkemeden bızımde hukukumuzda bulunan ihtiyati tedbir kararı taleb edilebilir bunun cıkması daha muhtemel hatta ihtiyati tedbir kararında bulunulsa ve bu talepte red edilse dahi bu dava genede kazanılabilir.Bir ihtiyati tedbir kararının rededilmesi yargıcın bu konuda acil karar verilmesine gerek olmadığını dusunmesınden kaynaklanmış olabılır tabi ki vize almamın gecikmesi hosuma gıtmiyor.Tahminim o ki yargıç vize alamadıkları ıcın hayati tehlikleri yok (olabilirdi her nekadar dv vizesi almasalarda afganistandaki tercumanlar ve aileleri icin boyle bir risk var keske davada bir iki afgan tercuman olsaydı kapsam dv vizeden genıs olsaydı sonuc farklı olurdu bence) veya amerikada gocmen vızesıne basvurup alamadığı ıcın deport edılme gibi bir ihtimalleride yok.Eğer son degerlendırmede davacıların haklı olduklarına verirsem yargıç olarak vericeğim emirlerle bu durumu duzeltırım dıye dusunuyor bana gore.(şayet amerikaya gocmen olmayan bir vizeyle gırseydik ve gocmen vizeye basvursaydık gocmen olmayan vizemiz iptal edilirdi ve gocmen vizemizde olmayacağından sınır dısı edilebilirdik.).Bade davası ıcın henuz surec bıtmıs değil ihtiyatlı bir iyimserlik gerekli.

Problem consulate2.0 yada mahkemede ki ismiyle tahoun davası bizim ıcın en önemli dava suanda pek bir gelisme yok rosales veya goodluck daha once sonuclanıcak muhtemelen ve orda ne karar cıkarsa bizede aynısı uygulanır diye dusunuyorum bir supriz olmazsa

suprize gelince ,

Çok fazla acılan dava var ve kongrede dv vizeleriyle ılgılı bekleyen yasa tasarısı var belki bu tasarı kabul edilirse davalar sonuclanmadan once butun davaların dustugunu gorebiliriz.Yargıclar yasal değısılıkler oldu sızın artık hakkınızın yanması mumkun değil iddalarınızın bir dayanağı yok gecikme covid kaynaklı deyip bir koseye cekilebilirler.

Bu gorusler tamamen şahsıma ait.herhangı bir resmı dayanağı olmayan tahminler katılan katılır,katılmayan katılmaz saygı duyarım.

Edit:Binlerce insanın mahkemeye basvurup vize alması hakimlerin bence hosuna gıtmiyor hatta washingtondakilerinde hosuna gıtmıyordur.Gecikmelerin sebebi bu olabılır.Bir supriz durumu kurtarır onlar acısından.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • RE: Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor

@lordbolton linkide buldum.https://www.interpol.int/How-we-work/Databases/Stolen-and-Lost-Travel-Documents-database

Stolen and Lost Travel Documents database

Stolen and Lost Travel Documents database

This database helps police to catch terrorists and criminals who often use fraudulent travel documents to cross borders.

J
      jinglebells
    • RE: ABD'ye TR'den Valiz içi Eşya Taşınması

ayrıca ornegın texasta elektrık turkıyedekı gıbı 50 hz frekansında degıl 60hz.bu cıhazlarınızı calıstırmanızı engelleyebılırde vaktınden once bozulmasınada sebep olabılır.cihazlarınızın etıketlerıne bakın 50-60hz yazmıyosa o cihazı turkıyede bırakın.https://en.wikipedia.org/wiki/North_American_power_transmission_grid

Yolculuk içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • RE: Sıhhi Tesisat Montaj ve Bakım Onarım elemanı olarak sponsor bulmak

@ümit tanımadığınız insanlardan size sponsor olmasını beklemeyin.sizi tanıyıp güvenen birileri varsa abd de yaşayan bir ihtimal sorun ,yoksa zor.araştırmaya devam edin gene ama çokda hayal kurmayın.bence turkiyede tanıdıklarınızdan borç isteyin abd ye gidince dolar kazanıcağınız için -sizin mesleğinizde iş bulmak zor olmayacaktır-.çalışır odersiniz. konsolosluk iş bulmakta zorluk yaşamayacağınız kanaatine varırsa sizi mali açıdan zorlamayabilir.sizin durumuzda sponsorluk tek yol değil şayet abd den bir iş teklifi alırsanız buda sponsorluk yerine geçer.iş başvurusu yapın internetten firma çalışma izni isterse greencard kazandığınızı belirtin.girişken olun gitmeden iş başvurusu yapmaktan çekinmeyin.şirketlerin yetkililerine ulaşmaya çalışın linkedin vs mail atıp durumunuzu anlatın bence olumlu sonuçlanıcaktır.başvuru şartı olarak çalışma izni istemelerine takılmayın kaybedeceğiniz birşey yok.
      ilaveten, iş teklifi alır abd ye giderseniz nereye gidicem ne yapıcam iş bulabilecek miyim gibi sorunlarınız olmaz.gittiğiniz gibi para kazanmaya başlıyabilirsiniz.ayrıca kimseyede minnet etmezsiniz.

Diğer Meslekler içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • RE: [Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

banada çıktı.Case number yuksek biraz sıra gelir mi bilmem.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      J
      jinglebells

jinglebells tarafından gönderilen son iletiler

• RE: DV2025 Sohbet Odası

reserve ...

J
      jinglebells
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

imkanı olanlar bulgaristandan 2 hafta içinde alabiliyor randevu

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      J
      jinglebells
    • RE: DV2024 Sohbet Odası

Dv lottary sitesi hakkında endişe etmeyin.eskisi gibi değil çok sıkıntı çıkarmaz.

J
      jinglebells

@zazozu aynen öyle zor.Aslında zorluğu yok kötü niyetle zorlaştırma var göçmenlere karşı demokrat dedikleriniz gizli trumpçı çıktı.Aynı şeyleri davalarda savunmaya devam ettiler.

J
      jinglebells

Sitede sonuç açıklama depremi oluyor galiba.Herşey bir anda ingilizce oldu yazdıklarım dahil

J
      jinglebells

Davalarla vize alanlar oldu arkadaşlar.Konsolos kararını dava etmek pek mümkün değil fakat ortada konsolos tarafından vize mülakatı yapılıp bu adama vize vermiyorum ben dediği bir durum yok.Sonuçta başvuru hakkım var @Hayri-Sozen .Umarım sizede çıkar.

J
      jinglebells

@Hayri-Sozen, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@jinglebells ne davasi duymadim. kovid yuzunden siralarin gelmedigini duydum bir tek.

Dv2021 başlıklarına bakın çok detaylı anlatıyor konuyu.Mülakat çağrısı yapılmadığı ve sıra gelmediği için hakların yanmaması için açıldı davalar.Sonuç yok tabi ki.

J
      jinglebells

@Hayri-Sozen, içinde söyledi: DV2024 Sohbet Odası

@jinglebells niye gitmediniz sira mi gelmedi?

Siz eski olayları duymadınız herhalde.Ben ve bir çok arkadaşımıza çıktı fakat ankara konsolosluğu mülakata çağırmadı.Açmış olduğumuz davalar var amerikada.Davalarda devam ediyor.

J
      jinglebells

dv2021 çekilişini kazandım.Çift dikiş yapabilecekmiyim acaba bu sene?

J
      jinglebells
    • RE: Amerikalı diplomat tarafından 10bin dolara pasaport satılması

görüntüler https://www.hurriyet.com.tr/gundem/istanbul-havalimaninda-sucustu-yakalandilar-pasaportunu-satan-abdli-diplomat-tutuklandi-41966095

Amerikan Vizeleri içinde yayımlandı
      J
      jinglebells