Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @roccorocco geçmiş olsun , ilk gelişte tandığı ve çevresi olmayanlar için 3 çok önemli ve sıkıntılı bir dönem iş tecrubesi ve geçmişine göre bu 6 ay bile olabilir. yerleşecek idare edecek yer bulmak , ehliyet, banka hesabı kredi kartı almak kredi skoru oluşturmak . Ve ABD de zaman çok daha hızlı geçiyor nedense , çünkü yerleşim çok dağınık ve yollarda zamanınız geçiyor.


  • @roccorocco inşaallah daha mutlu ve başarılı olacaksınız


  • @semavi Rocco hemde double rocco nickname li birinin evlenme gibi bir planinin oldugunu pek sanmiyorum 🙂

    @roccorocco Houston iyidir is imkanlari da var. Bence hic cekinmeden Houston u dusunebilirsin.


  • @roccorocco en kısa zamanda bu olumsuzlukları atlatmanı temenni ederim. Hatta bu, amiyane tabiri ile ilk şok, ilerisi için anlatacağın naif bir anı olarak kalır inşallah. Her şey gönlünce olsun.


  • @sefa tesekkurler guzel temenniler icin. 🙂


  • Bakın Steve Jops ne kadar güzel açıklamış;

    "Noktaları ileriye bakarak birleştiremezsiniz; onları sadece geriye baktığınızda birleştirebilirsiniz. Noktaların gelecekte bir şekilde birleşeceğine inanmanız gerekiyor. Bir şeye güvenmelisiniz – tanrıya, cesaretinize, kaderinize, hayata, karmaya, herhangi bir şeye. Bu yaklaşım beni hiçbir zaman yolda bırakmadığı gibi hayatımı da bütünüyle değiştirdi"


  • Bu durumu en kısa sürede atlatırsınız inşallah. Umudunuzu kaybetmeyin inanırsanız ilerisi için herşey sizin adınıza çok güzel olacaktır.


  • @roccorocco Sizin bu ruh halinizi bende yaşadım. Biz 2 yıllık bir eğitim programı için abd ye gitmiştik. Dönüş tarihimiz belli olduğu halde bu ruh hali beni de sarmıştı. İlk 3-4 ay özlemim hat safhaya ulaşmıştı. Ankara'da yaşayan arkadaşlar bilirler, işe gitmek için çok sayıda insanın kullandığı Konya yolu vardır ve sabahları berbat bir trafiği olur. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi ama ben Konya yolunu dahi özledim diyordum 🙂 Ancak yaşadığımız yerin güzelliklerini görmeye başladıkça bu ruh halim değişti. Çok da maddi sıkıntı yaşadık. Ama herşeye rağmen öyle bir aşamaya geçtim ki biz burada yaşamalıyız dedim. Eşim de zaten hep o düşünce de olduğu için dönüşte grencard başvurumuzu yaptık.
    Benim açımdan en büyük faktör ülkemizde yaşadığımız 'stres' oldu. Öyle bir stresin içerisinde yaşıyoruz ki bunu çocuklar yaşamasın düşüncesi hakim oldu. Elbette maddi sıkıntılar vs vs çok farklı sıkıntılar yaşanabilir. Ancak zamanla, sabırla ve güzel bir bakış açısıyla aşılacağına inanıyorum.


  • Herkesin kendince bir sebebi var gitmek için; egitim, yasam sartları, farklı imkanlar, deli cesareti 🙂 , hayaller vs vs. Bu yola giripte o kartı elinize almak aslında en kolayı. Buradan tası taragı toplayıp asıl oraya ilk yerlestiginizde , işte asıl cesaret işi o . @roccorocco ve digerleri bunu yapmıslar, ilk adımı atma cesaretini gostermişler, herseyi arkada bırakıp orada bir baslangıc yapmıslar. Baslamak bitirmenin yarısı derler, o ilk adımı atacak cesareti gosteren gerisini de getirir. Hayat bu, kendi ulkende de olsan basına baska sorunlar gelmeyecek mi, işsiz kalmayacak mısın, hasta olmayacak mısın, evde tek basına kalıp bir corba verenin olmayacak mı. Ha Turkiyede ha Amerikada bunların hepsi basımıza gelecek. Biraz sabır, biraz ozveri, biraz calısma ama ilk basta sabır gerek baslarda. Yeni hayat yeni duzen yeni insanlar, ilk kazıklar ilk mutluluklar ilk heyecanlar. Yaş ilerledikçe bazen daha zor geliyor işler ama isteyince herşey olur. Herşey gönlünüzce olsun.


  • başlamak gerek gerisi gerlir işte ilk adım çok onemli.

  • ⭐⭐⭐

    Türkiye gibi yaşamın her yönü ile çetin geçtiği biryerde başarmış kişiler olarak burada hayli hayli yaparsınız arkadaşlar. Tedirginlik hissediliyor haliyle özellikle ailelerde. Kimse özel değil. Kendinize güvenin ve gücünüzü, becerinizi bilin sonrası geliyor.
    Korkacak çekinecek hiçbir şey yok, emin olun.


  • @aayhann aynen katılıyorum


  • @roccorocco neler atlattın gidene kadar bunuda atlatırsın😀 amerikada yaşamayı tadan biri olarak başlarda bu ruh hali hemen hemen herkeste olan bir durum dediğiniz gibi dil, kültür şoku, şuanda iş kaygısı, tutunma kaygısı vs.. ancak ben tr ye geldikten sonra asıl şoku burda yaşadım desem yeridir😅 ve biz abd de yaşamalıyız diyenlerdenim, birkere insanlar mutlu ve zengin olma kaygısı değilde mutlu yaşama arzusu olan insanlar daha fazla. Yasaları burdan çok daha iyi işler durumda. Kazandığınız para değerli, ucuz, bu liste uzar gider.. İşiniz rayına oturdukça, çevre edinip beraber vakit geçirmekten hoşlandığınız insanlar oldukça kendinizi çok daha iyi hissedeceksinizdir💫


  • @bsk kesinlikle 🙂 çok doğru ifade etmişsiniz


  • @frozen bu konuda söylenecek anlatılacak o kadar çok şey varki, gitmenin darısı bizlere olsun diyelim🙏🏻🙂


  • Gidenlere gitmek yeni bir hayati kurmak isteyenlere selam olsun isallah guzel seyler olur . Ben korkuyorum iki defa gitmeme ragmen sanirim 🤒😢 bilmiyorum .

  • ⭐⭐

    Yurtdısında yaşamanın yan etkisinden kimse bahsetmemiş, ☺

    her ne kadar zor süreçler, kültür şoku gibi sıkıntılar yaşlanıp ülkeye geri kosulsa da belli bir müddet sonra özlüyorsunuz. nefes alamayıp tüm kalbinizle geri gitmek istiyorsunuz...

  • ⭐⭐⭐

    @hockeyumpire2 Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak içinde söyledi:

    Yurtdısında yaşamanın yan etkisinden kimse bahsetmemiş, ☺

    her ne kadar zor süreçler, kültür şoku gibi sıkıntılar yaşlanıp ülkeye geri kosulsa da belli bir müddet sonra özlüyorsunuz. nefes alamayıp tüm kalbinizle geri gitmek istiyorsunuz...

    Bu dediğinizi 2004’te ABD’den döndükten sonra 2017’ye kadar yaşadım @HockeyUmpire2
    Tekrar 2017’de geldim ABD’ye.


  • @hockeyumpire2 ve hemen greencard başvurusu yapıyorsunuz ☺


  • @bahakaba

    Ya lutfen yapma yani vatan donulur gibi durmuyor deme Turkiye su an eskiye nazaran her yonden daha iyi bir durumda ve kalkmis sen burda boyle konusuyorsun ,eski Turkiye bile 90 li yillarin sonundan baslayarak 2000 li yillarda ki haliyle benim buldugum gordugum Amerika dan her alanda bi gomlek daha kaliteli bir hayata sahipti ve bu makas su anda daha da acildi ve bana sunu diyeceksin eminim Amerika da araba,benzin,telefon,bilgisayar ucuz,Amerika gelismis bir ulke zengini cok uretimi cok her sey uretebiliyor savas ucagi uydu yapiyor uzaya cikiyor dunyanin her yerinde ordusu cirit atiyor her sey bolluk gecim derdi yok herkes is bulup calisabiliyor bababa...

    Butun bunlar disariya karsi nakis nakis islenen birer Amerikan propagandasi ve zaten bu propaganda kendi sozde Amerikan ruyasini dis dunyaya pompalayip durdu yakin gecmiste ama ne zaman 2001 oldu Amerika artik daha kendini dis,dunyaya oyle kokayca pazarlayamaz oldu dunya degisti Amerika degisemez oldu ve halen dususte.

    Burda hic bir sey degismiyor,ulke daha yeni ve modern olamiyor mevcut yapi aynen korunup sadece ufak tefek revize edilerek gunler,yillar kurtariliyor ve sozde Amerikan ruyasi zati biteli cok oldu aslinda...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum