Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler
-
@gallifrey bu bahsettiğiniz işlerin aylık olarak kazançlarından da bahsedebilir misiniz?
-
@lordbolton Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:
@gallifrey bu bahsettiğiniz işlerin aylık olarak kazançlarından da bahsedebilir misiniz?
Saydığım bütün bu işler saatlik ücret bazlı ve çoğunlukla part time oluyor. Teslimat işleri dışındakiler. Onlar çok değişken, net bir şey söylemek mümkün değil. Seattle şehir sınırları içinde saatlik minimum ücret 16 dolar. Haftalık kaç saat çalıştığınıza bağlı olarak ödeme alıyorsunuz.WA eyaletindeki diğer şehirlerin minimum ücretleri hakkında bilgim yok.
-
@gallifrey bu 16 dolar dediğiniz depo çalışanları sanırım.. aynen uberi biliyorum 5 dolar 8 dolar 30 dolar baya değişken ve belirsiz. bu depo çalışanları günlük kaç saat çalışıyorlar genel olarak eyalet bazlı söyleyebilirseniz?
-
@lordbolton Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:
@gallifrey bu 16 dolar dediğiniz depo çalışanları sanırım.. aynen uberi biliyorum 5 dolar 8 dolar 30 dolar baya değişken ve belirsiz. bu depo çalışanları günlük kaç saat çalışıyorlar genel olarak eyalet bazlı söyleyebilirseniz?
Sadece depo çalışanları değil, dünya çapında 500’den fazla çalışanı olan her firma minimum 16 ödemek zorunda. Ama tekrar söylüyorum bu Seattle şehri için geçerli, WA eyaleti için nasıl durum bilmiyorum. Part timelar yaklaşık haftada 20-25 saat çalışıyor.
-
@chemist Merhaba. örnek referans mektubu konusunda yardımcı olur musunuz. Çalıştığım yerler İngilizce hazırlayamıyorlar sen hazırla imzalarım diyor. Nasıl bir şey hazırlamak lazım örnek varsa paylaşırsanız sevinirim
-
-
-
Merhaba, ingilizce Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunuyum. Merkezi Kaliforniya'da olan Association for Play Therapy onaylı oyun terapisi eğitimi aldım. Şu an Türkiye'de oyun terapisi yapıyorum. Amerika'nın Mental Health konusunda politikası eyaletten eyalete değişiyor sanırım. O yüzden gittiğimde eğitimime nasıl devam edicem ve kendi mesleğimi yapmaya kaç yıl içerisinde başlayabilicem bilmiyorum. O süreçte bebek ve çocuk bakıcılığı yapmayı planlıyorum. Amerika'da bebek/çocuk bakanlarınız var mı? Koşullar, ücretler ve şartlar genel olarak nedir?
-
@znerus ben seattledayim buraya göre bilg vereyim. Saatlik ücretler genelde 18-22$ arası tecrübenize göre değişiyor. Full time ailede bulabilirsiniz part timeda. Size kalmış. Firmalara başvuru yapıyorsunuz onlar sizi ailelere yönlendiriyor. Ancak güvenilir referans sağlamanız ve cpr eğitimi almış olmanız vs bunlar önemli ayrıntılar. Bende psikoloğum ancak su an anaokulunda 4 yas öğretmenliği yapıyorum. Bunu da seçenekler arasına ekleyebilirsiniz. En azından psikoloji eğitiminiz kullanıp saatlik ücret talebinizi arttırabilirsiniz. Çünkü eğitimimiz ne olursa olsun burda geçmiş is tecrübeniz olmadıkça, başlangıç seviyesinde değerlendiriliyorsunuz.
-
@damladav cevabınız için teşekkür ederim. Anaokulunda çalışmak için ekstra bir eğitim almanız gerekti mi?
-
@znerus hayır. Çünkü su an anaogretmen değilim. Ama öyle bile olsaydim gerekmiyordu. Bu tarz işlerde deneyim daha on planda. Eğitimini almış olmanız size sadece Zaman kazandırıyor. Başka başlıklarda sureci yazmıştım. Eski mesajlarıma bakarak görebilirsiniz.
-
@damladav çok teşekkür ederim
️ -
@redsat2000 gibi Türkiye de inanılmaz bir CV olmasına rağmen amerika da iş bulamıyorsun. Şimdi bir video seyrettim. Özellikle 3:40 - 4:25 arasındaki örnek mesela sizin iş bulma da engelinizdir.
-
@ayvalik10 bu konuda haklı olabilirsin. İş görüşmelerinde veya yabancılarala ilk tanışmalarda Ugur ismini söylemekte veya yazmakta bayağı zorlanıyorlar. Ağırlıklı olara Ugar gibi bir kelime telefuz ediyorlar. İspanyol kökenli diller Hugo diye konuşuyorlar. Samimi olduğum arkadaşlar Lucky kullanmayı tercih ediyorlar.
Şimdi gelelim iş görüşmelerine . Görüşmeler çok haşin geçiyor. En son zamanlarda görüşme limitleri daha da sınır tanımaz hal aldı. Örneğin Yönetim üzerine Simulasyona tabi tutuldum. Algılama, sorun çözme ve senin verdiğin cevaplara göre şekillenen bir testdi. 2,5 saat sürdü. Çarşamba günü Unlü Avusturya firmasının USA daki ofisine Operasyon müdürlüğü için tele konferans şeklinde oldu. Katılanlar, Seattle , Avusturya , Canada ve Türkiyeden. 1,5 saat görüşme yapıldı. Bunun sonucunu bekliyorum.Olumlu olursa Anacortes diye bir yerde yaşamaya başlayacağım. Enteresan bir yer Balinalar var, doğal bir park alanı 17000 nüfuslu bir yer.
Devlet işleri ilgili işlerden dönüşler oldu. Çoğunlukla Üniversite Navy veya City 'de Yetkili Survoyor gibi resmi görevler .Birçok projeler hazırladım gönderdim kabul gördü. Son aşamada US Citizen olanlar seçildi.
Hep uçlarda yerler beni buluyor. Unalaska dan tutun Güney doğu sahillerine kadar iki uç arasında geziniyorum.
Geçenlerde hayatımın en enteresan işini yaptım. Trump'a hitaben ( White house ) durumumu anlatan samimi bir yazı kaleme aldım. 50 yaş üzeri yüksek kalifiye göçmenler hakkında ne düşündüğü hakkında Beyaz saray dan nazik bir cevap geldi. Mektubumun incelendiğini ve Başkan iletileceğini yazıyordu.
Bakalım Amerika beni nasıl kabul edecek. Ama bu gidişle Eğer vatandaşlığa geçebilirsem Senatoda görürseniz hiç şaşmayın. Göçmen iken bunu yapan birinin ilerideki durumu ne olur bilinmez.
-
@redsat2000 Suvari Bey cabanizi takdir ediyor ve genclere ornek olmasini diliyorum. ABD'de cabalayipta istedigini elde edemeyen yoktur diyorum bir adim ileriye goturerek.
"Uc noktalar beni buluyor" olayi biraz da bizim denizcilik sektoru ile alakali diye dusunuyorum
Normal kavrami maalesef bizim sektorde yok 
Daha once de size belirttigim gibi kisa bir sure icinde cok iyi yerlere tirmanacaginizdan suphem yok keza Amerika'da denizcilik sektorunde yetismis profesyonel acigi had safhada.
Mektup olayini bazi okuyan arkadaslar cok garipseyebilirler belki ama burada bu tip seyler cok olagan ve bir "vatandaslik hakki" olarak goruluyor. -Vatandasliga burada resident anlamini da katiyorum.- Iste tam da bu yuzden bu ulkede yasiyorum. Insana deger, kim olduguna bakmaksizin karsisindakini dikkate alma gibi medeni geleneklerden oturu. Tabii ki bir Iskandinav ulkesi kadar degil ama yine de Turkiye'nin maalesef cok ama cok onundeler bu konuda.
-
@filth_grinder kesinlikle katılıyorum iki hususa da Uç noktalar ve Vatandaşlık hakkı
-
Green card'ım posta ile elime ulaştığında insan enteresan bir duyguya kapılıyor. Acayip Yüksek korunurlu bir kart ve her tarafında sana ait bilgilerin olduğu bir çok ayrıntı var. Bir anlamda kendini buranın bir vatandaşı kadar özdeş düşünmeye başlıyorsun. En azından ben böyle hissettim. Bazılarınız kendi ülkene ayıp olmuyor mu diyebilir. Bunu bazen bir babanın oğullarına sevgisini hissettirmemesine benzetirim. Sevgisi vardır ama otoriter babadır. Bu durum ülkemizde bizim içinde hep öyle oldu. Ancak bu kartı aldığımda ben onun tam tersini hissettim. Doğru bir karar verdiğimi kendimce teyid ettim.
Zarfın arasından kart ile birlikte haklarımı anlatan bir broşür buldum. Broşür çok küçük ve içerisindeki bilgiler çok az ancak bir o kadar da anlamlı idi benim için. En önemli unsur bence VATANDAŞILIK HAKLARI idi. Permenant Residence de olsam kendi haklarımı arayacağım başka bir devlet baba bulmuştum kendimce . Şu an sadece birbirimizi tanıma aşamasındayız. Bakalım sevecek miyiz yada diğer devlet babayı özlüyecekmiyiz. Bunu zaman gösterecek.
-
@murattoirimazu, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler
Arkadaşlar selamlar, ekşi sözlükte gördüğüm bir şeyi burada paylaşmak istedim.
Upwardly Global
https://www.upwardlyglobal.org/Amerika'da profesyonel iş hayatına atılmak isteyen göçmen ve mültecilere destek olan ve kar amacı gütmeyen kuruluş. Sizinle sürekli iletişim halinde kalarak neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilendiriyorlar ayrıca özgeçmişinizi standartlara göre güncelliyor ve sizi yönlendiriyorlar.
Ekşi sözlük linki : https://eksisozluk.com/upwardly-global--5598869
Kayıt yaptırdık ve çok yardımcı oldular. Size ufak bir online eğitim veriyorlar ve nasıl CV hazırlamanız gerektiğini anlatıyorlar. (Yeni CV Linkedin de çok daha etkili oldu.) Daha önce işlere yerleştirdikleri insanlarla tanıştırıp iş fırsatları bulmanıza yardımcı oluyorlar. Henüz iş bulamadık ama daha ümitliyiz. Özel sektörde çalışan arkadaşlar için şiddetle tavsiye ederim.
Sana ayrıca teşekkürler
@murattoirimazu -
@ozancanan çok teşekkürler. CV, Cover page ve Görüşme ile ilgili USA standartlarına ilişkin bayağı bilgi öğrendim. İşin özü Her bir iş için ayrı CV ve Cover page hazırlamanız gerekiyor. İş Görüşmesin de de onlara göre performans gerekiyor. Siz UPWARDLY ile online mı görüştünüz yada ofislerine mi gittiniz. CV kontrolünü onlarla nasıl gerçekleştirdiniz?
-
@redsat2000 siteye kayıt olduktan sonra telefonla arayıp çok kısa bir görüşme yaptılar. Ardından benden birkaç evrak(Green card ve diploma) istediler. Bunları sadece programa uyup uymadığınızı teyit etmek amacıyla istiyorlar. Telefonla fotoğraflarını çekip gönderdim ama isterseniz ofislerine gidip orijinallerini göstermeniz de yeterli oluyor. Bu arada eşimin diploması Türkçe'ydi ama çevirmenize gerek yok, Türk çalışanlarımız var, onlar teyit edebilir dediler.
Ardından ingilizce seviyenizi ölçmek adına online bir ingilizce testine giriyorsunuz. Eğer ingilizceniz yeterli değil ise sanırım sizi bir kursa yönlendiriyorlar. Testten yeterli puan alırsanız Core Training programına başlıyorsunuz. Burada nasıl CV hazırlamanız gerektiğinden, iş görüşmesinde nasıl giyinip, nasıl konuşmanız gerektiğine kadar kapsamlı bir online eğitim veriyorlar. Ben biraz tembellik edip 4 günde tamamladım ama rahatlıkla 2 günde tamamlanabilir.
Bu eğitimlerin sonunda verilen eğitim ve CV formatına göre bir CV hazırlıyorsunuz. Sonrasında size bir danışman atıyorlar ve bu danışmanla bir görüşme organize ediyorlar. Danışmanla beraber CV'nizi inceleyip son şeklini veriyorsunuz. Aynı zamanda size nasıl iş aramanız gerektiğini, nasıl network oluşturmanız gerektiğini de kısaca anlatıyor. Bir de daha önce sizinle benzer işi yapan ve iş bulmasına yardımcı olduğu UPGLO mezunlarıyla tanıştırıp yardımcı oluyorlar. Örneğin beni daha önce Ralph Lauren'e yerleştirdiği birisiyle tanıştırdı ve o da bana referans olup CV'mi RL ile paylaştı.
Bu noktadan sonra gerisi size kalmış. Ben CV'min son şekliyle yeniden iş aramaya başladım ve eskiye nazaran gerçekten büyük bir fark oluştu. Şu an yeniden iş aramaya başlamamın ikinci haftası ve bu hafta 4.iş görüşmemi yapacağım.
Başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Başarılar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
37
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum