Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Amerika'da iş bulma kurumu gibi sirketlerden yararlanan varmı?


  • Telefonda ya da yüz yüze "job interview" yapan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilirler mi?
    Youtube'dan bir kaç video izledim ama bunlar genel bilgiler. Hangi soruları soruyorlar , vb., tavsiyeleriniz neler olur?


  • Arkadaşlar abiler merhaba yaşım 18 greencard çıkarsa amerikaya gidip garsonluk ve benzeri basit işler yapmayı düşünüyorum. İnternette pek çok sitede ilanlar var ancak güncel ve doğru mu emin olamıyorum. Sizin önerdiğiniz çıkarsa gözatabileceğim site öneriniz var mı?

    Birde greencardla gidip işe başvurabilir miyim? Yani swn göçmensin işe yaramazsın ve saire gibi tepkilerle karşılaşır mıyım?

    Açıkcası ne iş olursa yapmayı düşünüyorum hiç farketmez.


  • Bu tarz ilanları en güncel olarak craigslist de bulabilirsiniz.


  • ABD'de headhunters üzerinden iş görüşmesine giden ve iş bulan oldu mu? Süreç nasıl işliyor, merak etmekteyim.


  • @entelman ben bir cok recruiter ile gorusmeme ragmen bir turlu firma yetkilileri ile irtibata geciremediler. Belki de sansim o yonde idi ama is gorusmesi yaptigim (direkt olarak firma yetkilileri ile) tum firmalar benim aracisiz basvurularim sonucunda gerceklesti. En son gorusmemde ise ise alindim. Yani benim kisisel is bulma seruvenimde bir cok recruiter ile gorusme yapmis olmama ragmen tum is gorusmelerim kendi direkt basvurularim sonucu gerceklesti.

    Bu bir baska kisi icin farkli yonde gelisebilir ancak kendi adima direkt basvurularin daha etkili ve cabuk isledigini deneyimledim. (Yaklasik 5-6 firmanin HR ya da teknik mudurleri ile is gorusmesinde bulundum bu surecte)

    Ben sahsen Linkedin 'den eleman arayan firmalarin HR ya da operasyonel mudurlerini listeme ekleyerek ve onlara mesaj atarak ya da teelfonla arayarak is gorusmelerimi ayarladim. Israrci olmaktan cekinmeyin. San Francisco 'dan bir firmanin HR mudurunu aradigimda "direkt aradigim icin kusura bakmayin vs" derken adam bana "sorun yok ben direkt arayanlari daha cok severim" demisti. O anlamda biraz israrci olmak, kovalamak isverene tuttugunu koparan, insan iliskileri ve sosyal guveni kuvvetli imaji veriyor diye dusunuyorum. Nacizhane tavsiyem cekinmeyin kaldirin telefonu arayin, ya da e-mailini bulun mail atin ya da Linkedin'den ekleyin mesaja bogun. Bunu bir cok firmaya yaptiginizda mutlaka bir kac tanesinden donus alirsiniz goreceksiniz.


  • Merhabalar bende bilisim sektorunden biri olarak is tecrubelerimi paylasmak isterim. 6 aydir amerikadayim. Texasa a geldik direk olarak, 6 ay suresine is arayisim oldu. Burada ilk mulakatlar mutlaka direk telefon aramasi ile oluyor. Ozgecmisim Indeed, Glassdoor, ZipRecruiter, LinkedIn vs. gibi sitelerde is ariyor seklinde acikti. Buradan goren tum araci firmalar beni direk arayarak surada soyle bir is var sartlariniz nedir diyerek maas, tasinma masrafi, benefit isteyip istemedigimi soruyorlardi.

    Tabiki bu telefon gorusmeleri kolay gecmiyordu benim icin. Hem ingilizce cok akici degil hemde ingilizceniz cok iyi bile olsa aksan, konusma hizi, telefon kalitesi vs. gibi sebeplerden yarim yamalak gerceklesiyordu. Fakat her gorusme deneyim, tecrube ve kulak dolgunlugu olarak geri dondu. Yavas yavas ikinci asamalara gecmeye basladim bu da video konferans gorusmesi veya toplu telefon gorusmesi seklinde oluyor. Buralarda da anlasamama sorunu yuzunden cok kez geri donmediler. Fakat yine ayni sekilde bunlar bana deneyim, tecrube olarak geri dondu.

    Neredeyse 6 ay sonunde dun itibari ile is buldum. Bir ay once beni arayan bir araci firma ozgecmis ve bilgilerimi buyuk bir teknoliji firmasina gondermisti. Firma da ki projeden sorumlu kisi benimle gorusmek istemis. Kendisi ile randevulestik ve beni aradi, yaklasik 15 dakikalik bir gorusmemiz oldu. Gorusme sonunda beni takiminda gormek istedigini ve araci firmayi bilgiilendirerek gerekli islemleri baslatmalarini isteyecegini belirtti.

    Sonrasinda firma beni aradi ve evrak, imza, sartlarin uzerinden gecme surecleri oldu. Bu arada bu is oldugu gun ve ertesi gun 2-3 basvuruma daha olumlu donusler oldu.

    Yani demek istedigim emin olmamak ile birlikte, bir muddet usa tecrubenizin olup olmadigina, buranin tozunu yutmaniza bakiyor olabilirler, 6 ay sonunda benim konusma seklim, diksiyonum, aksanim daha duzelmis olabilir, ya da isin olacagi var ise oluyor 🙂 diyebiliriz. Gercekten emin degilim hangisinin etken olduguna, fakat umarim bu saatten sonra aksilik olmaz ise 2 haftaya is basi yapacagim. Caliscagim yer Morrisville, NC de Research Triangle Park isimli slikon vadisi benzeri bir yerleske.

    Umarim herkes gonlune gore en kisa surede is bulur, bu konuda yardimci olabilecegim bir sey olursa elimden geldigince yardimci olmaya calisirim.

    Herkese sevgiler.


  • @murattoirimazu hayırlı uğurlu olsun adınıza çok sevindim. Bende eğer çıkarsa wake county de yaşamak istiyorum. Triangle research park için doğunun silikon vadisi diyorlar, okullar mükemmel, evler ortalama fiyat vs. Oraya yerleştiğinizde bizimle Durham, Cary, Raleigh, Chapel hill hakkında görüşlerinizi paylaşırmısınız? Özellikle Apex ve Morrisville i çok merak ediyorum.


  • @deejake Tesekkur ederim, tabiki elimden geldigince gidince bilgi vermeye calisirim.


  • Washington'da az ingilizce ile yapılabilecek işler nelerdir sizce


  • @06mert Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

    Washington'da az ingilizce ile yapılabilecek işler nelerdir sizce

    Arabanız ve eyalet ehliyetiniz varsa Doordash, postmates, ubereats gibi teslimat uygulamaları ile teslimat yapabilirsiniz. Benim şu an yaptığım gibi retail mağazalarında reyon görevlisi olarak çalışabilirsiniz , marketlerde kasiyerlik yapabilirsiniz. Benim çalıştığım yerin depo kısmında çalışanlar erken saatlerde işe geliyor ve satılacak ürünleri kolilerden çıkartıp satışa hazırlıyorlar. Bu insanların çoğu ya hiç ingilizce bilmiyor ya da ancak bir kaç cümle konuşabiliyor. Çünkü zaten hiç diyalog kurmaları gerekmiyor çalışırken. Amazn ups gibi firmaların depolarında araç yükleme işlerinde çalışabilirsiniz..

  • ⭐⭐

    @gallifrey bu bahsettiğiniz işlerin aylık olarak kazançlarından da bahsedebilir misiniz?


  • @lordbolton Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

    @gallifrey bu bahsettiğiniz işlerin aylık olarak kazançlarından da bahsedebilir misiniz?

    Saydığım bütün bu işler saatlik ücret bazlı ve çoğunlukla part time oluyor. Teslimat işleri dışındakiler. Onlar çok değişken, net bir şey söylemek mümkün değil. Seattle şehir sınırları içinde saatlik minimum ücret 16 dolar. Haftalık kaç saat çalıştığınıza bağlı olarak ödeme alıyorsunuz.WA eyaletindeki diğer şehirlerin minimum ücretleri hakkında bilgim yok.

  • ⭐⭐

    @gallifrey bu 16 dolar dediğiniz depo çalışanları sanırım.. aynen uberi biliyorum 5 dolar 8 dolar 30 dolar baya değişken ve belirsiz. bu depo çalışanları günlük kaç saat çalışıyorlar genel olarak eyalet bazlı söyleyebilirseniz?


  • @lordbolton Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

    @gallifrey bu 16 dolar dediğiniz depo çalışanları sanırım.. aynen uberi biliyorum 5 dolar 8 dolar 30 dolar baya değişken ve belirsiz. bu depo çalışanları günlük kaç saat çalışıyorlar genel olarak eyalet bazlı söyleyebilirseniz?

    Sadece depo çalışanları değil, dünya çapında 500’den fazla çalışanı olan her firma minimum 16 ödemek zorunda. Ama tekrar söylüyorum bu Seattle şehri için geçerli, WA eyaleti için nasıl durum bilmiyorum. Part timelar yaklaşık haftada 20-25 saat çalışıyor.


  • @chemist Merhaba. örnek referans mektubu konusunda yardımcı olur musunuz. Çalıştığım yerler İngilizce hazırlayamıyorlar sen hazırla imzalarım diyor. Nasıl bir şey hazırlamak lazım örnek varsa paylaşırsanız sevinirim






  • Merhaba, ingilizce Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunuyum. Merkezi Kaliforniya'da olan Association for Play Therapy onaylı oyun terapisi eğitimi aldım. Şu an Türkiye'de oyun terapisi yapıyorum. Amerika'nın Mental Health konusunda politikası eyaletten eyalete değişiyor sanırım. O yüzden gittiğimde eğitimime nasıl devam edicem ve kendi mesleğimi yapmaya kaç yıl içerisinde başlayabilicem bilmiyorum. O süreçte bebek ve çocuk bakıcılığı yapmayı planlıyorum. Amerika'da bebek/çocuk bakanlarınız var mı? Koşullar, ücretler ve şartlar genel olarak nedir?


  • @znerus ben seattledayim buraya göre bilg vereyim. Saatlik ücretler genelde 18-22$ arası tecrübenize göre değişiyor. Full time ailede bulabilirsiniz part timeda. Size kalmış. Firmalara başvuru yapıyorsunuz onlar sizi ailelere yönlendiriyor. Ancak güvenilir referans sağlamanız ve cpr eğitimi almış olmanız vs bunlar önemli ayrıntılar. Bende psikoloğum ancak su an anaokulunda 4 yas öğretmenliği yapıyorum. Bunu da seçenekler arasına ekleyebilirsiniz. En azından psikoloji eğitiminiz kullanıp saatlik ücret talebinizi arttırabilirsiniz. Çünkü eğitimimiz ne olursa olsun burda geçmiş is tecrübeniz olmadıkça, başlangıç seviyesinde değerlendiriliyorsunuz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

102
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum