Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @damladav cevabınız için teşekkür ederim. Anaokulunda çalışmak için ekstra bir eğitim almanız gerekti mi?


  • @znerus hayır. Çünkü su an anaogretmen değilim. Ama öyle bile olsaydim gerekmiyordu. Bu tarz işlerde deneyim daha on planda. Eğitimini almış olmanız size sadece Zaman kazandırıyor. Başka başlıklarda sureci yazmıştım. Eski mesajlarıma bakarak görebilirsiniz.


  • @damladav çok teşekkür ederim ☺

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @redsat2000 gibi Türkiye de inanılmaz bir CV olmasına rağmen amerika da iş bulamıyorsun. Şimdi bir video seyrettim. Özellikle 3:40 - 4:25 arasındaki örnek mesela sizin iş bulma da engelinizdir.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 bu konuda haklı olabilirsin. İş görüşmelerinde veya yabancılarala ilk tanışmalarda Ugur ismini söylemekte veya yazmakta bayağı zorlanıyorlar. Ağırlıklı olara Ugar gibi bir kelime telefuz ediyorlar. İspanyol kökenli diller Hugo diye konuşuyorlar. Samimi olduğum arkadaşlar Lucky kullanmayı tercih ediyorlar.

    Şimdi gelelim iş görüşmelerine . Görüşmeler çok haşin geçiyor. En son zamanlarda görüşme limitleri daha da sınır tanımaz hal aldı. Örneğin Yönetim üzerine Simulasyona tabi tutuldum. Algılama, sorun çözme ve senin verdiğin cevaplara göre şekillenen bir testdi. 2,5 saat sürdü. Çarşamba günü Unlü Avusturya firmasının USA daki ofisine Operasyon müdürlüğü için tele konferans şeklinde oldu. Katılanlar, Seattle , Avusturya , Canada ve Türkiyeden. 1,5 saat görüşme yapıldı. Bunun sonucunu bekliyorum.Olumlu olursa Anacortes diye bir yerde yaşamaya başlayacağım. Enteresan bir yer Balinalar var, doğal bir park alanı 17000 nüfuslu bir yer.

    Devlet işleri ilgili işlerden dönüşler oldu. Çoğunlukla Üniversite Navy veya City 'de Yetkili Survoyor gibi resmi görevler .Birçok projeler hazırladım gönderdim kabul gördü. Son aşamada US Citizen olanlar seçildi.

    Hep uçlarda yerler beni buluyor. Unalaska dan tutun Güney doğu sahillerine kadar iki uç arasında geziniyorum.

    Geçenlerde hayatımın en enteresan işini yaptım. Trump'a hitaben ( White house ) durumumu anlatan samimi bir yazı kaleme aldım. 50 yaş üzeri yüksek kalifiye göçmenler hakkında ne düşündüğü hakkında Beyaz saray dan nazik bir cevap geldi. Mektubumun incelendiğini ve Başkan iletileceğini yazıyordu.

    Bakalım Amerika beni nasıl kabul edecek. Ama bu gidişle Eğer vatandaşlığa geçebilirsem Senatoda görürseniz hiç şaşmayın. Göçmen iken bunu yapan birinin ilerideki durumu ne olur bilinmez.


  • @redsat2000 Suvari Bey cabanizi takdir ediyor ve genclere ornek olmasini diliyorum. ABD'de cabalayipta istedigini elde edemeyen yoktur diyorum bir adim ileriye goturerek.

    "Uc noktalar beni buluyor" olayi biraz da bizim denizcilik sektoru ile alakali diye dusunuyorum 🙂 Normal kavrami maalesef bizim sektorde yok 🙂

    Daha once de size belirttigim gibi kisa bir sure icinde cok iyi yerlere tirmanacaginizdan suphem yok keza Amerika'da denizcilik sektorunde yetismis profesyonel acigi had safhada.

    Mektup olayini bazi okuyan arkadaslar cok garipseyebilirler belki ama burada bu tip seyler cok olagan ve bir "vatandaslik hakki" olarak goruluyor. -Vatandasliga burada resident anlamini da katiyorum.- Iste tam da bu yuzden bu ulkede yasiyorum. Insana deger, kim olduguna bakmaksizin karsisindakini dikkate alma gibi medeni geleneklerden oturu. Tabii ki bir Iskandinav ulkesi kadar degil ama yine de Turkiye'nin maalesef cok ama cok onundeler bu konuda.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @filth_grinder kesinlikle katılıyorum iki hususa da Uç noktalar ve Vatandaşlık hakkı

  • ⭐⭐⭐⭐

    Green card'ım posta ile elime ulaştığında insan enteresan bir duyguya kapılıyor. Acayip Yüksek korunurlu bir kart ve her tarafında sana ait bilgilerin olduğu bir çok ayrıntı var. Bir anlamda kendini buranın bir vatandaşı kadar özdeş düşünmeye başlıyorsun. En azından ben böyle hissettim. Bazılarınız kendi ülkene ayıp olmuyor mu diyebilir. Bunu bazen bir babanın oğullarına sevgisini hissettirmemesine benzetirim. Sevgisi vardır ama otoriter babadır. Bu durum ülkemizde bizim içinde hep öyle oldu. Ancak bu kartı aldığımda ben onun tam tersini hissettim. Doğru bir karar verdiğimi kendimce teyid ettim.

    Zarfın arasından kart ile birlikte haklarımı anlatan bir broşür buldum. Broşür çok küçük ve içerisindeki bilgiler çok az ancak bir o kadar da anlamlı idi benim için. En önemli unsur bence VATANDAŞILIK HAKLARI idi. Permenant Residence de olsam kendi haklarımı arayacağım başka bir devlet baba bulmuştum kendimce . Şu an sadece birbirimizi tanıma aşamasındayız. Bakalım sevecek miyiz yada diğer devlet babayı özlüyecekmiyiz. Bunu zaman gösterecek.


  • @murattoirimazu, içinde söyledi: Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler

    Arkadaşlar selamlar, ekşi sözlükte gördüğüm bir şeyi burada paylaşmak istedim.

    Upwardly Global

    Amerika'da profesyonel iş hayatına atılmak isteyen göçmen ve mültecilere destek olan ve kar amacı gütmeyen kuruluş. Sizinle sürekli iletişim halinde kalarak neler yapmanız gerektiği konusunda bilgilendiriyorlar ayrıca özgeçmişinizi standartlara göre güncelliyor ve sizi yönlendiriyorlar.

    Ekşi sözlük linki : https://eksisozluk.com/upwardly-global--5598869

    Kayıt yaptırdık ve çok yardımcı oldular. Size ufak bir online eğitim veriyorlar ve nasıl CV hazırlamanız gerektiğini anlatıyorlar. (Yeni CV Linkedin de çok daha etkili oldu.) Daha önce işlere yerleştirdikleri insanlarla tanıştırıp iş fırsatları bulmanıza yardımcı oluyorlar. Henüz iş bulamadık ama daha ümitliyiz. Özel sektörde çalışan arkadaşlar için şiddetle tavsiye ederim.

    Sana ayrıca teşekkürler 🙂 @murattoirimazu

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan çok teşekkürler. CV, Cover page ve Görüşme ile ilgili USA standartlarına ilişkin bayağı bilgi öğrendim. İşin özü Her bir iş için ayrı CV ve Cover page hazırlamanız gerekiyor. İş Görüşmesin de de onlara göre performans gerekiyor. Siz UPWARDLY ile online mı görüştünüz yada ofislerine mi gittiniz. CV kontrolünü onlarla nasıl gerçekleştirdiniz?


  • @redsat2000 siteye kayıt olduktan sonra telefonla arayıp çok kısa bir görüşme yaptılar. Ardından benden birkaç evrak(Green card ve diploma) istediler. Bunları sadece programa uyup uymadığınızı teyit etmek amacıyla istiyorlar. Telefonla fotoğraflarını çekip gönderdim ama isterseniz ofislerine gidip orijinallerini göstermeniz de yeterli oluyor. Bu arada eşimin diploması Türkçe'ydi ama çevirmenize gerek yok, Türk çalışanlarımız var, onlar teyit edebilir dediler.

    Ardından ingilizce seviyenizi ölçmek adına online bir ingilizce testine giriyorsunuz. Eğer ingilizceniz yeterli değil ise sanırım sizi bir kursa yönlendiriyorlar. Testten yeterli puan alırsanız Core Training programına başlıyorsunuz. Burada nasıl CV hazırlamanız gerektiğinden, iş görüşmesinde nasıl giyinip, nasıl konuşmanız gerektiğine kadar kapsamlı bir online eğitim veriyorlar. Ben biraz tembellik edip 4 günde tamamladım ama rahatlıkla 2 günde tamamlanabilir.

    Bu eğitimlerin sonunda verilen eğitim ve CV formatına göre bir CV hazırlıyorsunuz. Sonrasında size bir danışman atıyorlar ve bu danışmanla bir görüşme organize ediyorlar. Danışmanla beraber CV'nizi inceleyip son şeklini veriyorsunuz. Aynı zamanda size nasıl iş aramanız gerektiğini, nasıl network oluşturmanız gerektiğini de kısaca anlatıyor. Bir de daha önce sizinle benzer işi yapan ve iş bulmasına yardımcı olduğu UPGLO mezunlarıyla tanıştırıp yardımcı oluyorlar. Örneğin beni daha önce Ralph Lauren'e yerleştirdiği birisiyle tanıştırdı ve o da bana referans olup CV'mi RL ile paylaştı.

    Bu noktadan sonra gerisi size kalmış. Ben CV'min son şekliyle yeniden iş aramaya başladım ve eskiye nazaran gerçekten büyük bir fark oluştu. Şu an yeniden iş aramaya başlamamın ikinci haftası ve bu hafta 4.iş görüşmemi yapacağım.

    Başka sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım. Başarılar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Wardly Global üye oldum. ancak dublikasyon error verdi bende IT Departmanlarına yazdım bakalım yakında cevap gelir. Ancak Library çok işime yaradı özellikle CV başlık kısmına yapılan eklemeler ve Cover page konusunda . Cover Page konusunda eksiklerim vardı. Onların taktiği ile bir kaç tane iş başvurusu yaptım. Bakalım işe yarayacak mı göreceğim. Umarım en kısa zamanda iş bulursunuz.


  • @redsat2000 ben cover page hazırlamadım. Özellikle isteyen yerler olursa basit bir formatta yazıyorum. CV nin formatı ve kullandığınız kelimeler çok önemli. Anladığım kadarıyla Türkiye'den farklı olarak CV ler yapay zeka tarafından analiz edilip sadece yüksek puan alanlar insan kaynaklarının önüne gidiyor. Bu yüzden yapay zekayı geçebilecek formatta hazırlamanız çok önemli. Upglo sizi en uygun şekilde yönlendirecektir. Onun dışında yapabileceğim bir şey varsa yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐

    @redsat2000 nasıl güzel düşünceler, yazılar. Sizi takdir ediyorum. Ayrıca elinizden kurtulamayacagını düşünüyorum. Sizi Amerika kazandığı için cok sanslı. Geleceğiniz aydınlık olsun, hersey gönlünüzce olsun. Çok güzel bir örneksiniz 👏👏 yolunuz acık olsun

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 çok teşekkür ederim. Umarım benim gittiğim bu yolda bazıları için deniz feneri görevi görür.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @HockeyUmpire2 çok teşekkür ederim. Umarım benim gittiğim bu yolda bazıları için deniz feneri görevi görür.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ozancanan CV de hazırlanan formatta en önemli kısım experience ve daha da önemli husus skill dediğimiz anahtara kelime olan tecrübelerimiz. Bizden en büyük farkları CV ile Resume farklı yorumlamamız gerektiği. CV de 3-4 sayfa herşeyi yazdığımız özgeçmiş dökümantasyonu. Resume ise 1sayfalık ve başvuru yaptığınız işe yönelik sizin ne kadar o işe uygun olduğunuz bildiren anahtar kelime ve cümlelerden oluşuyor. Hedefi Resume yazdığınız objection kısmında açıklıyor ve ona göre Resume şekilllendiriyorsunuz.


  • @murattoirimazu Bu gonderinin altindan devam etsem daha dogru olacak sanirim.

    • Sayfalarindan form doldurdum.
    • Surece devam etmek icin uygunlugumu bildiren bir eposta aldim.

    Dear Caglar,

    This email is to confirm that Upwardly Global, a nonprofit that supports immigrant professionals seeking to enter the workforce in the U.S., has received your application to our free training program. Thank you for your interest!

    Upwardly Global carefully reviews each application to ensure that it meets the requirements for our program. We will reach out to you within 5 business days upon review of your application to let you know if you are eligible.

    Best Regards,

    Upwardly Global

    www.upwardlyglobal.org

    • Daha detayli ikinci bir eposta aldim. Calendly web uygulamasi uzerinden telefonla gorusme randevusu sectirtti.

    Dear Caglar,

    Thank you for your interest in becoming an Upwardly Global job seeker. Upwardly Global is a non-profit organization that works with skilled immigrants that meet our strict eligibility requirements, and I am an Onboarding Associate with Upwardly Global based in our Western Region.

    After carefully reviewing your application, I am writing to schedule a phone call with you to discuss the details of your application, determine whether you will be accepted into the training program, answer any questions you have, and share some additional information with you.

    As a necessary next step: Take a moment right now to click the link and pre-schedule this 20-30 minute phone call on my appointment calendar. You simply need to select one time slot within the next 5 business days. Please make a note of your chosen time, and plan to be ready for my call at that time.

    I strongly encourage you to schedule a time as soon as possible so that we can further evaluate your qualifications for our program, and you can begin preparing for the next steps of your U.S. job search. If you aren’t able to speak with us after 3 attempts to connect with you, your application will be declined.

    I look forward to speaking with you during this critical part of the Upwardly Global program.

    Best,

    Lhamo **

    Onboarding Associate

    Upwardly Global

    *******@upwardlyglobal.org

    www.upwardlyglobal.org

    • Aldigim randevu saati geldiginde (saniyesi saniyesine tam) telefonda bana eposta yazan kisiyle 10 dk gorustum. Son derece nazik ve basit sorularla konustular. Nereden geldim, ne zaman geldim, kimelrle geldim, yasal durumum nedir, meslegim neydi, burada ne yapmak istiyorum, denkligim var mi, is aradim mi, su an ne yapiyorum, ne yapmayi planliyorum, istekli miyim gibi konular. Bana 2 gun sonra bulusmak uzere bir bulusma epostasi yollacaklarini soylediler. San Francisco merkezli bir ofiste bulusma olacagini orada bana detayli sorular sorup aklimdaki her soruya yanit bulabilecegimi soyledi. Size uyar mi dedi. OK dedim. Cok yapici yaklasiyorlar.

    • Son adimda bahsi gecen randevu epostasini aldim. Adres ve saat var. SF merkezde.

    Hi Caglar,

    This email is a reminder that you have been scheduled to participate in an upcoming event with Upwardly Global:

    Orientation (In-Person) on 7/10/2019

    SF In Person Orientation 7/10/2019

    SF In Person Orientation 7/10/019

    Date: 7/10/2019 10:30 AM

    Time: 10:30 AM - 1:30 PM PST

    Location: San Francisco Office

    Address: 582 Market Street, ***, San Francisco, CA 94

    Room:

    During this Orientation session you will learn more about Upwardly Global's program and have the opportunity to ask questions. Complete attendance is required. Please remember to bring your Employment Authorization Document and your university documents for verification.

    You can also find helpful resources and get your questions answered in the Onboarding Support Community.

    We look forward to seeing you there!

    Best,

    Lhamo *******

    *****@upwardlyglobal.org

    Diger detaylari gelismeler oldukca buradan eklerim.


  • @caglaror Yeni gocmenlere tavsiyem bulunduklari/gitmek istedikleri eyalette hizmetleri varsa mutlaka erkenden basvursunlar. Burayi bizden iyi biliyorlar ve islerini iyi yapiyorlar. Zaman kaybetmeden destek almak en iyisi sanirim. Biz biraz gec kaldik. Cok cok super hiper gelismeler olmazsa Agustos'ta Austin'deyiz. Yok gelismeler olursa buraya direksiyonu kirmak zorunda kalacagim en azindan bir sure daha. Olmadi iki ev olacak git gel.

  • ⭐⭐

    @caglaror austine mi karar verdiniz ☺️ Hayırlı olsun. Neden 2 ev dediniz anlayamadım?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum