Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Sabitlendi İş Alanları ve Meslekler
514 169 83.3k 213

• @murattoirimazu hayırlı uğurlu olsun adınıza çok sevindim. Bende eğer çıkarsa wake county de yaşamak istiyorum. Triangle research park için doğunun silikon vadisi diyorlar, okullar mükemmel, evler ortalama fiyat vs. Oraya yerleştiğinizde bizimle Durham, Cary, Raleigh, Chapel hill hakkında görüşlerinizi paylaşırmısınız? Özellikle Apex ve Morrisville i çok merak ediyorum.

• @deejake Tesekkur ederim, tabiki elimden geldigince gidince bilgi vermeye calisirim.

• Washington'da az ingilizce ile yapılabilecek işler nelerdir sizce

• @06mert Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

Washington'da az ingilizce ile yapılabilecek işler nelerdir sizce

Arabanız ve eyalet ehliyetiniz varsa Doordash, postmates, ubereats gibi teslimat uygulamaları ile teslimat yapabilirsiniz. Benim şu an yaptığım gibi retail mağazalarında reyon görevlisi olarak çalışabilirsiniz , marketlerde kasiyerlik yapabilirsiniz. Benim çalıştığım yerin depo kısmında çalışanlar erken saatlerde işe geliyor ve satılacak ürünleri kolilerden çıkartıp satışa hazırlıyorlar. Bu insanların çoğu ya hiç ingilizce bilmiyor ya da ancak bir kaç cümle konuşabiliyor. Çünkü zaten hiç diyalog kurmaları gerekmiyor çalışırken. Amazn ups gibi firmaların depolarında araç yükleme işlerinde çalışabilirsiniz..

• ⭐⭐

@gallifrey bu bahsettiğiniz işlerin aylık olarak kazançlarından da bahsedebilir misiniz?

• @lordbolton Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

@gallifrey bu bahsettiğiniz işlerin aylık olarak kazançlarından da bahsedebilir misiniz?

Saydığım bütün bu işler saatlik ücret bazlı ve çoğunlukla part time oluyor. Teslimat işleri dışındakiler. Onlar çok değişken, net bir şey söylemek mümkün değil. Seattle şehir sınırları içinde saatlik minimum ücret 16 dolar. Haftalık kaç saat çalıştığınıza bağlı olarak ödeme alıyorsunuz.WA eyaletindeki diğer şehirlerin minimum ücretleri hakkında bilgim yok.

• ⭐⭐

@gallifrey bu 16 dolar dediğiniz depo çalışanları sanırım.. aynen uberi biliyorum 5 dolar 8 dolar 30 dolar baya değişken ve belirsiz. bu depo çalışanları günlük kaç saat çalışıyorlar genel olarak eyalet bazlı söyleyebilirseniz?

• @lordbolton Amerika'da Is Arama Sureci ve Tavsiyeler içinde söyledi:

@gallifrey bu 16 dolar dediğiniz depo çalışanları sanırım.. aynen uberi biliyorum 5 dolar 8 dolar 30 dolar baya değişken ve belirsiz. bu depo çalışanları günlük kaç saat çalışıyorlar genel olarak eyalet bazlı söyleyebilirseniz?

Sadece depo çalışanları değil, dünya çapında 500’den fazla çalışanı olan her firma minimum 16 ödemek zorunda. Ama tekrar söylüyorum bu Seattle şehri için geçerli, WA eyaleti için nasıl durum bilmiyorum. Part timelar yaklaşık haftada 20-25 saat çalışıyor.

• @chemist Merhaba. örnek referans mektubu konusunda yardımcı olur musunuz. Çalıştığım yerler İngilizce hazırlayamıyorlar sen hazırla imzalarım diyor. Nasıl bir şey hazırlamak lazım örnek varsa paylaşırsanız sevinirim

• Merhaba, ingilizce Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunuyum. Merkezi Kaliforniya'da olan Association for Play Therapy onaylı oyun terapisi eğitimi aldım. Şu an Türkiye'de oyun terapisi yapıyorum. Amerika'nın Mental Health konusunda politikası eyaletten eyalete değişiyor sanırım. O yüzden gittiğimde eğitimime nasıl devam edicem ve kendi mesleğimi yapmaya kaç yıl içerisinde başlayabilicem bilmiyorum. O süreçte bebek ve çocuk bakıcılığı yapmayı planlıyorum. Amerika'da bebek/çocuk bakanlarınız var mı? Koşullar, ücretler ve şartlar genel olarak nedir?

• @znerus ben seattledayim buraya göre bilg vereyim. Saatlik ücretler genelde 18-22$ arası tecrübenize göre değişiyor. Full time ailede bulabilirsiniz part timeda. Size kalmış. Firmalara başvuru yapıyorsunuz onlar sizi ailelere yönlendiriyor. Ancak güvenilir referans sağlamanız ve cpr eğitimi almış olmanız vs bunlar önemli ayrıntılar. Bende psikoloğum ancak su an anaokulunda 4 yas öğretmenliği yapıyorum. Bunu da seçenekler arasına ekleyebilirsiniz. En azından psikoloji eğitiminiz kullanıp saatlik ücret talebinizi arttırabilirsiniz. Çünkü eğitimimiz ne olursa olsun burda geçmiş is tecrübeniz olmadıkça, başlangıç seviyesinde değerlendiriliyorsunuz.

• @damladav cevabınız için teşekkür ederim. Anaokulunda çalışmak için ekstra bir eğitim almanız gerekti mi?

• @znerus hayır. Çünkü su an anaogretmen değilim. Ama öyle bile olsaydim gerekmiyordu. Bu tarz işlerde deneyim daha on planda. Eğitimini almış olmanız size sadece Zaman kazandırıyor. Başka başlıklarda sureci yazmıştım. Eski mesajlarıma bakarak görebilirsiniz.

• @damladav çok teşekkür ederim ☺️

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@redsat2000 gibi Türkiye de inanılmaz bir CV olmasına rağmen amerika da iş bulamıyorsun. Şimdi bir video seyrettim. Özellikle 3:40 - 4:25 arasındaki örnek mesela sizin iş bulma da engelinizdir.

https://www.youtube.com/watch?v=o3Hz3PCVqBs

• ⭐⭐⭐⭐

@ayvalik10 bu konuda haklı olabilirsin. İş görüşmelerinde veya yabancılarala ilk tanışmalarda Ugur ismini söylemekte veya yazmakta bayağı zorlanıyorlar. Ağırlıklı olara Ugar gibi bir kelime telefuz ediyorlar. İspanyol kökenli diller Hugo diye konuşuyorlar. Samimi olduğum arkadaşlar Lucky kullanmayı tercih ediyorlar.

Şimdi gelelim iş görüşmelerine . Görüşmeler çok haşin geçiyor. En son zamanlarda görüşme limitleri daha da sınır tanımaz hal aldı. Örneğin Yönetim üzerine Simulasyona tabi tutuldum. Algılama, sorun çözme ve senin verdiğin cevaplara göre şekillenen bir testdi. 2,5 saat sürdü. Çarşamba günü Unlü Avusturya firmasının USA daki ofisine Operasyon müdürlüğü için tele konferans şeklinde oldu. Katılanlar, Seattle , Avusturya , Canada ve Türkiyeden. 1,5 saat görüşme yapıldı. Bunun sonucunu bekliyorum.Olumlu olursa Anacortes diye bir yerde yaşamaya başlayacağım. Enteresan bir yer Balinalar var, doğal bir park alanı 17000 nüfuslu bir yer.

Devlet işleri ilgili işlerden dönüşler oldu. Çoğunlukla Üniversite Navy veya City 'de Yetkili Survoyor gibi resmi görevler .Birçok projeler hazırladım gönderdim kabul gördü. Son aşamada US Citizen olanlar seçildi.

Hep uçlarda yerler beni buluyor. Unalaska dan tutun Güney doğu sahillerine kadar iki uç arasında geziniyorum.

Geçenlerde hayatımın en enteresan işini yaptım. Trump'a hitaben ( White house ) durumumu anlatan samimi bir yazı kaleme aldım. 50 yaş üzeri yüksek kalifiye göçmenler hakkında ne düşündüğü hakkında Beyaz saray dan nazik bir cevap geldi. Mektubumun incelendiğini ve Başkan iletileceğini yazıyordu.

Bakalım Amerika beni nasıl kabul edecek. Ama bu gidişle Eğer vatandaşlığa geçebilirsem Senatoda görürseniz hiç şaşmayın. Göçmen iken bunu yapan birinin ilerideki durumu ne olur bilinmez.

• @redsat2000 Suvari Bey cabanizi takdir ediyor ve genclere ornek olmasini diliyorum. ABD'de cabalayipta istedigini elde edemeyen yoktur diyorum bir adim ileriye goturerek.

"Uc noktalar beni buluyor" olayi biraz da bizim denizcilik sektoru ile alakali diye dusunuyorum :) Normal kavrami maalesef bizim sektorde yok :)

Daha once de size belirttigim gibi kisa bir sure icinde cok iyi yerlere tirmanacaginizdan suphem yok keza Amerika'da denizcilik sektorunde yetismis profesyonel acigi had safhada.

Mektup olayini bazi okuyan arkadaslar cok garipseyebilirler belki ama burada bu tip seyler cok olagan ve bir "vatandaslik hakki" olarak goruluyor. -Vatandasliga burada resident anlamini da katiyorum.- Iste tam da bu yuzden bu ulkede yasiyorum. Insana deger, kim olduguna bakmaksizin karsisindakini dikkate alma gibi medeni geleneklerden oturu. Tabii ki bir Iskandinav ulkesi kadar degil ama yine de Turkiye'nin maalesef cok ama cok onundeler bu konuda.

• ⭐⭐⭐⭐

@filth_grinder kesinlikle katılıyorum iki hususa da Uç noktalar ve Vatandaşlık hakkı

Benzer Başlıklar

• Amerika’da beyaz yaka iş bulmak

İş Alanları ve Meslekler
    6
    20 Oy
    6 İleti
    1k Bakış
    B
    @begumm selamlar, ben de hep bunu merak ediyordum. Forumda genelde okuduğum tecrübeler hep uzun yıllar sektör tecrübesi olan kişilerdi. Kendi tecrübemle birlikte 30 yaşını geçmemiş, 2-3 senelik sektör tecrübesi ile de daha Amerika'ya gitmeden iş bulunabildiğini öğrendim. Tabi ki burada da bahsedildiği gibi SSN ve çalışma izni çok önemli :) Onun haricinde bana da diplomam vs. sorulmadı. Kendi iş tecrübemi karşı tarafa doğru bir şekilde aktararak Jr. pozisyonda kendi alanımda bir işe kabul aldım.
  • Amerika'da Gayrimenkul Danışmanlığı/Emlakçılık

İş Alanları ve Meslekler
    3
    1 Oy
    3 İleti
    729 Bakış
    travellethT
    @stiff, içinde söyledi: Amerika'da Gayrimenkul Danışmanlığı/Emlakçılık Şöyle güncel bir video var. https://www.youtube.com/watch?v=IpEwnm7F090 teşekkürler izliyorum..
  • Amerika'da Ticaret ile Uğraşmak

Taşındı İş Alanları ve Meslekler
    14
    1 Oy
    14 İleti
    3k Bakış
    T
    Soru cevapta kalmış başlık malesef. Ben de Türkiye’den tedarik edeceğim çarşaf, yastık kılıfı vs gibi tekstil ürünleri satmak istiyorum. Marshallsta vs gördüğüm havlu tekstil ürünleri hep Türkiye’den. Bir yerden başlamak istiyorum. Ticaret geçmişim yok en mantıklı nerden adım atabilirim?
  • İşe gitme mesafeleri

İş Alanları ve Meslekler
    34
    3 Oy
    34 İleti
    3k Bakış
    knnrnK
    @knnrn, içinde söyledi: İşe gitme mesafeleri 8.5 mil tek yön. Sabah 15 dakika, akşam 20 dakika. West University-Medical Center (Houston) Ekim ayından bu yana yine Texas Medical Center içinde farklı bir binada çalışıyorum. Mesafe 5.2 mil Gidiş (West University-Medical Center) sabah 6:30 civarında 15 dakika sabah 7:00 sonrasında 20-30 dakika Dönüş(Medical Center-West University) akşam 3:30'da 20 dakika akşam 4:30 sonrasında 20-30 dakika
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.1k