Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Texas
950 200 109.5k 168
  • ⭐⭐⭐

@caglaror Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

Bu gun esimle oturup Austin secenegini masaya yatirdik. Geleli 90 gunu gecti, hedef islerimize basvurmaya baslayali 1 ayi gecti. Haziran sonu hic bir sonuc alamazsak tasi taragi toplayip Austin/Houston/Dallas tarafina geliyoruz. Herkese selamlar :)

Şimdiden bol şanslar @caglaror
    Bu ülkede genellikle birden çok daha fazla seçeneğin olması cidden hoş. If/else diye liste bir hayli uzuyor:) Tek satırda bitmiyor genellikle

• @caglaror Austin'in güzel bir seçim olduğunu düşünüyorum. Eğer gc çıkarsa benim de önceliğim bu şehir olacak. Keep Austin Weird :)

• @semavi yeni yaşamınızda huzur bolluk bereket sizinle olsun. Hayırlısı olsun

• @semavi Kadir Bey; sizin videolarınızı 3-4 ay kadar önce keşfettim. Tam da adsl imizi kapattırırken bulduğum kanalınızdan fırsat bulduğumda 4-5 videonuzu izleyebilmiştim. Aklımda kaldığı kadarıyla sanki evinizin garajında başladığınız tamir, alım satım işlerinizi showroom a dönüştürdünüz. Şimdi gördüğüm yerin öncesinde arada bir yere daha taşındınız. Her biri ayrı ayrı hayırlı olsun. Ben bir kaç yıldır DV çekilişlerine düzenli katılıyorum. Bu forumun da facebook grubunda üyesiydim. Çekiliş yaklaşınca forumda neler oluyor diye de bir bakayım dedim. Eşim ve 12 yaşındaki kızımla başlangıç noktası olarak Houstonu seçme sebeplerimin bazıları iklim, denize yakınlık, konsolosluk, direkt uçuş, göçmen nüfus ve Türk nüfusun yoğunluğu oldu. Can Beyin, nasılgreencardaldım.com Mehmet beyin yazı ve videolarını takip ederek bu planımı pekiştirdim. Sizin başarılı iş grafiğiniz de gösteriyor ki çalışana her yerde ekmek var. İnsan beğeneceği yeri planlayıp ne yapacağını iyi biliyorsa orada mutlu olmaması için bir sebep yok. Gittiği yerde sürpriz olarak beğenmediği bir şey karşısına çıkarsa ondan uzak durması kafi. Biz 2006 da İstanbuldan radikal bir kararla Ankaraya taşındık. 2006-2011 yılları arasında ailem Türkiyede kaldı ve ben 4 ayrı ülkede iş sebebiyle bulundum. 2015 başında yine radikal bir kararla Bodruma taşındık. Aslında kararlara radikal diyorum ama biz Türkler bu gibi şeylere alışık olmadığımızdan. Yoksa iş ve yaşam alanını iyileştirme sebebiyle yer değiştirmek genlerimizde var. Ben saydığım sebeplerle eğer bu yıl GC çıkarsa, yada E2 vs gibi farklı bir yolla gelme imkanım olursa Houston başlangıç için tercih edeceğimiz ilk yer. Fakat (anlatılanlara göre) denizin keyifli olmaması, nem ve havanın netameli oluşu etkenler sebebi ile ve kızımın eğitiminde gelecekte yaptığımız planlara uygun olarak bir süre sonra San Diego ya yerleşmeyi planlıyoruz. Eşim ve olgunluk yaşımız konusunda kararsızlık yaşamayacağımız sebebiyle şanslı sayıyorum kendimi. Mümkün olursa Houstonda görüşmek üzere. Houston ve ya Usa konusunda olumsuz düşünenlere hiç kafa yormamanızı tavsiye ederim. Bazı insanlar çatışmalardan beslenip mutlu olur. Bile isteye karşıt görünmekten keyif alır. İşimize bakalım :)

• dün akşam uzun bi düşünme süresinin ardından nihayet biletlerimizi aldık. 21 Haziran günü Houston'a uçuyoruz. Ama nereye yerleşeceğimiz konusunda hala tam karar verebilmiş değiliz. Houston iş imkanları ile öne çıkarken, Austin sosyal imkanlar ile ön planda ve bir de Dallas opsiyonu mevcut. Sanırım gidip herşeyi yerli yerinde görmek, doğru karar vermemize yardımcı olacak.

• @sigmoidalmammal Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

dün akşam uzun bi düşünme süresinin ardından nihayet biletlerimizi aldık. 21 Haziran günü Houston'a uçuyoruz. Ama nereye yerleşeceğimiz konusunda hala tam karar verebilmiş değiliz. Houston iş imkanları ile öne çıkarken, Austin sosyal imkanlar ile ön planda ve bir de Dallas opsiyonu mevcut. Sanırım gidip herşeyi yerli yerinde görmek, doğru karar vermemize yardımcı olacak.

Hayırlı olsun. İş imkanları neredeyse orayı tercih etmekte elbette yarar var. Texas'da seçeneğiniz çok. Duruma göre sonradan da değişiklik yapabilirsiniz, karayoluyla birkaç saatte yeni şehrinize varırsınız.

• ⭐⭐

@caglaror Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

Bu gun esimle oturup Austin secenegini masaya yatirdik. Geleli 90 gunu gecti, hedef islerimize basvurmaya baslayali 1 ayi gecti. Haziran sonu hic bir sonuc alamazsak tasi taragi toplayip Austin/Houston/Dallas tarafina geliyoruz. Herkese selamlar :)

Umarım Haziran'a kadar orada gönlünüze göre bir iş bulursunuz, bulamazsanız da dert etmeyin. Austin'i de seveceğinizi düşünüyorum. Aradığınız alanda iş imkanları San Francisco kadar olmasa da burada da mevcut. Houston ve Dallas gibi opsiyonlarınız da olacak. Geçim maliyetleriniz Texas'da San Francisco'ya göre oldukça düşecektir. İyi bir karar olduğu kanısındayım. Hayırlı olsun sizin için.

• @mamma-mia merhaba kenan bey dediğiniz kişi. Sağlık sektöründe ne iş yapıyor.

• @esranboylu Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

@mamma-mia merhaba kenan bey dediğiniz kişi. Sağlık sektöründe ne iş yapıyor.

http://www.gocmenhemsire.com/

• Spring/Woodlands bölgeleri nasıl ? şehre uzak olduğunu gördüm orada yaşayanlar var mı ?

• Springde oturan arkadaşlar var ama her yere uzak. Evleri de çok ucuz sayılmaz. @berkergn13

• @berkergn13 Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

Spring/Woodlands bölgeleri nasıl ? şehre uzak olduğunu gördüm orada yaşayanlar var mı ?

Nasıl nereye karar verdiniz? gittiniz mi yerleşe bildiniz mi?

• @deathzombie hala araştırıyorum Houston olacak gibi temmuz ayı içinde

• @caglaror abi gittiniz mi Texas'a. Her şeyin hayırlısı olsun.

It sektörü için siz gibi büyüklerimize çok şey borçluyuz. Size her yer Silicon Valley

• @sefa :) Texas simdilik bekliyor. Bay Area secenegini zorluyoruz hala. Azim var bakalim ise yarayacak mi? Buyukler derken :)
    IT sektorunde buyuk kucuk kavramlari cok goreceli. Lifetime beginner olarak acikcasi oldukca kucuk goruyorum kendimi :)
    Ha yas olarak dersen (43) akil da yasta degil ki :)
    Ben olsam olsam cilginlikta ve cesarette oncu olabilirim. Bilgi ve tecrubeme bakmadan, ben yaparim diyerek atlayip dunyanin yazilim kafalarinin dolustugu yere gelmek cidden cesaret (baska bakis acisina gore de aptallik) isi.
    Isterseniz olur. Cok calismak, surekli ogrenme modunda kalmak ve israr etmek.
    Hepimize kolay gelsin.

• @caglaror Ne ara sildin yorumunu, keske silmeseydin :)

• @caglaror benim bakış açıma göre cesaret hatta rafine bir cesaret abi :) Elinden gelenin en iyisini yapacağını biliyorum. Azmin bana ilham veriyor. Benim silinen mesajımı kastediyorsan, sildiğim iletiyi tek postta birleştireyim dedim, flood olmasın diye. Yine de oldu galiba :)

• ⭐⭐

@caglaror abi hakkınızda hayırlısı olsun ama ben sizi austin yada dallas a daha cok yakıştırıyorum. Hem bizde gelecegiz ☺️

• @hockeyumpire2 Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım içinde söyledi:

@caglaror abi hakkınızda hayırlısı olsun ama ben sizi austin yada dallas a daha cok yakıştırıyorum. Hem bizde gelecegiz ☺️

Varya, eger Houston'a falan donmeye kalkarsaniz sinirdan iceri aldirtmayacagim sizleri :) :) :) Birde boyle autin yada dallasa yakistirmalar, Houstonu hor gormeler falan :)

Saka bir yana... Is imkani neredeyse oraya gidin arkadaslar... Amerikanin bir cok yerinde imkanlara ulasim es deger... Evden walmarta, orada home depota, arada bestbuya vs vs

Sahsen ben yer degistirmekten hic korkmuyorum. Iyi bir imkan ciksa rahatlikla yer degistiririm...

• @semavi burada Paso Tesla var sarmaz seni :)
    Yarin arac bakmaya cikacagim. Ford focus ile herhangi bir Lyft XL yapacak arac arasinda kaldim. Danismanlik istesem ?
    Ps: Eski video ve yazilarin hepsi izlendi, okundu :)

Benzer Başlıklar

• Houston'da Ev Kiralama ve Emlakçılar

Texas
    7
    0 Oy
    7 İleti
    962 Bakış
    Mustafa BayramM
    @evrentnrkl Hanımefendiyi Youtube daki videolarını izledim. Kendisiyle bir irtibata geçeyim. İlginiz için teşekkürler,
  • Houstonda araba ve oda kiralama ?

Texas
    15
    0 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    ayvalik10A
    @Aykut-Yankaya siteler bunlar ayrıca emlakçının bilgisini de yazıyorum apartmenthomeliving apartments https://www.youtube.com/@serrashawky
  • Texas yollarında hız limiti

Texas
    19
    4 Oy
    19 İleti
    4k Bakış
    meiloM
    @saulgoodman kesilikle katılıyorum kimse limitlerde gitmiyor. Hele otoyollarda 80inde altinda gidene korna çalacaklar nerdeyse
  • Texas, Austin

Texas
    642
    15 Oy
    642 İleti
    82k Bakış
    cptmuzafferC
    Merhaba, Yeni giriş yapacak ve Austin'e yerleşecek arkadaşlarıma tavsiye vermek istiyorum. 9 Temmuz 2025'te Austin Havalimanından giriş yaptık evraklarımızı teslim ettik girişte hiç bir problem olmadı. Sonrasında evrak tesliminden 90 gün geçmesine rağmen GreenCardlarımız elimize ulaşmadı uscis mail attı evraklarınız bize ulaşmadı eğer sarı dosya elinizdeyse bize posta gönderin değilse konsolosluğa teslim ettiğiniz evrakları randevu alıp bize getirmeniz gerekiyor diye. Bundan dolayı havalimanı CBP ofisine gittik durumu sorduk evraklarınız bizde ödenek yok gönderemiyoruz hükümet düştüğü için diye cevap aldık dedik ki bize verin dosyayı biz götürelim vermediler. sonra uscis ofisini aradık randevu almaya çalışıyoruz daha vermediler. Yani durum şöyle ki eğer Austin'e yerleşmeyi düşünüyorsanız böyle bir durum var. Houston veya başka bir sorunu olmayan havalimanından giriş yapmayı tercih edebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k