Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar, eyaletlerin altina bu basligi acmak uygun mu bilmiyorum ama baska yer de bulamadim.

    Esim DV2018 talihlisi, 11 Mart da konsolosluk gorusmemiz var. Hersey dusundugumuz gibi giderse Mayis ortalarinda Austin'e tasinmak istiyoruz.
    Austin'de karar kilmamizdaki nedenler;

    • Malum Texas avantajlari; vergi, ortalama yasam masraflarinin California'dan daha uygun olmasi :), gocmen nufusu yogunlugu,
    • Turkiye'deki buyuksehirlerin kargasasindan sonra nispeten kucuk bir sehir olmasi,
    • Genc nufus,
    • Buyuk bir universite barindirmasi(bana gore bir sehri yasanabilir kilan onemli etkenlerden, Eskisehir-Anadolu universitesi veya Odtu-Bilkent-Hacettepe-Ankara gibi, akli basinda genc nufusun varligi icin onemli bir etken),
    • Bilisim sektoru is imkanlari,
    • ABD'nin en hizli gelisen sehirlerinden biri olmasi,
    • Yesil alanlarin ve parklarin fazlaligi,
    • Sehir 'dunyanin canli muzik baskenti' olarak aniliyor, muzik ruhun gidasidir efenim,
    • Sicak bir iklime sahip olmasi vs
      Daha da uzayabilir sanirim bu liste.

    Forumdaki arastirmalarimda denk geldigim kadariyla Austin planlari yapan yalniz biz degiliz. Belki bu baslik altinda bir topluluk olusturarak, goc oncesi, hazirliklari, goc sirasinda ve sonrasinda birbirimize destek olabiliriz. Baskalari icin ayiracagimiz sadece 5 dakika onlar icin cok degerli olabilir.

    Kendimden ve esimden de bahsedeyim;
    Ben aslen jeoloji muhendisiyim(Hacettepe uni), GIS(cografi bilgi sistemleri) alaninda GIS Analyst olarak calismaktayim. Esim ziraat muhendisi(Ege Uni), satis muduru olarak calismakta. 1,5 yildir Ankara'da yasiyoruz oncesinde Izmir'deydik.

    Ben girizgahi yapmis olayim, basligin gidisatina gore neler yapabilcegimizi goruruz. (bu cikis anlamsiz gelebilir ama yazmadan edemedim)Umarim butun bu mevzunun nedenlerinden biri olan, cikarci, bencil, hosgoruden uzak, ahlaksiz, paraya tapan guruh bizi burada da ve hatta ABD'de de bulmaz


  • Küçük bir yer olduğunu dün bir youtuber'dan duydum. Texas'ın başkenti imiş 🙂 konuya takibe bnede alıyım.


  • Benimde radarımda ama pek fazla bilgi yok genelde Houston ile ilgili bilgi var tabi öncesinde kazanan şanslı kişilerden olmak lazım...


  • başvurdum sonucu bekliyorum.sıcak iklim olması güzel adanalıyım ben üşürüm


  • @tissi Selamlar,
    Yazdıklarınıza göre 2 aydır oradasınız. Gitmeden önceki araştırmalarınızla şimdiki gördüklerinizi anlatabilir misiniz? beklentilerinizi karşıladı mı Austin ?


  • @tissi merhaba. ben de ziraat mühendisi olarak ca ya geldim.o bölge de ki gözlemlerinizi ve iş alan hakkında konuşmak isterim


  • İstanbul'da bir arkadaş sohbetinde Austin'in tercih edilen bir göç şehri olduğu vb şeyler konusunda heyecanla verdiğim bilgileri "aynı Beylikdüzü gibi..." diyerek hevesimi kursağıma kilitleyen arkadaşımdan sonra tekrar umutlanmak istediğim bir şehir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Biz geçen yıl San Antonio ve Austin'e birkaç günlük bir gezi yapmıştık. Austin için "blue city in red state" derler, yani Texas'ın genelinden farklı olarak demokratlar çoğunluktadır. Ayrıca "California in Texas" da derler, yani şehirleşme ve yaşam tarzı olarak California'ya benzer. Bizim gözlemlerimiz de bu yönde oldu. Ayrıca şehrin içindeki ve çevresindeki ormanları ve doğal güzellikleri çok beğendik. Yazılımcılar için cennet olduğu söyleniyor. Benim alanım için aynı şeyi söylemek mümkün değil, sağlıkçılar için en iyi yer maalesef Houston. Ancak iyi bir iş bulursam düşünebilirim.


  • @toprock selam tekrar,
    acikcasi bekledigimden daha guzel bir sehir cikti Austin. Biraz daha sikici tek duze bir sehir bekliyordum ama aktivite anlaminda gayet iyi bir sehir cikti. Dogasinin bu kadar guzel oldugunu tahmin etmemistim. Yemyesil, heryer agaclik. nufusu dusundugumuzde (1 milyon civari ama yakin sehirlerle 2 milyon diyebiliriz sanirim) daha kucuk bir sehir bekliyor insan. ama avrupa gibi degil cok daha yayilmis bir sehircilik var, gayet buyuk bi sehir yani. Doga anlaminda tr den gelen bi insani memnun edecegine eminim.
    Dunyanin heryerinden insanlar var hintliler, uzak dogulular, avrupalilar vs. ciddi anlamda goc edilen bir sehir oldugunu gorebiliyorsun. Farkli insanlarin farkli kisiliklerini de gozlemliyorsun haliyle, yani her turlu insan da var. ama benim kafamdaki amerikadan cok daha guvenli bir sehir buldum burda. Kurallara baglilik anlaminda avrupalilar kadar disiplinli degiller. trafik kurallarina uyma anlaminda vs. nufus genc, ozellikle sehir merkezinde heryer ogrenci, herkes eglencesinde... Californiadan goc eden epey insan var, yasam maliyetleri icin tercih etmisler burayi.
    Is olanaklari konusunda bekledigimden daha acik bir sehir buldum. Tr deyken 100 civari is basvurusu yapmistim. Mail ile donen bir kac forma olmustu ama onlarda randevulastigimiz saatte aramadilar, buyuk ihtimal hala tr de oldugumu anlamadilar... buraya geldikten ve telefonumu aldiktan sonra yaptigim basvurulardan donus aldim gayet. Ingilizcemin iyi olmamasina ragmen gayet de 3. 4. asamalara kadar ilerlediigm isler oldu. Ing icin kaygilarin biraz yersiz oldugunu soyleyebilirim, bir sekilde derdinizi anlattiginizda isleriniz goruluyor. Avrupada arkadaslarimizin tecrubelerinden bildigim kadariyla yabancilara yaklasim cok daha kati, is durumlari soz konusu oldugunda. Sonucta hala beni kimse ise almadi ama turkiyede de issiz kaldigim donemler olmustu, burada cok daha fazla firmadan geri donus aldim. Is imkanlari oldukca genis.
    Havanin sicak olacagini biliyorduk ama Houstonda havalanindan ciktigimizda hissettigimiz o nem yok austinde. Kuru bir sicak var diyebilirim. Antalyadan biraz daha sicak ama daha az nemli gibi...
    Eksi bir nokta mi bilmiyorum ama, texaslilarin ciddi bir kismi asiri aksanli konusuyor, ozellikle diyaloga baslarken hic birsey anlamiyorum. diger eyaletlerden gocen insanlarla konusurken cok rahatim. Coloradodan birisi telefonla aradiginda 1 saat konusabiliyorken marketteki kasiyerin yuzume bakarak dediklerini hic anlamiyorum. Bu durumun zamanla duzelicegini umuyoruz tabi.
    Aklima gelenler simdilik bunlar ama spesifik sorulara daha kolay cevap verebilirim bu sekilde unuttugum, kacirdigim hususlar olabilir.
    @Ercan-Tekoglan merhaba, ziraat muhendisi icin is imkanlari kisitli diyebilirim. It sektorundekiler icin daha uygun bir sehir. Veya meslegine burada devam edemeyecekler icin, fiziksel islerle burada yasamak kolay gibi gorunuyor. yani bircok eyelate gore yine daha pahalidir ama , buradan daha ucuz olan yerlere gore cok daha keyifli olacaktir austinde yasamak.
    @FreeLander 🙂 Beylikduzunde yasamadim ama epey bir zaman gecirdim. beylikduzuyle austin arasinda baglanti kurabilecegim tek nokta orda da sokakta insan yok burda da. Burda derken downtown disinda. ama bu durum amerikanin tamaminda boyle, sehir merkezleri disinda...sehirlesme falan o kadar farkli ki kirk yil dusunsem austini beylikduzune benzetemem. 1 tane bile benzeyen bina veya yol bulamazsiniz yani.

    Yanliz simdi uzun da yazdik, bir konuya dikkat cekmek lazim. bunlar benim fikirlerim, herkesin yasam tarzi, beklentileri farkli olacaktir. Ben izmiri cok severdim mesela ama hic sevmeyen insanlar da tanidim. Benim bundan bir kac ay onceki durumumda olan arkadaslar, tasinacaklari sehri secerken cok iyi arastirmalilar, sadece bizim soylediklerimizle hareket etmemeliler tabiki. Oyle birsey olacagini da zannetmiyorum da insan yine de bunlari soyleyip boyle onemli bi kararda sorumluluk almak istemiyor.
    saygilar sevgiler herkese
    tolga


  • @tissi Detaylı geri dönüş için teşekkürler...
    Sadece Texas eyaleti, hemen hemen Türkiye kadar yüz ölçümüne sahip. İlk tercih edilen eyalet o kadar önemli ki doğru iş ve beklentilerini karşılamayan bir eyalete gittiğiniz zaman, başka bir eyalete hareket etmeniz pek mümkün değil. Austin'de mutlu olmayan birisi Houston, San Antonio ya da Dallas'a gidilebilir ama kalkıp ordan ben New Jersey'e gideyim birazda orada iş bakayım gibi bir düşünce çok zor gözüküyor (2578 km. Bu mesafe Ankara ile İsviçre arası mesafe kadar).

    Bakalım, benim mesleğim gereği ingilizceye çok iyi hakim olmam gerekiyor (bankacılık)
    İngilizceyi ilerletene kadar ya da herhangi bir bankada iş bulana kadar beklentilerimizi karşılayacak bir eyalet ve şehir tercihi için araştırma yapıyoruz.

    Sizlerin fikirleri ve yaşadığı tecrübeler bizler için çok kıymetli. Tekrar tekrar teşekkür ederim.


  • @tissi Tespitler ve bilgiler çok güzel. Sorabileceğimiz sorulara önceden cevap vermişsiniz. Austin ve Dallas da benim aklımda olan şehirlerden, ama tabi bu durum Texas seçersek geçerli. İlerleyen zamanlarda aklınıza gelen her konuda tecrübelerinizi bekliyoruz.
    Kolay gelsin.


  • @tissi 🙂 ben beylikdüzü benzetmesini sürekli göç alması ile eşleştirdim, yapılaşma açısında beylikdüzü eşsizdir malum :)))))


  • Selamlar @tissi , green kartınız Austin adresinize geldi sanırım. Paylaşımlarınızda göremedim. Ne kadar sürede elinize geçti acaba ? Sanırım küçük şehirlere daha çabuk geliyor.


  • @murat-taskin Selamlar,
    Yanlis bilgi vermek istemem bir kac gun hata olabilir soylediklerimde. gelir gelmez ev isini duzene soktuktan sonra ssn ofisinden numaramizi ogrendik, giris yaptiktan sanirim bir hafta sonra falan. yine 12. gunde falan da ssn kartlarimiz geldi.
    Green cardlar da havalaninda verdigimiz adrese giris yaptiktan 3 hafta sonra falan geldi. yani ilk ayimiz daha dolmamisti bekli 25-27 gun gibi bisey olmustur. cok sasirdik tabi geldigine.


  • 2 gun once Orlando geldigimde kullandigim taksi sofuru burayi onerdi bana hattta cok populer dedi.

    Nedir burayi cok cazip yapan.

    Bura ile ilgi daha fazla bilgi edinmem lazim acikcasi


  • GC'ımı aldıktan sonra en çok yerleşmeyi istediğim şehirlerin başında geliyor. Ama Houston'a kıyasla, iş imkanlarının biraz daha az oluşu beni düşündürüyor. İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla, Austin, TX eyaletinin en nezih en yaşanılabilir şehri.


  • @tissi
    Selamlar,
    Detayli ve gayet guzelce anlatmissiniz, tesekkurler. Benim de digital marketing alaninda 3-4 senelik tecrubem var, Austin secimi is bulma acisindan benim icin cok ta mantiksiz bir secim olmaz herhalde, degil mi?
    Halihazirda devamli cesitli kariyer sitelerinden basvuruyorum ama bir de sizin fikrinizi almak isterim.


  • Hocam havasi asiri bunalticiymis ama austinin houston un =))
    Ben chicago da biraz yogunlasmistim. Is imkanlari da en buyuk 3. Sehirmis zaten


  • @erglali selamlar,
    Digital marketing tum dunyada kabul goren cok populer bir alan. Yine spesifik tecrubeler de onemli tabi. burada yasayacaginiz rekabeti de unutmamak lazim. dunyanin en iyi digital marketingcileri buradalar ve coklar 🙂 bi de isin ilginci remote calisma olanaklari var. vs vs
    Eger hala tr deyseniz beklentiye girmenin bi anlami yok, ama dersinizi calisin mutlaka. Daha once de dedigim gibi; tr deyken 100 tane is basvurusu yaptim hicbirinden donus olmadi nerdeyse. Burda her hafta 2 3 yerle gorusuyorum. Size tavsiyem is gorusmelerine calisin, her ilan icin ayri senaryolar uretin kafanizdan. glassdoor diye bir kariyer sitesi var bilmeyen kalmasin. ordan ilgili sirketin ilgili pozisyonlar icin daha once yaptigi is gorusmelerinin orneklerini gorebilirsiniz, sorularina calisabilirsiniz. burada cok kiytirik/baslangic duzeyi pozisyonlar icin bile 4 5 asamali sureclerden geciyorsunuz. iyi hazirlanmak onemli.


  • @bekircanari burada hava gercekten cok sicak.35-42 arasi geziniyor en yuksek degerler. Sicakla arasi olmayan gelmesin diyebiliriz. ama sunu da soyleyelim burdaki yasam sekli biraz daha farkli. yani oyle beyogluna cikayim, istiklalde bir turlayim, tunele kadar ineyim gibi bir durum yok. duraga kadar bile yurumuyorsunuz, durak yok zira... tasinirken esyalar vs, buranin sicagi beni zorladi, onun disinda bir sorun yasamadim. Hafta basinda Houstondaydim nispeten serin bi hava vardi, sicaklik 30 32 civarindaydi, ama o kadar nemliydi ki acik havada vakit geciremedik. Chicago ise soguguyla unlu bildigim kadariyla.


Benzer Başlıklar

  • 3
  • 76
  • 34
  • 125
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

88
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum