Amerika'da ikinci el araba almak
-
@dustyblue Eger dusuk km de bulursan gercekten cok memnun eder. 2009dan sonra Obamaninda baskisiyla Amerikan arabalari daha iyi olmaya basladi ve yakit ekonomisine de yoneldiler. Kaldi ki tasarimlari ve kaliteleride fena degil artik bana gore...
Benimde baktigim araclardan bir tanesi...
Tanidik tamirci yoksa, arabalarla cok hasir nesir degilseniz dusuk km yuksek model....
-
@asilcenk Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@semavi Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@asilcenk Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
@sadriabi demek ki Amerikan arabasında kalite ve servis olarak bir problem yok, sadece yerli olması ise sorun o zaman benim için sıkıntı yok :)
Daha dün e-bay'dan Camaro ve Challenger bakıyordum... Neyse şu GC görüşmemiz olsun, vizemizi alıp oralara bir göçelimde tek derdimiz hangi arabaya bineceğimiz olsun inşallah :)
Listemde olan amerikan arabalari bunlar.... Ama oncelik charger :)
Ufak ufakta eski bir amerikan arabasi da kovaliyorum... Soyle yaylana yaylana gidenlerden :)
Birde bu arabalari o kadar cok goruyorsun ki bir sure sonra insan alisiyor ve anca ozel versiyonlarina hayranlik duyabiliyor hellcat gibi...
yoksa her yer camaro mustang challenger Houston'da...
E-bayde callaway camaro gördüm, çok güzel ama fiyat ikiye katlıyor :) Hellcat şimdilik gereksiz pahalı ama SS'ler yada ZL1'lerde gayet güzel duruyor. Ama ilk önce vizeye onayı alıp göçmemiz lazım :)
Nissan tutulmuyor mu Amerikada? Oda Japon ama çok konuşulmuyor nedense. ben Türkiyede Qashqai ve Juke'tan çok memnunum.
Gayet fazla var nissan...
Toyota 1 (Lexus, scion)
Nissan 2 (Infiniti)
Honda 3 (Acura)
Mazda 4
Subaru 5diye gidiyor siralama...
-
@greenleo Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
çok yönlü araç iyidir. Uber olur, iş yaparsın , aile ile rahat gezersin, kamp için olur. Nakitede tahminimce güzel indirim olur. Gidersem tercihimi bu araçtan yana yaparım :)
https://www.cargurus.com/Cars/inventorylisting/viewDetailsFilterViewInventoryListing.action?sourceContext=carGurusHomePage_false_0&entitySelectingHelper.selectedEntity=d653&zip=33472#listing=170042938Caravanlarin bir avantaji su... Gordugunuz tum koltuklar zemini icine giriyor... Yani atabayi aninda vana donusturebiliyorsunuz koltuk sokmeden...
Koltuklar disaridaykende ayak altinda devasa saklama gozleri ve bagajda ise cok yarayan devasa bir cukur olusuyor :)
-
@takip Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Burada dilim hep şanzımandan yandı. Arabada bende şanzıman fobisi oluştu o derece. Gidersem şanzımanı sıkantı yaratmayan her arabaya okeyim abi.
Sanziman tamamen sans isi... Eski sahibinin kullanimida onemli... Asil sorun ise ne zaman yolda birakacagi belli olmayabiliyor...
-
@semavi amerikadaki ustalar nasıl bizim türkler gibimi pahalı olduğunu biliyorumda arızayı hemen çözüyorlarmı yoksa en ufak hataya bile arabayı yatırıyorlarmı ? mesela baskı balatayı ne kadar sürede kaça değişirler aşağı yukarı ?
-
@takip
Baski balata degistirmedim ama Turkiye ye rahmet okutuyor bir cogu :)Burada herhangi bir kadin araba sahibi bile Turkiye De ki bir cok erkekten daha bilgili olabiliyor. Cunku ogrenmek zorundasin... Tek ya da ayri yasayanda cok vs vs...
Yani ariza tespit etmeyi ogrenmek gerekebiliyor cok fazla kaziklanmamak icin...
Halen 'cok iyi usta' dedigim birisi ile tanisamadim....
En azindan kafa kafaya verip arizayitespit edebilecegim bir iki tanidigim oldu ama...
BU arada, gecen gun su arabayi aldim.. Saturn Relay, En full modeli DVDli falan... Zaten yilllardir tum arabalarimda mumkun oldugunca en dolu modellerini bulup almaya calisirim. eski yada yeni farketmez...

Kaza yaptigimiz aracta buydu, Oda dodge Caravanin En full modeliydi...
BUda ilk arabam... 6 ay kahrimizi cekti, inanilmaz memnun olarak baska bir uyemizin kahrini cekmeye devam ediyor. Umarim oda memnun kalir... Yilina gore hem full hemde ikon modeli idi... Nami diger Horbie :)

Buda offroad vs yaparim diye problemli bir sekilde alip problemlerini hallettigim ama ani bir kararla sattigim aracim... Kafama yatan bir arac, simdi ML55 modelini kovaliyorum keyiflik...
Bir tane de Town Country aldim ama dedigim gibi Dodge caravan ile on far ve tampon disinda, o da 2005 sonrasi, tamamen ayni araba.... Oda en full model idi...
Benden bu kadar... Muhabbet olsun diye eklemek istedim :) Araclarin hic biri 4bin dolar uzerinde olan araclar degil... Gayette isimi gorduler ve gormeye devam ediyorlar...
-
Dediğiniz gibi şöyle birşey mantıklı, hatta toyotadan bile mantıklı çünkü toyotada bu fiyata temiz yüksek model araba yok.
Canavar gibi 12k mil 2014 model. Sorunsuz 2 yıl binersin heralde. Ozamana kadar da zaten credi history oluşur. -
Tesekkurler semavi. Sanirim bmw x5i alacam. 2009 aracin tr fiyati 150000 tl inanilmaz bisey. Her turlu bakimi pahali arabadan anlamayan biri olarak umarim elimde kalmaz.
-
@birol Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
Dediğiniz gibi şöyle birşey mantıklı, hatta toyotadan bile mantıklı çünkü toyotada bu fiyata temiz yüksek model araba yok.
Canavar gibi 12k mil 2014 model. Sorunsuz 2 yıl binersin heralde. Ozamana kadar da zaten credi history oluşur.Kardes benim aracim bunun aynisi 2013 model 50bin milde aldim $8000'e aldim, benimki kazasiz idi. Ilanda yazdigi kadariyla bu aracin 2 kazasi varmis oyuzden dusuk mile ve bir yil daha genc olmasina ragmen $1000 daha ucuz bu. Gerci normal verdiginiz linkte normal piyasa fiyatinin 3000 altindadir diyor. Tabi bir miktar bolgesel farklilik da olabilir. Ben Boston'dayim. Sevgiler.
-
@goodluck valla ben maserati ye kadar degistire degistire kullanacagim. Hayata bir kere geliyorum ve kendimi camry yada corollaya hapsetmek istemiyorum :)
Turkiye de ki araba paralarimizi burada verdiğinizde zaten mükemmel seyler alınıyor...
Sadece yanimda bir iki kafa Adam daha bulmam lazim bu hobi için :)
-
Benim de 1-2 tecrubem var aktarmak isterim.
1-Ilk aldigim araba 96 infiniti i30, $1000 aldim, $500 harcadim 1 ay sonra $1000 sattim ertesi gun arac otobanda yandi. Sansli oldugumu dusunuyorum. Credit skorum olmadigi icin kisa vadeli tercih etmistim. Insurance $97 idi ve AAA insurance kullanmistim. (Cash veya sahistan arac alirken mutlaka bir servise goturmenizi tavsiye ediyorum.)2-2000 toyota corolla. Bir dealerdan $1800 aldim. Dealer nasil olsa sorunu yoktur derken hic de oyle degilmis. 1 hafta sonra elektrik aksaminda ariza cikti, ki bu amerikada hic istemeyeceginiz bir sorun. Model marka farketmeksizin aractaki en ufak elektrik arizasinin yuksek maliyetleri var. Araca 2 hafta bindim. 2 ay sonra zar zor $1000 sattim. Insurance bedeli $97 ve AAA insurance.
3-2011 chevrolet camaro. Toyota dealershipten garantili ve bakimli aldim. Ki herkese yegane tavsiyem budur. Bedeli az ya da cok, marka dealershiplerden arac almaya calisin. Bu arada sigorta $268 firladi normal olarak. Aracin kasasi ve motor hacminden dolayi. AAA insurance.Bulundugunuz bolgeye gore degisecektir ama belli bir rakamin altindaki araclarda sorun cikmamasi mucize gibi. O rakam da ortalama 5000-6000 oluyor.
Bol sans
-
selam ,
Chrysler 200 hakkında bilgisi ve önerisi olan olur mu? -
@samko07 Amerika'da ikinci el araba almak içinde söyledi:
3-2011 chevrolet camaro. Toyota dealershipten garantili ve bakimli aldim.
Bu aracı kaç Paraya aldınız acaba merak ettim. hem bakımlı ve garantili hemde daha yeni model spor bir araç.
-
Elinize sağlık
-
Samko senin pek yuzun gulmemis arabadan dolayi...
Soyle genel bir kani var... Turklerden araba alinmaz, tanidiktan araba alinmaz, araplardan alinmaz vs gibi...
Kismen dogru oldugu taraflar olsa da her zaman ayni seyi soyluyorum... Ayni arabayi 1000 dolarada alirsiniz 4binede... her iki fiyatta normaldir. Tamamen bakimla ve aracin durumu ile ilgili...
500-1000 fazla vermek kaziklanmak degildir eger arac iyiyse...
Dodge caravan aldigimda 2000 dolara da vardi ayni arbadan... ben 3500 verdim cunku gidip baktiklarimda iti baglasan durmaz derler ya, oyule bir durum vardi ve donanimlari cok azdi...
Yani ne kadar ekmek o kadar kofte :)
-
Bugun sirket arabalarından birisi icin junkyarda yani araba hurdaligina gittim... Cok keyifliydi... Her tur araba var ve bir cok parçaya ucuza ulasmak mumkun...
-
@semavi
Geleyim de araba toplayalım belki marka oluşturur vurgun yaparız :)) -
araba hurdalık benim hiç aklıma gelmedi doğru ya böyle yerlerde ucuz olur. Peki semavi parça konuları nasıl türkiyedeki gibi orjinal yansanayi muhabbeti varmı ?
-
Bekleriz iskenderp
Evet takip var. Orjonaller uçuk yansanayiler uygun. Çıkma parçalarda ucuz... Aracimin tavanı sarkmıştı. Texasta çok sık rastlanan bir şey. Komple tavan döşemesi 32 dolara aldım.
-
Süpermiş cidden kafam bu konuda rahatladı teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum