Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

• @phd cüzdan alabilirsiniz yanınıza ama çanta alamazsınız. ödeme yapılmıyor elçilikte.

• @phd cüzdan alabiliyorsunuz. Ödeme bizim kategorilerde yok hocam.

• Herkese merhaba! Biraz önce mülakattan çıktım, vizem onaylandı. Çok fazla bekleyen vardı o nedenle yaklaşık 2 saat sürdü süreç. Genelde göçmen başvurusunda bulunamayan ülkelerden olanlara red verildi. Forumda destek olan tüm hocalarıma çok teşekkür derim! Cuma günü tatil olduğu için pasaport tesliminin haftaya hafta başında olabileceği söylendi. Pasaportların basımı sanırım elçilikte oluyor ama cumaya kadar basılıp VFS’ye iletileceğini düşünüyordum. Ankara’dan teslim alan hocalarım için süreç nasıl gelişmişti? Pasaport teslim tarihine göre Ankara’da kalışımı uzatmam gerekecek sanırım.

• @phd hayırşlı olsun gönlünüzce...Bugün oradaki hal vaziyet nasıldı kalabalık? vize için gelen çeşitliliğiyle ilgili bir öngrünüz oldu mu? Bizler green kart için mülakat bekliyoruz ve forumda son bir kaç haftadır mülakata giren girdyse sesi çıkıp forumu güncelleyen olmadı. Bir gözleminiz olduysa paylaşmanızı rica ederim Teşekkürler

• @goe Merhabalar, mülakatı yapan kişiler açısından anlayışlı ılımlı kişiler çok kibarlar herkese karşı gözlemlediğim kadarı ile. Mülakata girenler için soruyorsanız Türk de vardı ama çoğunluğu Irak ya da İranlıydı. Ama vize kategorileri EB kategorilerinden değildi anladığım kadarı ile. Onlara red verdiler. Onun dışında adli sicil ile ilgili geçmişte herhangi bir mahkemesi olan kişilerin mülakatları çok uzun sürdü ve ek belge isteyip gönderdiler. Özellikle EB kategorileri için hali hazırda onay alınmış bir dosya da olduğu için majör bir sorun olmadıkça (adli sicil kaydı ya da bilemiyorum belki de sağlık ile ilgili vs) onaylama eğiliminde oluyorlar diye gözlemledim.
    Elçiliğe girmeden önce beklerken girişteki görevliye alınan kişilerin randevu saatini mutlaka sorup teyit ettirmenizi tavsiye ederim çünkü duyurular yapılırken kaçırılabiliyor ve ileri saatlere geçebilme ihtimali oluyor.

• 15 haziran'da mülakata girmiştik. CEAC sitesinde statü ile ilgili bir değişiklik yok henüz. Halen "ready" görünüyor. Takip ettiğim kadarıyla genelde 1-2 gün içinde mail alanlar ya da statüsü değişenler olmuş. Bir sorun yaşamaktan endişe duyuyorum açıkcası. Sizin tecrübeleriniz neydi?

• @Ephedra ertesi gün issued oldu.

• @Ephedra Şu an sistemde benimki de issued olarak görünüyor ama herhangi bir mail almadım henüz.

• @phd hayırlı olsun tebrik ederim. Bizim mülakattan sonraki gün akşam üzeri hazır oldugu maili geldi. Tekrar Ankara'ya dönüp aldık 🙂

• Mail geldi! Yarın teslim almak için randevu oluşturdum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.8k

| | | |