Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
5.3k 268 371.5k 279

  • @phd cüzdan alabiliyorsunuz. Ödeme bizim kategorilerde yok hocam.


  • Herkese merhaba! Biraz önce mülakattan çıktım, vizem onaylandı. Çok fazla bekleyen vardı o nedenle yaklaşık 2 saat sürdü süreç. Genelde göçmen başvurusunda bulunamayan ülkelerden olanlara red verildi. Forumda destek olan tüm hocalarıma çok teşekkür derim! Cuma günü tatil olduğu için pasaport tesliminin haftaya hafta başında olabileceği söylendi. Pasaportların basımı sanırım elçilikte oluyor ama cumaya kadar basılıp VFS’ye iletileceğini düşünüyordum. Ankara’dan teslim alan hocalarım için süreç nasıl gelişmişti? Pasaport teslim tarihine göre Ankara’da kalışımı uzatmam gerekecek sanırım.


  • @phd hayırşlı olsun gönlünüzce...Bugün oradaki hal vaziyet nasıldı kalabalık? vize için gelen çeşitliliğiyle ilgili bir öngrünüz oldu mu? Bizler green kart için mülakat bekliyoruz ve forumda son bir kaç haftadır mülakata giren girdyse sesi çıkıp forumu güncelleyen olmadı. Bir gözleminiz olduysa paylaşmanızı rica ederim Teşekkürler


  • @goe Merhabalar, mülakatı yapan kişiler açısından anlayışlı ılımlı kişiler çok kibarlar herkese karşı gözlemlediğim kadarı ile. Mülakata girenler için soruyorsanız Türk de vardı ama çoğunluğu Irak ya da İranlıydı. Ama vize kategorileri EB kategorilerinden değildi anladığım kadarı ile. Onlara red verdiler. Onun dışında adli sicil ile ilgili geçmişte herhangi bir mahkemesi olan kişilerin mülakatları çok uzun sürdü ve ek belge isteyip gönderdiler. Özellikle EB kategorileri için hali hazırda onay alınmış bir dosya da olduğu için majör bir sorun olmadıkça (adli sicil kaydı ya da bilemiyorum belki de sağlık ile ilgili vs) onaylama eğiliminde oluyorlar diye gözlemledim.
    Elçiliğe girmeden önce beklerken girişteki görevliye alınan kişilerin randevu saatini mutlaka sorup teyit ettirmenizi tavsiye ederim çünkü duyurular yapılırken kaçırılabiliyor ve ileri saatlere geçebilme ihtimali oluyor.


  • 15 haziran'da mülakata girmiştik. CEAC sitesinde statü ile ilgili bir değişiklik yok henüz. Halen "ready" görünüyor. Takip ettiğim kadarıyla genelde 1-2 gün içinde mail alanlar ya da statüsü değişenler olmuş. Bir sorun yaşamaktan endişe duyuyorum açıkcası. Sizin tecrübeleriniz neydi?


  • @Ephedra ertesi gün issued oldu.


  • @Ephedra Şu an sistemde benimki de issued olarak görünüyor ama herhangi bir mail almadım henüz.


  • @phd hayırlı olsun tebrik ederim. Bizim mülakattan sonraki gün akşam üzeri hazır oldugu maili geldi. Tekrar Ankara'ya dönüp aldık :)


  • Mail geldi! Yarın teslim almak için randevu oluşturdum.


  • Diploma denklik RFE yanıtının USCIS e ulaşmasını takiben 2. iş günü onay e -postası geldi. Doğrusu 40 işgünü daha bekleyeceğim diye baya korkmuştum (gitmek için bir acelem yok ama sonuç beklemek oldukça sıkıcı). İlk yanıt 43. iş gününde gelmişti. Allahtan bu sefer kısa sürdü.


  • Merhabalar, vize alındıktan sonra US’e ilk girişte dikkat edilmesi gereken bir şey var mıdır önereceğiniz? Evraklar sanırım online olarak sisteme yükleniyor artık. Giriş yapılan yerin bir önemi var mı? Telefon kontrol vs gibi uygulamalar oluyor mu?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @phd Gocmen vize ile giriste cok detayli bir sorgulama olacagini dusunmuyorum. Daha cok gocmen olmayan vizelerde niyet sorgulanabiliyor ve buna yonelik supheler var ise detayli sorgulama yapilabiliyor. Bu yuzden sizin acinizdan giris yapilan yerin de bir onemi yok. Yaninizda taze yiyecek / icecek olmadigi ve 10k usd uzerinde para ile giris yapiyorsaniz bunu giriste beyan ettiginiz surece bir sorun olmayacaktir. Sari zarf (medical exam) ile ilgili durumu zaten biliyorsunuzdur. Hayirli olsun, surecinizde kolayliklar diliyorum.


  • @phd rica etsem tekrar kontrol eder misiniz? vizeniz basılmış olmasına rağmen halen submitted mı görünüyor? mülakata gireli 10 gün oldu ve halen "ready" görünüyor bende.


  • @Ephedra Merhabalar, 18 Haziran’da update edilmiş ve issued olarak görünüyor.


  • @phd nvc için yüklediğiniz dosyaların olduğu ceac sayfasından bahsediyoruz değil mi? nüfus kayıt örneği vs yüklediğimiz sayfa


  • @phd nüfus kayıt örneğinin süresi dolduğu için tekrar yüklemiştik ve submitted olarak kalmıştı. accepted e dönmemişti. benim merak ettiğim, şu an accepted mı yoksa submitted olarak mı kalmış


  • @Ephedra Bahsettiğiniz belgeler submitted olarak görünüyor hala.


  • @Ephedra Ceac sitesinden girilen Visa Application Status’ten bahsediyorum.


  • Selamlar. Akademik olmayıp ama abd'ye teknik(mühendislik) ve ekonomik anlamda katkı sağlamak şartıyla bu vizeyi almak mümkün mü? USPTO üzerinden patent sahibi olmak dosyayı güçlendirir mi? Bu konuda tecrübesi olan mühendis arkadaşlardan bilgi rica ederim.


  • @rasmus Merhaba, evet bu vize türünde akademik ya da özel sektör gibi bir kısıtlama yok. Dosyanızı ücretsiz değerlendirip size şansınızın ne kadar olduğunu söyleyen hukuk firmaları var. Dosyanıza ne kadar güvendiklerine göre iade ya da ikinci başvuru için ücret almama taahhütü de veriyorlar. En çok kullanılan hukuk firmaları Chen Immigration ve Manifest Law diye biliyorum. Ben Chen için site üzerinden form doldurarak değerlendirme talep etmiştim be sonraki gün hemen dönmüşlerdi.

    Proposed endeavor adı verilen bir mektup ekleniyor dilekçenize. Burada bahsettiğiniz katkıları nasıl sağlamayı planladığınızı anlatıyorsunuz. Bu tarz bir firmayla devam ederseniz güçlü bir dilekçeniz olur ve ihtimaliniz artar diye düşünüyorum.


Benzer Başlıklar

  • EB-3 vizesi aldıktan sonra ABD'ye giriş-çıkış yapmak

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    5
    2 Oy
    5 İleti
    958 Bakış
    S
    @tufank Tesekkurler Hocam simdi I 140 iptal mi geri cekildimi ne durumda dir amerikadaki avukata mail attik bakalim ondan gelecek cevaba gore ilerlemeye devam edecegiz
  • EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    3k
    7
    49 Oy
    3k İleti
    239k Bakış
    G
    @grounddreamer, içinde söyledi: EB-3C (EW) Other Workers Vizesi Aşamaları @tufank Çok teşekkür ederim evet maalesef oldukça üzüldüm. Aracı kurumla görüştüm ve yukarıda @kngslyr06 bahsettiği gibi Şirketin EIN numarasında DOL un sistemlerinde bir uyuşmazlık görünmüş( Doğrulanmamış). Dosyanın içeriği ile ilgili herhangi bir hata olmadığını ,hatta teknikt bir hata olmadığını fakat bu durumdan dolayı toplu bir red olduğunu ( tam sayı belirtmedi ama muhtemelen 20 civar ) şimdi Reconsideration talebinde bulunacaklarını söylediler . İlgili evraklar hazırlanıyormuş. Muhtemelen bu süreç 5-6 ayı bulur diye hissediyorum. Bültenden dolayı totalde süre olarak bir kaybımız olmayacaksada( Umarım Reconsideration sonrası onay alırız ) bir an önce I-40 onayını alıp dosyayı kilitlemek mental olarak rahatlatacaktı . Ama elimizden gelen birşey yok maalesef. Sonunda güzel haberler duyarız inşaallah Bu konu ile ilgili bir güncelleme yapmak isterim . 2 yılı aşan bir PERM süreci !!! Ocak 2026 — Reconsideration (İtiraz) Talebi: Red kararının ardından, yasal 30 günlük süre içinde işverenimiz reconsideration talebini dosyaladı. İtiraz dilekçesinde şunlar sunuldu: İşverenin vergi dairesinden alınan resmi belgeler (tax documents) ile şirketin gerçek, faal bir işletme olduğu kanıtlandı — yani FEIN doğrulanamama sorununun şirketin var olmamasından değil, DOL'un o dönemki (shutdown kaynaklı) sistem/veri erişim sorunundan kaynaklandığı gösterildi. Aynı işverene ait, aynı FEIN ile dosyalanmış ve 17 kişilik bir grubun shutdown öncesinde başarıyla certified olduğu emsal olarak sunuldu — yani FEIN'in sistemde daha önce doğrulanabildiği, sorunun sonradan (shutdown sırasında) ortaya çıktığı vurgulandı. Ayrıca farklı bir batch'e ait ama labor girişi bizimkinden daha geç yapılmış bir başka çalışanın, tüm redlerden sonra yine aynı işveren adına certified olduğunu öğrendik. Haziran 2026 — Analyst Review ve RFI: Reconsideration talebi dosyalandıktan yaklaşık 5 ay sonra, Haziran 2026'da dosya bir DOL analistinin incelemesine (analyst review) düştü. Bu inceleme sonrasında dosya doğrudan bir karara bağlanmadı, bunun yerine bir RFI (Request for Information) çıkarıldı. RFI'da istenen belgeler dikkat çekici şekilde, Ocak 2026'daki reconsideration talebinde zaten sunulmuş olan belgelerle birebir aynıydı (vergi belgeleri, işveren doğrulama evrakları vb.) — yani DOL yeni bir belge talep etmedi, muhtemelen dosyayı yeniden değerlendirirken elindeki belgelerin resmi olarak sisteme/kayda yeniden işlenmesini istedi. 29 Haziran 2026 — RFI Cevabı: RFI'da belirtilen süre içinde, elimizdeki belgeler (reconsideration'da sunulanlarla aynı) tekrar derlenip resmi olarak gönderildi. Cevap gönderildikten sonra bugün itibarıyla (1 Temmuz) FLAG sistemindeki dosya statüsü hâlâ "RFI ISSUED" olarak görünüyor, yani henüz cevabın işlendiğine dair bir güncelleme yok. Merakla cevabı bekliyoruz ve umuyoruzki CERTFIED olarak görürüz.
  • eb3vize.com İstihdam Bazlı Green Card

    Sabitlendi Taşındı İş Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2k
    7 Oy
    2k İleti
    146k Bakış
    C
    @acsmks01 merhaba, E32
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum