2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...
-
Merhaba youtubeda video izlerken Ilkay Zaman bu tarz bi danismanliga basliycagini soylemisti yanlis hatirlamiyosam bu konuda bi iletisime gecilebilir aslinda dusunenler icin
-
bu veriler muhtemelen 2017 verilerinden 2018 yılında açıklanmış olanlar
-
denver arizona utah listedeymıs cok ıyı
-
@senay-sirin 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer... içinde söyledi:
Tabii bu listeleri degerlendirirken "kimin icin en iyi" diye de sormak lazim. Beyaz amerikalinin rahat edebilecegi bazi sehirler vardir ki yeni gocmen olarak ayrimciliga ugrarsiniz, is bulmakta zorluk cekersiniz. Ozellikle ingilizceniz zayifsa, bence en iyi yer turklerin yogun oldugu texas gibi bir yerde minimum esya ile baslamak. 1-2 senede ilk acemiliginizi attiktan sonra, begenmezseniz tasinirsiniz. Turklerden uzak durun diyenlere katilmiyorum. Turklerin oldugu yerlere gidin bence, ama kimseden hicbir yardim beklentisi icine girmeyin. Beklemediginiz yerden gelen yardim daha mutlu eder. Bazan keske diyorum abd deki (texastaki 😉 ) turkler, green cart'la gelenlere yonelik bir danismanlik sirketi acsa. Makul bir ucret karsiligi, havaalaninda karsilayip, 2 haftaligina sizi misafir etseler, bu sure icinde yapilmasi gereken SSN, green card, banka hesabi, ev kiralama, araba alma, telefon hatti, ehliyet alma, araba sigortasi gibi her konuda bizzat sizinle birlikte hareket etseler. $500, $1000, $1500'lik paket hizmetler olur, insanlar ihtiyaclarina gore hizmet alirlar. Hem sevaba girersiniz, hem ek para kazanirsiniz. bence bir dusunun texaslilar.
Ben eger çıkar da gelirsem böyle birşey düşünüyorum ama ortaksız yapamam herhalde ortak olmak isteyen olursa tekliflere açıgım. :) @semavi, @knnrn , @Senay-Sirin ...:)
-
@sinem-akçam 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer... içinde söyledi:
Tabii bu listeleri degerlendirirken "kimin icin en iyi" diye de sormak lazim. Beyaz amerikalinin rahat edebilecegi bazi sehirler vardir ki yeni gocmen olarak ayrimciliga ugrarsiniz, is bulmakta zorluk cekersiniz. Ozellikle ingilizceniz zayifsa, bence en iyi yer turklerin yogun oldugu texas gibi bir yerde minimum esya ile baslamak. 1-2 senede ilk acemiliginizi attiktan sonra, begenmezseniz tasinirsiniz. Turklerden uzak durun diyenlere katilmiyorum. Turklerin oldugu yerlere gidin bence, ama kimseden hicbir yardim beklentisi icine girmeyin. Beklemediginiz yerden gelen yardim daha mutlu eder. Bazan keske diyorum abd deki (texastaki 😉 ) turkler, green cart'la gelenlere yonelik bir danismanlik sirketi acsa. Makul bir ucret karsiligi, havaalaninda karsilayip, 2 haftaligina sizi misafir etseler, bu sure icinde yapilmasi gereken SSN, green card, banka hesabi, ev kiralama, araba alma, telefon hatti, ehliyet alma, araba sigortasi gibi her konuda bizzat sizinle birlikte hareket etseler. $500, $1000, $1500'lik paket hizmetler olur, insanlar ihtiyaclarina gore hizmet alirlar. Hem sevaba girersiniz, hem ek para kazanirsiniz. bence bir dusunun texaslilar.
Ben eger çıkar da gelirsem böyle birşey düşünüyorum ama ortaksız yapamam herhalde ortak olmak isteyen olursa tekliflere açıgım. :) @semavi, @knnrn , @Senay-Sirin ...:)
Can bey buna benzer bir şey yapmayı denedi ama pişman oldu. Maalesef insanımız bu konuda yeterince olgun değil. Bana hemşireler bu tür tekliflerle geliyorlar ama ben sorumluluk altına girmek istemiyorum. Bizim insanımız birine bir iş için para verdiğinde köle satın almış gibi davranmaya başlıyor.
-
@knnrn anlıyorum sizi . Yine de gelirsem düşündügüm şeylerden biri bu. acaba bunun prosedürü nedir pahalı bir başlangıç mı yaparım?
-
@knnrn anlıyorum sizi . Yine de gelirsem düşündügüm şeylerden biri bu. acaba bunun prosedürü nedir pahalı bir başlangıç mı yaparım?
Başlangıç için aracı firmalar üzerinden yapmak daha iyi olur bence. Airbnb, Uber gibi. Ayrıca danışmanlık hizmeti vermek için aracılık yapan birkaç şirket vardı, onlardan bir hesap açarsanız isteyen sizden hizmet satın alır. Siz de şirket kurma gibi işlerle uğraşmadan çalışabilirsiniz.
-
@knnrn çok tesekkür ederim.:)
-
Ben danismanlik olarak yapmadim. Oncesinde baska bir isim vardi ve araba bile satmiyordum... O donemde de, sonrasinda kullanmaya kalkan bazi akli evveller oldu maalesef...
Is soyle ilerliyor...
Siz danismanlik gibi yapar para talep edersiniz... Birisi gelir sizden bu hizmeti alir... Sonra sistemi cozdugunu dusunur ve oda ayni seyi yapmaya kalkar... Ev kiralama, araba aldirma vs herseyi referans parasi penceresinden gorur... Ne sizin (yani yeni gelenlerin) onceliklerinize bakar, ne aile durumunuza ne baska bir ozel duruma...
Sonra ithamlar, yaftalamalar, arkadan konusmalar... Ona dolandirici, buna bilmemneydi, otekine sucu bucu... Maksat? Eldeki 'musteriyi' karsidakinden sogutup menfaat saglamak... Kisa bir sure sonra dunyalar tatlisi yardim meleklerimiz muhabbeti keser... siz yaptiginiz sozlesmelerle kalirsiniz eger sizin icin yanlis bir yerde ev tuttuysaniz...
Daha once de soyledim... Keske o olgunlukta olabilsekte bu isi danismanlik seklinde hakkiyla yapabilecek kisilere parasini odese insanlar ve guzel bir sekilde hizmet alsalar... Ama maalesef olmuyor burada... Muhtemelen ya burada yada videoda aciklamistim bunu ve keske danismanlik olayi burada oturabilseydi demistim...
Araba ve ev burada ilk ihtiyac olan seylerden ikisi... Insanlar ilkini otelle falan cozuyor. Ikincisi icin ertesi gun bana geldiklerinde arabanin yaninda diger hepsini bir sekilde cozmus oluyoruz aslinda ister istemez :) Artik herkesede buyrun gelin demiyorum zaten... Yoksa ortakliga kadar bir cok teklif aliyoruz emin olun :)
Tekrar ediyorum... Araba konusunda jest yapiyorum bazen ama YARDIM yapmiyorum... O benim isim... Yardim dersem yalan olur. Anlasilmis bir bedel oduyor insanlar...
Kalani ise kendi yapim ile alakali... Mutlu oluyorum insanlarin stresli zamanlarinda bir kac dertlerini cozmekten... Emlakci degilim, ev kiralamadan para kazanmadim hic... Aldigimizida yardim olsun diye yeni gelen aileye iade etme taraftariyim...
Buraya her gelen sonrakilere yardimci olsa emin olun sacma sapan insanlara firsat dogmaz. Lakin sessizlige gomulen cok...
Bakin 2017den kac kisi kalmis forumda yazan, 2018den kac kisi?
-
@semavi size hak vermemek elde degil. Maalesef her yerde böyle insanlar olabiliyor. Bu işi eger çıkar da gelebilirsem yapabilecegimi düşünüyorum. Sadece bir düşünce şimdilik. Yaşayıp görmek lazım. Ne diyeyim hakkımızda hayırlısı... Fikir ve tecrübelerinizi paylaştıgınız için çok teşekkür ederim ve her zaman sizin fikirlerinize paylaşımlarınıza açıgım.. Selamlar Tr den Hayırlı kandiller. :)
-
@smesut, içinde söyledi: 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...
@asilcenk
Bence 1 den 50 ye kadar gitse daha güzel olur diye düşündüm ve bu şekilde düzenledim. 👍🙂1.Austin, Texas
2.Colorado Springs, Colorado
3.Denver, Colorado
4.Des Moines, Iowa
5.Fayetteville, Arkansas
6.Portland, Oregon
7.Huntsville, Alabama
8.Washington, DC
9.Minneapolis-St. Paul, Minnesota
10.Seattle, Washington
11.Nashville, Tennessee
12.Grand Rapids, Michigan
13.Raleigh-Durham, North Carolina
14.San Antonio, Texas
15.Salt Lake City, Utah
16.Madison, Wisconsin
17.San Jose, California
18.Dallas-Fort Worth, Texas
19.Phoenix, Arizona
20.San Francisco, California
21.Lexington-Fayette, Kentucky
22.Charlotte, North Carolina
23.Boise, Idaho
24.Asheville, North Carolina
25.Boston, Massachusetts
26.Houston, Texas
27.Portland, Maine
28.Omaha, Nebraska
29.Melbourne, Florida
30.San Diego, California
31.Greenville, South Carolina
32.Lancaster, Pennsylvania
33.Reno, Nevada
34.Sarasota, Florida
35.Honolulu, Hawaii
36.Columbus, Ohio
37.Manchester, New Hampshire
38.Charleston, South Carolina
39.Albany, New York
40.Fort Wayne, Indiana
41.Ft.Meyers, Florida
42.Anchorage, Alaska
43.Winston-Salem, North Carolina
44.Jacksonville, Florida
45.Harrisburg, Pennsylvania
46.Hartford, Connecticut
47.Atlanta, Georgia
48.Syracuse, New York
49.Cincinnati, Ohio
50.Lansing, MichiganAbi saygılarımla 1 seneden fazladır colorado springsde yaşayan biri olarak söylüyorum .Colorado Springs ilk 500 e giremez benim listemde .Bomboş şişirilmiş bir şehir .Kime sorsan dağları mükemmel diyor .Afedersiniz ama dağları napıcamki .Bir kere hiking yaptım canımı teslim ediyordum zirveye vardım yumruğumun yarısı kadar dolu yağmaya başladı .Şehirde ağaç yok ,havası kuru , sonbahar ilkbahar yok .Yazın ortasında sürekli 10 günde bir dolu yağıyor yaz bitiyor .Eylül ekimde kar başlıyor .Geçen sene 10 ekimde yapdı ilk kar bu sene 8 eylülde .Mayısa kadar yağıyor .Şehirde yapılabilecek aktiviteler tamamen dağa çıkmakla sınırlı .3-5 tane gece kulübü var sürekli kapısında sıra var .Doğal güzellikler 4-5 saat uzaklıkta buraya . Biraz abartı olacak ama burası amerikanın yozgatı
-
@Richmond, içinde söyledi: 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...
@smesut, içinde söyledi: 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...
@asilcenk
Bence 1 den 50 ye kadar gitse daha güzel olur diye düşündüm ve bu şekilde düzenledim. 👍🙂1.Austin, Texas
2.Colorado Springs, Colorado
3.Denver, Colorado
4.Des Moines, Iowa
5.Fayetteville, Arkansas
6.Portland, Oregon
7.Huntsville, Alabama
8.Washington, DC
9.Minneapolis-St. Paul, Minnesota
10.Seattle, Washington
11.Nashville, Tennessee
12.Grand Rapids, Michigan
13.Raleigh-Durham, North Carolina
14.San Antonio, Texas
15.Salt Lake City, Utah
16.Madison, Wisconsin
17.San Jose, California
18.Dallas-Fort Worth, Texas
19.Phoenix, Arizona
20.San Francisco, California
21.Lexington-Fayette, Kentucky
22.Charlotte, North Carolina
23.Boise, Idaho
24.Asheville, North Carolina
25.Boston, Massachusetts
26.Houston, Texas
27.Portland, Maine
28.Omaha, Nebraska
29.Melbourne, Florida
30.San Diego, California
31.Greenville, South Carolina
32.Lancaster, Pennsylvania
33.Reno, Nevada
34.Sarasota, Florida
35.Honolulu, Hawaii
36.Columbus, Ohio
37.Manchester, New Hampshire
38.Charleston, South Carolina
39.Albany, New York
40.Fort Wayne, Indiana
41.Ft.Meyers, Florida
42.Anchorage, Alaska
43.Winston-Salem, North Carolina
44.Jacksonville, Florida
45.Harrisburg, Pennsylvania
46.Hartford, Connecticut
47.Atlanta, Georgia
48.Syracuse, New York
49.Cincinnati, Ohio
50.Lansing, MichiganAbi saygılarımla 1 seneden fazladır colorado springsde yaşayan biri olarak söylüyorum .Colorado Springs ilk 500 e giremez benim listemde .Bomboş şişirilmiş bir şehir .Kime sorsan dağları mükemmel diyor .Afedersiniz ama dağları napıcamki .Bir kere hiking yaptım canımı teslim ediyordum zirveye vardım yumruğumun yarısı kadar dolu yağmaya başladı .Şehirde ağaç yok ,havası kuru , sonbahar ilkbahar yok .Yazın ortasında sürekli 10 günde bir dolu yağıyor yaz bitiyor .Eylül ekimde kar başlıyor .Geçen sene 10 ekimde yapdı ilk kar bu sene 8 eylülde .Mayısa kadar yağıyor .Şehirde yapılabilecek aktiviteler tamamen dağa çıkmakla sınırlı .3-5 tane gece kulübü var sürekli kapısında sıra var .Doğal güzellikler 4-5 saat uzaklıkta buraya . Biraz abartı olacak ama burası amerikanın yozgatı
amerikanın yozgatı :) cok guldum :) :) Yozgat a ve Yozgatlilara hakaret olmasin :)
-
Bence herkes yasanabilecek sehir secimini kendi beklentilerine gore belirlesin. Daga cikmayi tirmanmayi doluyu sogugu ve kari seven birisi icin Colorado Springs gibi yerler cennet sayilabilir. Yada yagmuru bulutu yesili ve ormani seven kisi Seattle i cennet gorebilir. Yada Gunesi sicagi nemi bocegi seven kisi Texas in birkac sehrini sevebilir. Denizi yada okyanusu, sicagi, latinolarin yogunlugunu seven kisiler de Floridaya guzel diyebilir. Ama bunlar sizin geciminizi saglamayacak ve karninizi doyurmayacak. Kendinizi iklimi ve dogasina gore konforlu hissedebileceginiz is imkani iyi olan, sosyal hayati Turkiye kadar olmasada canli olabilecek yerleri yine sizin zevkiniz belirleyecektir.
Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Adana. Bursa dan sonra Amerikanin bircok sehri Yozgat sayilabilir :) Hatta Hakkari olamayacak kadar ruhsuz ve bos sehirleri epey fazladir. -
Ilginc bir liste hazirlamislar. Hangi kriterlerle hazirlamislar merak ettim? Tanrinin bile unuttugu Arkansas'dan bir sehirin ilk 5'de olmasi ve DC'nin ilk 10'da olmasi, benim icin bu listenin inandiriliciligini kafadan sorgulamama neden oldu. Bir de tabii ki "Amerika'nin Yozgat'i" var. :D
-
@Richmond Forumda Yozgat'a laf soylemek yasaktir :)
-
Listeyi eleştiren arkadaşlar lütfen kendi listenizi de buraya yazarmısınız ? 50 tane olmasına gerek yok , 10 tane olsa yeterli. Son araştırmalarıma göre benim listem şöyle:
• Austin TX
• Dallas TX
• San Diego CA
• St Pete FL
• Tampa FL
• Seattle WA
• Phoenix AZ
• Boston MA
• Houston TX
• Chicago ?? -
Açıkcası maaş/pahalılık oranı, kriminal, kalabalık, yazılım sektöründe iş imkanı gibi sebeplerden ben ilk gideceğim eyaletin Virginia olmasına karar verdim.
Bekar olduğum için ilk etapta bir otelde ucuz bir meblaya konaklayacağım. (Otel sahibi ile samimi bir arkadaşım vasıtası ile tanıştım)
Bir kaç dil kursu ile epostalaştıktan sonra beni GC sahibi olanlara ücretsiz eğitim veren bir kursa yönlendirdiler ve dil kursu olayını da çözdüm. (Her ne kadar kendimizce yeterli ingilizce biliyor olsa da ben işimi sağlama almak istedim)
Virginia eyaletinde 6 ay ile 1 yıl arasında bir süre geçirdikten sonra aklımda doğuda Florida veya batıda San Diego CA yerleşme düşüncesindeyim, tabi bu 6 ay bir yılık süreç içerisinde gezebildiğim kadar eyalet gezmeyi planlıyorum.
-
@Mustafa-Sayılan Florida nasıl kuzeyde oluyor? Nerenin kuzeyi? :)
-
@knnrn :D yanlış yazmışım, doğuda florida veya batıda San Diego CA olacaktı :)
-
@Masda Bu listeleri etkileyen öyle çok şey var ki, her kişiye özel ayrı bir liste yapmak lazım.
Mesela benim mesleğim, kariyer planım ve emeklilik imkanlarım açısından düşünürsek ömür boyu Houston'da yaşamam lazım ama sıcağı ve nemi sevmiyorum. Serin yerler de genelde pahalı veya çok soğuk. O nedenle Oregon ve Washington eyaletleri cazip geliyor. En iyi iş imkanları Seattle'da ama pahalı bir şehir. Pahalılığa bir şekilde katlanıp doğası, Kanada'ya yakın olması vb gibi nedenlerle yine de tercih edeceğiz gibi görünüyor.
Austin, Dallas ve San Antonio'yu biliyorum. Houston'da yaşayan biri için pek cazip gelmedi. California'nın pahalılığı veya kuzeyin soğuğundan kaçanlar için makul olabilir. Oklahoma'da Tulsa'yı gördüm, küçük ve ucuz olması hoşuma gitti ama iklim ve bitki örtüsü olarak Texas'tan çok farklı değil. Washington DC veya New York City gibi sıkışık yerleri zaten asla istemem ama çevresindeki kırsal bölgeler mantıklı olabilir. Daha kuzeyinde ise aşırı soğuk hava caydırıcı oluyor.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum