Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
arkadaşlar geçen gün bi karışıklık oldu adresime ssn geldi dediler ama düzeltmek istiyorum misafir olduğum tanıdıklarım yanlış anlamışlar henüz ssnim gelmedi 24 aralıkta giriş yapmıştım 1 aya doğru ilerliyoruz 28 i gibi giden kişilere ve 9 ocaktı sanırım o tarihte giden arkadaşlarımızın ssn numaraları gelmiş kendilerini tebrik ederim benimki henüz gelmedi bazı arkadaşlarda benimle aynı durumdalar bugün ssa ofisine gitmeyi düşünüyorum süreç normal evet ama 1 aya yaklaşması bana çok geciktiğini düşündürmeye başladı ofise gidip yeni bi şeyler öğrenirsem sizlere de aktaracağım green card ise 22 aralıkta ödeme yapmıştım hala ücret ödemenizi aldık olarak görülüyor. uzun süredir durağan hissediyorum yeni gelişmeler yaşayıp mutlu oluruz umarım.
-
@hukukveonline sizinle aynı tarihte giriş yapmışız, bizim de gelmedi biz 20. gün gidip ssn ofisine randevumuz olmadıgını fakat 20 günü geçtiğini ve telefonla bağlanamadıgımızı söyledik. İçeri alıp yardımcı oldular. Ssn hala gelmedi ama kağıda yazdılar, yeni adres istediler.
-
B barisakkaya bu başlıktan bahsetti
-
4 kişilik ailemizde. Eşim ve oglumun gc ları adrese ulastı. Ama ben ve diger oglumu biyometrik parmak izine davet etmisler, ve üstelik mektup gec ulastıgı için randevu tarihide gecmis.
Ben amerikada degilim. Gitmem de su an iş durumdan dolayı, benim için cok zor.
Bu durumda benim ve diger oglumun tekrar amerikaya gitmesi şartmı? Ülkeye girerken aldıkları parmak izinde problem olmuyorda bu sonradan nasıl problem oluyor? Gitmeden mail, telefon ile çözebilecegim bir durum mu? Daha öncesinde tecrübe etmis arkadaslar, ya da tecrübe etmis arkadasların yakınları varsa ve benimle paylasırsa cok memnun olurum. @gucarslan -
@emr19
bir forum üyesi de benzer süreçten geçmiş, durum nasıl sonuçlandı göremedim ama Ankara'da randevu ayarlayabilmiş. Reschedule için Uscis hesabınızda bir alan var, oradan işlem denediniz mi?@Falcon-1, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.
@Falcon-1, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@Dada7 merhaba, ben ve oglum Ankara'da gittik biyometrik vermeye. Düzgün ve geçerli gerekceler gosterirseniz eger UCSIS kabul ediyor degisikligi, en azından Ankara kabul etti.
-
@erenist selamlar, süreciniz hakkında bilgi verebilir misiniz çözüldü mü?
-
@emr19, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
4 kişilik ailemizde. Eşim ve oglumun gc ları adrese ulastı. Ama ben ve diger oglumu biyometrik parmak izine davet etmisler, ve üstelik mektup gec ulastıgı için randevu tarihide gecmis.
Ben amerikada degilim. Gitmem de su an iş durumdan dolayı, benim için cok zor.
Bu durumda benim ve diger oglumun tekrar amerikaya gitmesi şartmı? Ülkeye girerken aldıkları parmak izinde problem olmuyorda bu sonradan nasıl problem oluyor? Gitmeden mail, telefon ile çözebilecegim bir durum mu? Daha öncesinde tecrübe etmis arkadaslar, ya da tecrübe etmis arkadasların yakınları varsa ve benimle paylasırsa cok memnun olurum. @gucarslanKonu ile ilgili Sn. @cttl’nin Ankara’da katıldığı güncel randevu ve tekrar verdiği biyometrik kayıt tecrübesinden yararlanabilirsiniz detaylarını öğrenerek.
-
@ATS16 Tesekkür ederim. Yazdım kendisine
-
@emr19 ileride yapılacak aramalarda sizin iletiniz de insanların önüne düşecektir, yukarıda verilmiş örnek case'lere ilave olarak talihliler şu örneklere de göz atabilirler diye eklemek isterim.. Ankara'da biometric randevusu için;
https://yesilkartforum.com/forum/post/485466
https://yesilkartforum.com/forum/post/456824
https://yesilkartforum.com/forum/post/493408 -
@emr19 Sizi Türkiye'de sanmıştım. Almanya Frankfurt'da da USCIS ofisi var. İsterseniz onu da bir araştırın.
||https://www.uscis.gov/archive/germany-uscis-frankfurt-field-office||
-
Serap hanım selamlar,
Avrupaya en yakın saha ofisi ocak 2026 tarihi itibariyle Türkiye’de. Almanya’da ya da herhangi bir avrupa ülkesinde saha ofisi şu an bulunmuyor.
Paylaştığınız bilgi muhtemelen geçerliliğini yitirdi.@Serapp, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
@emr19 Sizi Türkiye'de sanmıştım. Almanya Frankfurt'da da USCIS ofisi var. İsterseniz onu da bir araştırın.
||https://www.uscis.gov/archive/germany-uscis-frankfurt-field-office||
-
Merhaba, bende de card being produced aşamasına geçti. Dolayısıyla tam 1 ay bile olmadan bu aşamaya geçmiş oldu.
-
Selamlar, 3 kasım'da giriş yapmıştık(miami). 17 ocak itibariyle "Card Is Being Produced" aşamasına geçti. yani yaklaşık 80 gün sürdü. umarım bu hafta sağ salim gelir.
-
@Serapp Cogu ofis kapatılmıs. Frankfurtta buna dahil maalesef
-
@apexcruel merhaba daha önce de burada cevaplamıştım sanırım, birkaç defa online görüşmeden sonra fiziki olarak ofisten randevu alabildik ve gittiğimizde evrakların kendilerine hiç ulaşmadığını söylediler. Bir hafta sonra evrakları toparlayıp tekrar gittik ve hemen kartlar başıma geçti üç hafta içinde adresimize geldi. Yani kartların elimize gelmesi 8-9 ayı bulmuş oldu
-
Ödeme yapalı ve giriş yapalı benim de 90 günü geçti. Statü hala “Immigrant Visa Fee payment received” gözükmekte. Canlı yardıma bağlanmaya çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 8 uyarısı çıkıyor, halbuki örneğin şu an saat 6:30. Anlamadım nasıl bağlanacağım bu sisteme
-
@sencansinaygun sorunuzun cevabını bağlanabilen arkadaşlar verecektir umarım.
Benim başka bir sorum olacak imzanıza istinaden. İkinci girişinizi yaptınız mı acaba? Evetse deneyiminiz nasıldı?
-
Hocam tam gününde denemişsiniz. Dün abd'de resmi tatildi, martin luther king günü. Yani o yüzden o uyarıyı aldınız.. Bugün tekrar deneyin.
@sencansinaygun, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
Ödeme yapalı ve giriş yapalı benim de 90 günü geçti. Statü hala “Immigrant Visa Fee payment received” gözükmekte. Canlı yardıma bağlanmaya çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 8 uyarısı çıkıyor, halbuki örneğin şu an saat 6:30. Anlamadım nasıl bağlanacağım bu sisteme
-
ABD'ye girişiniz üzerinden 90 gün geçmesine rağmen kartınızla ilgili bir gelişme olmadıysa veya kart basılıp postaya verildikten sonra belirtilen tarihe kadar elinize ulaşmadıysa, I-90 formu doldurmanız gerekiyor. Bu formda kilonuzdan göz renginize kadar tüm kişisel bilgilerinizi tekrar alıyorlar. İşlem sonunda size yeni bir receipt numarası veriliyor; bu numara üzerinden parmak izi randevusu gibi tüm güncellemeleri takip edebiliyorsunuz, dolayısıyla detayları kaçırma ihtimaliniz kalmıyor. Burada çok önemli bir not eklemek isterim: I-90 formunda Green
Card veriliş tarihi sorulur. Kartın elinize hiç ulaşmamış olmasının bir önemi yoktur; o kısma
ABD'ye ilk giriş yaptığınız tarihi yazmanız gerekmektedir.Bu arada, ilk kartın ulaşmaması nedeniyle yapılan yeni kart taleplerinde herhangi bir ücret istenmiyor. Bazı forumlarda ücret istendiğine dair yazılar
okumuştum ancak böyle bir durum söz konusu değil. Ek olarak, USCIS sitesinde I-90 formu için ortalama işlem süresi 9 ay görünmesine rağmen, benim sürecimde parmak izi verdikten sadece bir hafta
sonra kart basım aşamasına geçildi.Arkadaşlar, şunu net olarak belirtmek isterim: Eğer CBP memuru giriş esnasında adresinizi sistemde
güncellemezse, siz bu değişikliği USCIS üzerinden yapsanız dahi bu işlemin SSA için hiçbir anlamı yoktur. ABD'de USCIS ve SSA tamamen ayrı kurumlardır; hatta Green Card basımını yapan birim bile USCIS'ten ayrı bir kurumdur. Bu nedenle USCIS'te yaptığınız adres değişikliği bazen işlem sırasına takılabiliyor ve bu tarz karışıklıklar yaşanabiliyor. SSN kartı için USCIS'e verdiğiniz adresin bir geçerliliği yoktur. Eğer CBP memuru adresi değiştirmemişse, ilk işiniz doğrudan bir SSA ofisine gidip yeni kart talep etmek olmalıdır. USCIS ve SSA birbirlerinden tamamen farklı kurumlardır. -
@apexcruel merhaba, evet giriş yaptık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tek problem kart basım sürecinin hiç başlamaması. Şu anlık her şey yolunda gidiyor, gelmeden önce ev tutmuştum zaten. Ev yerleştirme sürecindeyim. Tek sıkıntım alışveriş yaparken oldu, Amazon’da kimlik doğrulamaya takıldım, kendi kartımla alışveriş yapamıyorum
bu sebeple almam gereken şeyler gecikti. -
@rasitcenngiz formu bir göz inceledim ve gerçekten boy, kilo, göz ve saç rengi alanları var
lafın gelişi yazdığınızı düşünmüştüm
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum