Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @melisbasdurmus https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3845
    şurda durumumuzu özetlemeye çalıştım, benzer bir durumdayız umarım doğru başlıklara yazıyorumdur.

• @apexcruel

Benim ilk girişimden sonraki üç hafta içinde kart basıldı ve postalandı. Zaten sistemde “postalandı” yazısının altında bir tarih veriliyor. O tarihe kadar elinize ulaşmazsa, verdikleri linke girip “kart elime ulaşmadı” bölümünü seçiyorsunuz. Orası sizi bir forma yönlendiriyor. Form, I-90 formu olarak geçiyor. Formu doldurduktan sonra size yeni bir receipt number veriliyor. O numara ile sistemden kontrol ediyorsunuz. Yaklaşık bir hafta içinde size ileri bir tarihe parmak izi randevusu atıyorlar.

Evet, adres vermiştim. Farklı bir eyaletten kart elime ulaşmayınca USPS’e gittim, belki oradan ulaşabilirim diye; fakat USPS sadece takip numarası istiyor. Eğer takip numarası yoksa — ki zaten bu tür postalar için takip numarası olmuyor — o yüzden bir işlem yapmıyorlar. İki farklı USPS şubesine gittim, bayağı konuştum; ama illa takip numarası istiyorlar.

• @apexcruel

Benzer durumu yaşamışız. Eğer hâlâ SSN kartınız gelmediyse, SSA ofisinden randevu alıp yeniden kart isteyin; bir hafta içinde elinize ulaşıyor. Ben önlem olsun diye kartın kendi adresime gönderilmesini istemedim, direkt SSA ofisine gelmesini istedim. Bir hafta sonra gittim ve kartımı SSA ofisinden teslim aldım.

Not: Eğer yaşadığınız bölge üniversite bölgesiyse, genelde devlet postalarında sorun oluyormuş. Bunu SSA ofisindeki memur söyledi. Bu durum çok sık başlarına geliyormuş. Hatta bana, “Kartını buraya getirelim, sen gel al,” diye özellikle önerdiler.

• @melisbasdurmus

Randevusuz gittiğinizde genelde tersliyorlar. Sadece bir SSN numarası sorsanız bile bayağı bir “bıdı bıdı” yapıyorlar. Geceleri saat 23.00 ile 01.00 arasında SSA sitesinden online olarak randevuları takip edin; eğer iptal edilen bir randevu varsa ve biraz da şanslıysanız, ertesi güne bile randevu alabilirsiniz.

Ama randevusuz gitmek pek bir işe yaramıyor. Zaten yeniden kart başvurusu yapmak en az 10 dakika sürüyor. SSN numarasını söylememek için bir ton takla atıyorlar; o yüzden bu işle uğraşmıyorlar bile.

• @ollqher biz ödemeyi yaptıktan sonra çıkan sayfadaki IOE ile başlayan kodları not etmiştik. USCIS Case Status sayfasından kontrol ettik. Hesaba giriş yapmadık ya da add case yapmadık. Googlea direkt USCIS Case Status yazıp kodunuzu girin, case durumunuz yazar.

• ⭐⭐⭐⭐

@levent07 tamam zaten eğer sadece ödeme alındı aşamasındaysa dosyanız, sadece ödeme alındı yazacak, başka birşey yazmayacak, başka bir detay olmayacak.
    Greencardınıza produced güncellemesi gelmemesinin; case eklemekle, onun görünmesiyle veya görünmemesiyle vs ilgisi yok.
    Hepimiz zaten sadece verdiğimiz o linkten takip ediyoruz(veya case tracker uygulamalarından, ki o uygulamalarda backgroundda bu link üzerinden sorgu yapıyor), accountunuza case eklemeye çalışınca da uscis zaten access code istiyor ve en azından bizde öyle bir access code yok, bildiğim kadarıyla da uzun zamandır kimseye uscis'den access code vs gitmiyor.
    Sadece IOE ile başlayan numaralar veriliyor. Bu numaralarla da verdiğimiz o linkten kontrol edeceksiniz hepsi bu.
    90 güne kadar greencard gelmemesi resmi olarak da normal kabul ediliyor. Eskiden de kiminin greencardı erken gelirdi (örneğin 20.günde) kiminin 2,5 ayda veya daha uzun sürede. Olagelen durumlar bunlar.

• ⭐⭐⭐⭐

• Arkadaşlar selamlar 90 gün oldu abd deyim hala green cardım elime ulaşmadı sebebini soruyorum live agent böyle bi mesaj atıyo ne yapmam gerekiyor anlamıyorum.Vaka dorgusu göndermeye çalışıyorum IOE ile başlayan receipt numberımı giriyorum hata veriyor kabul etmiyor receipt numberı.

You can check your case status online on our website at https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do. Your card has not been sent toproduction. I cannot state why yourcard has not been sent to productionand mailed out. You will need tosubmit a request to the office incharge of producing your card toreceive an update on the production ofyour card. Our e-Request tool isavailable online at egov.uscis.gov/e-Request/Intro.do for you to submit aninquiry about the Non Delivery of yourPermanent Resident Card. Yourrequest will be sent to the office withjurisdiction over your case. Pleaseallow the USCIS office 30 days torespond to your request. You cansubmit an e-Request by going toegov.uscis.gov/e-request. Our e-Request tool is available online ategov.uscis.gov/e-request/Intro.do foryou to submit an inquiry about the(Choose from: status of your case;notice; card; document; other; or torequest an accommodation). Yourrequest will be sent to the office withjurisdiction over your case. Pleaseallow the USCIS office 30 days torespond to your request via email. Ifyou do not see it in your email inbox,please check your spam or junkfolders. If you encounter any issues,please call the USCIS Contact Centerat 1-8 0 0-3 7 5-5 2 8 3 and a USCISrepresentative will create servicerequest for you.

• @rasitcenngiz biyometrik randevunuzu USCIS accountunuzdan görebiliyor musunuz?

Önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla USCIS'e girdiğiniz adrese hiç gönderim yapmamışlar, bizim de neredeyse 1 aydır SSN gönderimi yapılmadı ve GC'ler Payment Fee Received aşamasında. USCIS'e girdiğimiz adresi hiç görmediklerini düşünüyorum bir sebeple bu yüzden bir şekilde biyometrik istenirse nasıl takip edebiliriz endişe etmeye başladım.

• @dogukan-altn ilettikleri linkten kayıt oluşturmanız gerektiğini söylüyor. Oluşturdunuz mu kaydınızı?

• USCIS'ten görünmüyor. Adrese posta ile geliyor. Sizin giriş tarihiniz yakın, henüz telaşlanacak bir şey yok, süreç normal. Aynı tarihte veya daha geç giriş yapmış olanlarla dahi kıyaslamanıza gerek yok şimdilik kendinizi.

Bunun dışında USCIS sitesine girip, chatten Emma'ya bağlanın. Aşağıya "Live chat" veya "Live agent" yazın. Size bir kaç soru soracak. Sonrasında canlı bir temsilciye bağlayacak. Orda durumu anlatıp, biometric randevusu planlanıp planlanmadığını sorun. Planlandıysa söyleyeceklerdir.

@apexcruel, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@rasitcenngiz biyometrik randevunuzu USCIS accountunuzdan görebiliyor musunuz?

Önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla USCIS'e girdiğiniz adrese hiç gönderim yapmamışlar, bizim de neredeyse 1 aydır SSN gönderimi yapılmadı ve GC'ler Payment Fee Received aşamasında. USCIS'e girdiğimiz adresi hiç görmediklerini düşünüyorum bir sebeple bu yüzden bir şekilde biyometrik istenirse nasıl takip edebiliriz endişe etmeye başladım.

• arkadaşlar geçen gün bi karışıklık oldu adresime ssn geldi dediler ama düzeltmek istiyorum misafir olduğum tanıdıklarım yanlış anlamışlar henüz ssnim gelmedi 24 aralıkta giriş yapmıştım 1 aya doğru ilerliyoruz 28 i gibi giden kişilere ve 9 ocaktı sanırım o tarihte giden arkadaşlarımızın ssn numaraları gelmiş kendilerini tebrik ederim benimki henüz gelmedi bazı arkadaşlarda benimle aynı durumdalar bugün ssa ofisine gitmeyi düşünüyorum süreç normal evet ama 1 aya yaklaşması bana çok geciktiğini düşündürmeye başladı ofise gidip yeni bi şeyler öğrenirsem sizlere de aktaracağım green card ise 22 aralıkta ödeme yapmıştım hala ücret ödemenizi aldık olarak görülüyor. uzun süredir durağan hissediyorum yeni gelişmeler yaşayıp mutlu oluruz umarım.

• @hukukveonline sizinle aynı tarihte giriş yapmışız, bizim de gelmedi biz 20. gün gidip ssn ofisine randevumuz olmadıgını fakat 20 günü geçtiğini ve telefonla bağlanamadıgımızı söyledik. İçeri alıp yardımcı oldular. Ssn hala gelmedi ama kağıda yazdılar, yeni adres istediler.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   barisakkaya barisakkaya 

• 4 kişilik ailemizde. Eşim ve oglumun gc ları adrese ulastı. Ama ben ve diger oglumu biyometrik parmak izine davet etmisler, ve üstelik mektup gec ulastıgı için randevu tarihide gecmis.
    Ben amerikada degilim. Gitmem de su an iş durumdan dolayı, benim için cok zor.
    Bu durumda benim ve diger oglumun tekrar amerikaya gitmesi şartmı? Ülkeye girerken aldıkları parmak izinde problem olmuyorda bu sonradan nasıl problem oluyor? Gitmeden mail, telefon ile çözebilecegim bir durum mu? Daha öncesinde tecrübe etmis arkadaslar, ya da tecrübe etmis arkadasların yakınları varsa ve benimle paylasırsa cok memnun olurum. @gucarslan

• @emr19
    bir forum üyesi de benzer süreçten geçmiş, durum nasıl sonuçlandı göremedim ama Ankara'da randevu ayarlayabilmiş. Reschedule için Uscis hesabınızda bir alan var, oradan işlem denediniz mi?

@Falcon-1, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

@Falcon-1, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@Dada7 merhaba, ben ve oglum Ankara'da gittik biyometrik vermeye. Düzgün ve geçerli gerekceler gosterirseniz eger UCSIS kabul ediyor degisikligi, en azından Ankara kabul etti.

• @erenist selamlar, süreciniz hakkında bilgi verebilir misiniz çözüldü mü?

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

4 kişilik ailemizde. Eşim ve oglumun gc ları adrese ulastı. Ama ben ve diger oglumu biyometrik parmak izine davet etmisler, ve üstelik mektup gec ulastıgı için randevu tarihide gecmis.
    Ben amerikada degilim. Gitmem de su an iş durumdan dolayı, benim için cok zor.
    Bu durumda benim ve diger oglumun tekrar amerikaya gitmesi şartmı? Ülkeye girerken aldıkları parmak izinde problem olmuyorda bu sonradan nasıl problem oluyor? Gitmeden mail, telefon ile çözebilecegim bir durum mu? Daha öncesinde tecrübe etmis arkadaslar, ya da tecrübe etmis arkadasların yakınları varsa ve benimle paylasırsa cok memnun olurum. @gucarslan

@emr19

Konu ile ilgili Sn. @cttl’nin Ankara’da katıldığı güncel randevu ve tekrar verdiği biyometrik kayıt tecrübesinden yararlanabilirsiniz detaylarını öğrenerek.

https://yesilkartforum.com/forum/post/524994

• @ATS16 Tesekkür ederim. Yazdım kendisine

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19 ileride yapılacak aramalarda sizin iletiniz de insanların önüne düşecektir, yukarıda verilmiş örnek case'lere ilave olarak talihliler şu örneklere de göz atabilirler diye eklemek isterim.. Ankara'da biometric randevusu için;

https://yesilkartforum.com/forum/post/485466
    https://yesilkartforum.com/forum/post/456824
    https://yesilkartforum.com/forum/post/493408

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19 Sizi Türkiye'de sanmıştım. Almanya Frankfurt'da da USCIS ofisi var. İsterseniz onu da bir araştırın.

https://www.uscis.gov/archive/germany-uscis-frankfurt-field-office

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |