Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

• @emr19
    bir forum üyesi de benzer süreçten geçmiş, durum nasıl sonuçlandı göremedim ama Ankara'da randevu ayarlayabilmiş. Reschedule için Uscis hesabınızda bir alan var, oradan işlem denediniz mi?

@Falcon-1, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Biz ocak ayı başında giriş yapıp dönmüştük, benim ve çocuğum için biyometrik randevu tarihlerini kaçırdık, eşimde ise hala süreç para yatırıldı aşamasında. UCSİS i aradığımda US dışında iken yeni randevu olusturamam dedi ki yeni randevuyu 3 hafta içinde oluşturabiliyor zaten. Haziran ayında geldiğiniz zaman tekrar ararsınız dedi. Bir şekilde ülkede olmadığımız için randevuyu kaçırdığımızi ispat edebileceğiz. Umarım problem olmaz gittiğimiz zaman. Daha önce bu şekilde deneyimi olan varsa bilgilendirirse sevinirim.

@Falcon-1, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@Dada7 merhaba, ben ve oglum Ankara'da gittik biyometrik vermeye. Düzgün ve geçerli gerekceler gosterirseniz eger UCSIS kabul ediyor degisikligi, en azından Ankara kabul etti.

• @erenist selamlar, süreciniz hakkında bilgi verebilir misiniz çözüldü mü?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@emr19, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

4 kişilik ailemizde. Eşim ve oglumun gc ları adrese ulastı. Ama ben ve diger oglumu biyometrik parmak izine davet etmisler, ve üstelik mektup gec ulastıgı için randevu tarihide gecmis.
    Ben amerikada degilim. Gitmem de su an iş durumdan dolayı, benim için cok zor.
    Bu durumda benim ve diger oglumun tekrar amerikaya gitmesi şartmı? Ülkeye girerken aldıkları parmak izinde problem olmuyorda bu sonradan nasıl problem oluyor? Gitmeden mail, telefon ile çözebilecegim bir durum mu? Daha öncesinde tecrübe etmis arkadaslar, ya da tecrübe etmis arkadasların yakınları varsa ve benimle paylasırsa cok memnun olurum. @gucarslan

@emr19

Konu ile ilgili Sn. @cttl’nin Ankara’da katıldığı güncel randevu ve tekrar verdiği biyometrik kayıt tecrübesinden yararlanabilirsiniz detaylarını öğrenerek.

https://yesilkartforum.com/forum/post/524994

• @ATS16 Tesekkür ederim. Yazdım kendisine

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19 ileride yapılacak aramalarda sizin iletiniz de insanların önüne düşecektir, yukarıda verilmiş örnek case'lere ilave olarak talihliler şu örneklere de göz atabilirler diye eklemek isterim.. Ankara'da biometric randevusu için;

https://yesilkartforum.com/forum/post/485466
    https://yesilkartforum.com/forum/post/456824
    https://yesilkartforum.com/forum/post/493408

• ⭐⭐⭐⭐

@emr19 Sizi Türkiye'de sanmıştım. Almanya Frankfurt'da da USCIS ofisi var. İsterseniz onu da bir araştırın.

||https://www.uscis.gov/archive/germany-uscis-frankfurt-field-office||

• Serap hanım selamlar,
    Avrupaya en yakın saha ofisi ocak 2026 tarihi itibariyle Türkiye’de. Almanya’da ya da herhangi bir avrupa ülkesinde saha ofisi şu an bulunmuyor.
    Paylaştığınız bilgi muhtemelen geçerliliğini yitirdi.

@Serapp, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

@emr19 Sizi Türkiye'de sanmıştım. Almanya Frankfurt'da da USCIS ofisi var. İsterseniz onu da bir araştırın.

||https://www.uscis.gov/archive/germany-uscis-frankfurt-field-office||

• Merhaba, bende de card being produced aşamasına geçti. Dolayısıyla tam 1 ay bile olmadan bu aşamaya geçmiş oldu.

• Selamlar, 3 kasım'da giriş yapmıştık(miami). 17 ocak itibariyle "Card Is Being Produced" aşamasına geçti. yani yaklaşık 80 gün sürdü. umarım bu hafta sağ salim gelir.

• @Serapp Cogu ofis kapatılmıs. Frankfurtta buna dahil maalesef

• @apexcruel merhaba daha önce de burada cevaplamıştım sanırım, birkaç defa online görüşmeden sonra fiziki olarak ofisten randevu alabildik ve gittiğimizde evrakların kendilerine hiç ulaşmadığını söylediler. Bir hafta sonra evrakları toparlayıp tekrar gittik ve hemen kartlar başıma geçti üç hafta içinde adresimize geldi. Yani kartların elimize gelmesi 8-9 ayı bulmuş oldu

• Ödeme yapalı ve giriş yapalı benim de 90 günü geçti. Statü hala “Immigrant Visa Fee payment received” gözükmekte. Canlı yardıma bağlanmaya çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 8 uyarısı çıkıyor, halbuki örneğin şu an saat 6:30. Anlamadım nasıl bağlanacağım bu sisteme

• @sencansinaygun sorunuzun cevabını bağlanabilen arkadaşlar verecektir umarım.

Benim başka bir sorum olacak imzanıza istinaden. İkinci girişinizi yaptınız mı acaba? Evetse deneyiminiz nasıldı?

• Hocam tam gününde denemişsiniz. Dün abd'de resmi tatildi, martin luther king günü. Yani o yüzden o uyarıyı aldınız.. Bugün tekrar deneyin.

@sencansinaygun, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Ödeme yapalı ve giriş yapalı benim de 90 günü geçti. Statü hala “Immigrant Visa Fee payment received” gözükmekte. Canlı yardıma bağlanmaya çalışıyorum. Çalışma saatlerimiz sabah 8 akşam 8 uyarısı çıkıyor, halbuki örneğin şu an saat 6:30. Anlamadım nasıl bağlanacağım bu sisteme

• @apexcruel

ABD'ye girişiniz üzerinden 90 gün geçmesine rağmen kartınızla ilgili bir gelişme olmadıysa veya kart basılıp postaya verildikten sonra belirtilen tarihe kadar elinize ulaşmadıysa, I-90 formu doldurmanız gerekiyor. Bu formda kilonuzdan göz renginize kadar tüm kişisel bilgilerinizi tekrar alıyorlar. İşlem sonunda size yeni bir receipt numarası veriliyor; bu numara üzerinden parmak izi randevusu gibi tüm güncellemeleri takip edebiliyorsunuz, dolayısıyla detayları kaçırma ihtimaliniz kalmıyor. Burada çok önemli bir not eklemek isterim: I-90 formunda Green
    Card veriliş tarihi sorulur. Kartın elinize hiç ulaşmamış olmasının bir önemi yoktur; o kısma
    ABD'ye ilk giriş yaptığınız tarihi yazmanız gerekmektedir.

Bu arada, ilk kartın ulaşmaması nedeniyle yapılan yeni kart taleplerinde herhangi bir ücret istenmiyor. Bazı forumlarda ücret istendiğine dair yazılar
    okumuştum ancak böyle bir durum söz konusu değil. Ek olarak, USCIS sitesinde I-90 formu için ortalama işlem süresi 9 ay görünmesine rağmen, benim sürecimde parmak izi verdikten sadece bir hafta
    sonra kart basım aşamasına geçildi.

Arkadaşlar, şunu net olarak belirtmek isterim: Eğer CBP memuru giriş esnasında adresinizi sistemde
    güncellemezse, siz bu değişikliği USCIS üzerinden yapsanız dahi bu işlemin SSA için hiçbir anlamı yoktur. ABD'de USCIS ve SSA tamamen ayrı kurumlardır; hatta Green Card basımını yapan birim bile USCIS'ten ayrı bir kurumdur. Bu nedenle USCIS'te yaptığınız adres değişikliği bazen işlem sırasına takılabiliyor ve bu tarz karışıklıklar yaşanabiliyor. SSN kartı için USCIS'e verdiğiniz adresin bir geçerliliği yoktur. Eğer CBP memuru adresi değiştirmemişse, ilk işiniz doğrudan bir SSA ofisine gidip yeni kart talep etmek olmalıdır. USCIS ve SSA birbirlerinden tamamen farklı kurumlardır.

• @apexcruel merhaba, evet giriş yaptık. Herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Tek problem kart basım sürecinin hiç başlamaması. Şu anlık her şey yolunda gidiyor, gelmeden önce ev tutmuştum zaten. Ev yerleştirme sürecindeyim. Tek sıkıntım alışveriş yaparken oldu, Amazon’da kimlik doğrulamaya takıldım, kendi kartımla alışveriş yapamıyorum 🙂 bu sebeple almam gereken şeyler gecikti.

• @rasitcenngiz formu bir göz inceledim ve gerçekten boy, kilo, göz ve saç rengi alanları var 😁 lafın gelişi yazdığınızı düşünmüştüm

• @sencansinaygun kartınız da kısa sürede çözülür umarım, bizi de süreciniz ile ilgilendirebilirseniz çok seviniriz. Vize ile ikinci girişi merak eden arkadaşlar vardı, onlar da postunuzdan faydalanacaktır.

• Merhabalar,
    26 Aralık tarihinde Chicago'dan ilk girişimizi yaptık. 18 Ocak tarihinde ailemizdeki herkes için kart basım aşamasına geldi ancak sadece Mart ayında 14 yaşı bitecek olan çocuğumun "ödemesi alındı" olarak görünüyor. Daha önce bu formda bir yerde 14 yaşına gelince parmak izi verilmesi gerektiği ile ilgili bir ileti okumuştum. Bilerek mi bekletiyorlar acaba (90 gün onun doğum tarihi içinde kalıyor) ya da herhangi bir sorun mu var diye anlamak için canlı yardıma bağlandım. Bana doğum tarihinin onların sayfasında farklı göründüğünü söylediler ve bir link verdiler ancak, o link sığınma talebi için typo düzeltme linkiydi. Bu arada doğum tarihini biz yanlış bir rakam olarak girmiştik ilk çekiliş başvurusunda ve sonrasında Mülakat esnasında düzelttirmiştik. Basılı vizesinde doğum tarihi doğru. Hepimiz için SSN ler de geldi ancak şimdi biz ne yapmalıyız emin olamadık. Ailedeki herkesin basım aşamasına gelip bir kişinin "ödeme alındı" olarak kalması normal midir? Bu doğum tarihi hatasını nasıl düzeltebiliriz? Basılmaması bu hata kaynaklı mıdır yoksa 14. yaş gününün dolmasını mı bekliyorlar acaba? Daha önce benzer bir durum yaşayan ya da bilgisi olan birileri vardır belki diye son çare buraya yazıyorum. Açıkçası başka da ne yapabilirim bilmiyorum, çünkü biz döndük. Eşim ikinci girişini tekrar sorunsuz yaptı ve şu an orda. Bir ofise gidip hatayı düzelttirebilir mi? Herkese teşekkür ederim.

• @rasitcenngiz Hocam benim abd ye gireli neredeyse 100 günden fazla olucak ssn 10 günde geldi gc hala gelmedi uscis canlı desteğe bağlanıyorum şöyle bi link atıyor verdiği linke tıklıyorum vaka sorgulama gönderiyorum receipt numberımı kabul etmiyor. Your case will process until USCISmakes a decision on the case. USCISwill notify you if additional information ifneeded. There's no updates at thistime. I will not have access to confirm ifyour case is assigned or reviewed byany officer. You can get an idea of howlong it will take to process your casefrom the processing time tableavailable on our website ategov.uscis.gov/processing-times. Enterthe Form, Form Category, and FieldOffice or Service Center, from the dropdowns. You will be given a processingtime frame. You can then enter yourreceipt date and Service Item the "GetInquiry Date" box. If the messageindicates "You can send us questionsabout your case by submitting aService Request online" you cansubmit a "Case outside normalprocessing time" e-request ategov.uscis.gov/e-request/Intro.do.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k