Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?
-
@cttl Biyometrik randevusu ilgili hiç bir şey söylemedi canlı destek ekibi bilgilerimi istiyor sorguluyor 90 günü bekleyin deyip vaka sorgulaması için link atıyor ve offline olup çıkıyorlar ya bu bencr çok düşük bir ihtimal neden tekrar fotoğraf istensin ki çünkü ben Hong Kongdayken bile işimi sağlama alıp orada yeniden bir biometrik çektirdim ve konsolosluğa sundum kabul ettiler onlarda
-
@apexcruel ds260 formunda adresinizi görüyor konsolosluk sarı zarfın beyaz olan görünen kısmında bilgilerinizin yazdığı kısımda da yazar adres ama havalimanında sormuş olmaları lazım adresinizi doğrulamak için
-
@dogukan-altn DS-260 formuna adresimizi sonra ileteceğiz diye girmiştik ki burada da yapılabilir diye okuduğumu hatırlıyorum. Havalimanı girişinde ise ısrarla vermek istememize rağmen benimle alakası yok diyip alınmadı.
-
E elbruz bu başlıktan bahsetti
-
@apexcruel Keşke ds260 formunda bir adres bulup yazsaydınız durumunuza net bir yorum malesef yapamıyorum.İnşallah en kısa sürede ssn ve gc niz gelir
-
@levent07, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@mhmtkz aynı durum bende de var 27.11.2025 girdim hala ne Ssn ne de card dan bi haber yok. My uscis de de bişey görünmüyor. My case in içinde de herhangi bişey görünmüyor. Daha once ekledim aslınd ama yeniden eklemek istediğimde Onlie acses code istiyor
buradan cevaplayayım, konu buradan devam etsin daha doğru olur, accountunuzdan yeni case olarak eklemeye çalışmayın, https://egov.uscis.gov/ bu linkten sadece IOE ile başlayan numaranızı sorgulayın.
-
Merhabalar, eşim ve benim Green Card’larımız bugün elimize ulaştı. Ülkeye giriş yapmadan önce USCIS immigrant fee ödemelerini gerçekleştirmiştik ve 4 Aralık’ta ABD’ye giriş yapmıştık. Geçen haftaya kadar USCIS sisteminde durum “fee was received” olarak görünüyordu. Hafta başında “produced”, ardından “mailed” olarak güncellendi ve bugün çok şükür USPS ile teslim edildi. Bekleyen herkes için en kısa sürede olumlu sonuçlar dilerim.

-
@aysegul ordanda bakıyorum sadece ödemenizi aldık diye bir yazı var. Case de bilgilerimi girdiğim halde add case var benim eklediğim görünmüyor. Bu gecikme bunla alakalı olabilir mi acaba çünkü aralık ayında girenlerin ssn ve cartı bile gelmiş
-
A aysegul bu başlıktan bahsetti
-
Arkadaşlar, ben ABD’ye girerken sınır polisi adresimi değiştirmedi, bunu USCIS sitesinden değiştirmem gerektiğini söyledi. Ben de oradan adres değişikliğini yaptım ancak Green Card’ım ve SSN kartım yine de yeni adresime gelmedi. USPS’e gittiğimde bana yardımcı olamayacaklarını söylediler; çünkü bu postaların takip numarası yokmuş. Velhasıl kelam, bu iki kart da elime ulaşmadı.
SSN kartımı SSA ofisiyle hallettim fakat Green Card için yeniden form doldurdum ve 6 Ocak’ta tekrar parmak izi verdim. Ancak sistemden takip ettiğimde hâlâ “dosyanız işleme alınıyor” ibaresi görünüyor. USCIS sitesinde, belirli işlemlerin ne kadar sürede sonuçlandığını gösteren bir hizmet var; orada benim sürecimin ortalama 9 ay sürdüğü yazıyor.
Forumlarda bu tarz Green Card kayıp ve yenileme işlemleri yapmış olup ne kadar sürdüğünü bilen var mı? Gerçekten en az 9 ay mı sürüyor?
-
@rasitcenngiz ilk girişiniz sonrası GC hiç basım aşamasına geçti mi?
-
@apexcruel aynı sekilde ds260da sonra vericem dedim, mülakatta adresi almadı. girerken verdik biz ama 16. gün bizim de gelmedi. aynı zamanda giriş yaptıgımız arkadaşların geldi hep. bakalım ofise gidip tekrar girmeyi denicem randevusuz.
-
@ebd Merhabalar "fee was received” , “produced” kisimlarini Add case yaptiktan sonra mi gorebiliyorsunuz ve ben online access code gelmedi nasil add case yapabilirim
-
@melisbasdurmus https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3845
şurda durumumuzu özetlemeye çalıştım, benzer bir durumdayız umarım doğru başlıklara yazıyorumdur. -
Benim ilk girişimden sonraki üç hafta içinde kart basıldı ve postalandı. Zaten sistemde “postalandı” yazısının altında bir tarih veriliyor. O tarihe kadar elinize ulaşmazsa, verdikleri linke girip “kart elime ulaşmadı” bölümünü seçiyorsunuz. Orası sizi bir forma yönlendiriyor. Form, I-90 formu olarak geçiyor. Formu doldurduktan sonra size yeni bir receipt number veriliyor. O numara ile sistemden kontrol ediyorsunuz. Yaklaşık bir hafta içinde size ileri bir tarihe parmak izi randevusu atıyorlar.
Evet, adres vermiştim. Farklı bir eyaletten kart elime ulaşmayınca USPS’e gittim, belki oradan ulaşabilirim diye; fakat USPS sadece takip numarası istiyor. Eğer takip numarası yoksa — ki zaten bu tür postalar için takip numarası olmuyor — o yüzden bir işlem yapmıyorlar. İki farklı USPS şubesine gittim, bayağı konuştum; ama illa takip numarası istiyorlar.
-
Benzer durumu yaşamışız. Eğer hâlâ SSN kartınız gelmediyse, SSA ofisinden randevu alıp yeniden kart isteyin; bir hafta içinde elinize ulaşıyor. Ben önlem olsun diye kartın kendi adresime gönderilmesini istemedim, direkt SSA ofisine gelmesini istedim. Bir hafta sonra gittim ve kartımı SSA ofisinden teslim aldım.
Not: Eğer yaşadığınız bölge üniversite bölgesiyse, genelde devlet postalarında sorun oluyormuş. Bunu SSA ofisindeki memur söyledi. Bu durum çok sık başlarına geliyormuş. Hatta bana, “Kartını buraya getirelim, sen gel al,” diye özellikle önerdiler.
-
Randevusuz gittiğinizde genelde tersliyorlar. Sadece bir SSN numarası sorsanız bile bayağı bir “bıdı bıdı” yapıyorlar. Geceleri saat 23.00 ile 01.00 arasında SSA sitesinden online olarak randevuları takip edin; eğer iptal edilen bir randevu varsa ve biraz da şanslıysanız, ertesi güne bile randevu alabilirsiniz.
Ama randevusuz gitmek pek bir işe yaramıyor. Zaten yeniden kart başvurusu yapmak en az 10 dakika sürüyor. SSN numarasını söylememek için bir ton takla atıyorlar; o yüzden bu işle uğraşmıyorlar bile.
-
@ollqher biz ödemeyi yaptıktan sonra çıkan sayfadaki IOE ile başlayan kodları not etmiştik. USCIS Case Status sayfasından kontrol ettik. Hesaba giriş yapmadık ya da add case yapmadık. Googlea direkt USCIS Case Status yazıp kodunuzu girin, case durumunuz yazar.
-
@levent07 tamam zaten eğer sadece ödeme alındı aşamasındaysa dosyanız, sadece ödeme alındı yazacak, başka birşey yazmayacak, başka bir detay olmayacak.
Greencardınıza produced güncellemesi gelmemesinin; case eklemekle, onun görünmesiyle veya görünmemesiyle vs ilgisi yok.
Hepimiz zaten sadece verdiğimiz o linkten takip ediyoruz(veya case tracker uygulamalarından, ki o uygulamalarda backgroundda bu link üzerinden sorgu yapıyor), accountunuza case eklemeye çalışınca da uscis zaten access code istiyor ve en azından bizde öyle bir access code yok, bildiğim kadarıyla da uzun zamandır kimseye uscis'den access code vs gitmiyor.
Sadece IOE ile başlayan numaralar veriliyor. Bu numaralarla da verdiğimiz o linkten kontrol edeceksiniz hepsi bu.
90 güne kadar greencard gelmemesi resmi olarak da normal kabul ediliyor. Eskiden de kiminin greencardı erken gelirdi (örneğin 20.günde) kiminin 2,5 ayda veya daha uzun sürede. Olagelen durumlar bunlar. -
-
Arkadaşlar selamlar 90 gün oldu abd deyim hala green cardım elime ulaşmadı sebebini soruyorum live agent böyle bi mesaj atıyo ne yapmam gerekiyor anlamıyorum.Vaka dorgusu göndermeye çalışıyorum IOE ile başlayan receipt numberımı giriyorum hata veriyor kabul etmiyor receipt numberı.
You can check your case status online on our website at https://egov.uscis.gov/casestatus/landing.do. Your card has not been sent toproduction. I cannot state why yourcard has not been sent to productionand mailed out. You will need tosubmit a request to the office incharge of producing your card toreceive an update on the production ofyour card. Our e-Request tool isavailable online at egov.uscis.gov/e-Request/Intro.do for you to submit aninquiry about the Non Delivery of yourPermanent Resident Card. Yourrequest will be sent to the office withjurisdiction over your case. Pleaseallow the USCIS office 30 days torespond to your request. You cansubmit an e-Request by going toegov.uscis.gov/e-request. Our e-Request tool is available online ategov.uscis.gov/e-request/Intro.do foryou to submit an inquiry about the(Choose from: status of your case;notice; card; document; other; or torequest an accommodation). Yourrequest will be sent to the office withjurisdiction over your case. Pleaseallow the USCIS office 30 days torespond to your request via email. Ifyou do not see it in your email inbox,please check your spam or junkfolders. If you encounter any issues,please call the USCIS Contact Centerat 1-8 0 0-3 7 5-5 2 8 3 and a USCISrepresentative will create servicerequest for you.
-
@rasitcenngiz biyometrik randevunuzu USCIS accountunuzdan görebiliyor musunuz?
Önceki mesajlarınızdan anladığım kadarıyla USCIS'e girdiğiniz adrese hiç gönderim yapmamışlar, bizim de neredeyse 1 aydır SSN gönderimi yapılmadı ve GC'ler Payment Fee Received aşamasında. USCIS'e girdiğimiz adresi hiç görmediklerini düşünüyorum bir sebeple bu yüzden bir şekilde biyometrik istenirse nasıl takip edebiliriz endişe etmeye başladım.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
46
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum