Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.3k 411 209.4k 453

  • @Manushaqe, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    @swadze ann arbour guzel, kucuk, sirin bir yer. Universite sehri. Genelde akademisyenler ve ogrenciler oturuyor. Ama siz otomotiv endjstrisinde calisacaksaniz ann arbor biraz sanayi bolgelerinden uzak kaliyor ve gidis gelis zor olur.

    Plantlara uzak kalıyor evet ama güvenli ve sakinliği övdüler. Eşiniz hangi HVAC kursuna kayıt oldu acaba?


  • @swadze evet sakin ve iyi bir yer. Ama plant lare yakin sakin ve guzel baaka yerler de var. Cocugunuz varsa okul puanlarina da bakmanizi tavsiye ederim. Esim macomb college deki HVAC sertifika programina kaydolacak. Sizin otomotiv sektorunde tecrubeniz varsa ve ingilizceniz de varsa kolayca is bulursunuz diye dusunuyorum.


  • Selam, doğru yere mi yazıyorum emin değilim, ama şöyle bir sorum var. Ben Green Card ve SSN gönderimi için Boston'da yaşayan bir arkadaşımın adresini verdim ama Seattle'a gidip orada kalmak istiyorum. Bu durumda herhangi bir sorun yaşarsam Boston ile herhangi bir işim var mıdır? Örneğin SSN ile ilgili bir problem durumunda Seattle SSA ofisiyle işimi halledebilir miyim? Şimdiden teşekkürler


  • Merhablar , Abd ye giriş yaptım SSN ve Greencard gelme kargolanma statumu nasıl öğrenebilirim bilginiz var mı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mhmtkz

    Seattle veya Miami veya Chicago fark etmez, istediğiniz şehir/eyaletten giriş yapabilir ve yaşamınızı kurabilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşarsanız Boston ile herhangi bir işiniz yok, SSN ile ilgili bir problem durumunda Seattle SSA ofisiyle görüşerek çözüm bulabilirsiniz zira sistem merkezi.


  • @ATS16 Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • @mrkc Hocam, pasaporttan sonra kenara alip bekletip parayi sayiyorlar. Sonra paranin kaynagini soruyorlar. Ben arabami sattim onun parasi demistim, mantikli demislerdi ve baska bir soru sormamislardi bankaya yatirdin mi vs diye. Yalniz bir saat surdu bizim isimiz. Bol sans.


  • Merhabalar ben kısa bir süre sonra amerikaya taşınacağım fakat çözmem gereken banka işleri var. Ben taşınırken yanıma tüm paramı almayacağım yarısını alacağım çünkü nakit olarak her yere götürmek sıkıntı ve çalınma riski vs var. Geride kalan parayı türkiyede bırakacağım fakat ailemin o parayı bana atmasıve benim o parayı çekebilmem gerek ve bunu nasıl halledeceğim çok detaylı şekilde anlatabilir misiniz çünkü hiçbir fikrim yok


  • @FROG-FROG Türkiye-ABD arası para transferi bölümünü okuyun tüm sorularınızın cevapları var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FROG-FROG

    https://yesilkartforum.com/forum/post/469536

    Türkiye’den ayrılmadan önce ailenizden kim transferi yapacaksa USD cinsinden parayı o kişinin adına açılacak Enpara hesabına yatırın. Sizde ABD’ye göç edince açacağınız hesaba swift transferi en az komisyon ile yapılabilir, aynı işlem günü içerisinde hesabınıza geçer ödeme farklı bir durum/aksilik yaşanmaz ise. En fazla bir seferde TL 999.999’ye denk gelecek şekilde swift yapabilirsiniz, yaklaşık $23.000’a tekabül ediyor.

    Aile üyeniz Enpara hesabını Enpara aplikasyonunu indirdikten sonra Enpara temsilcisi ile canlı görüşme yaparak açabiliyor. Birikimizini elden aile üyenizin adına QNB Finansbank şube veznelerini kullanarak yatıracaksınız.


  • Bir arkadasimin evinde kaliyorum proof of adress nasil bulabilirim driver licance icin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ollqher imzanızı güncelleyebilir misiniz?


  • @ollqher, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

    Bir arkadasimin evinde kaliyorum proof of adress nasil bulabilirim driver licance icin

    Merhaba, arkadasinizdan bir utility aboneligine adinizi eklemenizi rica edin ve lutfen imzanizi guncelleyin.

  • ⭐⭐

    Herkese selamlar,

    Amerika’ya geleli yaklaşık 1 yıl oldu. Bu süreçte yaşadıklarımı ve edindiğim deneyimleri kısaca sizlerle paylaşmak istedim.

    Daha önce yazdığım deneyime aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

    buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    ABD’ye gelir gelmez yapmanız gereken ilk işlemlerden biri telefon hattı almak olacaktır.Eğer telefonunuz Çin menşeli bir marka ise, maalesef burada çalışmayabildiği için yeni bir telefon almanız gerekebilir.
    Henüz kredi skorum ve kredi geçmişim olmadığı için faturalı hat alamamıştım. Bu nedenle Best Buy’dan Mint Mobile SIM kart aldım.
    Aktivasyon işlemi oldukça kolaydı. Ödemeyi yaptıktan sonra eSIM kodu e-posta adresinize geliyor ve ardından telefonunuza tanımlayabiliyorsunuz.

    Telefon ve SIM kart işlemini hallettikten sonra yapmanız gereken bir diğer önemli işlem banka hesabı açmak.Banka hesabı açarken genellikle sizden adres kanıtı isteniyor. İlk etapta iki farklı Chase şubesine gittim ancak bir türlü hesap açtıramadım.Daha sonra şansımı Bank of America (Bofa) ile denemek istedim. Yaklaşık 3 farklı Bofa şubesini gezdikten sonra, herhangi bir adres kanıtı sunmadan hesabımı açabildim.

    Yaklaşık iki ay sonra Chase’ten online olarak hesap başvurusu yaptım. Başvurum kabul edildi ancak yaklaşık 2 gün sonra hesabıma geçici bir bloke konuldu. Durumu müşteri hizmetlerini arayarak sordum. Debit kartım geldikten sonra şubeye giderek eksik evrakları tamamladım ve hesabımı tekrar aktif hale getirdim.Sonrasında yine online olarak Capital One ve Wells Fargo’dan da hesap açtım, ancak bu iki bankayı aktif olarak kullanmıyorum. Şu an aktif olarak Bank of America ve Chase kullanıyorum ve her iki bankadan da birer adet kredi kartım mevcut.

    Gelelim bir diğer önemli konuya: araba ve ehliyet.

    Henüz ABD’yi gezme fırsatım olmadığı için burada yazacaklarım Atlanta özelinde geçerli olacaktır. Atlanta içinde toplu taşıma oldukça sınırlı, bu nedenle mümkün olan en kısa sürede araç temin etmeniz gerekiyor.Eğer araçtan anlıyorsanız, Facebook Marketplace bu konuda biçilmiş kaftan; her bütçeye uygun araçlar bulmak mümkün. Araçtan çok anlamıyorsanız da hiç sorun değil; CarMax, Carfax ya da herhangi bir markanın yetkili bayisine (dealer) giderek ikinci el veya sıfır araç satın alabilirsiniz.Aracı üzerinize almadan önce sigorta yaptırmanız gerekiyor. Maalesef ilk dönemlerde sigorta ücretleri biraz yüksek çıkıyor, ancak zaman geçtikçe ve geçmiş oluştukça fiyatlar düşüyor.

    Ben ehliyetimi biraz geç aldım. Türkiye’de ehliyetim vardı ancak araç kullanmaya çok ihtiyacım olmadığı için pratik anlamda tecrübem azdı, bu yüzden ehliyet işini biraz erteledim.Önce yazılı sınava, ardından direksiyon sınavına girdim. Daha önceki deneyimlerimde de aktardığım gibi, çok zorlanmadan sınavı geçtim.
    Direksiyon sınavına giderken yanınızda ehliyet sahibi birinin bulunması gerekiyor. Eğer İngilizceniz yeterli değilse, yanınızdaki kişi tercümanlık yapabiliyor; aksi takdirde sınav sırasında herhangi bir şekilde konuşmak yasak.

    Diğer bir konu ise ev kiralama.

    Bekar olduğum için genelde oda kiralama seçeneklerine baktım. Yaklaşık 2 hafta boyunca arkadaşımın yanında kaldıktan sonra, Facebook Marketplace üzerinden bir oda buldum. Odaya bakmaya arkadaşım ile birlikte gittik, şartları konuştuktan sonra odayı tuttum.

    Yaklaşık 2 ay kadar burada kaldım, ancak kaldığım kişi farklı bir eyalete taşınacağını söylediği için tekrar oda arayışına girmem gerekti. Bu süreçte, kaldığım eve yakın bir bölgede Airbnb üzerinden bir oda buldum ve uzun dönemli olarak kiraladım.
    Şu anda hâlâ aynı yerde kalmaya devam ediyorum. Odayı tutarken $600 depozito verdim.

    Gelelim iş arama sürecine.

    ABD’de popüler olan tüm iş arama platformlarına kayıt olup CV’mi yükledim ve ardından alanımla ilgili gördüğüm tüm ilanlara başvurmaya başladım. Yaklaşık 2 ay boyunca, neredeyse her gün 20–30 başvuru yaptım.Ancak ABD’de yerel iş tecrübem olmadığı için, başvuruların büyük bir kısmına ya olumsuz dönüş aldım ya da hiç geri dönüş olmadı. Bu süreç biraz moral bozucu olabiliyor ama sabırlı olmak gerekiyor. Şu anda çalıştığım yerle ilk olarak online bir görüşme için gün belirledik. Görüşme olumlu geçince beni ofislerine davet ettiler. Burada hem ikinci bir görüşme yaptık hem de ofisi gezme fırsatım oldu.Ardından son bir görüşme daha yapıldı ve sonrasında teklif aldım, ben de kabul ettim. Şu an aynı yerde çalışmaya devam ediyorum.

    İş hayatı ile ilgili genel izlenimlerime gelecek olursam:

    Burada en dikkatimi çeken şey, ego neredeyse hiç yok ve insanların çok yardımsever olması. Kimse sesini yükseltmiyor, kimse kimseye üstten konuşmuyor.
    Çalışma saatleri genelde net ve belli. Mesai saatleri dışında yazılan mesajlara anında cevap verme gibi bir beklenti yok.

    Gelelim bir diğer önemli konuya: İngilizce.

    ABD’ye gelirken hâlihazırda bir miktar İngilizcem vardı. İlk başlarda İngilizcemi geliştirmek için kursa gitmeyi düşünmüştüm, ancak işe başladıktan sonra bu plan şimdilik askıda kaldı. Mülakat sürecinde İngilizcemin çok iyi olmadığını açıkça belirtmiştim ve bu durum herhangi bir sorun oluşturmadı. Bu da benim için oldukça rahatlatıcı oldu. İngilizcemi geliştirmek için şu anda genelde işe giderken ve eve dönerken podcastler dinleyerek pratik yapmaya çalışıyorum. Bunun dışında şimdilik ekstra bir çaba veya planlı bir çalışma yapmıyorum, ancak günlük kullanımın zamanla dili geliştirdiğini net şekilde hissediyorum.

    Gelelim en önemli noktalardan birine: yalnızlık.

    Türkiye’deyken de yalnız yaşıyordum ve buraya gelirken bunun benim için bir sorun olmayacağını düşünüyordum. Ancak maalesef durum hiç de öyle olmadı. İlk başlarda yaşanan koşturma, yerleşme süreci ve resmi işler arasında bunu çok fark edememişim. Zamanla her şey rayına oturup hayat biraz daha monotonlaşınca, insan yalnızlığı daha net fark ediyor.Buradaki sosyal hayat, maalesef Türkiye’deki gibi değil. Türkiye’de saatlerce oturup havadan sudan konuşmak çok normalken, burada zaman = para olduğu için uzun süreli, plansız sosyal aktiviteler pek olmuyor. Eğer biraz da benim gibi asosyal bir yapınız varsa, bu durum sizin için daha da zorlayıcı olabiliyor. Bu yüzden mutlaka kendinizi oyalayacak şeyler bulmanızı tavsiye ederim. Aksi halde günler gerçekten geçmek bilmiyor.

    Masraflar (Aylık Ortalama)

    Mutfak / Yemek – İçmek: ~$600
    Araç sigortası: İlk aylar ~$265, şu an ~$236
    Benzin: Aylık ~$100
    Oda kirası (her şey dahil): $1,100
    Telefon hattı: Aylık ~$40
    Abonelikler: Aylık ~$40

    Küçük Tavsiyeler

    Eğer benim gibi dondurma seviyorsanız, Costco’nun dondurmasını ve Haagen-Dazs dondurmalarını mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

    Milkshake seviyorsanız, Chick-fil-A’deki sezonluk şeftalili milkshake’i deneyebilirsiniz; gerçekten başarılı.

    Genel olarak ilk yıl kolay geçmedi ama öğretici oldu. Zamanla her şey yavaş yavaş oturuyor. Yeni gelecek ya da bu süreci yaşayan arkadaşlara tek tavsiyem: sabırlı olun ve kendinize zaman tanıyın. Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

    Selamlar,
    Onur


  • @onuru basarili hikayeleri okumak emin olun herkese moral oluyor. Ilk zamanlarda sanki zorluklar hic gecmeyecekmis gibi geliyor, insan geldigine pisman bile oluyor ama basarabilenleri okuyunca bir moral geliyor. Bizim de 3. Ayimiz Amerikada, ben is bulabildim ama esim daha is bulamadi. Ingilizce seviyesi mental olarak ona cok engel oluyor. Ise girerse anlasamayacak ve yapamayacakmis gibi hissediyor. Bu yuzden size sormak istedim. Ingilizce seviyeniz neydi geldiginizde? Ne is yapiyorsunuz? Ve suanda ingilizce ile nasil hissediyorsunuz?

  • ⭐⭐

    @Manushaqe Selamlar, Anlaşılmayacakmış ya da yapamayacakmış gibi hissetmeniz aslında çok normal. Bu durum biraz da bizim mükemmeliyetçi yapımızdan kaynaklanıyor. İnanın burada kimse sizin cümleleri nasıl kurduğunuza takılmıyor; akademik bir seviyede konuşmanız ya da bir essay yazmanız gerekmiyorsa kimse mükemmel İngilizce beklemiyor.

    Şu ana kadar İngilizce seviyemle ilgili herhangi bir sınava girmediğim için net bir şey söyleyemem ama araştırdıklarıma göre yaklaşık B2 seviyesinde olduğumu düşünüyorum. IT alanında çalışıyorum ve günlük iş hayatında iletişim kurarken büyük bir sorun yaşamıyorum. Genelde Afro-Amerikalıları anlamakta biraz zorlanıyorum, onun dışında ise gün geçtikçe İngilizcemin daha da iyiye gittiğini net bir şekilde fark edebiliyorum.

    Mükemmel konuşmak zorunda değilsiniz; önemli olan derdinizi anlatabilmek ve iletişim kurmaya çalışmak. Zamanla, günlük hayatın içinde fark etmeden geliştiğinizi görüyorsunuz.


  • @onuru Çok doğru, African-American kardeşlerimizi bende anlamakta zorlanıyorum ama aksanları da hoşuma gidiyor 😁 İşyerinde en samimi arkadaşlarım onlar, hepsi çok yardımsever ve gerçekten çok mazlumlar.

    İş konusunda evet haklısınız, IT sektöründe olduğunuz için mükemmel bir İngilizce’ye gerek duyulmuyor, dilden ziyade yapacağınız işin kalitesi ve projeleriniz öne çıkıyor. Lakin satış, pazarlama ve finans sektöründe native İngilizce aranıyor, ve olmazsa olmaz dilin yanında Amerika iş tecrübesi veya kendinizi nasıl pazarladığınız ön plana çıkıyor, kendi tecrübemden biliyorum.

  • ATS16A ATS16 bu başlıktan bahsetti

  • @ollqher senin adına bir tane mektup yollasın en kolayı veya bankadan gelen hesap dökümü( safece hesap dökümü başka olmuyor) gelince onu da kabul ediyor dmv


  • Herkese merhaba,
    biz 14 Aralık’ta Houston üzerinden Amerika’ya giriş yaptık.Giriş yaparken hiç bir sorunla karşılaşmadık hatta çok tatlı bir aileyle tanışıp birbirimize yoldaş olduk. Havaalanından kiraladığımız aracı teslim almak için ücretsiz bir transfer aracıyla gittik, süreç oldukça basitti. Ancak burada önemli bir detay var: araç kiralama ödemesinin mutlaka aracı kiralayan kişinin kredi kartıyla yapılması gerekiyormuş. Biz bunu bilmediğimiz için sadece benim kartımı getirmiştik ve bu nedenle epey sorun yaşadık. Nakit kesinlikle kabul etmiyorlardı. Neyse ki banka kartını denedik ve ödeme o şekilde gerçekleşti. Bu yüzden sakın sadece nakitle gelmeyin, büyük bir tavsiye.

    Houston’da 1 gün kaldıktan sonra, 15 Aralık’ta kiraladığımız araçla Austin’e geçtik. Evimizi önceden kiralamıştık fakat ödemesini yapmamıştık. Tahmin edebileceğiniz gibi yine nakit kabul etmediler ve uygulama üzerinden ödeme istediler. O sırada banka hesabımız olmadığı için ödeme yapamadık. Walmart üzerinden transfer önerdiler fakat orada da birçok sorun yaşadık. Neyse ki emlakçımız Ferda Hanım yardımımıza yetişti ve transferi onun aracılığıyla gerçekleştirebildik.

    Sonrasında elektriğimizi açtırdık, banka hesabımızı açtık ve depozitolu kredi kartına başvurduk. Ancak kart kargoda kaybolmuş gibi görünüyor, hâlâ elimize ulaşmadı.

    Hatlarımızı önce Verizon’dan aldık. Daha sonra hatlarımızın üzerine telefon almak istediğimiz için SSN’lerimiz geldikten sonra AT&T’ye geçtik. AT&T’nin bizim için en büyük avantajı, ev internetimizin de aynı firma olmasıydı. Bu sayede faturaya ek olarak iki adet telefonu depozitosuz alabildik.

    SSN kartlarımız 7 gün içinde elimize ulaştı. 3. haftada oğlumun ve benim Green Card’larımız geldi, eşimin kartı ise yaklaşık 1 hafta sonra ulaştı.

    Aracımızı 2. haftada Facebook Marketplace üzerinden satın aldık. Ancak aracın Texas kayıtlı olmadığını sonradan öğrendik. Bu durum bize yaklaşık 400 dolar ek masraf ve ciddi bir zaman kaybı yaşattı. Aracı Texas üzerine alıp plakamızı çıkarttık.

    Eşim tüm delivery uygulamalarına kayıt oldu fakat şu an için sadece Lyft aktif hale geldi. Şimdilik geçimimizi Lyft ile sağlıyoruz, umarız kısa sürede diğer uygulamalar ve işler de aktif olur.

    Umarım bizim yaşadıklarımız, yeni gelecek olanlar için faydalı olur.


Benzer Başlıklar

  • ABD DE TASARIMCI OLMAK

    Kilitli Taşındı Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    2
    0 Oy
    2 İleti
    327 Bakış
    crazycellsC
    Sorularinizi uygun bolumlerde sormalisiniz, ayrica buyuk harf kullanmadan yazmaniz daha uygun olur. Maalesef bu sekilde toplama basliklara izin vermiyoruz, sorunuz hangi konu ile ilgiliyse o bolumdeki uygun basliklara sorularinizi sorabilirsiniz. Mesleklerle ilgili sorulariniz icin su bolumu inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/6/i̇ş-alanları-ve-meslekler Lise ve diger kademelerdeki egitimler icin su bolumu: https://yesilkartforum.com/forum/category/15/eğitim New York ve ABD'de yasam maliyetleri ile ilgili olarak da su basliklari: https://yesilkartforum.com/forum/category/17/new-york https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri
  • COVID19 surecinden sonra nasil bir ABD bekliyorsunuz?

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    16
    0 Oy
    16 İleti
    677 Bakış
    redsat2000R
    @MuratUsa small business dediğimiz devlet destekli bizdeki karşılığı Kobi olan alanlar . Yeteneginize göre yapabileceginiz işler veya Mavi yakalılarin başka işveren altında yaptıkları işler. Sanırım bu krizi en büyük beyaz yakalilar yaşayacak. Etkisi büyük olacak . Harcamalari konusunda küçülmeye gitmezlerse sancılı dönem onları bekliyor. Küçük adımlar atan bizler ise ayağımızı yorganimiza uzattmamiz daha kolay. Büyük denizde bir gemi batar ceviz kabuğu asla batmaz.
  • ABD'de komşularla yaşanan sorunlar ve çözümleri

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    18
    4 Oy
    18 İleti
    4k Bakış
    D
    @WithNaz Merhaba, bu tur durumlarda chatgpt'ten yardim alabilirsiniz. Sizin mesajinizi Chatgpt'ye yazdigimda asagidaki gibi bir cevap verdi. Bir de gorusme esnasinda neler denilebilir onu sormustum. O cevabi da en altta ekledim. Siz biraz daha detay belirtip daha ozellestirilmis bir bilgi alabilirsiniz. Ornegin hangi eyalet/sehir bilgisi oldugu eklenirse belki o kisimla ilgili yasal bilgileri dahil edebilir. Ornegin 3 yildir oturdugunuzu ve ilk 2 yil hic gurultu ile ilgili sikayet almadiginizi belirtmissiniz, bunu ustune basa basa soylemenizde fayda olabilir. Bir de eger baska bir daireye gecme durumu soz konusu olursa tasinma masraflari, depozito, ve yeni dairenin kira sartlari konusunu mutlaka konusun. Belki de siz 3 yildir oturdugunuz icin, diger komsunun tasinmasi daha dogru olur. Bunu da nasil konusulmasi gerektigini yine chatgpt ile sorulabilir. Pek caninizi sikmayin. Evlerin bu sekilde ahsap olmasindan dolayi ses problemi cok yasandigini tahmin ediyorum. Leasing ofisi, bu tur bir durumla ilk defa karsilasmiyordur. Bu arada komsunuzun kira yenileme donemi geldi ise sirf pazarlik amaciyla ust katimizdakiler cok gurultulu vs diye sizlanip kira artisini engellemek icin bahane yaratmak istiyor bile olabilirler. Merhaba, yaşadığınız durum gerçekten oldukça stresli ve zorlayıcı olabilir. Hem kendi huzurunuz hem de kiracılık ilişkisini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmek adına, haklarınızı savunmak önemli. Bu tarz sorunlarla karşılaşan birinin nasıl bir yol izleyebileceğini aşağıda özetlemeye çalıştım. Hakkınızı Savunmak İçin Belgeler: İlk olarak, alt komşunuzun mangal yaptığına dair kaydınız oldukça önemli. Bu, sizin haklı olduğunuz bir durumu ispat etmek için kullanabileceğiniz güçlü bir delil olabilir. Ayrıca, komşuların çocuklarının sabaha kadar ağlaması ve gürültülü aktiviteler hakkında da elinizde bir kayıt ya da tanık olabilir. Gerekirse, ses kaydı almak veya videolar çekmek de faydalı olabilir. Kiracı Olarak Sizin Sorumluluğunuz: Kontratta yer alan kurallara dikkat edin. Eğer sessizliğe dair belirli kurallar varsa, bunları ihlal etmiyor olduğunuzu kanıtlamak, savunmanızı güçlendirecektir. Örneğin, çamaşır bulaşık makinesinin saatine özen göstermeniz, olabildiğince gürültüsüz olmaya çalışmanız, komşularınızın rahatını bozmadığınızı kanıtlar. Leasing Ofisiyle Görüşme: Görüşmeye giderken, sakin ve olabildiğince yapıcı bir dil kullanmaya özen gösterin. Hakkınızı savunmanız gerektiği kadar, komşularla olan ilişkinizi daha fazla gerilmemek adına da ortak bir çözüm bulmaya çalışın. Leasing ofisine, rahatsızlıklarınızın karşılıklı olduğunu belirtebilir ve her iki tarafın da uyması gereken kuralların olduğu bir çözüm önerisi sunabilirsiniz. Komşuluk ilişkilerini koruma adına, mümkünse komşularınızla bir araya gelerek konuşmak da çözüm olabilir. Hangi seslerin rahatsızlık yaratabileceğini karşılıklı olarak netleştirip, anlaşmaya varabilirsiniz. Yasal Haklar: Eğer bu konuda herhangi bir haksız muamele veya ayrımcılığa uğradığınızı hissediyorsanız, bir avukattan profesyonel destek almanız faydalı olabilir. Bazı devletlerde kiracının korunması adına yasalar oldukça güçlüdür. Leasing ofisin size sözleşme feshi gibi bir tehditte bulunması da, sizin yasal haklarınızı göz ardı eden bir davranış olabilir. Bu durumda, yerel kiracı haklarıyla ilgili araştırma yapmak veya avukatla görüşmek önemli olabilir. Sosyal Medya veya Forumlar: Amerika'da benzer durumlarla karşılaşan kişilerin yaşadığı deneyimlerini ve çözüm önerilerini içeren forumlar ve sosyal medya grupları da size fikir verebilir. Unutmayın, bu süreçte soğukkanlı ve sakin kalmanız, çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemeniz her iki tarafla da daha sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır. Umarım bu konuda bir çözüm bulabilir ve rahatsız edici durumdan kurtulabilirsiniz. Başarılar dilerim! leasing ofisiyle görüşmede söylemek isteyebileceğiniz maddeleri aşağıda, sanki konuşuyormuş gibi madde madde İngilizce olarak yazdım: Introduction & Acknowledging the Situation "Hello, I want to start by saying that we are very sorry for any inconvenience caused. We have always tried our best to be respectful and considerate to our neighbors and we never intended to disturb anyone." Clarifying Our Efforts to Be Quiet "We have been doing our best to maintain quiet hours. For example, we do not use the dishwasher or washing machine after a certain hour and we are always cautious when walking around because of the noise from the hardwood floors." Mentioning the Noise from the Neighbor Below "However, we would like to point out that we have also been affected by noise from the apartment below. For instance, their children cry loudly late into the night, which can be quite disturbing. We've never made a complaint about this, but it has been a continuous issue." Evidence of the Situation "We also have evidence of some issues from the neighbor below, such as them using a grill on the balcony, which is against the building's rules. I recorded a video of the smoke coming into our apartment because it was disturbing, and we want to make sure we follow all the rules as well." Expressing Willingness to Find a Solution "We understand the importance of being considerate in a shared living space, and we are open to finding a solution that works for everyone. We would like to make sure that the rules are applied fairly and that both sides can coexist peacefully." Seeking Assistance or a Fair Resolution "We would appreciate your help in resolving this issue, and we hope that we can all follow the building’s guidelines to avoid any further disturbances. We are also open to moving to a different apartment if that would be a possible solution." Ending on a Positive Note "Again, we sincerely apologize for any trouble we may have caused. Our goal is to maintain a peaceful environment for everyone and we hope to find a fair and balanced resolution."
  • ABD’ye Kaç dolar ile gittiniz

    Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
    132
    2 Oy
    132 İleti
    16k Bakış
    Henry bloorH
    @valour rendering ,cad ,auto desk vs iyiyseniz is cok hele birde burda okursaniz 5 sene icinde iyi bir planlama ile guzel yerlere gelirsiniz.Dedigim gibi land of opportunity. AMA sunuda unutmamak lazim amerikada sozlesmeler at will yani isverende sizde istediniz zaman çıkabilirsiniz. Adam durduk yere atabilir .Bunuda goz onunde bulundurun.Ben sizin yeriniz olsam mock bir resume hazirlayip hatta linkedn bile indeed uzerinden islere basvurup mulakatalara girerdim.Bir hafta sirf ny bolgesi oteki hafta Texas boyle boyle kafamda bir plan yapardim.Su anda buyuk kriz var ama amerika en az etkilenen bir ulke.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

37

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum