@LG-LM6300, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak
Çok teşekkürler. Ne yazık ki bir durumdan dolayı planladığımızdan erken gelmek zorunda kaldık. Kenardaki paramızın bir kısmını Türkiye'de kullanmak durumunda kaldık ve yaklaşık 8 bin dolar ile geldik. İşimi görecek 5 6 civarı bir araç bakıyorum ben de. @semavi bey bahsetmiş sürekli, markaya takılmayın araba temizse alın diye. Şimdi içimi dökmek istiyorum.
Kötü olan şey şu ki o kadar korkuttular ki bizi, sanki herkes bizi kandıracak gibi hissediyorum. Aslında galeriden almak istiyorum daha güvenli olur diye ama arkadaşıma hangi arabayı göstersem(5-6k dolar 200 bin civarı mil) ooo miline göre çok pahalı diyor. Ona göre bu arabanın 1000 ya da en olsa 3000 dolar falan olması gerekiyor galiba. Olsun alayım diyorum ama çok pahalı aldın deyip moral bozacak diye de çekiniyorum. Doğru söylüyordur belki pahalıdır ama onun söylediği gibi bir araba da bulamıyorum piyasada, ne yapacağımı bilmiyorum. Ben de düşük milli olsun fiyatı uygun olsun, fee az olsun istiyorum ama o zaman da en az 9-10k civarına çıkmak gerekiyor.
Cevap yazacak olan olursa lütfen hem üstteki paragrafa hem de alttaki paragrafa yorum yapabilir misiniz?
Sahibinden alsak belki değerinde alacağız ama adamdan clean title aldık derken Dmv'de registration yaparkan salvage ya çalıntı çıkar mı diye endişe ediyorum. Ya da titleın sahte olması gibi bir şey. Böyle bir şey mümkün müdür? Yani bu araba alırken dolandırılma olayı nasıl gerçekleşiyor? Facebook üzerinden ve bazen craigslistten bakıyorum, başka yerde sahibinden ilan yok gibi. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Bu gibi bilmisler nedeniyle asla ve asla facebook gibi gruplarda ticari paylasim yapmiyorum... Milletinde bosuna kafasini karistiriyorlar. En son ucuza toyota honda buldugunu zannedip sacma sapan araclar aldiriyorlar yeri yurdu belli olmayan yada ticari bir kimligi olamyan kisilerden...
Simdi ne desem bir tarafa cekilebilir... Sonucta araba satisi yapiyoruz. Ama galerimi acmadan oncede galeriden aliyordum arabalarimi...
5-6bine 100k civari clean title toyotasi olanlar varsa lutfen bana ulassin
zora pays cash :)))
Ben galerici olarak sokaktan gelen arabayi almaya cekiniyorum.
3-5 bine temiz araba devri kapandi. 10k altindaki bir cok aracta ise mukemmel kozmetik beklemeyin.
ikinci el araba alip 2bin masraf edince dunyalari yakanlar, sifir alip 20bin zarar edince ne hikmetse hem sus pus oluyorlar hemde uzerine insanlarida bu sacmaliga bulastirip muhtemelen kendilerinin hakli oldugunu kendilerine ispat ediyorlar...
ikinci el arac ucuzdur, ama risktir...
sifir yada kredili arac konforludur ama bir kac ikinci el parasi kaybettirir. Onemli olan nokta bu konforu saglayacak kadar kazancinizin olup olmamasidir....