Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da ikinci el araba almak

Taşındı Ehliyet ve Araba
3.2k 387 721.7k 333

• @hDundar california eyaleti içinde özellikle yeni ehliyet sahibi biri için alabileceğiniz en iyi teklifi büyük ihtimalle teslanın sigortasından alırsınız öncelikle oradan fiyat alın derim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hDundar

Ben maddi manevi şartlarım doğrultusunda deductible for collision coverage‘ı daha yüksek tutardım, bir kaza olması durumunda cebimden çıkabilecek tutar biraz daha fazla olur ama premium düşer. Özetle riski sigorta şirketi ile daha çok paylaşırdım.

Bu tamamen sizin ekonomik durumunuza (bir kaza olursa rahatlıkla cebinizden ne kadar ödeyebilecek olduğunuza bağlı), sürüş stilinize, araç kullandığınız bölgedeki diğer sürücülerin sürüş stillerine ve kaza oranına bağlı. Ayrıca öngörülemeyen dünyanın dört bir halini de unutmamak lazım.

SF’de yaşaması ve CA özelinde daha çok deneyimli olması nedeniyle Sn. @emre-kurtulmuş Bey’in tavsiyesini dinleyerek Tesla’dan da teklif almanız iyi olacaktır.

• @ATS16, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@hDundar

Ben maddi manevi şartlarım doğrultusunda deductible for collision coverage‘ı daha yüksek tutardım, bir kaza olması durumunda cebimden çıkabilecek tutar biraz daha fazla olur ama premium düşer. Özetle riski sigorta şirketi ile daha çok paylaşırdım.

Bu tamamen sizin ekonomik durumunuza (bir kaza olursa rahatlıkla cebinizden ne kadar ödeyebilecek olduğunuza bağlı), sürüş stilinize, araç kullandığınız bölgedeki diğer sürücülerin sürüş stillerine ve kaza oranına bağlı. Ayrıca öngörülemeyen dünyanın dört bir halini de unutmamak lazım.

SF’de yaşaması ve CA özelinde daha çok deneyimli olması nedeniyle Sn. @emre-kurtulmuş Bey’in tavsiyesini dinleyerek Tesla’dan da teklif almanız iyi olacaktır.

progressive den yaptirdim, hatta atttigim gorselden bi $10 daha artirdim, ne olur-ne olmaz.

• Toyota hibrit almanızı tavsiye ediyorum e cvt şanzımanlı sıfır sorun serviste ucuz olur 👍 başka araç önermiyorum

• VW Tiguan tecrubesi olanlar varsa, memnuniyetlerini veya yasadiklari sorunlari paylasabilirler mi?

• @MySea Facebook gruplarinda VW Tiguan Owners club gibi sayfalara uye olup sorabilirsiniz kullanicilar sorunlari, deneyimleri paylasiyor aktif kullandiklari icin. Tavsiye ederim buraya ek olarak, selamlar

• @serhank Tesekkurler!

• @mustapha hibrir arabalarda mile yüksek ise cok büyük sorunlar cıkıyor örneğin hibrit bataryanın tükenmesi gibi bunların maliyeti de yüksek oluyor.

• @emirhankd 10 yıl sorunsuz binersin 5 yıldır biniyorum sorun yok aldığımda 10 yıl batarya ömrü garantisi vardi.

• Merhaba. İkinci el araç alırken güvenilir siteler hangileri? Carmax carfax dışında önerebileceğiniz bir site var mı dallas için. Ve dealerden aldığımızda bizim sonrasında ek bir işlem yapmamıza gerek oluyor mu noter vs gibi?

Ayrıca honda,toyota harici az sorun çıkaran marka tavsiyeleriniz nedir? Nissan,kia, ford mantıklı mı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@ugur077

Carvana, AutoNation, Sonic Automotive bakabilirsiniz, konumuna göre değişmekle birlikte fiziksel araç parkı olan benzer firmalar. Carfax araç satmaz, aracın geçmiş bakım ve kazaları ile ilgili bilgi edinebilirsiniz tabi bakım yapılan yer veya tamiratı yapan servis carfax’a üye ise veya bildirim yapiyorsa. Araçların tüm kazaları carfax’da goruntulenmeyebilir.

Online araştırma içinde Cars.com, Autotrader, CarGurus, TrueCar sitelerinden yararlanabilirsiniz arama yapmak için. Daha sonra satıcıyı ve aracı yerinde görmek iyi olacaktır, satıcının Google puan & yorumları da fikir verecektir zira Google reviews burada önemli ve objektif.

• @ugur077 merhaba ben iki adet arac aldim. Dealer dan Türk olduğu ve tavsiye üzerine gittigimden çok memnun kaldim. Amerika PA daki araba icin şuana kadar ki izlenimim japon ve amerikan araçları ariza ve bakim konusunda yedek parca ve işçilik olarak hem dayanikli hemde ucuza mal oluyor. Ama her japon arabasi degil tabiki mesela Delayer soyledigi Nissan rogue 2020 alti kronik vites sorunu oluyormuş. Arabayi aldiginizda size satış evraklarini hazirlayip teslim eder ve size 1 aylik gecici plakayı verir. Bulundugunuz yerdeki herhangi bir tags ofisine gidin sizin adiniza kayit işlemlerini yaparlar. Plakanizida aninda veriliyor. Title (ruhsat) posta ile adresine geliyor. Ben arabanin bakimlarini (rutin yag ve filtre degisimini en uygun ve güvenilir bulduğumdan walmartta yaptiriyorum). işçilik pahali maalesef burada zaten insan ilk şaşırıyor. Araçlarda ya vuruk ya çizik yada kazali, ama o şekilde kullanılıyor. Çünkü araç almak daha uyguna geliyor. Arac alırken diger dikkat edilmesi gereken konu R ve S title kayitli arac olup olmadigi yani bizim tabir ile pert den dönme, eger alacaginiz kişi ye guveniniz tam ise bence R title yeni model araç almak mantıklı. Dedigim gibi iscilik pahali oldugundan çok basit şeylerden araçlar pert yapiliyor sigortalar tarafindan. Sonuçta şunu bilin amerikada araba aldiginizda kaybediyorsunuz. Kullanmak icin alin. Mesela ben eşim için subaru R title 2022 model arabayi 10K ya aldim. R title olma hikayesi ise citlere sürtme sonucu iki kapida hasar oluşmuş ve sigorta pert yapmis. Dedigim gibi bu iste arabayi aldiginiz kisiye güven önemli, yada carfax gibi size ayrıntılı araba geçmişi dökümünü verirse zaten hersey yaziyor.
    Özet olarak; ben amerikada suanki durumum ile (sıfırdan hayat kurmaya geldigim durumum kast ediyorum) kesinlikle sifir araba almam hele ki kredi ile hayatta almam. Ihtiyacima gore ikinci el yada yukarıda anlattigim gibi R title, japon/kore veya amerikan (Chevrolet, buick, jeep, gmc) tarzi, benzin ucuz ama hibrit araba alirim. İleride stabil bir düzen oluşturup gelir arttiginda zaten çoğu şeyi gözünüz görmeyecek. Herkesin gönlüne göre olsun inşallah.

• bu senenin basinda ilk defa hibrit araba aldim. gercekten yakit tasarrufu galonda 10 mile kadar cikiyor. tavsiye ederim. arabayi ikinci el olarak dealer dan aldim ancak araci bulurken AI tabanli bir app kullandim. gercekten de app cok iyi. siddetle tavsiye ederim. araba marka, model, milage ve fiyat olarak istedigim kriterlere uydu. cok uygun fiyata aldim. Kullandigim app in adi CoPilot. Bir hafta sonra arabayi buldum. Satin aldigim araba satisa ciktigi gunun sabahi yaptigim bu app ile yaptigim taramada bu araba hemen listeye en basta girdi. CoPilot bulundugun bolgeye ya da eyalete gore yaptigi listede araclarin fiyatlarini otomatik olarak degerlendirip ortalamanin alti ustu gibi gosteriyor, arabanin milage, year gibi bilgileri analiz ederek listedeki her araba icin pozitif ve negatiflikleri yaziyor. En basta satin alacaginiz arac icin marka model vs bilgilerini giriyorsunuz. Bunu birden fazla olarak da yapip her arac icin ayri tarama yapabiliyorsunuz. Hergun gunde en az 2 defa tarama yapmanizi tavsiye ederim. Bu app i kullanarak listedeki 1 numarali araci satin aldim. Marka, model, yil, milage ve fiyat olarak nokta atis yaptim. Sansima araci satan dealer da evime cok cikti. PA de yasiyorum. Arabayi satin aldigimda piyasa cok hareketliydi, ozellikle hibritte bunu gozlemledim. Arabayi almak icin dealer i aradim ve hemen randevu aldim. Benden sonra arabaya bakmak icin 2 musteri daha geldi ama arabayi ben kapatmistim zaten :) Su anda araci kullaniyoruz ve cok memnunuz. Dealer milage 100k ya kadar yag degisimi yapmayi taahhut etti.

• @hasbelkader Microsoft Copilot'tan bahsetmiyorsunuz değil mi? Link vs atma şansınız var mı?

• @kngslyr06 merhaba. bu sanirim MS Copilot tan farkli birsey. ama emin olamadim. IPhone app store da "copilot auto" seklinde arama yapinca listelenenler arasinda var. Lansman ekraninda Microsoft ile ilgili birsey goremiyorum. Asagiya screenshot birakiyorum.copilot1.png

• ⭐⭐⭐⭐

@hasbelkader Paylaşım için teşekkürler.
    Türkiyeden arayacaklar için yazayım, app store'da CoPilot adıyla yer alıyor uygulama, kurulabilir durumda. Denedim, kullanması çok keyifli geldi :)
    Ancak Play Store'da çıkmıyor, web üzerinden aradığım zaman play storeda bulabiliyorum ancak o zaman da ülkenizde kullanılamamaktadır diyor ve indirilip kurulamıyor (Türkiyede yani). İlgililerin bilgisine :)

• @aysegul @hasbelkader O yüzden bulamadım sanırım. :) Iphone alınca kullanacağız o halde.Yinede teşekkürler.

• @ugur077 arkadaslarin yorumlarina ek olarak Volvo XC60 veya XC90 oneririm. Biz 15 ay once geldigimizde Houstonda @semavi den almistik. Kisa sure (1.5 ay) Doordash yaptim sonrasinda Houstondan Albuquerque'ye tasindik is durumundan dolayi ve aracimizdan gayet memnunuz. Bakimlarini duzenli yaptirdiginiz surece uzun sure kullanabileceginiz bir arac.

• @rezanclz merhaba. Ben de sizin aradığınız gibi bir araç bakıyordum. Ne aldınız acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

• @LG-LM6300, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

@rezanclz merhaba. Ben de sizin aradığınız gibi bir araç bakıyordum. Ne aldınız acaba? Şimdiden teşekkür ederim.

2009 honda civic hybrid aldim.

Benzer Başlıklar

• Texas da ehliyet almak

Kilitli Ehliyet ve Araba
    3
    2 Oy
    3 İleti
    3k Bakış
    crazycellsC
    Su konuyu takip etmelisiniz, maalesef forumda her eyalet icin ayri bir baslik acmak uygun degildir: https://yesilkartforum.com/forum/topic/71/amerika-da-ehliyet-almak
  • ABD'de Araba Sigortası

Ehliyet ve Araba
    351
    9 Oy
    351 İleti
    39k Bakış
    MySeaM
    Eger araci siz ordu icin gorev veya egitimdeyken bir storage facility de tutacaksaniz, ilgili askeri belge ve storage facility den alinan receipt ile sigortayi belirli bir sure icin iptal ettirebilirsiniz.
  • Amerika'da sıfır model araba almak

Ehliyet ve Araba
    10
    1 Oy
    10 İleti
    5k Bakış
    celicaC
    Guzel hazirlanmis bir ikinci el arac onerisi tablosu. [image: fIf7a4h.jpg]
  • Amerika'da Ehliyet Almak

Sabitlendi Ehliyet ve Araba ehliyet
    2k
    30 Oy
    2k İleti
    374k Bakış
    Gürhan KuraşG
    Eger kuzey virginia'da ehliyet alacaksaniz ve cok da tecrubeniz yoksa tyson's corner gibi yogun trafik yerlerdeki dmv'ler yerine chantilly'deki dmv'yi tercih edebilirsiniz. kendi tecrubemden bahsetmek gerekirse etrafi tanimadigim icin sirf yakin diye ilk kez tyson's corner'da road test'e girdim ve kaldim. Sonraki icin chantilly'deki dmv'de girdim ve gectim. 5-6 dakikalik bir rotasi var (youtube'da rotayi gosteren hintli kardeslerimiz de var) ve yollar baya sakin, examiner da guler yuzluydu. Ayrica sunu da belirtmek isterim gocmen vizesiyle de gelseniz virginia'da 6 ay boyunca turk ehliyetinizi kullanabilirsiniz. 60 gun kurali sadece baska eyaletlerden virginia'ya tasinanlar icin gecerli. Bunu DMV'deki gorevliye sorup ogrenmistim, ama siz yine de ehliyetinizi bir an once alin yabanci ehliyetlere sigorta daha yuksek cikabiliyor.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k