Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Eyupp oncelikle hayirli olsun. Kafa yapin ben sifirdan başlıyorum hicbirseyim yok mantigi ile gel. Yeri secerken nufusa bak cunku ilk yapacagin isler gecici delivery isleri oldugundan nufusun kalabalik oldugu yerlerde kazançlar daha fazla. uber east ve dordash en basit acilan hesaplar kazançlar cok iyi olmasada sifirdan iyidir. Spark, instacart ve amazon flex basvurularini yaparsin bunlarda genelde sira oluyor. Ama ilk yapacdgin sey ehliyet ve banka hesabi olsun. Cunku bu saydigim işler Araba ile yapiliyor ve ehliyet olmadan cogu yerde arac alman sıkıntılı alsanda sigortası turk ehliyeti ile oluyor ileride sorun olur. Universite okuyacak isen o ayri konu oglum turkiyede hacettepede okuyordu birakti burada yeniden basladi. Okul icin Alabilecegin yardimlar (ornegin : FAFSA) konusunda sorular olur ise cevaplarım. Kendin icin ise saglik icin medicad tarzi gelir durumu dusuk kisilere verilen saglik yardimina basvur ki para odemeden saglik hizmeti alabilirsin. Ulkeye yeni geldigin icin işler arama surecinde once geri donusler bile olmayacak, zamanla gorusmelere cagirilacsksin. Daha sonra gorusmelerden donusler olacak bu süreçte en az 3-4 ay oluyor oglumdan biliyorum. Bu surede en kisa zmaanda delivery en kolay cepten yemeden kazançlar elde etme yöntemi hakkinda hayirlisi olsun. Ilk aylar sıkıntılı olur ama inan 3-4 aya alisirsin. Kolayliklar dilerim başarılar

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp Bir seçenek olarak düşünür müsünüz bilmem ama Amerikan Ordusuna katılabilir, maaş alır, çeşitli benefitler elde eder, 1 yıl bile dolmadan vatandaş olabilirsiniz.
    Detaylı bilgi için bu başlığa bir göz atın isterseniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/351/amerikan-kara-deniz-ve-hava-kuvvetlerine-katilmak?page=1

• ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp

Vergi, barınma maliyetleri ve yaşam giderleri yüksek olan eyaletlerden & şehirlerden ilk başlangıçta mümkün olduğunca kaçınmanız yararınıza olacaktır.

Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

• @Serapp 40 yaş altı için çok güzel bir seçenek. 5 yıllık sözleşme sonunda devam etmek istemeyip kendi hayatınıza da bakabilirsiniz

• @Serapp Ordu benim okudugum kadariyla universite ucretlerini de karsiliyormus, onu da dusunebilirsiniz. Veya Turkiyede universiteyi bitirip o zaman tasinirsiniz.

• @Eyupp Ingilizceniz nasil?

• @Eyupp Selamlar, Türkiye’de eğer tıpta veya Boğaziçi, Odtü, Koç vs. de okumuyorsanız, Türkiye’de üniversitenizi bitirmeyi beklemenize gerek yok, zaten daha 2’deymişsiniz. Amerika’ya gelip community college’dan devam edersiniz, residentı olacağınız eyaletin indirimlerinden de yararlanırsınız. Eğer Amerika’da hayat kuracak ve burdaki çetin rekabete hazır iseniz, bu denli genç yaşta her şeyinizi buraya kaydırmanız geleceğiniz için sizin yararınıza olacaktır, özellikle de eğitiminizi.
    Türkiye’de okulunuzu bitirmeyi bekleyip burda alanınızda bir iş bulmayı isterseniz, Amerika’da master yapma ihtiyacı göreceksiniz, rekabetin çok yoğun olduğunu geldiğinizde gözlemleyeceksiniz.

Ayrıca bazı arkadaşlarımız yazmışlar, burda iki işte çalışıp kendiniz yoracağınıza ben olsam direkt askeriyeye katılır, genç yaşta o benefitlerin tamamından yararlanırdım. İnanılmaz ayrıcalıkları oluyor. Okul işini askerlik görevini yapıyorken ya sonrasına da atabilirsiniz. Ben şuan 40larımdayım, 20lerimde gelsem yapacağım hareket direkt bu olurdu.

Şehir olarak da, eğer karla kışla soğukla aranız kötü değilse, hatta kayak, snowboard, doğa seviyorsanız, hem genç profil, hem de zengin şehir olması sebebiyle sizin profile uygun bir şehir olarak Denver’ı öneririm. Bir de ülkenin ortasında en büyük uçuş hub’ı. THY direkt uçuşu da var. Texas’ta Austin sizin profile uygun, diğer şehirleri ise Amerika’yı öğretmesi açısından güzel olsa da, çok zorlanırsınız. Miami, San Diego ve benzeri şehirler sizin açınızdan ilk etapta çok affordable olmaz, ancak çok yakın bir tanıdığınız varsa gidilir. Paranızı kazanıp buralara sonra tatile gidersiniz.

• Merhaba, biz de eyalet-şehir araştırmasındayız. Aslında houston olarak karar vermiş gibiydik ama yine araştırınca acabalar oluştu. Her şehrin herkes için aynı olmayabileceğini biliyorum fakat yine de tecrübelerinize dayanarak fikirlerinizi duymak isterim.
    Çocuksuz bir aileyiz. Yaşlar 30. Turizm sektöründe çalışıyoruz ama bu işi amerikada yapmak istemiyoruz. İş bulamazsak son çare bunu düşünüyoruz.

Houston seçme sebebimiz,
    -Vergi
    -Ekonomik uygunluk
    -İş fırsatları

Tereddütlerimiz,
    -Eşim hiç araba kullanmadı. Öğrenecek fakat bu süreçte houstonda çok sıkıntı yaşayacak.
    -Araştırmalar dahilinde bi nebze sıkıcı ve her yerin her yere uzak oluşu
    -Çok sıcak olması. (Şuan antalyada yaşıyoruz aslında)

Aradığımız şehirlerde,
    Özellikle tecrübesiz, sıfırdan kariyer planlaması olarak, yeni taşınmış bir göçmen için iş fırsatları
    Suç oranı düşüklüğü
    Gelir/gider oranının makul olması.

Aslında houstonda adaptasyon sürecini atlatıp sonra gezip, taşınırız diye düşünüyoruz ama bunun hayat akışı içerisinde çok kolay olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden tavsiye şehirlerinizi detaylı inceleyip karar vereceğiz. Teşekkürler

• @Eyupp, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Selamlar, ben biraz durumumu anlatayım illa ki tavsiye verecek büyüklerim veya tecrübeli göçmenlerimiz çıkar diye düşünüyorum. Durumumu şöyle özetleyeyim 20 yaşındayım şuan, yaklaşık 1 aydan az süre içerisinde Bangkok'ta mülakatım var. Forum sayesinde mülakat sürecindeki çoğu konuyu hallettim sayılır sadece şuan günleri sayıyorum ama aklımda hala çok fazla belirsizlik var ve bunların olması açıkçası beni huzursuz ediyor. Konulardan bir tanesi "HANGİ EYALET'E YERLEŞECEĞİM?" konusu çok fazla araştırma yaptım, gördüğüm denk geldiğim her insandan tavsiye almaya çalıştım Amerika'da yaşamış veya gezmiş olanlar için, hayatımda daha önce Amerika'ya gitmedim o yüzden kaynaklarım sınırlı ve tahmin edemiyorum tam olarak. Çok fazla arkadaşım bana Miami, Tampa, Austin, San Diego, Charlotte gibi şehirleri önerdi ama bunlar arasında bile seçim yapmam birazcık zor oluyor açıkçası. Türkiye'deki üniversitemi bırakıp geleceğim, bir üniversite diplomam veya mesleğim yok, sadece sosyal medyayla ve video editing ile freelance işlerle para kazanmaya çalışıyorum ama Amerika'ya geldiğimde kesinlikle ekstra 1 hatta belki 2 işe ihtiyacım olacak, çalışkan bir insanım o yüzden sağlığım yerinde olduğu sürece günde 15 saat bile çalışırım. Ama Amerika'da hiç tanıdığım yok, sadece iş yaptığım ve güvendiğim bir Amerika'lı arkadaşımı Greencard ve SSN adresi olarak göstereceğim. Onun dışında hangi eyalete gitmeliyim?, ilk gittiğimde neler çok önemli ve kesin yapılmalı, ilk geldiğimde nasıl ev tutabilirim veya nerede kalabilirim, hızlı bir şekilde iş bulabilir miyim? Hali hazırda kenarda çok fazla uçuk bir param yok çoğunluğu da Bangkok seyahatine gidecek. Ne tavsiyeler verirsiniz? Hangi adımları atmam doğru olur?

İlk başta ev kiralamak çok zor, sana tavsiyem nereye gideceğini karar verdikten sonra o eyaletin Türk fb gruplarına üye olup, oda ilanlarına bak veya fb marketten oda ilanlarına bak. Ne yazık ki gruplardaki insanları görünce kendi insanından nefret edeceksin ama moralini bozma. Ev görmeden para isteyenlerden kesinlikle uzak dur ve bilgini gönderme. Okul için ise sana tavsiyem Tr de kaydını dondur ve transkriptlerini yanına al benzer bir bölüm tercih edersen belli mi olur belki kabul edilir okuduğun dersler. Güvendiğim bir arkadaşım var diyorsun onun olduğu eyaleti seçebilirsin ve dedikleri gibi community ünilere başvurabilirsin hatta green cardlı olduğu için devlet desteği bile alabilirsin tution için. Ehliyet vs için bir sürü yazıldı onlara bak ama uyarıyım seçtiğin eyalete göre delivery uygulamalarında çok sıralar olabiliyor bunu unutma ve ehliyet bazı eyaletlerde çıkarmak uzun sürebiliyor bazıları ise Tr ehliyetini sunduğunda o eyaletin ehliyetini hemen alabiliyorsun. Araba alsan bile ehliyet yeni olduğu için sigorta masrafları yüksek çıkacaktır bunu da unutma. Gençsin enerjin var, iş bulmak green cardlı için zor değil ama tabi ilk başta biraz zorlanıp mükafatını alabilirsin. Benim gibi 41 yaşında olup Tr deki mesleği burda geçmeyen biri değilsin 🙂 Güç seninle olsun. İyi şanslar

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Merhaba, biz de eyalet-şehir araştırmasındayız. Aslında houston olarak karar vermiş gibiydik ama yine araştırınca acabalar oluştu. Her şehrin herkes için aynı olmayabileceğini biliyorum fakat yine de tecrübelerinize dayanarak fikirlerinizi duymak isterim.
    Çocuksuz bir aileyiz. Yaşlar 30. Turizm sektöründe çalışıyoruz ama bu işi amerikada yapmak istemiyoruz. İş bulamazsak son çare bunu düşünüyoruz.

Houston seçme sebebimiz,
    -Vergi
    -Ekonomik uygunluk
    -İş fırsatları

Tereddütlerimiz,
    -Eşim hiç araba kullanmadı. Öğrenecek fakat bu süreçte houstonda çok sıkıntı yaşayacak.
    -Araştırmalar dahilinde bi nebze sıkıcı ve her yerin her yere uzak oluşu
    -Çok sıcak olması. (Şuan antalyada yaşıyoruz aslında)

Aradığımız şehirlerde,
    Özellikle tecrübesiz, sıfırdan kariyer planlaması olarak, yeni taşınmış bir göçmen için iş fırsatları
    Suç oranı düşüklüğü
    Gelir/gider oranının makul olması.

Aslında houstonda adaptasyon sürecini atlatıp sonra gezip, taşınırız diye düşünüyoruz ama bunun hayat akışı içerisinde çok kolay olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden tavsiye şehirlerinizi detaylı inceleyip karar vereceğiz. Teşekkürler

Turizm sektöründeki tecrübeniz hangi dalında sektörün; konaklama - yiyecek & içecek - seyahat acenteciliği? Şimdiye kadar ki tecrübeniz hangi düzeyde, mavi yaka veya beyaz yaka nasıl bir özgeçmişe sahipsiniz? İngilizce seviyeniz hangi düzeyde?

Suç oranı konusunda her şehrin kendi içerisinde güvenli güvensiz bölgeleri var, bu yüzden hiç bir şehri elememenizi tavsiye ederim. Vergi ve gelir/gider dengesi söyleminize istinaden ülkenin güneybatısındaki sahil bandını ilk etapta değerlendirmemeniz yararınıza olabilir yüksek yaşam maliyetleri nedeniyle. Tecrübe sahibi olduğunuz turizm sektörü haricinde sıfırdan kariyer için hangi sektörü ilk odağınıza aldınız?

• @ATS16 Konaklama, seyahat acenteciliği ve lojistik dallarında tecrübem var. Beyaz yaka olarak çalıştım hep. Çeşitli alanlarda, bu sektörde toplam 6 yıllık tecrübem var. İngilizcem b1 seviyesinde.

Tavsiye edilen her şehrin araştırmasını yapıyoruz. Tabiki her yerde suç var, her yerde güvenli yerler var. Ama en azından şuanda olduğu gibi, trafikte yol vermedin kavgasına vurulacak mıyım, yolda giderken katanayla kesilecek miyim gibi endişelerim minimumda olsun istiyorum. Dün raleigh araştırdık ama çok küçük ve emekli hayatı geldi. İstediğimiz biraz daha Bursa, eskişehir benzeri, hem yaşamak kolay, hem de imkanlara kendi içinde olmasa bile kısa bir mesafede erişilebilir olsun istiyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077 Dallas'ı da araştırabilirsiniz. İş imkanları oldukça iyi diye biliyorum. Toplu ulaşım da var şehirde. Forumdaki bu başlığı da okuyun isterseniz
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1727/texas-dallas?_=1763227525711
    Genelde ilk gidilen şehir kalıcı oluyor, çünkü iş bulunuyor, sosyal çevre oturuyor, taşınma da maliyetli. Bu nedenle gideceğiniz ilk yeri enine boyuna düşünün ama kıyamet kopmaz tabi ki değiştirilebilir de. Hayırlısı ne ise o olsun.

• @Serapp Evet ilk gidilen yer önemli olduğu için daha detaylı araştırıyoruz. Ayrıca hemen hemen herkesin yaşadığı psikolojik buhran dönemi mutlaka bize de uğrayacaktır. "Bunun için mi geldik" demek yerine, "bunun için geldik" diyebileceğimiz yerleri bulmaya çalışıyoruz. Dallasa da bakacağım, teşekkürler

• Herkese merhaba, sonunda Amerika’ya girmiş bulunuyorum 🙂
    Şu an Texas, Austin’de yaşıyorum. Gelmeden önce ev kiralamayı hallettiğim için direkt eve yerleşebildim

🛫 Uçuş Deneyimi
    THY İle IST -> Houston uçuşu yaptık. Yaklaşık 13 saatlik bir yol. Uykumu getirmesi için uçağa binmeden 1 saat önce bir melatonin içtim ama çok fayda etmedi. Uçağa bindiğinizde ilk yarım saatte yemek geliyor. Sonrasında düzenli olarak içecek servisi yapıldı.
    Fakat size önerim, uçağın en arkasında açık büfe var. Oradan sınırsız kek-sandviç-bisküvi çay kahve vs. alabiliyorsunuz. Hem biraz yürümüş olursunuz, iyi geliyor.
    Boyunuz benim gibi uzunsa özellikle kesinlikle acil çıkış almanızı tavsiye ederim. Bizimki geniş gövde uçaktı. Çok rahat sayılmaz koltukları, biraz enlemesine dardı.
    Uçak içinde sınırsız internet alabiliyorsunuz ücretli olarak fakat sınırsıza çok gerek yok gibi telefonunuzda video film vs. indirildiyse. Düşük mb internet almanız daha iyi olur zaten mesajlaşma, instagram vs. zaman geçiyor

🛂 Uçaktan İniş - Pasaport Kontrol
    Uçaktan indikten sonra biraz daha ileride Greencard ile gelenler için pasaport kontrol noktası var. Burada sıraya girdik. Pasaportumu ve sarı zarfımı teslim ettim, memur işleme aldı. Arkadaki salona oturmamı istedi, yaklaşık 30 dakikada kontroller tamamlandı, yanına çağırdı ve mühür basılmış halde pasaportumu teslim etti. Herhangi bir valiz kontrol ya da soru olmadı, gayet hızlı ve kolaydı.

🚙 Havaalanında Araç Kiralama
    Houston havalimanına indiğimde tam kapının çıkışında sizi araç kiralama ofislerine götüren shuttlelar var. Onlara binerek araç kiralama yerine ulaştım. Gelmeden önce Trip.com ile Hertzden 2 haftalık araç kiralamıştım. Araç kiralamaya geldiğimde şöyle bir sorun yaşandı. Türkiye ehliyetimi sisteme okuttuklarında başkasının fotoğrafı çıkıyor diyerek araç kiralamayı reddettiler. Parayı önden ödediğimi, ne yapacağımızı söylediğimde trip.com a yazın bizim yapabileceğimiz bir şey yok size araç kiralayamayız dediler. İlk kazık olsun dedim, AVIS’e gittim direkt. Aynı salonda hepsi zaten.
    Avis direkt olarak ehliyetimi kontrol edip hiçbir sorun olmadığını, her firmadan kiralamaya uygun gibi gözüktüğünü söyledi. Aracımı direkt orada Avis’den kiraladım.
    Trip.com’a daha sonra ulaştım fakat Hertz, iade hiçbir şekilde yapılamaz diyerek paramın iade edilmesine izin vermemiş. Trip.com da onların politikasını uygulamalıyız diyerek paramı iade etmedi. Dolayısıyla 2 haftalık yaklaşık 30 bin TL paraya haksız yere el koymuş oldular. Bu durumu farklı şekilde hakkımı savunarak halletmeye çalışacağım, fakat siz de seçeceğiniz firma ve siteye dikkat edin, çok stres yaptırdılar gelir gelmez.

🛣️ Houston - Austin Yolculuğu
    Araç kiraladıktan sonra 3 saatlik Austin yolculuğum başladı. Özellikle benim gibi Kıbrıs gibi ufak bir yerden geliyorsanız yollar aşırı kafa karıştırıcı oluyor 😆 4-5 şeritli yollar. Dönmeniz gereken yolları kaçırdığınızda yol daha da uzuyor. 13 saatlik uçak yolculuğundan sonra bayağı yorucu oluyor araba sürmek. Fakat yollar genel olarak rahat, güzel tabi ki.

🌐 Hat - Ev İnterneti - Elektrik
    Kiraladığım evde ev interneti dahildi. At&t’yi arayarak aktifleştirmeye çalıştım. Biraz zorlandım, en son 3. aramamda halledemeyince leasing office ile birlikte arayarak hallettik. Fakat sizin o kadar zorlanacağınızı sanmıyorum benim bir acemiliğime denk geldi.
    Hat için geldiğim günün ertesi günü direkt AT&Tye giderek faturasız hat aldım, sınırsız internet ile aylık 65 dolar
    Elektrik için de gelmeden önce Georgetown internet sitesinden başvuru yaptım, geldiğimde elektriğim açıktı

🪪 SSN - Greencard
    2 Kasım’da giriş yaptım, şu an 15 kasım. SSN belgem ve greencardım henüz gelmedi. 13 Kasım’da Austin merkezindeki SSA ofisine gittiğimde randevusuz olarak girebildim, durumu sorduğumda SSN belgen gönderilmemiş, yeniden başvuru yapman gerekiyor diyerek bir QR kod verdi. Oradan online olarak başvuru yaptım tekrar. Pazartesi gidip pasaportumla tekrar durumu soracağım.

— Güncelleme—
    17 Kasım Pazartesi günü Austin merkezdeki SSA ofisine tekrar randevusuz gittim, sıra aldım. Pasaportumla gittiğimde pasaportumu doğruladı görevli ve online yaptığım SSN başvurumu onayladı, 2 hafta içinde SSN belgemin geleceğini, birkaç gün sonra da gelip numaramı öğrenebileceğimi söyledi.

24 Kasım Pazartesi günü SSA ofisine giderek durumu ve numarayı sordum. SSN numaramı yazılı olarak aldım, birkaç gün içinde belgem de elime ulaşacağını söylediler.
    Aynı gün eve gittiğimde hem SSN belgem, hem Greencard’ım postayla gelmiş, teslim aldım.

Özellikle geldiğiniz ilk hafta SSA ofisine gidip SSN durumunuzu sorun. Ben 2 hafta kadar zaman kaybettim, havalimanında başvurumun gönderilmediğini söylediler, sıfırdan tekrar başvuru yapmam gerekti. Eğer tekrar başvuru yapmasaydım SSN belgemin hiç gelmeyeceğini söylediler. Buna dikkat edin
    — --

🛋️Ev Eşyaları ve Fiyatlar
    Özellikle ilk geldiğinizde hiçbir ev eşyası olmayacağı için elzem olanlarla başlamak lazım
    Yatak ve Süngeri için ikedan aldım kutu halinde, evde kurdum. 500 dolar kadar tuttu ikisi
    Koltuk, TV, TV ünitesi için Walmarttan Black Friday indiriminde sipariş verdim, 700 dolar tuttu bunlar
    Tabak, tava, airfryer, tuz, yağ vs. hepsini walmarttan aldım ortalama 200 dolar tuttu
    Tabi beklenmedik çok harcama çıkabiliyor ona göre hazırlıklı olmak lazım.
    Türkiye’den getirdiğim kettle, ütü, Türk kahve makinesi burada tam randımanlı çalışmadı voltaj farkı yüzünden. Kettle ve kahve makinesi yarım saat gibi bir sürede ısınıyor, ütü çok az ısı veriyor. O yüzden keşke getirmeseydim dedim, özellikle elektronik eşyalarda amerika voltajına uygun mu diye altından bakın. 110 V bilgisi de varsa getirin

• @ugur077 merhabalar size Denver’ı tavsiye ediyorum bir araştırın hiç pişman olmazsınız

• Levittown, Fairless Hills, Langhorne, Newtown, Penndel /PA
    Bana kalırsa Amerikanın Bursa’sı bu bölgeler ve 20 mil çapı içerisindeki alan. New yorka yakınlığı bursanın istanbula yakınlığıyla aynı. Gerekli iş imkanları var ve çok yabancılık çekmiyim diyorsanız türk nüfusu da fena değil. Genelde burada yaşayan Türkler Giresunlu ve en az 15-20 yıldır buradalar, keza 4-5 adet Türk marketi de var mesafeleri 5dk ila 20dk arasında değişiyor. Bir çok iş için imkanınız olacaktır. Etrafında çokça yüksek gelirlilerin yaşadığı muhit var. Çok iyi ilk-orta-lise okulları var ayrıca Temple Universitesine de yakın. Benim Amerika maceram da fairless hills tarafında başladı. Lisede buradan mezun oldum ve burada üniversiteye başladım. Burada çalıştım.
    Başlangıç olarak sizi zorlamayacak ve bence Amerika’ya adaptasyon sürecinizin daha hızlı olacağı bir bölge.

• Şuan için dallas daha cazip görünüyor. Hala araştırma içerisindeyiz, denver için özellikle ev kiraları biraz yüksek geldi. PA hiç düşünmemiştik, şuan onu da araştırmaya aldık.

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@ATS16 Konaklama, seyahat acenteciliği ve lojistik dallarında tecrübem var. Beyaz yaka olarak çalıştım hep. Çeşitli alanlarda, bu sektörde toplam 6 yıllık tecrübem var. İngilizcem b1 seviyesinde.

Tavsiye edilen her şehrin araştırmasını yapıyoruz. Tabiki her yerde suç var, her yerde güvenli yerler var. Ama en azından şuanda olduğu gibi, trafikte yol vermedin kavgasına vurulacak mıyım, yolda giderken katanayla kesilecek miyim gibi endişelerim minimumda olsun istiyorum. Dün raleigh araştırdık ama çok küçük ve emekli hayatı geldi. İstediğimiz biraz daha Bursa, eskişehir benzeri, hem yaşamak kolay, hem de imkanlara kendi içinde olmasa bile kısa bir mesafede erişilebilir olsun istiyoruz.

25 yıl boyunca Antalya’da yaşayarak, yazın benim için eziyete dönen o sıcak ve nemli havada bu kadar sürede yaşadıktan (çektikten) sonra, yazın nem oranı düşük, kışın bence yaşanabilir soğuk olan Chicago’ya göç etmek çok iyi geldi burada henüz geçirdiğimiz bir yıl içerisinde. Sadece Chicago değil Midwest bölgesindeki eğitim imkanlarını, diversity, güvenlik (belli bölgeleri), yaşam & barınma maliyetleri konusunda mutlaka araştırma yapmışsınızdır/yapacaksınızdır.

Evet Antalya’nın batısındaki turkuaz deniz kıyılarında zaman geçirmeyi, denize karşı yemek yemeyi özledim mi bu geçen bir yıl sürecince evet çok özledim ancak çevredeki ve Michigan tarafındaki göllerin kenarında da bu hevesinizi bir nebze de olsa giderebiliyorsunuz. Bende bir turizm - konaklama sektörü profesyoneliyim, üniversitede de bunun eğitimini aldım. Son 20 yıl Antalya’daki otellerde orta ve üst düzey yöneticilik yaptım sadece satış & pazarlama üzerine. Buraya göç ederken de ilk amacım konaklama sektöründe satış üzerine pozisyonu elde etmekti. Dört aylık bir iş arayış sürecim oldu, satış olmadı operasyon müdürlüğü oldu sonunda uluslararası zincir bir markanın tesisinde. Operasyon müdürlüğü teklifini aldığımda ilk önce yadırgadım 20 yıl boyunca satış üzerine çalıştığımdan farklı bir pozisyonda teklifi aldığım için ama burada konu tecrübenizin hangi dalda olduğu değil o iş tanımının gerektirdiği görevi yapıp yapamayacağınız. Bir diğer emin olduğum konuda sistemin içerisine kendimi atmaktı, adapte oldukça arkasının geleceğine inanıyordum. Deneme süresinin henüz daha ikinci ayındayken satış müdürlüğünü teklif etti yönetim otel içi & dışı iletişim becerilerimiz ve Türkiye’de elde ettiğimiz tecrübelerin & çalışkanlığımızın buradaki sistemin/diğer adayların çok üstünde olması nedeniyle. Ez cümle sonuç sizin çalışma azminiz, dil konusunda almak istediğiniz pozisyon için yeterliliğiniz (ben hala eksik hissediyorum kendimi özellikle teams veya zoom toplantılarda) ve şansınız en önemli faktör yönünüzü ilk çizerken. İlk göç aşamasında finansal olarak olabildiğince en güçlü şekilde gelmek ve sağlıklı olarak göç etmek bu yeni kurulum sürecinde kaygılarınızı dizginlemek için en önemli iki husus bence. Bol şans 🍀

• @ATS16 Çok teşekkür ederim açıklayıcı yazınız için. Biz de alanyada yaşıyoruz ve uzun yıllardır bu bölgede yaşadıktan sonra denizi olmayan bir şehire gitmeyi düşünmek tuhaf geliyor. İş konusuna da gelince, üniversitede de otel işletmeciliği okudum, bir süre de ciddi şekilde bu sektörde çalıştım fakat sonrasında Türkiyedeki turizmin geldiği hal beni nefret ettirdi. Ayrıca insanlara tatil satarken, herhangi bir yaz döneminde, özel günlerde ailenle tatil yapamamak olumsuz hissettiriyor. Daha sonrasında 3 yıl büyük bir havayolu transfer şirketinde operasyon departmanında çalıştım. Bu tecrübemi amerikada kullanabileceğimi düşünüyorum. Tabi her şeyden önce elimizdeki para ve imkanların idare ettiği sürece, mecbur olduğumuz işlerden ziyade mutlu olacağımız işleri istiyoruz. O yüzden de hem parayı idareli kullanmak, hem iş fırsatları yakalamak çok önemli ve nokta atışı yapmak zorunda hissediyoruz

• ⭐⭐⭐⭐

@ugur077

Evdeki hesabın çarşıya uymayacağı zamanlar olacak, hadiseler yaşanacak, en az oranda yaşamanız dileğiyle. Her koyun kendi bacağından asılıyor, ABD’de yakınen tanıdığınız bir tanıdığınız veya arkadaşınız var ise gönülden(!) güvendiğiniz, bu adaptasyon sürecinde (yaşanılacak bölge seçimi tavsiyesi, vergi-satın almalar-sağlık sigortası vb) size ön ayak olabilir belki. Böyle bir imkanınız var ise bunu da göz önünde bulundurmanız yararınıza olabilir.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

130

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |