ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
-
@e-krkrt merhaba bende aynı şekilde 21 gün oldu ülkeye giriş yapalı green cardım geldi ama ssn hala ortada yok,elinize ulaştımı bu geçen sürede nasıl bir yol izlediniz bilgi verebilir misiniz
-
@Eagle2015 ssniniz geldi mi acaba aynı sorunu yaşiyorum bende
-
Şöyle bir durum yaşadım. Bir bağlantısı var mı emin olmamakla birlikte herkesin bilgisi olması için yazıyorum.
Neredeyse 2 aydır SSN ve Green Card süreçlerinde hiçbir hareket yoktu. SSN için randevu alıp başvuru yaptık, 3-5 gün sonra kart basım sürecine geçti. SSN başvurusunun Green Card basım sürecini de tetiklediğini düşünmeye başladım, ya da tamamen tesadüf oldu.
-
@basakbasak Imzaniz olmadigi icin surecinizi bilmeden yaziyorum. Hatali bir tahmin yurutuyorsam kusura bakmayin.
Lutfen size en yakin SSA ofisine gidin, ve basvurunuzun olup olmadigini kontrol edin, ilk olarak SSN surecinizi sorgulatin eger sorun varsa tekrar basvurun. Pasaport ve kimlik bilgileriniz elinizde olsun, randavu almanizi tavsiye ederim. Bazen hatali bir sekilde basvuru yapildigi halde sistemde bu gorunmuyor ve SSN isleminiz baslamiyor. Bu nedenle, 21 gun de gectigine gore kontrol etmenizde fayda var.
Kolay gelsin. -
@okokok Dogrudan baglantilari yoktur, ama deneyim paylastiginiz icin tesekkurler.
-
@lumos evet 3 hafta sonunda ssa ofisine gittim dediginiz gibi hiç başvuru yapılmamış göründü ve bana randevu tarihi verdiler sorun şu ki randevu 1,5 ay sonraya.Yakınlarda başka eyaletlerden tekrar randevu almaya çalışacagım PA yı denemeyi düşünüyorum
-
@basakbasak GC geleli 26 gün oldu ama SSN gelmedi hala, dün SSA genel müdürlüğü nü aradık, 6-8 hafta arası sürebiliyor muş SSN gelmesi. Maalesef SSN gelmeden de hiç bir iş yapamıyoruz. Ehliyet e bile başvuramıyoruz.
-
@Eagle2015 Ehliyete başvurabilirsiniz
-
@Eagle2015 bence sizin ssn icinde de gitmeniz gerekecek, cunku ssn basvurduktan engec 10-15 gun icinde geliyor, 26 gun olmuş bence daha fazla beklemeyin gelmez. Siz hemen bir basvuru olusturun.
-
@basakbasak Baska eyalet degil de ayni bolgedeki baska ofislere de bakin randevu icin, firsat cikabilir size cok uzak olmayan. Kolay gelsin.
-
@MomisCan Florida DMV ofisini aradık, ehliyet almak için de SSN istiyorlar maalesef.
-
@Eagle2015 ssn ofisi için randevu alın çok beklemişsiniz 15 gün içinde gelmezse randevu alın gelin deniliyor normalde yanınızda isteyebileceği evrakları götürün pasaport vs gibi

-
@Şahan-Küçükbingöl, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri
@esranboylu Verdiğiniz bilgiler ailesi ile gidecekler için çok güzel bir klavuz olmuş teşekkürler biz bekar ve tek gidecekler için bir öneriniz var mıdır :)
-
@basakbasak ssn randevunuzu halledebildiniz mi banada randevuyu çok ileri bi tarihe vermişlerdi ertesi güne aldırabiliyosunuz onu
-
Direksiyon sınavı için araba bulma işini bir türlü halledemedik. Özel yetkili sürücü kursları varmış.
Geçen hafta bir site üzerinden rezervasyon yaptık. 100-120 $ biraz tuzlu gelebilir ama firma kendi arabasını verdiği için araba bulamayan ya da sınavdan geçemem diyenler için bayağı iyi bir çözüm. Hem de DMV'deki sınav tarihlerini beklemeden, 2-3 gün içerisinde sınava girebiliyorsunuz.
Eşim sınavda bayağı hata yaptı, dubalara vurdu, paralel parkı yapamadı ama yine de geçti🚗 Kursun çalışanı sınava girdiği için birçok şeyi görmezden geldi 😅
-
@e-krkrt nasıl aldırabildiğinizi paylaşırsanız, hem şu aralar hem de daha sonrasında bu konuda sıkıntı yaşayan/yaşayacak arkadaşlara kılavuz olur.
-
@gallifrey darısı başımıza inşallah.
-
Randevuyu hep böyle çok nazla veriyorlar ama diyelim ki mesela salı günü gitmek istiyorsunuz Pazartesi günü akşam geç saatlerde bakın mutlaka biri randevusunu iptal etmiş oluyor. Ayrıca New York eyaletinde ehliyet almak isteyenler mutlaka ve mutlaka Midtown Manhattan ofisini seçsin en rahat orda işer yürüyor.(3 farklı yere gittim 3. denemede halloldu) bütün evrak işleriniz için mutlaka bir adres kanıtı istiyorlar. Sizin yaptığınız beyana kabu olmıuyor ama size herhangi birinin mektup yollaması yeterli oluyor enteresan bir şekilde, yani saçmalık. Junk mail diye tabir edilen mailleri kabul etmiyorlar. Mutlaka varsa bir tanıdığınız atsın size mektubu veya rica edin birilerinden kapalı zarfa elle yazsın adresi veya basit bir kargo göndersin size. İçi gözüken zarfları kabul etmiyorlar. Çıldıracaktım halledene kadar.
-
Merhabalar, 24 Ağustos'ta LA havalimanından giriş yaptım. 29 Ağustos'ta bilgi almak için SSN ofisine gittim ve 26'sında kargoya verildiğini söylediler. 3 Eylül'de SSN'im geldi ve bugün de (12 Eylül) Greencard'ım geldi.
-
@aliaytac41 İyi valla sizin işiniz hallolmuş hemen, benim ssn 10 günde geldi ama greencard hala ücret alındı aşamasında:)
-
A ATS16 bu başlıktan bahsetti
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
35
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum